search

Ons nieuws van donderdag 23 november 2023

Recensie Netflix-serie 'Sagrada Familia' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sagrada Familia' seizoen 2

Probeert te veel verhalen, personages en situaties te presenteren en verliest zichzelf daarmee in de structuur.

Regie: Manolo Caro | Cast: Najwa Nimri (Gloria), Carla Campara (Aitana/Mariana), Iván Pellicer (Abel/Edurne), Pol Hermoso (Felipe), Macarena Gómez (Blanca), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 34-44 minuten | Jaar: 2023

Hoe ver gaat een moeder om haar kinderen te beschermen? In het tweede seizoen van Sagrada Familia wordt een kijkje genomen in de excessieve (en vooral moordlustige) uitingen van moederlijke liefde. Het mamabeergehalte werd in het eerste seizoen al aangewakkerd, maar nu nog verder opgestookt. Jammer genoeg gaat de kwaliteit van de serie niet mee omhoog.

Sagrada Familia spint een bewonderingswaardig web van verhalen en verbindingen. Daarmee wordt het de kijker net zo moeilijk gemaakt om te begrijpen wat er precies gebeurt als om een mening over de personages te vormen. Dit laatste komt voornamelijk door de (soms geforceerde) dubbellevens die ze leiden. Hoewel het lijkt alsof de serie hiermee probeert zowel het goede als het kwade in de mens te benoemen, neigen de hoofdpersonen eerder naar een groep volledig verrotte mensen.

Want zodra het kan gaan ze over op geweld. Hoofdpersoon Gloria is hiervan het perfecte voorbeeld, aangezien haar probleemoplossende gedachtes vaak neigen naar moord. Door keer op keer een dusdanig onrealistisch beeld te schetsen valt de serie amper serieus te nemen, vooral in combinatie met de rauw realistische toon waarvan men zich bedient.

Daar komt bovenop dat niets in de serie écht overtuigt. Niet de kostuums, niet de muziek en zeker niet de constante dubbelrollen van de personages. De makers snijden zichzelf in de vingers door contant te veel te willen vertellen. Gecombineerd met de complexe structuur zorgt dat voor een vermoeiende kijkervaring.

Als er een element is dat niet overtuigt, dan is het wel het acteerwerk. Voor ingetogen vertolkingen hoeft niemand naar deze serie te kijken, want er wordt volop overgeacteerd. Gezien de zwaarte van de thema's zou enige nuance een hoop kunnen toevoegen, maar de serie voelt nu eerder als een melodrama dat volledig teert op een aaneensluiting van schokkende momenten.

Daarnaast leunt het verhaal vaak op stereotypes, zonder deze ook maar enkel moment onder de loep te nemen. Sagrada Familia brengt daardoor brengt weinig nieuws en houdt vooral de Spaanse Netflix-serietraditie in stand van onnodig complexe verhaallijnen, dubbellevens en (misplaatste) seksscènes. Door keer op keer series met deze insteek te maken, wordt op het streamingplatform de creativiteit voor het Spaanstalige vermaak niet bepaald aangewakkerd.

Erg jammer, want een verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar kinderen kan geweldig zijn. Daar zit genoeg emotie en complexiteit in en hoeft dus niet nog verder hoeft te worden aangedikt. Het verhaal had ook op een andere manier kunnen worden gepresenteerd, door iedere aflevering een personage en diens ervaringen centraal te stellen. Constant moeten nadenken over de relatie tussen verhaallijnen verveelt snel, zeker met deze uitwerking.

★★☆☆☆

Sagrada Familia is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'Payback'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Payback'

Deze misdaadserie is net zo ongeïnspireerd als de titel doet vermoeden.

Regie: Andrew Cumming, Jennie Darnell | Cast: Morven Christie (Lexi), Peter Mullan (Cal Morris), Jack Greenlees (Aaron), Andi Osho (DI Jean Royce), Prasanna Puwanarajah (DC Jibran Khan), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 44-57 minuten | Jaar: 2023

Met alle kwaliteitsseries van de afgelopen twintig jaar zou je verwachten dat het gemiddelde niveau vanzelf iets verhoogt. Totdat je iets bekijkt wat werkelijk niets te bieden heeft dat niet al vele malen eerder voorbij is gekomen. Payback is zo'n serie, al kon je dat met die titel eigenlijk al wel raden. Deze is overigens zeer letterlijk: iemand moet echt worden terugbetaald. Het woord betekent ook wraak, maar daar is hier vrijwel geen sprake van. Kennelijk moest het gewoon stoer klinken.

Kort nadat haar man is vermoord, staat er iemand aan Lexi's deur die aangeeft dat haar overleden echtgenoot zijn accountant was en er bijna dertig miljoen pond zoek is. Hij draagt Lexi op het geld terug te vinden, anders zal het slecht aflopen met haar en haar twee kinderen. Een serie met zo'n opzet klinkt niet bijzonder, maar zou best spannend kunnen worden. Dat gebeurt niet. Het verhaal is van begin tot eind een samenraapsel van bekende thrillerelementen, zonder ooit een memorabel moment of iets wat origineel aanvoelt. Het is generieke zendtijdopvulling.

Zelfs de cliffhangers aan het einde van elke aflevering zijn opvallend zwak. De serie nodigt al niet uit om meteen door te kijken, maar de pogingen om dat gevoel in de laatste seconden alsnog op te wekken zijn tevergeefs. Aan het einde van de derde aflevering wordt zelfs sterk geïnsinueerd dat Lexi mogelijk een meesterlijk manipulatief brein is dat achter de hele zaak zit. Gebakken lucht: het is onwaar en komt ook nooit meer ter sprake.

Het verhaal loopt niet erg soepel. Naast Lexi's perikelen met de crimineel die zijn geld terug wil zijn er twee aparte politieonderzoeken. Een daarvan draait om de moord op haar man, terwijl een ander team achter de criminele baas aanzit en Lexi gebruikt om hem op een misdrijf te betrappen. Daarbij wordt zelfs het eerste team gedwarsboomd, dat niet op de hoogte is van het andere onderzoek. Het voelt niet bijzonder geloofwaardig.

Verwacht ook geen flitsend camerawerk. Payback is puur voor televisie gemaakt: geen hoog budget, geen indrukwekkende plaatjes. De serie speelt zich weliswaar af in de Schotse hoofdstad Edinburgh, maar van de magische locaties (die wel wat weghebben van de Harry Potter-films) wordt geen gebruikgemaakt. De generieke achtergrondmuziek is een goede match met de standaardcinematografie en maakt de serie een saai geheel.

Met het acteerwerk is het iets beter gesteld. Sowieso speelt Peter Mullan, die men wellicht niet van naam kent maar wel van gezicht, weer een overtuigende slechterik – alhoewel hij daar ook het uiterlijk voor heeft. Morven Christie wisselt als Lexi tussen sterk spel, in scènes waarin de emoties hoog oplopen, en rondlopen met één enkele gezichtsuitdrukking.

De laatste aflevering bouwt niet eens op naar een spannende climax. Of iedere kijker überhaupt zo ver zal komen is onzeker, aangezien streamingsdiensten volop aanbod bevatten dat beter is dan Payback. Het grootste pluspunt is dat dit een miniserie is. Geen open einde dus; het is hiermee gelukkig gedaan.

★★☆☆☆

Payback is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Ojitos de Huevo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Ojitos de Huevo'

Begint met humor en herkenbare problemen, maar eindigt in clichématige klefheid.

Regie: Pato Safa | Cast: Alexis Arroyo (Alexis), Enrique Arreola (Buenrostro), Alejandro Calva (Yuyo), Verónica Merchant (Lolis), Francisco Calvillo (Jorge Entranador de Futbol), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 23-27 minuten | Jaar: 2023

Naar alle waarschijnlijkheid is Ojitos de Huevo gebaseerd op de ervaringen van schrijver en komediant Alexis Arroyo, die net als de gelijknamige hoofdpersoon blind is geboren. Wie zelf te maken heeft met een lichamelijk mankement zal naast schaterlachen ook vaak applaudisseren voor de herkenbare situaties en het broodnodige commentaar waarin de serie voorziet. Helaas is alleen het eerste deel zo briljant.

Alexis is het gedrag van anderen in zijn kleine geboortedorp zat en vertrekt naar Mexico-Stad om komediant te worden. Hij geeft daarvoor een prachtige reden: een frons of een glimlach kan hij niet zien, maar als mensen lachen kan hij dat horen. De kijker zal onmiddellijk hopen dat Alexis zijn droom weet waar te maken. Hoe precies zal het meest interessante aspect van het verhaal zijn.

Ojitos de Huevo begint hilarisch. Arroyo schuwt de clichés net zo min als de slapstick, maar voorziet ook in rake observaties waarvan menig gehandicapt persoon blij zal worden omdat ze zo herkenbaar zijn. Zoals continu dezelfde vragen krijgen en altijd moeten uitleggen dat een fysieke beperking niet betekent dat je verstandelijk niet in orde bent. Van mensen die je onderschatten en betuttelen tot onder druk gezet worden om dingen te doen die je nu eenmaal niet kunt – het zit er allemaal in. Arroyo benadert alle clichés en vooroordelen met humor, zonder ze te bagatelliseren.

Helaas verandert de serie tegen het einde drastisch van toon. De obstakels waar Alexis tegenaan loopt zijn niet langer die van een gehandicapte of zelfs die van een beginnende artiest. Het zijn vergezochte bijzaken waar Alexis zich obsessief in vastbijt. De humor heeft sterk te lijden onder de onrealistische nieuwe verhaallijn en het thema van de serie verdwijnt langzaam uit beeld.

In Mexico-Stad stuiten Alexis en zijn beste vriend op een hele schare interessante en minder interessante nieuwe vrienden, die elk bijdragen aan de vertroebeling van het concept van de serie. In de laatste twee afleveringen zit een overvloed aan goedkope emotie en loopt iedereen continu te snotteren. De humor waarmee Alexis voorheen zijn problemen te lijf ging maakt dan plaats voor een onverwacht zelfmedelijden dat haaks staat op zijn eerder neergezette persoonlijkheid.

Wanneer Alexis eindelijk zijn plek op het podium mag innemen volgt dan ook geen hilarische stand-upshow waar de kijker gedurende de meeste afleveringen voor warm is gemaakt. Nee, de serie sluit af met een kleffe dromen-zullen-uitkomen-pseudowijsheid. Ineens worden alle clichés over leven met een beperking omarmd, zonder ze belachelijk te maken. Alsof je naar twee compleet verschillende series zit te kijken.

Wat een inspirerend verhaal kunnen opleveren over het vechten voor bestaansrecht en vrijheid als gehandicapte, eindigt in clichématige klefheid. Het was vast machtig interessant geweest als Arroyo Ojitos de Huevo meer op zijn eigen leven had gebaseerd, maar helaas komt zijn persoonlijke ervaring enkel tot uiting in de grappen. Voor het slotstuk bedient Arroyo zich overigens van deus ex machina, aangezien Alexis' succes uit de lucht komt vallen. De kleffe boodschap waarmee de serie eindigt is dus niet eens een echt inspirerende.

★★☆☆☆

Ojitos de Huevo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesvolle Netflix-serie krijgt zowaar een blu-ray-uitgave
Series / Nieuws

Succesvolle Netflix-serie krijgt zowaar een blu-ray-uitgave

Een nieuw succes voor de toch al succesvolle bovennatuurlijke serie.

Het is vandaag exact een jaar geleden dat een van de meest succesvolle series van 2022 uitkwam: de Netflix-serie Wednesday. De bovennatuurlijke komedie werd massaal bekeken op de streamingsdienst.


Ook critici waren enthousiast, vooral over de rol van Jenny Ortega, die het titelpersonage speelde. Wednesday Addams onderzoekt in de serie een moordmysterie op haar school en leert haar psychische krachten te controleren.

Blu-ray


Een jaar later wordt het succes nog eens uitgebreid. Het is inmiddels namelijk bekend dat de serie ook een fysieke release krijgt op blu-ray, iets dat al lang niet meer vanzelfsprekend is.

Ondertussen wordt daarnaast ook al hard gewerkt aan het tweede seizoen van de populaire serie. Dat vervolg zal waarschijnlijk eind komend jaar al te zien zijn.

Netflix


De exacte releasedatum van de blu-ray is nog niet bekend. Fans die het eerste seizoen van Wednesday willen bekijken voor de blu-ray uitkomt kunnen dat uiteraard doen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Mirror' krijgt gelukkig weer een nieuw seizoen
Series / Nieuws

'Black Mirror' krijgt gelukkig weer een nieuw seizoen

De anthology-serie 'Black Mirror' krijgt gelukkig weer een nieuwe seizoen.

De dystopische anthology-serie Black Mirror krijgt een zevende seizoen op Netflix. De reeks, die gemaakt wordt door Charlie Brooker, keerde eerder dit jaar na een pauze van vier jaar terug voor een zesde seizoen en nu zit er dus een zevende seizoen in het vat.

De serie, die vaak een deprimerend beeld geeft van onze toekomst en de impact van technologische vernieuwingen, kreeg eerder dit jaar nog een zesde seizoen wat niet door iedereen op waarde werd geschat. Volgens de echte fans wordt de serie elk jaar een stukje minder.

Historie


Het eerste seizoen van Black Mirror verscheen in 2011 op het Britse Channel 4. Een jaar later verscheen op diezelfde zender ook het tweede seizoen, gevolgd door een kerstspecial in 2014. Bij de release van die kerstspecial liet maker Charlie Brooker weten dat hij nog een derde seizoen wilde maken, maar door budgettaire redenen moest er gezocht worden naar een nieuwe co-producent.

Uiteindelijk kocht Netflix de serie in 2015 aan en verschenen de eerste twee en het derde seizoen van Black Mirror in 2016 op de streamingdienst.

Lange pauze


Nadat het vijfde seizoen uitkwam in 2019 kwam er een lange pauze voor Black Mirror waarbij Charlie Brooker liet weten dat de echte wereld door de coronapandemie al duister genoeg was en een nieuw seizoen van de dystopische reeks dus niet nodig was.Op dit moment is er nog niets geweten over de inhoud en het aantal afleveringen van het zevende seizoen van de reeks. Ook over de cast is er nog niets bekend. Liefhebbers moeten het voorlopig doen met de oude afleveringen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intense mystery of toch gewoon horror? Deze serie scoort een voortreffelijke 8,6 op IMDb en is nog altijd gewoon te zien op Netflix
Series / Featured

Intense mystery of toch gewoon horror? Deze serie scoort een voortreffelijke 8,6 op IMDb en is nog altijd gewoon te zien op Netflix

De serie 'The Haunting of Hill House' is nog altijd te streamen op Netflix.

De Netflix-serie The Haunting of Hill House is een meeslepende horror-serie die je meeneemt op een huiveringwekkende reis door het onbekende. Met een indrukwekkende IMDb-rating van maar liefst een 8,6 is dit echt een must-see voor liefhebbers van het genre.

In deze serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson, volgen we de levens van de familie Crain. Het verhaal springt heen en weer tussen het heden en verleden, waarbij de geheimen van Hill House langzaam ontrafeld worden. De serie heeft een mooie balans tussen spanning, emotie en bovennatuurlijke elementen.

Een Spookhuis vol Emoties


In het hart van de serie staan niet alleen de perikelen van de personages uit de familie maar nadrukkelijk ook het griezelige decor van Hill House. Er is genoeg emotionele diepgang zodat The Haunting of Hill House zich echt onderscheidt van doorsnee mystery-/horrorseries.

Elk personage draagt zijn eigen geheimen met zich mee, en elke donkere hoek van Hill House verbergt iets angstaanjagends. Kijk deze serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bedenker van 'The Witcher' haalt uit naar Netflix
Series / Nieuws

De bedenker van 'The Witcher' haalt uit naar Netflix

Bedenker Andrzej Sapkowski: "Ik heb ik ze wat ideeën gegeven, maar ze luisteren nooit naar mij."

Ondertussen zijn er op Netflix drie seizoenen van de hitserie The Witcher verschenen, de spin-off miniserie The Witcher: Blood Origin en de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf. Bedenker Andrzej Sapkowski heeft nu stevige woorden over de relatie met Netflix.

Sapkowski is de schrijver van de The Witcher-boeken. De 75-jarige Pool schreef zes boeken over Geralt of Rivia en zijn avonturen. Het eerste boek heet Sword of Destiny (1992) en de reeks werd in 2013 afgerond met het prequelverhaal Season of Storms.

Netflix


In gesprek met de mensen achter het YouTube-kanaal Cerealkillers liet Sapkowski zich uit over de relatie met de streamingdienst. Die relatie blijkt helemaal niet zo goed te zijn, al blijft hij politiek correct reageren.

"De set was geweldig, het was zo wauw, alles. Ik heb ze wat ideeën gegeven, maar ze luisteren nooit naar mij. Ze luisteren nooit naar me, maar het is normaal: 'Wie is dit? Het is de schrijver, het is niemand," aldus Sapkowski over hoe Netflix en zijn medewerkers met hem om zouden zijn gegaan.

Vreemd


"Elke verfilming die ik heb gezien is vreemd voor mij, dat is het juiste woord denk ik, vreemd... Ik kijk ernaar en denk: 'Woah, zo stellen ze het zich voor? Interessant.' Soms is de indruk van het visuele voor mij erg leuk, sympathiek. Soms niet, maar ik zal er niet verder op ingaan," sloot Sapkowski af.Eerder meldde Sapkowski dat hij heel blij was met de rol van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Veel fans zijn dat ook. Na seizoen drie wordt die rol echter overgenomen door acteur Liam Hemsworth, bekend uit onder meer de Hunger Games-films.

Witcher-collectie op Netflix


Heb je nog niks van The Witcher gezien, dan kun je de series en animatiefilm gewoon nog streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game: The Challenge' met de grond gelijk gemaakt: "ze begrijpen er niks van"
Series / Nieuws

'Squid Game: The Challenge' met de grond gelijk gemaakt: "ze begrijpen er niks van"

De echte Squid Game doet het niet goed bij de critici en het publiek.

In 2021 verscheen op Netflix de Zuid-Koreaanse serie Squid Game en nog altijd is deze Netflix Original een van de grootste hits van de streamer. Het wachten is op seizoen twee. We krijgen Squid Game: The Challenge als mager tussendoortje.

De spelshow laat een "echte" Squid Game zien. De spelers strijden om een geldbedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar, het hoogste geldbedrag dat tot op heden door één iemand gewonnen kan worden in een tv-show. Het vorige record van $2,6 miljoen dollar stond op naam van The Million Second Quiz.

Ontvangst


Waar de originele Netflix-serie op een fraaie 95 procent staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, komt de show tot op heden niet verder dan 39 procent. Dit is na 23 recensies, met een 4,8/10 als gemiddelde beoordeling.

De publieksscore is flink lager. Squid Game: The Challenge heeft een Audience Score van 25 procent, met een 1.7/5 als gemiddelde beoordeling. De IMDb staat voorlopig op een 3,9/10 na ruim duizend stemmen.

Recensies


"Alleen al het produceren van een reality-wedstrijdshow op basis van Squid Game is een redelijk goede manier om aan de wereld duidelijk te maken dat je Squid Game niet echt hebt begrepen," schrijft Brian Lowry van CNN.com."Niemand heeft hierom gevraagd. Niemand wilde dit. En toch is het hier," meent Kelly Lawler van USA Today. En Angie Han van The Hollywood Reporter: "Een merkextensie die fundamenteel verkeerd begrijpt wat het merk in de eerste plaats moest vertegenwoordigen."

Eerste vijf


De eerste vijf afleveringen staan nu op Netflix. Op 29 november volgen de andere afleveringen, met de finale mogelijk in december.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reünie van 'Friends', een eerbetoon aan 'Chandler' in de maak?
Series / Nieuws

Reünie van 'Friends', een eerbetoon aan 'Chandler' in de maak?

De cast van 'Friends' overweegt een speciale reünie om de overleden Matthew Perry te eren.

Het overlijden van acteur Matthew Perry op 28 oktober jongstleden heeft er flink in gehakt bij fans en collega's. De acteur die het personage Chandler Bing speelde in de legendarische serie Friends, was één van de meest geliefde leden van de cast.

Er zijn vele publieke eerbetuigingen geweest aan Perry, zowel via interviews als op social media. De meest bijzondere eerbetuiging zou volgend jaar

Speciale reünie


Volgens de Daily Mail overwegen de castleden van Friends namelijk om opnieuw bij elkaar te komen voor een speciale gelegenheid ter nagedachtenis aan Perry. David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston en Matt LeBlanc, de andere vijf hoofdleden van de cast, zouden in onderhandeling zijn over deze emotionele reünie, in een poging hun overleden collega te eren.

"Jennifer, Lisa en de rest van de cast willen hem op enig moment publiekelijk eren en hem de eer geven die hij zo rijkelijk verdient en er zijn geruchten dat ze dit mogelijk zullen doen tijdens de Emmy's van volgend jaar" bevestigde een bron aan de Daily Mail.

In memoriam


Zoals gebruikelijk is er bij de Emmy-uitreiking een in memoriam-segment voor alle artiesten die het afgelopen jaar zijn overleden.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Colin Farrell transformeert tot The Penguin in laatste foto van 'The Batman' spin-off
Series / Nieuws

Colin Farrell transformeert tot The Penguin in laatste foto van 'The Batman' spin-off

De superschurk draait langzaam warm om chaos te scheppen in Gotham City.

Eerder deze week werd bekend dat The Batman spin-off The Penguin weer verder gaat met de productie. De productie van de nieuwe Max-serie lag al stil sinds juni vanwege de stakingen in Hollywood.

In aanloop naar de nieuwe start heeft Empire Magazine alvast een foto gepubliceerd van niemand minder dan The Penguin zelf. Het personage zal gespeeld worden door de Ierse acteur Colin Farrell.

Penguin


In The Penguin zien we hoe Oswald Cobblepot – de echte naam van het personage – de ladder van de misdaad in Gotham City beklimt.

De nieuwe serie zal bestaan uit acht episodes. Het personage van Farrell werd eerder al geïntroduceerd in de film uit 2022.

HBO Max


The Penguin gaat volgend jaar in premiere op HBO Max. Tot het zover is kun je daar ook The Batman zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' doet het goed, maar zit seizoen 3 er eigenlijk wel in?
Series / Nieuws

'House of the Dragon' doet het goed, maar zit seizoen 3 er eigenlijk wel in?

De eerste spin-off van Game of Thrones over de familie Targaryen gaat onverminderd door.

In augustus van vorig jaar verscheen voor het eerst de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. Het bleek zodanig succesvol dat er een tweede seizoen kwam, en nu al wordt er aan een derde gewerkt.

Zo onthult schrijver van al het bronmateriaal, George R.R. Martin. De prequel van Game of Thrones over de opkomst van de familie Targaryen is net klaar met het filmen van seizoen twee, en volgens Martin zijn ze achter de schermen druk bezig met seizoen drie.

Het houdt niet op bij 3


Martin vertelde onlangs in een interview: "We hebben dus die nieuwe show, House of the Dragon, die nu net klaar is met het filmen van het tweede seizoen, en we komen binnenkort bij elkaar om te praten over het derde seizoen."

In mei 2023 gaf Francesca Orsi, hoofd Drama bij HBO, aan dat de serie mogelijk doorgaat tot seizoen vier of langer om het verhaal te voltooien. Dit betekent dat, terwijl seizoen drie momenteel in de planningsfase zit, House of the Dragon nog vele jaren nieuwe afleveringen kan hebben.

Oorlog gaat nog een tijd duren


Seizoen één van House of the Dragon eindigde met de dood van Lucerys Velaryon, de zoon van Rhaenyra Targaryen, gedood door Aemond Targaryen en Vhagar. Dit voorval ontketent de burgeroorlog genaamd 'Dance of the Dragons', en duurt zodanig lang dat er waarschijnlijk meerdere seizoenen voor nodig zijn.Kijk nog eens het volledige eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde crimeseries op Netflix mogen niet missen op jouw watchlist
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde crimeseries op Netflix mogen niet missen op jouw watchlist

Maak je borst maar nat voor een paar goede avonden bingen.

Voor wat bikkelharde misdaadseries zit je bij Netflix helemaal goed. Check zelf welke van deze onderstaande crimeseries je nog niet kent, en welke ervan jij op gaat zetten vanavond.

The Missing | Netflix | 3 seizoenenTony en zijn vrouw Emily zijn op vakantie in Frankrijk als hun zoontje verdwijnt. Een landelijke zoektocht naar de jongen levert niets op. Jaren later gaat Tony met nieuwe informatie opnieuw op zoek.The Valhalla Murders | Netflix | 8 afleveringenIn deze IJslandse serie reist rechercheur Arnar van Noorwegen naar IJsland om de eerste seriemoordenaar van het land op te sporen. Het lokale politieteam volgt ze de sporen van de moorden terug naar een grimmig incident uit een ver verleden.The Sinner | Netflix | 4 seizoenenEen gekwelde rechercheur moet op zoek naar de oorzaken van een reeks gruwelijke misdaden, die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Elke aflevering komt de detective dichterbij de duistere waarheid, waarbij niets is wat het lijkt.The Chestnut Man | Netflix | 6 afleveringenWanneer de verontruste Deense ouders van een vermist meisje een angstaanjagende pop ontvangen, begint een lange zoektocht naar de waarheid door de lokale recherche. Terwijl duistere geheimen en sinistere krachten worden onthuld, worden de grenzen tussen realiteit en bovennatuurlijke verschijnselen steeds vager.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Ik was er nog niet klaar voor," aldus Emilia Clarke over haar geflopte grote rol na 'Game of Thrones'
Series / Featured

"Ik was er nog niet klaar voor," aldus Emilia Clarke over haar geflopte grote rol na 'Game of Thrones'

Wat een knaller van een rol had moeten worden draaide uit op een teleurstelling.

Na haar grote doorbraak in Game of Thrones kreeg de sympathieke Emilia Clarke een droomrol in alle opzichten. Ze maakte namelijk haar Broadway-debuut met de hoofdrol in een toneelversie van een iconisch verhaal.

Clarke speelde Holly Golightly in Breakfast at Tiffany's naar de novelle van Truman Capote. Velen herinneren zich de filmversie met Audrey Hepburn in de hoofdrol, maar voor Clarke bleek het een te grote stap.

Te licht bevonden


Clarke heeft een enorme liefde voor het toneel. Op papier leek ze geknipt voor de rol van de vrijgevochten, ietwat naïeve Holly, die in New York haar geluk komt beproeven. In de praktijk pakte het echter anders uit.

De critici waren niet te spreken over haar acteerprestatie, en Clarke werd over het algemeen te licht bevonden voor de rol.

Nog een baby


In een interview met de BBC keek de Daenerys-actrice terug op de rol in kwestie. Ze maakte zich duidelijk geen illusies, getuige de volgende uitspraak: "[Het was] een epische mislukking. Was ik er klaar voor? Absoluut niet. Ik was te jong en had te weinig ervaring, ik was eigenlijk nog een baby".Haar toneelavontuur kwam hiermee tot een einde, en Clarke is sindsdien in films en series te zien geweest. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote Marvel-serie van Prime Video lijkt te zijn gecanceld
Series / Nieuws

De grote Marvel-serie van Prime Video lijkt te zijn gecanceld

Komt deze live-actionserie in de 'Spiderman'-franchise er eigenlijk nog wel?

The Ankler kwam onlangs met het teleurstellende bericht dat het populaire personage Silk uit de Marvel-strips voorlopig niet op het scherm komt. De serie Silk: Spider Society is een van meerdere series die in opdracht van Sony ontwikkeld werden.

Amazon Studios heeft nu besloten om Silk: Spider Society even helemaal stil te leggen. Dit is zo mogelijk nog teleurstellender wanneer je bedenkt dat tijdens de staking juist werd bericht dat de plannen doorgingen.

Summiere omschrijving


De hoofdpersoon is Cindy Moon, een Koreaans-Amerikaanse jonge vrouw uit de wijk Queens. In de strips wordt ook zij gebeten door dezelfde radioactieve spin die van Peter Parker Spiderman maakte. Actrice Adeline Rudolph (Chilling Adventures of Sabrina) wordt gezien als een potentiële kandidaat.

De casting-omschrijving van Cindy is tot zover summier. Ze is voor het eerst op zichzelf, heeft weinig ervaring met boeven vangen maar vindt het geweldig om schurken een pak slaag te verkopen.

Wie zijn de makers?


Eerder werd bekendgemaakt dat Angela Kang (The Walking) schrijver en showrunner is voor de serie. Kang werkte samen met Phil Lord en Chris Miller (Spiderman: Across the Spiderverse), die daarnaast ook een film noir-versie van Spiderman: Noir zouden ontwikkelen.

Bekijk op instagram


Hopelijk betreft het hier een tijdelijke vertraging en krijgen we in de toekomst ook een Silk-verfilming te zien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ellie-actrice kan niet wachten op 'The Last of Us' seizoen 2: uit het juiste hout gesneden
Series / Nieuws

Ellie-actrice kan niet wachten op 'The Last of Us' seizoen 2: uit het juiste hout gesneden

De Emmy-genomineerde actrice staat te trappelen om de rol van Ellie over te doen.

Tot grote vreugde van de fans beginnen de opnames van The Last of Us over niet al te lange tijd. De gameverfilming werd noodzakelijkerwijs uitgesteld maar begin 2024 is het zover.

In een gesprek met Collider gaf Ramsey aan dat seizoen 2 het nodige aan uitdagingen te bieden heeft. De actrice krijgt veel meer stuntwerk, daarnaast krijgt haar personage een relatie met Dina.

Weg van stuntwerk


Ellie is lichamelijk een stuk sterker in het tweede seizoen. Ramsey: "Ik kan niet wachten op de intense scènes. Daar had ik er al een aantal van, maar ik krijg veel meer fysiek werk vergeleken met eerder".

De actrice is uit het juiste hout gesneden, daar zij vervolgt: "Ik ben helemaal weg van stuntwerk. Dat je de volgende dag wakker wordt met blauwe plekken of een blauw oog, wat een gaaf gevoel geeft. Je hebt het maar mooi gedaan".

Belangrijke verhaallijn


Verder is Ellie's relatie met Dina een belangrijke verhaallijn. In seizoen 1 was Dina al heel even te zien. Ramsey: "Ik had eerder maar een aflevering, met Ellie en Riley. Nu krijg ik een hele verhaallijn met Dina, dus daar kijk ik enorm naar uit".Kijk The Last of Us op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ trekt de stekker uit grote serie na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Disney+ trekt de stekker uit grote serie na slechts één seizoen

Er is helaas slecht nieuws voor fans van 'The Muppets'...

Disney+ heeft besloten een van zijn grote series te cancellen na één seizoen. Nadat The Electric Mayhem Band weer bij elkaar was gekomen in The Muppets Mayhem, heeft de streamingdienst nu bekend gemaakt dat er geen tweede seizoen komt.

Disney+ bracht in mei het hele seizoen van tien afleveringen gelijktijdig uit, wat de eerste Muppet-serie betekende sinds The Muppets in 2015. Die serie werd eveneens geannuleerd na slechts één seizoen.

Emmy


The Muppets Mayhem ontving zes nominaties bij de aankomende Children's & Family Emmy Awards, waaronder voor de soundtrack. Die bestaat onder andere uit een opnieuw opgenomen versie van "Can You Picture That?" uit The Muppet Movie. Deze versie debuteerde in mei op nummer 1 in de Amerikaanse Kid Albums-lijst van Billboard.

De serie gaat over The Electric Mayhem Band, met Dr. Teeth op zang en keyboards, Animal op drums, Floyd Pepper op zang en bas, Janice op zang en leadgitaar, Zoot op saxofoon en Lips op trompet. Zij gaan op een epische reis om hun allereerste studioalbum op te nemen.

Hedendaagse muziekwereld


Met de hulp van een gedreven jonge muziekdirecteur, Nora Singh (Lilly Singh), komt de ouderwetse Muppet-band oog in oog te staan met de hedendaagse muziekwereld, terwijl ze proberen eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen. Bekijk het eerste en dus ook enige seizoen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker Netflix-serie reageert zeer verrassend op petitie om populaire serie opnieuw leven in te blazen
Series / Nieuws

Maker Netflix-serie reageert zeer verrassend op petitie om populaire serie opnieuw leven in te blazen

Brit Marling, de maker van The OA, was helemaal verbaasd door haar fans.

Bijna iedereen is ooit wel een keer slachtoffer geworden van Netflix. De streamingdienst cancelt om de haverklap series en de kans is groot dat jouw favoriet hier een keer bij heeft gezeten. Dit was in ieder geval wel zo voor The OA-fans.

The OA kwam in 2016 uit en vertelt het verhaal van een blinde vrouw die zeven jaar naar haar vermissing terugkeert naar haar dorp. Op wonderbaarlijke wijze heeft ze haar volledige zicht weer terug.

Snel weer geannuleerd


Het was een hele reis met veel drama en mysterie, maar helaas duurde dit maar 2 seizoenen. Toen werd The OA bruut gecanceld, terwijl de serie hoge kijkcijfers had. De stekker werd er uitgetrokken, omdat Netflix geen geld kon verdienen aan dit project.

Fans waren het hier niet mee eens en besloten een petitie op te stellen om de serie weer nieuw leven in te blazen. Maker Brit Marling liet onlangs weten hoe blij ze was met deze petities.

Heel blij met de pogingen van fans


Marling was verbaasd om te ontdekken dat mensen zelfs in afgelegen dorpen in Noorwegen en Texas van de petities hadden gehoord. Ondanks het stellige besluit van Netflix heeft Marling toch nog een beetje hoop: "Misschien komt The OA terug en dan zeggen we gewoon: We hebben gewacht. En het was kl*te!"Stream The OA op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote en monsterlijke serie trekt bakken met kijkers en knalt direct naar de nummer 1 positie op Apple TV+
Series / Nieuws

Deze grote en monsterlijke serie trekt bakken met kijkers en knalt direct naar de nummer 1 positie op Apple TV+

De serie 'Monarch: Legacy of Monsters' is de best bekeken serie van Apple TV+.

Er is een nieuwe serie van van het MonsterVerse van Legendary Pictures op Apple TV+. De serie Monarch: Legacy of Monsters is in haar eerste dagen op de streamingdienst bijzonder succesvol en is gelijk de best bekeken serie op Apple TV+.

De 'monster movies' van de filmstudio maken dus een uitstapje naar het televisiescherm. De serie speelt zich af in dezelfde wereld als de films Godzilla, Kong: Skull Island en Godzilla vs. Kong. Kurt Russell speelt Lee Shaw, een legerofficier die op de hoogte is van de geheimen van Monarch.

2 Russells


Wayne Russell, de zoon van Kurt, is te zien als een jongere versie van Shaw in de jaren vijftig. John Goodman keert terug als het personage dat hij eerder speelde in Kong: Skull Island.

De serie speelt zich af in diverse tijdslijnen en vertelt een uniek verhaal over Godzilla en zijn mede-titanen. Monarch: Legacy of Monsters vertelt het verhaal over het ontstaan van de geheime organisatie Monarch, die zich bezighoudt met de ontdekking van 's werelds meest verschrikkelijke monsters en vindt zowel plaats in de jaren 50 als in het heden.

Kijken


Kijk de serie hier op omschrijvingApple TV+.

Spectaculaire beelden nieuwe 'Godzilla'-serie tonen monsterlijke rampspoed[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 grimmige scifi-series op Netflix zuigen je vast aan de buis
Series / Featured

Deze 4 grimmige scifi-series op Netflix zuigen je vast aan de buis

Meer dan genoeg keuze uit sterk scifi-materiaal om jouw avond mee te vullen.

Deze 4 grimmige scifi-series op Netflix schetsen een wereld waarin alles niet zo netjes geregeld is als in de onze. Als je zin hebt in een nieuw scifi-avontuur, kijk dan snel rond en kies welke serie jouw avond gaat opvullen.

Better than Us | Netflix | 16 afleveringenEen familie die bijna uit elkaar valt, krijgt een geavanceerde robot die wordt gezocht door een concern, rechercheurs van moordzaken, en terroristen.The Rain | Netflix | 3 seizoenenEen Deense broer en zus doen er alles aan om te overleven in een wereld die is verwoest door een dodelijk virus dat wordt verspreid door regenwater. Terwijl ze op zoek zijn naar veiligheid, worden ze geconfronteerd met gevaarlijke bendes en duistere geheimen.October Faction | Netflix | 10 afleveringenHet monsterjagende echtpaar Fred en Deloris Allen gaan samen hun tweeling Geoff en Viv terug naar hun geboorteplaats Barrington-on-Hudson in New York om de begrafenis te regelen van Freds overleden vader.To the Lake | Netflix | 8 afleveringenHet einde van de beschaving dreigt door een vreselijke ziekte. Een groep mensen zet hun leven, liefde en menselijkheid op het spel in een wrede strijd om te overleven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-miniserie over één van de grootste rampen ooit ramt de top 10 in en scoort ook een verbluffende 8,7 op IMDb
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-miniserie over één van de grootste rampen ooit ramt de top 10 in en scoort ook een verbluffende 8,7 op IMDb

De serie 'Bhopal' over de industriële ramp in de gelijknamige plaats scoort uitstekend op Netflix.

De serie Bhopal over de grote industriële ramp in de Indiase stad Bhopal in 1984 scoort ontzettend goed in haar eerste week op Netflix. De serie die verdacht veel weg heeft van het immens populaire Chernobyl behoort tot de tien best bekeken series van de streamingdienst op dit moment.

De vierdelige miniserie gaat over de reddingsactie die werd uitgevoerd in vervolg op de giframp in de Indiase stad Bhopal in 1984. Bij het enorme incident kwamen ongekende hoeveelheiden methylisocyanaat vrij, een giftig bestrijdingsmiddel.

Vreselijke gevolgen


Er kwamen duizenden mensen om het leven en de naween van de ramp zijn nog altijd merkbaar in de stad.

Werknemers van Indian Railways probeerden de burgers vervolgens in veiligheid te brengen tijdens wat nu bekendstaat als de grootste industriële ramp uit de geschiedenis. In The Railway Men zie je hoe de werknemers van Indian Railways dit probeerden te doen.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opwindend nieuws over tweede seizoen 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Opwindend nieuws over tweede seizoen 'The Last of Us'

Een spannende toevoeging aan de cast voor het tweede seizoen van 'The Last of Us'.

Het tweede seizoen van de zeer succesvolle serie 'The Last of Us' staat op het punt een opwindende toevoeging aan de cast te doen.

Terwijl de productie voor de HBO Max-serie naar verwachting wordt vertraagd tot 2025, suggereren recente berichten dat een nieuwe castlid en cruciale rol zal spelen in de komende verhaallijn.

Abby


Eerder werd al gemeld dat Bella Ramsey en Pedro Pascal hun rollen als Ellie en Joel weer op zich zouden nemen. Nu lijkt ook bekend te worden wie Abby gaat spelen in het tweede seizoen. Het verhaal zal weer gebaseerd zijn op de gelijknamige videogame en gamers weten dat Abby een belangrijke rol krijgt in het verhaal.

Een recent gerucht suggereert dat niemand minder dan Kaitlyn Dever de rol van Abby zal gaan spelen. Dever speelde recentelijk zeer goede rollen in respectievelijk Nobody Will Save You op Disney+ en Unbelievable op Netflix.

Craig Mazin


Craig Mazin, één van de makers van The Last of Us, volgt maar een paar mensen op sociale media, maar Dever is er inderdaad één van. Wij wachten gewoon maar even af. Verwacht wordt dat het tweede seizoen pas in 2025 in première gaat vanwege de aanhoudende vertragingen als gevolg van de stakingen.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.