search
'The Gilded Age' seizoen 2 negeert de gebeurtenissen in seizoen 1 volledig, wat is er gaande?
Series / Nieuws

'The Gilded Age' seizoen 2 negeert de gebeurtenissen in seizoen 1 volledig, wat is er gaande?

The Gilded Age raffelt belangrijk verhaallijn af; is er iets meer aan de hand?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 2022 was er veel opwinding over het nieuwe project van Downton Abbey-maker Julian Fellowes, The Gilded Age. Hoewel fans in het begin erg enthousiast waren over de serie, werden ze meteen teleurgesteld. Veel verhaallijnen zijn namelijk niet goed afgerond.

In seizoen 1 werd iedereen omver geblazen door de onthulling dat Peggy’s (Denée Benton) zoon levend bleek te zijn, ondanks dat iedereen dacht dat hij dood geboren was. Haar vader, Arthur, had de baby namelijk naar een adoptiegezin gestuurd om zijn dochter te redden van het alleenstaande moederschap.

Een veelbelovende finale


Deze opzet beloofde voor veel drama in seizoen 2 en fans waren er helemaal klaar voor. Toen bleek dat deze gekke wending in één aflevering gepropt was.

The Gilded Age seizoen 2 doet bijna alsof de grootste twist van seizoen 1 helemaal niet heeft plaatsgevonden. Fellowes legde uit dat alle onderdelen van dit verhaal "te veel zou zijn geweest voor Bentons personage".

Nog steeds geen antwoord


Dit geeft geen antwoord op de vraag waarom het verhaal überhaupt geïntroduceerd werd, als het daarna toch genegeerd zou worden. Fans denken nu dat seizoen 2 alle losse eindjes van seizoen 1 te snel aan elkaar wilde knopen, omdat HBO de serie niet gaat verlengen voor seizoen 3.The Gilded Age is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen