search

Ons nieuws van donderdag 16 november 2023

De grootste Marvel-serie tot op heden staat weer op "Day 0"
Series / Nieuws

De grootste Marvel-serie tot op heden staat weer op "Day 0"

Recent ging de stekker uit Daredevil: Born Again, maar wie weet keert de held toch terug.

De schok voor de Daredevil-fans was waarschijnlijk groot toen even geleden het nieuws verscheen dat Marvel Studios de serie Daredevil: Born Again geheel cancelde. Alle scripts en opnames die reeds zijn gerealiseerd, lijken grotendeels in de prullenbak te liggen.

Nu de stakingen onder acteurs en schrijvers voorbij zijn, worden veel producties weer opgepakt. Dit geldt voorlopig nog niet voor Daredevil: Born Again. Dario Scardapane, bekend van Tom Clancy's Jack Ryan en The Punisher, leidt sinds kort de serie als showrunner en schrijver.

Regisseurs


Justin Benson en Aaron Moorhead, die drie afleveringen van het sterk ontvangen Loki seizoen 2 regisseerden, zijn ook nieuw en betrokken als regisseurs. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor de opnames die nog moeten plaatsvinden.

In gesprek met The Wrap werd aan de regisseurs gevraagd wat de status is van Born Again. "Een beter antwoord dan dit hebben we niet. Je weet waarschijnlijk wel hoe het er ongeveer voor staat. En dat is ook waar we ons bevinden. We zijn er pas net achtergekomen dat we ons die plek begeven, en dat is dan ook waar we zijn met Daredevil," aldus Benson.

"Dag Nul"


Moorehead geeft meer inhoud aan de status: "Het is dag nul. We verslinden momenteel vooral veel Daredevil-content, niet alleen de Netflix-show, maar al het bestaande materiaal. We zorgen ervoor dat we beschikken over alle informatie."



Oorspronkelijk zou Daredevil: Born Again de grootste serie tot op heden worden met maar liefst 18 afleveringen. De vraag is nog of dit plan doorgaat of dat Marvel Studios de serie inkort.

Echo


Hoofdrolspelers ​​Charlie Cox (Daredevil) en Vincent D’Onofrio (Kingpin) waren eerder te zien in het MCU. Cox in de film Spider-Man: No Way Home en She-Hulk en D’Onofrio in Hawkeye. Begin januari keren ze gezamenlijk terug in Echo.

Je ziet bovengenoemde film en series op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ijzersterke Netflix Original kruipt onder je huid: '1922'
Films / Video/clip/featurette

Deze ijzersterke Netflix Original kruipt onder je huid: '1922'

Netflix heeft de laatste jaren heel wat goede films uitgebracht. De horrorfilm '1922' is er een van. De film is gebaseerd op het boek van horrorlegende Stephen King en er is eentje die je zeker een keer gezien moet hebben.

De streamer omschrijft de film als onheilspellend, psychologisch en als echte horrorfilm. Als je van dit genre houdt, zit je met deze macabere film zeker goed.

1922 heeft een nette score van 6.2/10 op de site van IMDb. De film komt uit het jaar 2017 en heeft een speelduur van een uur en tweeënveertig minuten.

Synopsis


Een boer maakt de keuze om een plan te maken om zijn vrouw te vermoorden. Dit doet hij om er financieel beter van te worden en hij weet zelfs zijn zoon hierbij te betrekken.

Haar dood is echter het begin van een nieuw macaber verhaal.

Regie en cast


Regisseur van de film is Zak Hilditch. Hij is ook bekend van The Final Hours en Rattlesnake. Hij en Stephen King schreven samen het scenario voor de film.



In deze horrorfilm zien we Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Neal McDonough en Tanya Champoux.

Schuld en boete


Het publiek scoort de film op de site van Rotten Tomatoes 59%. De critici daarentegen waarderen de film meer met een goede 92%. "'1922' is een film die onder je huid kruipt. Het behoud van begin tot eind een dreigende sfeer zonder ooit te vertrouwen op overmatig gebruikte gimmicks of formules.", aldus een van de critici.



Een van de kijkers bij MovieMeter vertelt, "1922 is een fijnzinnig drama dat zich bezighoudt met zondeval en schuld en boete. Ook met horrorelementen, die zich soms fysiek laten zien, maar vooral zijn te vinden in de kwellende psychische afgronden die Thomas Jane bezoekt.". Daar scoort de film een 2.78/5.

Netflix


Deze Netflix Orginal is er dus zeker eentje die je een keer moet streamen. Doe dit nu bij de dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 intrigerende detectiveseries op NPO Plus zijn misdadig goed
Series / Featured

Deze 4 intrigerende detectiveseries op NPO Plus zijn misdadig goed

Op het platform van de NPO zijn er vele steengoede Britse detectiveseries te vinden.

Op NPO Plus moet je wezen als je op zoek bent naar verschillende heerlijke Britse detectiveseries. Onderzoek zelf welke van deze 4 steengoede detectiveseries je nog wilt ontdekken.

DNA seizoen 2 | KRO-NCRV | 2 seizoenen



Rolf Larsen is rechercheur en leidt een gelukkig bestaan met zijn vrouw en hun dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar daar heel even alleen laat en hij terugkomt, is ze verdwenen.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Endeavour Morse 8 | KRO-NCRV | 9 seizoenen



In de Britse politieserie lossen de rechercheurs Thursday, Morse en Strange een aantal mysterieuze misdrijven op in Oxford.



Happy Valley | KRO-NCRV | 3 seizoenen



Catherine Cawood is een detective die aan het hoofd staat van het district Yorkshire. Haar privéleven is ingewikkeld en ze wordt achtervolgd door haar verleden.



McDonald & Dodds | KRO-NCRV | 2 seizoenen



In het Britse plaatsje Bath moeten de ambitieuze politie-inspecteur Lauren McDonald en de timide brigadier Dodds een reeks opmerkelijke misdaden oplossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De omstreden serie 'Young Sheldon' stopt er definitief mee: wat nu voor 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

De omstreden serie 'Young Sheldon' stopt er definitief mee: wat nu voor 'The Big Bang Theory'?

Na zeven seizoenen komt er een einde aan de prequelserie van The Big Bang Theory.

In mei 2019 kwam er na 12 seizoenen en 279 afleveringen een einde aan The Big Bang Theory. Op dat moment was de prequelserie Young Sheldon al in première gegaan, maar ook die serie wordt nu afgerond.

Het zevende en laatste seizoen start op 15 februari op de Amerikaanse zender CBS. Er verschijnen vijftien afleveringen en de slotaflevering zal te zien zijn op 16 mei. Helaas krijgen we een korter seizoen dan normaal. Dit is te danken aan stakingen van schrijvers in Hollywood.

Omstreden


Zeker niet iedereen kan zich vermaken met Young Sheldon. De keuzes die worden gemaakt geven uiteraard een ander beeld op Sheldon. De kijkcijfers daalden de laatste periode fors, van gemiddeld 16,3 miljoen kijkers per aflevering tijdens het eerste seizoen tot 9,32 miljoen tijdens seizoen zes. Bij TBBT was weinig verval te zien.

"Als prequel op een van de grootste komedies bewees Young Sheldon dat bliksem twee keer kan inslaan," zegt Amy Reisenbach, baas van CBS Entertainment. "De serie onderscheidt zich met een opmerkelijke cast die vanaf het eerste moment aanvoelde als een familie. Ze brachten de personages tot leven met unieke, oprechte verhalen die het publiek vanaf het begin aan hebben getrokken."

Wat nu?


In april 2023 werd onthuld dat er een tweede spin-off in ontwikkeling is. Wat de status daarvan is, is niet duidelijk. De stakingen in Hollywood hebben de plannen ongetwijfeld opgeschoven. De spin-off zou moeten verschijnen op HBO Max.



The Big Bang Theory met Jim Parsons als Sheldon Cooper en Young Sheldon met Iain Armitage als Sheldon Cooper kijk je in Nederland allebei op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Halfgod met bliksemschicht in eerste trailer 'Percy Jackson and the Olympians'
Series / Trailer

Halfgod met bliksemschicht in eerste trailer 'Percy Jackson and the Olympians'

Vanaf 20 december zie je de serie Percy Jackson and the Olympians op Disney+.

Disney+ heeft de nieuwe trailer online gezet voor Percy Jackson and the Olympians, een nieuwe verfilming van de bekende boekenreeks die enkele jaren geleden nog werd verfilmd met twee bioscoopfilms.

Nu komt er dus een serie waarin Walker Scobell de rol speelt van Perseus "Percy" Jackson. Andere rollen komen van onder meer Leah Sava Jeffries als Annabeth Chase en Aryan Simhadri als Grover Underwood.

Percy Jackson-serie


In Percy Jackson and the Olympians ontmoeten we de 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson. Hij went net aan zijn nieuwe, goddelijke krachten als de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn meesterbliksemschicht.

Hij vertrekt naar Amerika om de bliksemschicht te vinden en de orde op Olympus te herstellen.

20 december


Logan Lerman gaat op 20 december in première op Disney+ met twee afleveringen en vervolgens een nieuwe aflevering per week.



In 2020 verscheen nog de film Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Deze kreeg het vervolg Percy Jackson: Sea of Monsters. Hierin speelde Logan Lerman de titelrol.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meeslepende nieuwe misdaadserie zet Netflix op zijn kop en scoort direct als een tierelier
Series / Nieuws

Meeslepende nieuwe misdaadserie zet Netflix op zijn kop en scoort direct als een tierelier

De serie 'Suburræterna' scoort erg goed in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe Italiaanse serie Suburræterna scoort erg goed in haar eerste dagen op Netflix. De spin-off van die andere maffia-serie Suburra wordt uitstekend bekeken in haar eerste paar dagen op de streamingsdienst en behoort tot de 10 meest bekeken series van het moment.

De Suburra-franchise begon met een film in 2015, die werd opgevolgd door een serie in 2017.

Plot


De nieuwe spin-off speelt zich af in 2011, wanneer Cinaglia de nalatenschap van Samurai op zich heeft genomen en samen met Badali alle maffia-praktijken in Rome leidt. Cinaglia wordt echter niet door iedereen gesteund en dat leidt tot problemen.

Terwijl er een nieuwe oorlog lijkt uit te breken komt Spadino vanuit Berlijn terug naar Rome om de familie-eer te verdedigen. Spadino probeerde in Berlijn een normaal leven te leiden. Het rechte pad is echter niet een pad dat voor Spadino is weggelegd.

Italië


Net als in Suburra draait het in deze nieuwe serie weer om de Italiaanse maffia en spelen ook de politiek en de kerk een grote rol. De reeks bestaat uit acht afleveringen en is hier te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mrs Wheeler vs. Serena: Wie is de echte slechterik in 'The Handmaid's Tale'?
Series / Nieuws

Mrs Wheeler vs. Serena: Wie is de echte slechterik in 'The Handmaid's Tale'?

Deze twee vrouwen vechten het uit voor de slechtste (of beste) titel: de grootste slechterik van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De setting van The Handmaid’s Tale is slechts één element dat de serie beangstigend maakt. Hoewel iedereen het erover eens is dat de serie griezelig is, is niet iedereen het eens over de grote antagonist.

Er is een discussie gaande over wie de hoofdantagonist van The Handmaid’s Tale is: mevrouw Wheeler of Serena Joy. Beide vrouwen zijn heel erg griezelig, maar één van hen is net wat erger.

De verkeerde keuzes


Serena maakte de verkeerde keuze om niet door te gaan met de levensstijl die ze Gilead zelf had bijgebracht. In plaats daarvan werd ze in de ogen van Gilead een soort heilige. Ze geloofde volledig in deze keuze, maar hierdoor ging mevrouw Wheeler met een heel andere blik naar haar kijken.

Mevrouw Wheeler besloot dan ook om de kans te grijpen om Serena haar dienstmaagd te maken en haar kind op te eisen. Het is te beargumenteren dat dit Serenas straf is, maar deze hele situatie maakt mevrouw Wheeler nog wreder dan ze al was.

De ergste antagonist


Het grootste verschil tussen de twee vrouwen is dat Serena echt graag een kind wilde en Offreds dochter als haar eigen kind behandelde. Mevrouw Wheeler leek echter plezier te hebben in het martelen van Serena en haar zoon. Dit is dan ook de reden dat mevrouw Wheeler de echte antagonist is.



The Handmaid's Tale is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' kan het zichzelf niet veroorloven om Homelander te doden
Series / Nieuws

'The Boys' kan het zichzelf niet veroorloven om Homelander te doden

Homelander verdient het om te sterven, maar is dat het de slimste keuze voor de serie?

De spin-off Gen V heeft de opwinding en verwachting voor The Boys seizoen 4 alleen nog maar opgewekt. Fans delen al hun speculaties op sociale media en het meest besproken onderwerp is de dood van Homelander.

Homelander is sinds het begin van The Boys het middelpunt van de serie en zijn dood zou een totaal andere serie opleveren. Maar nu komt het lastige: Homelander is dé grote slechterik uit de serie.

Geen The Boys zonder Homelander, of toch wel?


De grote vraag is of The Boys een aangrijpend verhaal kan maken zonder Homelander. Het komt vaker voor dat een hoofdpersonage vertrekt en meestal maakt dat de serie er niet beter op.

Bovendien is Homelander niet alleen het hoofdpersonage, hij is een symbool van onoverwinnelijkheid en morele ambiguïteit. Dit is precies waarom iedereen van de serie houdt en er is een kans dat zijn afwezigheid niet op te vullen is.

Misschien een nieuwe slechterik?


Fans hebben op sociale media geopperd dat Butcher de nieuwe grote slechterik van de serie kan worden. De grote vraag is echter of hij dezelfde intensiteit kan brengen als Homelander.



The Boys is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom deze twee periode drama's meer verschillen dan je denkt dus stop met het vergelijken van deze series
Series / Nieuws

Waarom deze twee periode drama's meer verschillen dan je denkt dus stop met het vergelijken van deze series

Soms lijken de verschillen heel klein, maar het zijn echt twee verschillende verhalen.

Bridgerton was meteen al een groot succes dus het is geen verrassing dat er ook andere series met een soortgelijk thema zijn verschenen. Deze series zijn misschien niet het meest historisch accuraat, maar scoren wel heel erg hoog in entertainmentwaarde.

Er was al meteen veel rumoer over het nieuwe periode drama The Buccaneers. Veel fans dachten dat dit een goedkope kopie zou zijn van Bridgerton.

Verhitte discussies


Deze verschillen veroorzaakten uiteraard verhitte discussies op sociale media. Maar zijn deze discussies terecht? Eigenlijk niet, want de twee series lijken compleet anders te zijn.

De verhalen van Bridgerton zijn heel zachtaardig, iedereen is hetero en er is weinig ruimte voor modernisering. Dit komt doordat het bronmateriaal van Julia Quinn in de jaren 2000 is geschreven. Bij The Buccaneers ligt dit alleen net wat anders, want deze verhalen komen uit de jaren 30.

Het verhaal van The Buccaneers


De makers van The Buccaneers hebben veel meer creatieve vrijheid, waardoor ze hun serie helemaal naar hun hand kunnen zetten. Dit geeft de serie de kans om zich af te zetten van de regels van het periodedrama-genre waar Bridgerton zich noodgedwongen aan moet blijven houden.



The Buccaneers is te streamen op Apple TV.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs achter de gruwelijkste 'Breaking Bad'-moord weer samen na 14 jaar
Series / Nieuws

Acteurs achter de gruwelijkste 'Breaking Bad'-moord weer samen na 14 jaar

In het echte leven kunnen de acteurs het gelukkig een stuk beter met elkaar vinden.

Iedere Breaking Bad-fan herinnert zich nog het schokkende moment in seizoen 2 waarin Walter White besluit om Jane te laten sterven. Het was een sleutelmoment in het verhaal; vanaf dat moment ging het bergafwaarts met Walter White.


Inmiddels is het 14 jaar geleden dat de beruchte episode in première ging. Ondanks dat zijn de acteurs van de betreffende scène elkaar nog niet uit het oog verloren.

Poker


Acteur Bryan Cranston organiseerde een benefiet-pokeravond voor het goede doel. Ook actrice Krysten Ritter, die Jane Margolis speelde, was daar van de partij.

Uit de foto's blijkt dat de acteur en actrice het in het echte leven gelukkig een stuk beter kunnen vinden dan in de serie. Bekijk de gezellige foto's hieronder.

Netflix


Als je de beruchte scène tussen Walter White en Jane uit seizoen twee nog eens wilt zien, dan kan dat op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix Original is zo slecht dat je hem eigenlijk moet zien: 'How It Ends'
Films / Video/clip/featurette

Deze Netflix Original is zo slecht dat je hem eigenlijk moet zien: 'How It Ends'

De scifi-thriller komt uit 2018 en heeft vijf jaar lang stemmen weten te verzamelen op IMDb. Daar pakt de film dan ook een score van 5/10.

How It Ends bracht niet het succes wat Netflix voor ogen had met deze film. Wil je zelf beoordelen of de film echt slecht is, dan moet je hem zeker een keer streamen bij de dienst.

Netflix omschrijft de film als onheilspellend, scifi-thriller en Armageddon. De kijkers zijn het hier alleen niet allemaal mee eens.

Regie en cast


Regisseur van de film is David M. Rosenthal. Hij regisseerde onder meer ook Jacob's Ladder, Janie Jones en The Perfect Guy.

Ondanks dat de film het niet goed heeft gedaan zien we toch wel wat grote namen in de film terugkomen. We zien onder anderen Theo James, Kat Graham, Forest Whitaker, Nancy Sorel en Nicole Ari Parker.

Het verhaal


Na een grote mysterieuze natuurramp en een hoop misinformatie maakt een jonge advocaat zich zorgen over zijn zwangere vrouw.



Samen met zijn vervreemde schoonvader trekt hij door alle chaos naar het westen van het land om op tijd bij zijn vrouw te komen.

Pijnlijke kritieken


Bij IMDb weet de film nog een 5/10 te scoren maar bij Rotten Tomatoes pakt de film een erg pijnlijk gemiddelde van maar 17%. Een criticus vertelt, "Een gewelddadig, godslasterlijk verhaal zonder logica en oplossing."



Een ander zegt, "Regisseur David M. Rosenthal vindt nieuwe manieren om niets te zeggen en te voelen. Er zijn geen gedurfde ideeën of gedachtebubbels; geen spannende actiescènes of decorstukken."

Op Netflix


Wil je How It Ends toch een kans geven ondanks de tegenvallende kritieken, doe dat door de film een keer te kijken bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-specials worden een stuk gewelddadiger: "niet geschikt voor kinderen"
Series / Nieuws

'Doctor Who'-specials worden een stuk gewelddadiger: "niet geschikt voor kinderen"

Showrunner Russell T. Davies geeft aan dat de kijkers wat te wachten staat.

In een interview met de Telegraph deed Davies onlangs een aantal verrassende uitspraken. De komende Doctor Who-specials zullen aanmerkelijk duisterder zijn.

De fans die de vertrouwde campy toon verwachten zullen dus verrast worden. Volgens Davies is slechts een van de drie specials geschikt voor alle leeftijden.
Door deze keuze wordt teruggegrepen op de tijd van de Tiende Doctor, die ook door David Tennant gespeeld werd.

Pixar-film


Tennant speelde drie seizoenen lang The Doctor en was daarnaast in negen specials te zien. De makers hebben de kijkers uit de periode 2005 -2010 voor ogen. Daar zaten genoeg kinderen tussen die inmiddels volwassen zijn, en dus om kunnen gaan met een zwaardere toon.

Davies: "De eerste [special] is een soort Pixar-film. Geschikt voor de hele familie, met een monster dat niet zo eng is. Dan komt de tweede, die is niet per se eng maar wel raar. De derde is eng, knettergek en niet geschikt voor kinderen".

Duister sprookje


De trailer hintte er al op dat de thema's gelinkt zijn aan de kindertijd. Neil Patrick Harris speelt bijvoorbeeld een kwaadaardige speelgoedmaker. De thema's worden dus verwrongen als een soort duister sprookje. Hiermee worden de specials beduidend anders van toon dan hetgeen we tot nu toe gewend waren.



Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze indrukwekkende oorlogsfilm van regisseur Spielberg zie je op Netflix en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze indrukwekkende oorlogsfilm van regisseur Spielberg zie je op Netflix en is een van zijn beste films

We hebben het over 'Saving Private Ryan', zeker een van de beste films van Spielberg. Op IMDb pakt de film dan ook een grootse score van 8.6/10.

Het is een film waar je de tijd voor moet nemen, want hij duurt maar liefst twee uur en negenenveertig minuten. Ze zijn het wel allemaal waard om te kijken, stream de film nu bij Netflix.

De film wist maar liefst vijf Oscars in de wacht slepen voor onder meer beste geluid en beste geluidseffecten.

Speciale opdracht


Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt ontdekt dat drie mannen die in de strijd zijn omgekomen, broers van elkaar zijn. Er wordt ontdekt dat er nog een vierde zoon is, hij moet opgespoord worden en naar huis gebracht worden.

Kapitein John Miller krijgt samen met een groep soldaten de speciale opdracht om James Ryan op te sporen achter de Duitse linies.

Achter en in de film


Spielberg heeft met Saving Private Ryan de Oscar binnen weten te slepen voor beste regisseur. Andere grote films van hem zijn onder meer Schindler's List, The Fabelmans en Jurassic Park.



Rollen in de film zijn weggelegd voor Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Adam Goldberg, Vin Diesel en Ted Danson.

Op zijn best


Niet alleen op IMDb scoort de film goed, ook op Rotten Tomatoes scoort de film gemiddeld een indrukwekkende 95%. "Een meesterwerk over de hele linie. Het oorlogsepos van Steven Spielberg bracht sinds de release een revolutie teweeg in het genre en het medium.", vertelt een van de critici.





Een andere criticus zegt, "Spielberg is hier op zijn best, met als echte geniale inslag het camerawerk en de montage."

Netflix


De kans is groot dat je de film al een keer gezien hebt. Als je Saving Private Ryan nog een keer wilt zien, of toch nog voor de eerste keer wilt zien, dan kan je dat doen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na slechts 1 seizoen cancelt Netflix nog twee grote series
Series / Nieuws

Na slechts 1 seizoen cancelt Netflix nog twee grote series

Zowel Glamorous als Agent Elvis krijgen geen volgend seizoen op Netflix.

Gelijktijdig met het bericht dat de grote fantasyserie Shadow and Bone door Netflix is gecanceld, wordt duidelijk dat de recent gelanceerde nieuwe series Glamorous en Agent Elvis al na één seizoen niet terugkeren.

De dramedy Glamorous startte in juni 2023 met een tiendelig eerste seizoen, en de animatieserie Agent Elvis debuteerde in maart dit jaar, ook met tien afleveringen.

Glamorous en Agent Elvis


De serie Glamorous heeft rollen voor Kim Cattrall (Sex and the City) en Miss Benny (Love, Victor) en gaat over de ambitieuze influencer Marco die een droombaan bij een make-imperium krijgt. Het is de start van een duizelingwekkende reis van zelfontdekking te midden van de hectiek op de werkvloer en romantische uitdagingen.

Agent Elvis werd bedacht door onder andere Priscilla Presley, en Elvis Presley werd ingesproken door Matthew McConaughey. Andere stemmen kwamen van onder andere Don Cheadle, Johnny Knoxville, Kaitlin Olson, Baz Luhrmann, Christina Hendricks en Simon Pegg. We zien in de animatieserie een alternatieve Elvis Presley. Hij is een geheim agent voor de Amerikaanse overheid.

Redenen


Kijkcijfers en de stakingen in Hollywood zullen ongetwijfeld meespelen in het besluit de series geen tweede seizoen te geven. Een officiële reactie van Netflix is er nog niet.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt zijn grootste fantasyserie en dat leidt tot forse kritiek
Series / Nieuws

Netflix cancelt zijn grootste fantasyserie en dat leidt tot forse kritiek

De grote streamingdienst houdt het alweer na twee seizoenen voor gezien met Shadow and Bone.

Netflix is alweer klaar met de serie Shadow and Bone. Na twee seizoenen gaat de stekker uit de fantasyserie en dat komt redelijk onverwacht. De serie werd juist zeer netjes ontvangen.

Shadow and Bone van showrunner Eric Heisserer is gebaseerd op de boekenreeksen Shadow and Bone en Six of Crows van Leigh Bardugo. Het eerste seizoen verscheen in 2021 en in maart dit jaar debuteerde het tweede en nu dus laatste seizoen.

Gecanceld


De serie is ongetwijfeld gecanceld door tegenvallende kijkcijfers. Aan de ontvangst heeft het namelijk niet kunnen liggen. Het eerste seizoen staat op Rotten Tomatoes op 89 procent op de Tomatometer, en seizoen twee op 80 procent.

Het stopzetten heeft waarschijnlijk ook te maken met de impact van de stakingen in Hollywood. Scripts werden een half jaar lang niet geschreven en betrokkenen hebben mogelijk andere keuzes gemaakt. Netflix heeft helaas nog geen reden gegeven.

Reacties


Ongetwijfeld zullen cast & crew en fans nog flink wat woorden met elkaar uitwisselen over het cancelen. Zo schrijft auteur Leigh Bardugo vandaag op Instagram: "Het nieuws raakt mij hard. Ik ben diep bedroefd en diep teleurgesteld, maar ik probeer ook vast te houden aan mijn dankbaarheid. De meeste auteurs krijgen nooit een bewerking van hun werk te zien."

Bekijk op instagram

Uiteraard staan de twee seizoenen van Shadow and Bone met zestien afleveringen gewoon op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Homelander-acteur overgehaald tot deze levensgevaarlijke stunt in 'Gen V'
Series / Nieuws

Homelander-acteur overgehaald tot deze levensgevaarlijke stunt in 'Gen V'

Antony Starr heeft spijt van haren op zijn hoofd van deze stunt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De sociopathische Homelander is een behoorlijk intrigerend figuur in The Boys. Antony Starr heeft het nodige gegeven om dit bijna sociopathische personage goed neer te zetten, en dit is hem uitstekend gelukt.

Starr heeft ook de nodige stunts gedaan voor zijn rol, wat zijn toewijding nog eens onderstreept. Zijn cameo in aflevering 8 van de spin-off Gen V zal hem echter nog lang bijblijven, daar de acteur met een hijskraan tot schrikwekkende hoogte werd getakeld.

Boven de campusgebouwen


Homelander komt letterlijk aangevlogen voor een bezoekje aan Godolkin University. In de scène is duidelijk te zien dat hij zich boven de campusgebouwen bevindt, en zoals de foto's bewijzen is dit niet gemonteerd.

Starr had zich om laten praten en wenste achteraf dat hij dit wel door een professionele stuntman had laten doen.

Risico's te groot


Tegen Culture Crave bekende Starr dat hij hem behoorlijk had zitten knijpen. De cameo in kwestie was een stuk gevaarlijker dan hij in eerste instantie dacht.



Starr: "Ik begrijp niet dat ik het niet in mijn broek heb gedaan, of erger. Dit is achteraf bezien iets dat een stuntman had moeten doen, want de risico's waren te groot". Homelanders bezoek heeft overduidelijk zowel voor als achter de schermen de nodige memorabele actie opgeleverd.

Gen V is te streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterie rond doodgewaand personage in 'Fear the Walking Dead' eindelijk opgelost
Series / Nieuws

Mysterie rond doodgewaand personage in 'Fear the Walking Dead' eindelijk opgelost

Het verhaal van dit personage wordt eindelijk onthuld in aflevering 10 van het seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder wisten we al dat Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey) was vermoord door Troy Otto (Daniel Sharman). Tenminste, dit vertelde hij Alicia's moeder Madison (Kim Dickens).

De meest recente aflevering van FTWD onthult wat Alicia deed voor haar vermeende dood. Madison hoort dit van drie jonge vrouwen die haar dochter destijds heeft gered. De vraag of Alicia echt dood is, is daarmee echter nog steeds niet beantwoord.

Hulp aan anderen


Della (Julia Wackenheim-Gimple), Sara (Sasha An, right) en hun leidster (Nona Parker Johnson) zijn Alicia's Apostelen. Alle drie werden op verschillende manieren door Alicia gered.

Della werd door haar geholpen toen ze aangevallen werd door criminelen. Toen Sara ziek was wist Alicia antibiotica voor haar te regelen. De leidster geeft haar naam niet, maar geeft wel aan door Alicia in veiligheid te zijn gebracht nadat Victor Strand (Colman Domingo) haar wegstuurde bij zijn Toren.

Geen uitsluitsel


Sinds die tijd reizen de drie rond in de bestelbus die ooit van Althea (Maggie Grace) was. Het drietal helpt anderen, net zoals Alicia dit gedaan zou hebben.



Hoewel de drie vrouwen geloven dat Alicia er niet meer is, staat dit nog lang niet vast. Madisons zoektocht naar haar dochter heeft op dit moment nog geen uitsluitsel opgeleverd. Alicia's uiteindelijke lot is in de populaire zombieserie duidelijk nog niet onthuld.


Waar te zien?


Bekijk seizoen 1 tot en met 7 van Fear the Walking Dead op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk schot in de zaak voor 'The Last of Us' seizoen 2
Series / Nieuws

Eindelijk schot in de zaak voor 'The Last of Us' seizoen 2

Voorheen een fan-favoriet voor één bepaalde rol, nu in de running voor een andere rol.

Het tweede seizoen van HBO's hitserie The Last of Us maakt eindelijk stappen nu alle stakingen in Hollywood voorbij zijn. Het lijkt er namelijk op dat seizoen twee een interessante castingkeuze gaat maken.


Volgend seizoen zal grotendeels gebaseerd worden op het tweede deel uit de gelijknamige reeks PlayStation-games, waarin een belangrijk personage werd geïntroduceerd: Abby. Insiders weten al wie in de serie de rol gaat spelen.

Die hebben we eerder gezien


Wederom zullen Pedro Pascal en Bella Ramsey te zien zijn in hun rollen als Joel en Ellie. In de games komt het personage Abby de boel flink verstoren, dus de beoogde actrice zal hier nog een flinke kluif aan hebben. Het lijkt erop dat die eer naar actrice Kaitlyn Dever gaat.

De keuze voor Dever is interessant te noemen, daar de naam van de actrice veel genoemd werd om de rol van Ellie te spelen toen de real-life serie nog in de kinderschoenen stond. Fans vonden haar gelijkenis met Ellie uit de games zo treffend dat zij de rol moest krijgen.

Jong en getalenteerd


De 26-jarige Amerikaanse Dever heeft al een behoorlijke staat van dienst. Ze wordt geroemd om haar rol in het recentelijke No One Will Save You, en om haar rol als slachtoffer van seksueel misbruik in het aangrijpende Unbelievable. In 2011 maakte ze haar debuut in de sitcom Last Man Standing.



Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis ze niet: deze toffe films worden bijna voorgoed van Netflix verwijderd
Films / Featured

Mis ze niet: deze toffe films worden bijna voorgoed van Netflix verwijderd

Onder andere 'The Biggest Little Farm' en 'Sweetie' zijn nog maar erg kort te zien bij Netflix.

Nog maar enkele dagen, en dan zullen meerdere gave Netflix-films en -series van het platform worden gehaald. Mocht je ze nog willen zien, wees er dan heel gauw bij en zet ze vanavond nog op.

The Biggest Little Farm | Netflix | Vanaf 16 november niet meer te zien



Een stel uit Los Angeles zamelt geld in om een biodiverse boerderij op te bouwen. Een avontuur met hoogte- en dieptepunten dat begon als een belofte aan hun hond.



Sweetie | Netflix | Vanaf 16 november niet meer te zien



Regiedebuut van Jane Campion over een disfunctioneel Australisch gezin. De afstandelijke Kay moet omgaan met de komst van haar zus Dawn, die net uit een inrichting komt.



Trial by Fire | Netflix | Vanaf 16 november niet meer te zien



Na een brand wordt een man ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn kinderen. Een vrouw die een nauwe band met hem opbouwt, probeert zijn onschuld te bewijzen.



Verdere titels


Deze 2 series zullen ook zeer snel verdwijnen van Netflix.

Vanaf 18 november niet meer te zien:
Lang Leve Koning Julien
Lang Leve Koning Julien: Verbannen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde actieseries op Netflix barsten van de spanning
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde actieseries op Netflix barsten van de spanning

De actie spat bij deze 4 steengoede series van je scherm af.

Deze 4 bikkelharde actieseries kunnen zomaar jouw avond op de bank in vuur en vlam zetten. Check zelf of jij ze allemaal al hebt gezien, en zo niet, wanneer je er één van op gaat zetten.

Vikings: Valhalla | Netflix | 2 seizoenen



De spin-off speelt zich af in de elfde eeuw na Christus en volgt een nieuwe generatie Vikingen die op zoek gaan naar nieuwe werelden om te veroveren en hun eigen verhaal om te schrijven.



The Night Agent | Netflix | 10 afleveringen



Een waakzame FBI-agent krijgt een belletje tijdens zijn nachtdienst bij het noodnummer en belandt halsoverkop in een groots en gevaarlijk complot dat de nationale veiligheid bedreigt.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Fauda | Netflix | 3 seizoenen



In een meeslepend kat-en-muisspel tussen de Israëlische geheime dienst en de Palestijnse militanten, moet een voormalig geheim agent terugkeren naar het veld om een beruchte terrorist te stoppen.



Song of the Bandits | Netflix | 9 afleveringen



In het wetteloze land Gando zijn woeste bandieten bereid tot het uiterste te gaan om voor hun kostbare thuisland en dierbaren te vechten, zelfs als het op leven of dood is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze epische serie over liefde en verraad met een vlammende 8,7 op IMDb is nog altijd te streamen op HBO Max
Series / Nieuws

Deze epische serie over liefde en verraad met een vlammende 8,7 op IMDb is nog altijd te streamen op HBO Max

De epische serie 'Rome' is nog altijd te streamen op HBO Max.

De serie Rome heeft een indrukwekkende IMDb-score van 8,7 en een Rotten Tomatoes-rating van 88% en is nog altijd te streamen op HBO Max. De serie neemt de kijkers mee op een meeslepende reis naar het oude Rome, waar politieke intriges, machtsspelletjes en historische gebeurtenissen centraal staan.

De twee seizoenen durende serie werd oorspronkelijk uitgezonden tussen 2005 en 2007 en heeft een blijvende indruk achtergelaten op liefhebbers van historisch drama.

Romeinse Rijk


De prachtige cinematografie en het boeiende script brengen de glorie en de val van het Romeinse Rijk op indrukwekkende wijze tot leven. De personages, van nobele leiders tot gewone burgers, worden op indrukwekkende wijze vertolkt, waardoor de kijker zich volledig kan onderdompelen in de complexe wereld van het oude Rome.

De diepgaande verhaallijnen en de aandacht voor historische accuraatheid maken Rome tot een episch spektakel. De serie weeft op intelligente wijze fictie en feitelijke gebeurtenissen samen, waardoor een intrigerend verhaal ontstaat dat de kijker vanaf de eerste aflevering vastgrijpt.

Kijken


Kijk de serie hier op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is dit nutteloze 'The Boys'-personage ooit in The Seven beland?
Series / Nieuws

Hoe is dit nutteloze 'The Boys'-personage ooit in The Seven beland?

Hoe is deze slappeling ooit in The Seven terechtgekomen? Gen V geeft hier mogelijk een antwoord op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys heeft heel veel verschillende personages: van kleurrijke enthousiastelingen tot tragische, sympathieke, verontrustende of weerzinwekkende personen. De nadruk lag natuurlijk op de superhelden, maar niet iedereen is een held te noemen.

Chace Crawford schitterde als The Deep, maar eigenlijk was dit personage gewoon ronduit zielig. Op een gegeven moment heeft hij Starlight seksueel misbruikt, maar de daaropvolgende wraak heeft zijn leven verwoest. Dit bewijst hoe zwak hij werkelijk is.

Wat was het nut van The Deep?


The Deep is een grote slijmbal die onder opdracht van Homelander een Amerikaanse senator heeft vermoord. Aan de andere kant was hij heel sympathiek, maar werd hij voortdurend uitgescholden door zijn collega’s. Hoe is hij ooit bij The Seven gekomen?

The Deep was een geschenk uit de hemel voor Vought, aangezien hij knap en milieubewust is. Hij was dus perfect in te zetten als PR-schild voor Vought.

De top bereiken


In de spin-off Gen V werd duidelijk dat de toekomst van studenten afhankelijk is van hun PR en kijkcijfers. Dit zou dan ook de manier kunnen zijn geweest waardoor The Deep hoog in de top 10 is komen te staan en zo zijn plekje in The Seven heeft bemachtigd.



The Boys is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 heftige thrillerseries op Netflix houden je aan de buis gekluisterd
Series / Featured

Deze 4 heftige thrillerseries op Netflix houden je aan de buis gekluisterd

Reserveer maar een plekje in je agenda om één van deze series helemaal te bingen.

Toe aan een ijzersterke thrillerserie? Start Netflix vast op en selecteer één van onderstaande vier heftige series, die vast en zeker jouw avond naar een nieuw niveau tillen.

The Nurse | Netflix | 4 afleveringen



Een jonge verpleegster begint een connectie te vermoeden tussen haar collega's drang naar aandacht en een verdachte stijging in het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis. Gebaseerd op feiten.



Kaala Paani | Netflix | 7 afleveringen



Wanneer een mysterieuze ziekte de eilanden Andaman en Nicobar treft, start een wanhopig gevecht om te overleven en tegelijkertijd zo snel mogelijk een geneesmiddel te vinden.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Schlafende Hunde | Netflix | 6 afleveringen



Een in de slop geraakte rechercheur raakt betrokken bij een mysterieuze moordzaak die niet zo eenduidig blijkt te zijn als de meeste van zijn ex-collega's denken.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Hit & Run | Netflix | 9 afleveringen



Een man die zoekt naar de ware toedracht van de dood van zijn vrouw, raakt verstrikt in een gevaarlijk web van geheimen en intriges, dat reikt van New York tot Tel Aviv.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze unieke science fiction serie op Netflix heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze unieke science fiction serie op Netflix heb je waarschijnlijk nog niet gezien

De serie en de acteurs staan bekend als kampioen voor LGBTI+ rechten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sense8 is een baanbrekende science fiction drama serie over acht mensen die van de ene op de andere dag op een bijzondere manier met elkaar verbonden zijn.

De serie is gemaakt door Lana en Lily Wachowski, bekend van films als The Matrix en V For Vendetta, en J. Michael Straczynski.

Wat is Sense8?


In Sense8 worden acht mensen over de hele wereld opeens, op 8 augustus, met elkaar verbonden. De 'sensates' delen zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens, waardoor ze een onbreekbare band vormen.

Het 'Cluster van Acht Augustus' wordt al snel opgejaagd door een geheimzinnige organisatie, Biological Preservation Organisation (BPO), die hen wil onderzoeken vanwege hun connectie.

Wereldwijde cast


Niet alleen zijn de personages van overal in de wereld, de cast komt ook overal vandaan. Aml Ameen en Toby Onwumere, Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, en Brian J. Smith spelen de acht Sensates.



Freema Agyeman (beter bekend als Martha Jones in Doctor Who, Terence Mann (nu te zien in Foundation op Apple TV+) en Naveen Andrews (bekend van Lost) zijn te zien in belangrijke bijrollen.

LGBTI+


Sense8 staat bekend als kampioen voor LGBTI+ rechten. Zo is Nomi Marks, net als haar actrice Jamie Clayton, een transvrouw in een lesbische relatie met Agyeman's personage Amanita.



De serie heeft ook gefilmd op de Gay Pride in Sao Paulo. Naast LGBTI+ rechten snijdt de serie ook onderwerpen als religieuze vrijheid en identiteit aan. In hun vrije tijd zijn de acteurs ook op social media enorm betrokken bij deze onderwerpen.

Hoewel de serie na twee seizoenen gecanceld werd is Sense8, met een 8.3/10 op IMDB, nog steeds te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze superintense en steengoede thrillerserie op HBO Max scoort een magistrale 9.0 op IMDb en een nieuw seizoen is aanstaande
Series / Nieuws

Deze superintense en steengoede thrillerserie op HBO Max scoort een magistrale 9.0 op IMDb en een nieuw seizoen is aanstaande

De serie 'True Detective' krijgt eerdaags zijn vierde seizoen op HBO Max.

Sinds haar première heeft de anthologyserie True Detective zich gevestigd als een meesterwerk in het genre van misdaadtelevisie. De serie, gecreëerd door Nic Pizzolatto, onderscheidt zich met zijn diepgaande verhaallijnen, intrigerende personages en meeslepende cinematografie.

De serie heeft een IMDb-score van een 9.0 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 87%, hetgeen bevestigt dat de serie zeer breed hogelijk gewaardeerd wordt.


Plot


De serie volgt vaak complexe moordonderzoeken, waarbij de personages niet alleen geconfronteerd worden met de duistere kanten van de samenleving, maar ook met hun eigen innerlijke demonen. Dit creëert een boeiende dynamiek die de kijkers in spanning houdt van begin tot eind.

Seizoen 1


In het eerste seizoen schitterden Matthew McConaughey en Woody Harrelson als de hoofdrolspelers. McConaughey vertolkte de rol van de filosofische en diepzinnige Detective Rust Cohle, terwijl Harrelson gestalte gaf aan de nuchtere Detective Martin Hart.



Seizoen 2


In het tweede seizoen zijn er rollen van Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, en Vince Vaughn. Farrell speelt de door het leven getekende Detective Ray Velcoro, McAdams is de gedreven Detective Ani Bezzerides, Kitsch vertolkt de rol van motoragent Paul Woodrugh, en Vaughn is de ambitieuze zakenman Frank Semyon.



Seizoen 3


Mahershala Ali stond centraal in het derde seizoen, waarin hij de rol van Detective Wayne Hays op zich nam. De serie volgde zijn zoektocht naar de waarheid rondom een verontrustende zaak over een verdwenen kind.



Seizoen 4


Het vierde seizoen zal eerdaags te zien zijn op HBO Max met daarin een hoofdrol voor Jodi Foster.



Kijk de serie hier op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.