search
Nieuwe Netflix-miniserie over één van de grootste rampen ooit ramt de top 10 in en scoort ook een verbluffende 8,7 op IMDb
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-miniserie over één van de grootste rampen ooit ramt de top 10 in en scoort ook een verbluffende 8,7 op IMDb

De serie 'Bhopal' over de industriële ramp in de gelijknamige plaats scoort uitstekend op Netflix.

De serie Bhopal over de grote industriële ramp in de Indiase stad Bhopal in 1984 scoort ontzettend goed in haar eerste week op Netflix. De serie die verdacht veel weg heeft van het immens populaire Chernobyl behoort tot de tien best bekeken series van de streamingdienst op dit moment.

De vierdelige miniserie gaat over de reddingsactie die werd uitgevoerd in vervolg op de giframp in de Indiase stad Bhopal in 1984. Bij het enorme incident kwamen ongekende hoeveelheiden methylisocyanaat vrij, een giftig bestrijdingsmiddel.

Vreselijke gevolgen


Er kwamen duizenden mensen om het leven en de naween van de ramp zijn nog altijd merkbaar in de stad.

Werknemers van Indian Railways probeerden de burgers vervolgens in veiligheid te brengen tijdens wat nu bekendstaat als de grootste industriële ramp uit de geschiedenis. In The Railway Men zie je hoe de werknemers van Indian Railways dit probeerden te doen.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen