search
Deze 3 gloednieuwe films veroveren Prime Video en Netflix

Deze 3 gloednieuwe films veroveren Prime Video en Netflix

Een lesbische 'Fight Club', het verlies van je eigen dochter, en een koddige kerstfilm.

Mitchell van Vuren
Op Netflix en Prime Video zijn er deze week 3 steengoede films uitgekomen, waar de recensenten van FilmTotaal bijzonder over te spreken waren. Hieronder is te lezen waarom je deze films écht niet mag overslaan.

Bottoms | Prime VideoHet ontstaan van een lesbische variant van Fight Club op een middelbare school zorgt voor voldoende hilariteit met een kritisch randje. Een zeldzame 5 sterren werd gegeven aan deze komediefilm door recensent Marta Kuijken wegens het ijzersterke script en de geweldige acteerprestaties van de jeugdige acteurs.

Kuijken deelde: "Na het succes van 'Booksmart' en 'Bodies Bodies Bodies' lijkt het absurdistische komediegenre te ontploffen. En in deze opkomende traditie mag 'Bottoms' niet ontbreken. De scherpe dialogen gecombineerd met het bizarre verhaal leveren een unieke, nu al veelgeprezen film op."

Lees de rest van de recensie.

Elena Sabe | NetflixEen verhaal over een moeder met Parkinson, die haar dochter verliest aan zelfmoord, bevat alle ingrediënten voor een treurige film. Femke van Kooten vond het verhaal aangrijpend, maar ook soms verwarrend.

Het leverde de film 4 sterren op. Van Kooten stelde: "De nadruk op de emoties en de ziekte van Elena betekent wel dat het plot een beetje achterwege blijft. Wat er precies gebeurd is met Rita en waarom Elena stellig gelooft dat het geen zelfmoord was, blijft tot aan de laatste minuten onduidelijk. Dit geeft aan de ene kant een reden om te blijven kijken, maar aan de andere kant veel verwarring."

Lees de rest van de recensie.

Elf Me | NetflixNiet de zoveelste Hallmark-kerstfilm, maar volgens Ruby Dijk een substantiële familiefilm voor jong en oud. Zoals een goede kerstfilm betaamt, is alles enorm voorspelbaar maar wel goed uitgevoerd en vermakelijk verteld. Het leverde de kerstfilm 3.5 ster op.

Dijk vond: "'Elf Me' is een Italiaanse productie met een hoofdrol voor nostalgie en traditie, vooral als het gaat om speelgoed. Nieuwerwetse plastic troep met geluidseffecten wordt verruild voor de magische houten poppen en figuurtjes van maker-elf Trip, die door een 'klein' ongeluk met één van zijn creaties verbannen is van de Noordpool."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen