search
Sterke spionagefilm weet Netflix-kijkers te overtuigen
Films / Nieuws

Sterke spionagefilm weet Netflix-kijkers te overtuigen

Het waargebeurde 'The Courier' is nu een aantal dagen te zien bij Netflix. Een hoop mensen hebben de film al bekeken want hij pakt momenteel de derde plaats in de Top 10 van de dienst.

De film duurt net geen twee uur en wordt door Netflix omschreven als intellectueel, spannend en ontroerend.

De regisseur van de film is Domic Cooke, ook bekend van de films On Chesil Beach en The Hollow Crown.

In de film


De hoofdrol wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch. Hij weet voor zijn vertolking van Greville Wynne veel goede kritieken binnen te halen.

De cast wordt verder versterkt door Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Vladimir Chuprikov, James Schofield, Fred Haig en Anton Lesser.

Internationale conflicten


Een Britse zakenman wordt standrechtelijk gerekruteerd door MI-6 en de CIA tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. Hij moet geheime informatie krijgen van een voormalige Sovjet-officier die een einde zou kunnen maken aan de Cubaanse rakettencrisis.



Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie, niemand is te vertrouwen en hij kan geen stap zetten zonder gevolgd te worden.

Sterk en boeiend


De recensent van FilmTotaal scoort de film 3 van de 5 sterren. Hij sluit zijn recensie onder meer af met de woorden, "Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk kun je je niet echt een buil vallen aan 'The Courier'. De film boeit van begin tot eind en je steekt er ook nog wat van op."



Bij MovieMeter pakt de film een mooie score van 3.4 / 5. Kijker Boneka vertelt, "Spionagefilms zijn vaak wat saai met veel dialogen. En omdat er al zoveel van zijn gemaakt niet altijd boeiend om naar te kijken. Ik vond 'The Courier' hierop een uitzondering. Hij begint erg sterk, zakt dan eventjes weg om sterk te eindigen."

Netflix


Stream de film zeker een keer bij Netflix als je dat nog niet gedaan hebt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen