search

Ons nieuws van woensdag 29 november 2023

Nostalgie en gewaagde grappen in 'Ted': grofgebekte teddybeer gaat los in nieuwe trailer
Series / Nieuws

Nostalgie en gewaagde grappen in 'Ted': grofgebekte teddybeer gaat los in nieuwe trailer

De grofgebekte teddybeer gaat terug naar de jaren 90 in de nieuwe serie van Peacock.

Na twee succesvolle films is het voor Ted nu tijd om naar het kleine scherm te komen. De grofgebekte teddybeer komt naar de televisie met een gloednieuwe serie op Peacock, en de streamingdienst komt zojuist met de nieuwste trailer.

Het toepasselijk getitelde Ted is een prequel op de films, gericht op de titulaire teddybeer en zijn beste vriend, John Bennett. Terwijl John werd gespeeld door Mark Wahlberg in de films, zal deze serie plaatsvinden tijdens de tienerjaren van de personages.

Echte vriendschap


Onlangs bracht de streamingdienst al een teaser uit, maar zojuist is de volledige trailer van de aankomende serie te bekijken, waarin iedereen een eerste uitgebreide blik krijgt op de capriolen van de tiener John en zijn beste vriend.

In de Ted TV-serie wordt John Bennett gespeeld door Max Burkholder, ook wel bekend van Parenthood. De hoofdcast bestaat verder uit Alanna Ubach, Scott Grimes en Giorgia Whigham. Seth MacFarlane zal de rol van Ted opnieuw vertolken.

De vroegere jaren


De serie zal zich afspelen in 1993, waarin Ted weer in het ouderlijk huis woont in Framingham Massachusetts met zijn beste vriend, de 16-jarige John Bennet. Ted mag dan een slechte invloed zijn op John, maar aan het eind van de dag is hij een loyale vriend die altijd bereid is om zijn nek uit te steken voor vriendschap.Op 11 januari gaat Ted in première op streamingdienst Peacock. Het is nog niet bekend of de serie in Nederland te streamen zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Replacing Chef Chico'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Replacing Chef Chico'

Fijne romantische serie serveert warme gerechten en warme personages in een Filipijns restaurant.

Regie: Dan Villegas | Cast: (Ella), Piolo Pascual (Raymond), Sam Milby (Chico), Yesh Burce (Wena), Joel Saracho (Carlon), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 32-36 minuten | Jaar: 2023

Loempiasisig en sinigangpaella zijn slechts enkele van de heerlijke gerechten die voorbijkomen in Replacing Chef Chico. Deze hartverwarmende, romantische serie gaat over het wel en wee binnen het Filipijnse restaurant Hain. In deze tamelijk sjieke eetgelegenheid is de bereiding van het eten 'geïnspireerd door jouw verhaal', waardoor elke gast een uniek menu voorgeschoteld krijgt. Hain staat echter in de rode cijfers en chef-kok Chico moet vrezen voor het voortbestaan van zijn restaurant.

Als Chico ook nog uit roulatie raakt en er snel een vervanger moet worden aangesteld is het helemaal paniek in de keuken. Verwacht geen Boiling Point-achtige toestanden, maar wel frictie en partijvorming. De knappe consultant Raymond, die het proces in goede banen moet leiden maar vooral in de weg loopt, heeft er zijn handen vol aan. Het doel is namelijk om Hain op de prestigieuze restaurantlijst Asia's Best of the Best te krijgen.

Het hoofdpersonage is de innemende souschef Ella. We volgen haar verrichtingen achter de snijplank, haar liefdesleven en de connecties die ze maakt met de gasten en andere medewerkers in het restaurant. In elke aflevering ontwaren we de rode draad van Ella's ontwikkeling als mens en als chef, maar staat ook het verhaal van een van de gasten centraal, verteld via het eten.

Die verhalen zijn tamelijk voorspelbaar zodra de stukken op het bord staan, maar dat maakt het allemaal niet minder vermakelijk en ontroerend. Alles draait om menselijke relaties en familie. De verhalen eindigen meestal met een positieve noot, plus een brok in de keel bij de kijker. Zoals een van de gasten zegt: "Liefde is een noodzakelijk cliché."

Replacing Chef Chico zet via de verhalen van de gasten ook een aantal maatschappelijke kwesties op de menukaart. Sommige daarvan zijn voor ons actueel en herkenbaar, zoals de nadruk op sociaal verantwoord ondernemen en biologische landbouw. Andere zaken geven ons een kijkje in de Filipijnse keuken, waar sommige vraagstukken zich in een andere fase bevinden dan in Nederland. Er is vaak sprake van een conflict tussen traditie en vernieuwing. De serie toont respect voor beide.

Respect voor elkaar is soms minder aanwezig bij het keukenpersoneel en de staf. Dit is geen Hell's Kitchen, maar er zijn personages die Gorden Ramsay naar de kroon steken als het gaat om het gebruik van het f-woord. Elke bruut en egoïst in Replacing Chef Chico heeft echter ook een zachte kant. De personages zijn verrassend gelaagd voor een serie met afleveringen van slechts een halfuurtje. En hoewel veel van de karakterontwikkeling alsmede de rode draad van het plot vrij voorspelbaar zijn, heeft de serie tegen het eind toch nog een paar verrassingen in petto.

De acht afleveringen van Replacing Chef Chico zijn individueel een lekker tussendoortje en als je de serie in een paar sessies binget een heerlijk diner. De uitstekende cast zet mensen van vlees en bloed neer, de beelden zijn kleurrijk en modern en al dat eten doet je watertanden. Replacing Chef Chico hoort net niet bij Asia's Best of the Best, maar scoort er niet ver onder.

★★★★☆

Replacing Chef Chico is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is er in vredesnaam met Tam gebeurd in 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Wat is er in vredesnaam met Tam gebeurd in 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory'?

Hij was net zo snel weg als dat hij op kwam dagen: het mysterie van Sheldons beste vriend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Young Sheldon kreeg de moeilijke taak om het leven van Sheldon voor The Big Bang Theory te vertellen. Dit hebben ze fantastisch gedaan, maar toch zijn er een paar losse eindjes. Wat is er bijvoorbeeld met Sheldons beste vriend Tam gebeurd?

Tam had het als immigrant erg lastig en was dan ook op zoek naar vrienden. De twee jongens hadden veel dezelfde interesses en werden dan ook al snel heel goed bevriend. Hoe komt het dan dat Tam in de eerste 11 seizoenen van The Big Bang Theory nooit genoemd is?

De verschijning (en verdwijning) van Tam


Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het personage was nog niet gemaakt. Young Sheldon begon toen The Big Bang Theory bezig was met seizoen 10 en Tam werd pas in seizoen 11 voor het eerst genoemd.

In zowel TBBT als Young Sheldon is het heel duidelijk dat Sheldon op zijn zachts gezegd sociaal onhandig is. Dus toen in seizoen 12, aflevering 4 ‘The Tam Turbulence', Tam pas geïntroduceerd werd, betwijfelde niemand de uitleg dat Sheldon zijn voormalige beste vriend uit zijn leven had geschrapt.

Niet alle fans hielden van Tam


Uiteindelijk werden Tam en Sheldon weer goed bevriend en werden er Tam-flashbacks getoond. Niet iedereen was helemaal blij met de rol van Tam en vonden zijn personages geforceerd. Het grootste gedeelte van de fans zei niet naar de details van beide series te kijken en gewoon te genieten van het verhaal.En dat is misschien wel de beste tip, want zowel TBBT als Young Sheldon zijn luchtige komedies. Ook is de tijdlijn van Sheldons leven niet helemaal waterdicht. Maar is dit wel echt belangrijk als de series je elke aflevering weer aan het lachen maken?

Te streamen op HBO Max


The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is de meest geniale en gevaarlijkste schurk uit de tv-geschiedenis?
Series / Nieuws

Wie is de meest geniale en gevaarlijkste schurk uit de tv-geschiedenis?

In de hele tv-geschiedenis zijn er heel wat fantastische schurken bedacht, maar wie is nou eigenlijk de engste?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen houdt van een goede schurk; iemand die onrechtvaardig is en de hele wereld op zijn kop zet. Want laten we eerlijk zijn, de schurken maken of breken een serie. Maar wie krijgt de titel ‘beste schurk ooit’?

Er zijn heel veel verschillende soorten schurken. De brute schurken die met pure kracht slechte dingen doen zijn al een hele tijd uit de mode. Dan zijn er nog de schurken die in de categorie ‘verkeerde acties voor de goede reden’ vallen en deze zijn veel populairder. De beste groep schurken zijn echter degenen die ongelofelijk slim zijn en met hun charmes de wereld willen regeren.

De gevaarlijkste soort schurken


Dit zijn ook meteen de gevaarlijkste soort schurken, want niet iedereen heeft meteen hun plannen door. Een goed voorbeeld is Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) uit The Silence of the Lambs. Door zijn intelligentie, sadisme en charme is hij één van de slimste schurken in films ooit.

Maar welke serie heeft dan de beste schurk ooit? Het is onmogelijk om dan niet naar George Foyet uit Criminal Minds te kijken, want deze seriemoordenaar was niet te stoppen. Dit kwam mede doordat hij zijn plannen tot in de details had uitgedacht en zijn intelligentie was dan ook zijn grootste wapen.

De engste schurk


Er zijn in Criminal Minds veel criminelen neergehaald, maar de tirannie van George Foyet bleef bestaan. Zelfs na zijn dood hadden de BAU-agenten nog last van hem! Dit is dan ook de reden dat hij de titel ‘slimste schurk’ mag dragen.Stream Criminal Minds op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Love Has Won: The Cult of Mother God'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Love Has Won: The Cult of Mother God'

Ontluisterende documentaire over sekteleider Amy Carlson is niet voor gevoelige kijkers.

Regie: Hannah Olson | Afleveringen: 3 | Speelduur: 51-55 minuten | Jaar: 2023

Het is vaak net zo shockerend als fascinerend om te zien hoe de grootste onzinpraters eindeloos veel aanhang krijgen. Vandaar weer een documentaire over een Amerikaanse sekteleider en haar volgers. Amy Carlson verklaarde zichzelf tot God en kreeg allerlei mensen zover dat te geloven. Hoewel het nooit helemaal duidelijk zal zijn hoe zulke sektes precies ontstaan, laat Hannah Olson met haar documentaire Love Has Won: The Cult of Mother God op een niet veroordelende manier zien wat er is gebeurd.

Amy Carlson overleed op nogal gruwelijke wijze, wat uitgebreid in beeld komt. Het is gevoelige kijkers dus aangeraden om deze documentaire over te slaan. Desondanks is dit geen sensatiebeluste serie, maar een respectvol portret dat alle betrokkenen zo min mogelijk in een kwaad daglicht probeert te zetten. Deze respectvolle manier van filmen maakt Love Has Won mooi onpartijdig, zoals een documentaire in principe hoort te zijn.

Amy begon zichzelf op internet 'Moeder God' te noemen en claimde een zoveelste reïncarnatie van God of Jezus te zijn, net zoals Marilyn Monroe en Jeanne d'Arc dat volgens haar waren. Waar ze dit op baseerde valt voor weldenkende mensen niet te bevatten. Haar beweging werd al gauw Love Has Won genoemd en haar uitspraken waren al even vaag en inhoudsloos als deze naam.

Amy beloofde onder meer "bevrijding van de 3D-wereld" en had naar eigen zeggen een boodschap over wat zij de matrix en de realiteit van illusie noemde. Klinkt als een prelude voor massale zelfmoord, maar dat was het gelukkig niet. De enige ongelukkige ziel die door deze waanzin kwam te overlijden, was Amy zelf. De impact van haar dood op haar volgers is net zoveel onderwerp van de serie als de invloed die ze bij leven had.

De mensen die zich bij Amy aansloten en bij haar in huis kwamen wonen waren typische kwetsbare personen, die veelal met verslaving en andere psychische problemen te maken kregen. Velen zijn haar altijd trouw gebleven, enkelen zagen op tijd het licht. Ook na het overlijden van hun leider bleven mensen haar halfslachtige boodschap verkondigen. Dat de documentaire ook dit laat zien, in plaats van te stoppen bij het overlijden, maakt het een bijzonder origineel werk.

De eerste aflevering staat in het teken van Amy's innemende persoonlijkheid, maar gaandeweg komen er steeds meer onthullingen uit het verleden die daar afbreuk aan doen. Ook komen er zaken aan het licht die zouden kunnen verklaren waarom Amy psychisch in de war is geraakt. Niet geheel verbazingwekkend heeft ze het niet makkelijk gehad in haar vroege jeugd.

De documentaire is zeer zorgvuldig gemaakt, maar toch blijven sommige details misselijkmakend, evenals lachwekkend. Continu wordt benadrukt dat de materiële wereld niet belangrijk is en tegelijkertijd worden allerlei zweverige Goop-achtige producten aangeprezen die overal bij zouden helpen. Er werd flink veel geld verdiend bij Love Has Won en het meeste daarvan is uiteindelijk door de enige persoon die niet aan de documentaire wilde meewerken in eigen zak gestoken.

Misschien is dat wel de grondslag voor het ontstaan van populaire sektes: de mensen die er financieel van willen profiteren en goed weten hoe. De moeder van Amy pleitte voor hulp voor haar dochter en schakelde daarvoor zelfs Dr. Phil in. Maar die confronterende Amy liever met haar onzinnige beweringen dan dat hij een hulpbehoevend mens voor zich zag.

Achteraf is het makkelijk praten, maar als Amy de hulp had gekregen die ze nodig had, was ze nu nog in leven geweest. Dan had ze wellicht ook geen behoefte gehad aan een sekte. De documentaire trekt geen conclusies en velt geen oordeel. Er is slechts een tragisch verhaal dat op een respectvolle manier wordt verteld.

★★★☆☆

Love Has Won: The Cult of Mother God is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deelnemers 'Squid Game: The Challenge': "Eerste opdracht duurde in werkelijkheid 8 uur in plaats van 5 minuten!"
Series / Nieuws

Deelnemers 'Squid Game: The Challenge': "Eerste opdracht duurde in werkelijkheid 8 uur in plaats van 5 minuten!"

Deelnemers vertellen over hun deelname aan 'Squid Game: The Challenge'.

Sinds vorige week zijn de eerste vijf afleveringen van Squid Game: The Challenge gelanceerd op Netflix. We zagen de eerste opdrachten die het totale deelnemersaantal deden krimpen van 456 tot 63.

Vooral de eerste opdracht 'Red Light, Green Light' eiste talloze slachtoffers. Voor de kijkers leek deze opdracht slechts 5 minuten te duren, in werkelijkheid was dat veel en veel langer.

Young-hee


Het spel 'Red Light, Green Light' lijkt op het eerste gezicht eenvoudig. Wanneer de levensgrote pop, genaamd Young-hee, zich omdraait en iets zegt in de trant van "mugunghwa kkochi piotsseumnida", mogen de deelnemers proberen naar de overkant te rennen. Als de pop zich weer omdraait, dien je te bevriezen. Wie beweegt, wordt uitgesloten.

Verschillende deelnemers onthullen de erbarmelijke omstandigheden van het spel. Spelers moesten zich herhaaldelijk tussen de 20 en 45 minuten lang stilhouden. Melissa (#326) op TikTok: "'Red Light, Green Light' duurde geen 5 minuten zoals het leek op tv. Mensen die als laatste finishten, waren op dat moment al 8 uur aan het spelen. Ikzelf voltooide het na 4,5 uur. Telkens wanneer ze de tijd stopzetten, moesten we 20 tot 45 minuten stil blijven staan. En ik weet dat, want ik telde de seconden, omdat ik iets wilde doen."

Koud


Melissa onthult ook de barre weersomstandigheden tijdens de opnames. "Iemand van de productie vertelde me achteraf dat het -4 graden Celsius was. Veel mensen waren hier kwaad over, maar ik vond het persoonlijk niet zo erg. Ik vind gewoon dat ze dat ook hadden moeten tonen, want dat had de opdracht veel interessanter gemaakt."Kijk deze meeslepende serie op Serietotaal.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans tasten in het duister rond 'Ahsoka': 'Star Wars'-serie geeft eindelijk antwoord
Series / Nieuws

Fans tasten in het duister rond 'Ahsoka': 'Star Wars'-serie geeft eindelijk antwoord

Maker Dave Filoni doet een belangrijke onthulling in de Dagobah Dispatch podcast.

Hoewel Filoni niet op social media zit, sijpelde desondanks het bericht door dat de fans zich bijzonder veel zorgen maakten om een pluizig personage. Het betreft Murley, Sabine Wrens (Natasha Liu Bordizzo) loth-cat.

Aan het einde van aflevering 2 van Star Wars: Ahsoka besluit Sabine om Ahsoka (Rosario Dawson) bij te staan in de zoektocht naar admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen). Dit betekende echter dat ze Murley achter moest laten, maar Filoni verzekert de fans dat de viervoeter niets mankeert.

Op een kier


Filoni heeft zelf huisdieren, dus hij begrijpt de zorg om Murley terwijl hij alleen achterblijft in Sabine's toren op Lothal. Filoni: "Van alle dingen die spelen maakten de fans zich zorgen om de kat! Ik snap het, maar stond er toch even van te kijken".

Alles is echter dik in orde met Murley. "Sowieso denk ik dat Sabine de deur op een kier heeft gelaten. Daarnaast is Murley goed bekend met het gebouw, en slim genoeg om de ventilatieschachten te gebruiken om zich te verplaatsen," aldus de schrijver.

Opportunist


Verder wijst Filoni erop dat Murley geen gewone huiskat is. "Hij is een wilde kat, die door Sabine in huis genomen is. Hij snapt dat hij het goed getroffen heeft met Sabine, en hij blijft voor het lekkere eten. Hij is nogal een opportunist. Misschien komt er op een dag een documentaire over Murley," lacht Filoni.Gezien de populariteit van Murley zou een dergelijke documentaire ongetwijfeld genoeg kijkers trekken. Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kelsey Grammer is superhot: in het Marvel Cinematic Universe en een tweede seizoen voor zijn eigen serie
Series / Nieuws

Kelsey Grammer is superhot: in het Marvel Cinematic Universe en een tweede seizoen voor zijn eigen serie

Officieel is er nog geen nieuws, maar achter de schermen plannen ze alvast vooruit.

Onlangs kwam het nieuwe Frasier uit, en luidde de derde akte in voor hoofdrolspeler Kelsey Grammer, die al sinds 1984 de rol van Doctor Frasier Crane speelt. Als het aan Grammer ligt, voegen ze er nog een paar seizoenen aan toe. Let op: SPOILERS!

Streamingdienst Paramount+ besloot het verhaal rondom de hilarische psychiater nieuw leven in te blazen door tien nieuwe afleveringen te bestellen. Hoewel vanuit Paramount nog niets officieel bekend is, vliegen achter de schermen genoeg ideeën voorbij.

Collectieve inspanning


In een interview met Deadline onthult Grammer, recent nog als Beast te zien in een grote Marvel-film, wat hij nog meer in petto heeft: "We spelen met sommige ideeën, en ze draaien vooral om het idee dat Frasier zijn geluk vindt, een goede vader wordt en voor een echte doorbraak op de universiteit zorgt."

Hij vervolgt: "Misschien kan Frasier een belangrijk persoon in iemands leven worden als docent. Hij raakt sowieso altijd in de problemen, dus dat houdt niet op. Wie weet waar we mee komen. Samen met onze schrijvers denk ik dat het helemaal goed gaat komen."

Frasier terug op zijn oude plek


In het nieuwe Frasier gaat de voormalig radio-psychiater na een carrière op TV terug naar Boston, zijn thuisbasis in de sitcom Cheers, waar hij probeert de relatie met zijn zoon Freddy probeert te verbeteren na de dood van zijn vader Martin Crane.Kijk elke week een nieuwe aflevering van Frasier op SkyShowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films veroveren Prime Video en Netflix
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films veroveren Prime Video en Netflix

Een lesbische 'Fight Club', het verlies van je eigen dochter, en een koddige kerstfilm.

Op Netflix en Prime Video zijn er deze week 3 steengoede films uitgekomen, waar de recensenten van FilmTotaal bijzonder over te spreken waren. Hieronder is te lezen waarom je deze films écht niet mag overslaan.

Bottoms | Prime VideoHet ontstaan van een lesbische variant van Fight Club op een middelbare school zorgt voor voldoende hilariteit met een kritisch randje. Een zeldzame 5 sterren werd gegeven aan deze komediefilm door recensent Marta Kuijken wegens het ijzersterke script en de geweldige acteerprestaties van de jeugdige acteurs.

Kuijken deelde: "Na het succes van 'Booksmart' en 'Bodies Bodies Bodies' lijkt het absurdistische komediegenre te ontploffen. En in deze opkomende traditie mag 'Bottoms' niet ontbreken. De scherpe dialogen gecombineerd met het bizarre verhaal leveren een unieke, nu al veelgeprezen film op."

Lees de rest van de recensie.

Elena Sabe | NetflixEen verhaal over een moeder met Parkinson, die haar dochter verliest aan zelfmoord, bevat alle ingrediënten voor een treurige film. Femke van Kooten vond het verhaal aangrijpend, maar ook soms verwarrend.

Het leverde de film 4 sterren op. Van Kooten stelde: "De nadruk op de emoties en de ziekte van Elena betekent wel dat het plot een beetje achterwege blijft. Wat er precies gebeurd is met Rita en waarom Elena stellig gelooft dat het geen zelfmoord was, blijft tot aan de laatste minuten onduidelijk. Dit geeft aan de ene kant een reden om te blijven kijken, maar aan de andere kant veel verwarring."

Lees de rest van de recensie.

Elf Me | NetflixNiet de zoveelste Hallmark-kerstfilm, maar volgens Ruby Dijk een substantiële familiefilm voor jong en oud. Zoals een goede kerstfilm betaamt, is alles enorm voorspelbaar maar wel goed uitgevoerd en vermakelijk verteld. Het leverde de kerstfilm 3.5 ster op.

Dijk vond: "'Elf Me' is een Italiaanse productie met een hoofdrol voor nostalgie en traditie, vooral als het gaat om speelgoed. Nieuwerwetse plastic troep met geluidseffecten wordt verruild voor de magische houten poppen en figuurtjes van maker-elf Trip, die door een 'klein' ongeluk met één van zijn creaties verbannen is van de Noordpool."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers 'Doctor Who' ervan overtuigd dat David Tennant niet acteerde in indrukwekkende scène
Series / Video/clip/featurette

Kijkers 'Doctor Who' ervan overtuigd dat David Tennant niet acteerde in indrukwekkende scène

De acteur is als een kind zo blij om terug in de TARDIS te zijn.

Dit weekend konden dolblije fans van Doctor Who weer genieten van David Tennant in de rol van de Time Lord. Enkelen hadden zelfs de opvatting dat in één scène de acteur niet eens hoefde te acteren.

Op 25 november kwam er een Doctor Who-special uit ter ere van de zestigste verjaardag van de Britse serie. Daarin was wederom David Tennant te zien, die de tiende Doctor speelde.

Indrukwekkende scène


Op beeld was te zien dat de Schotse acteur het geweldig vond om weer in zijn oude personage te stappen.


Fans zijn van mening dat deze scène zo goed gedaan is doordat de oprechte reactie van Tennant te zien is om weer de TARDIS te bezoeken.

Fanreacties


Op X, voorheen Twitter, deelde meerdere fans hoe geweldig ze het vonden om de 52-jarige acteur weer "kind" te zien worden in de vernieuwde omgeving van de TARDIS.Tennant is teruggekeerd voor drie speciale afleveringen. In de derde zal het stokje worden overgedragen aan de vijftiende Doctor, gespeeld door Ncuti Gatwa. Op Eerste Kerstdag zal Gatwa's eerste volledige aflevering als de Doctor verschijnen.

Kijken


Bekijk de Doctor Who-special nu bij Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Sleepers' krijgt in december tweede seizoen op Videoland
Series / Nieuws

Hitserie 'Sleepers' krijgt in december tweede seizoen op Videoland

De avonturen van rechercheur Martin zijn nog lang niet afgelopen.

Voor de kerst heeft Videoland een leuk presentje klaarstaan voor alle abonnees: een nieuw seizoen van de populaire Nederlandstalige misdaadserie Sleepers. In het tweede seizoen duiken we dieper in de onderwereld, waar rechercheur Martin in is beland.

In december 2022 kwam het eerste seizoen van Sleepers uit op televisie en op Videoland, en al gauw werd er een tweede seizoen beloofd. Deze zal dan eindelijk arriveren op Videoland in december.

Plot


De officiële synopsis van de serie luidt: "Als rechercheur Martin aankomt bij een plaats delict waar een schietpartij heeft plaatsgevonden, krijgt hij de schrik van zijn leven."

De synopsis vervolgt: "Een van de slachtoffers van de schietpartij is een bekende van hem. Een crimineel van de oude orde, maar ook een vaderfiguur voor Martin." In het tweede seizoen gaat het verhaal verder, en worden de familiebanden nog meer onder druk gezet.

Verwachtingen


Robert Hoog, die zowel regisseur als hoofdrolspeler is, zei over het tweede seizoen: "We hebben echt een hele grote stap gemaakt sinds seizoen 1. Het ziet er allemaal veel vetter uit."Hij sloot af: "We hebben heel veel nieuwe toffe acteurs. Het verhaal is veel beter geworden. Het wordt gewoon harder."

Release


Sleepers seizoen 2 is vanaf 15 december wekelijks te zien bij Videoland.

Het eerste seizoen is nu al te bingen bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze meesterlijke en nostalgische actieserie heeft een fenomenale 8,7 op IMDb en is nog altijd gewoon te bingen op Netflix
Series / Nieuws

Deze meesterlijke en nostalgische actieserie heeft een fenomenale 8,7 op IMDb en is nog altijd gewoon te bingen op Netflix

De serie 'Cobra Kai' is de opvolger van 'Karate Kid' en is te streamen op Netflix.

De serie Cobra Kai gaat verder op het legendarische verhaal van de super populaire film The Karate Kid, waarvan het eerste deel in 1984 verscheen. De Netflix-serie van 5 seizoenen heeft een indrukwekkende IMDb-score van 8,7 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 94%. Een zesde en laatste seizoen is nog in de maak!

Het plot van de serie, dat doorgaat waar The Karate Kid ophield, volgt Johnny Lawrence en Daniel LaRusso in hun volwassen leven. De rivaliteit tussen hen laait weer op als ze elk hun eigen karateschool openen, wat resulteert in een meeslepende strijd tussen hun studenten.

Nostalgie


Heerlijke nostalgie natuurlijk om de oude personages weer terug te zien in het heden. De serie zit vol met knipogen naar het origineel maar is ook prima te bekijken voor mensen die de films nooit hebben gezien. De serie slaagt erin een mooie balans te vinden tussen nostalgie en vernieuwing.

De serie bestaat niet alleen maar uit makkelijke vechtscènes maar gaat vooral over de diepgaande karakterontwikkeling die de personages in Cobra Kai doormaken.

Kijken


Kijk deze meesterlijke en hooggewaardeerde serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het bijzondere en solitaire leven van de man achter de bloeddorstige 'The Hound' uit 'Game of Thrones'
Series / Featured

Het bijzondere en solitaire leven van de man achter de bloeddorstige 'The Hound' uit 'Game of Thrones'

Rory McCann speelde Sandor Clegane, alias 'The Hound' in 'Game of Thrones'.

Rory McCann is de acteur die Sandor 'The Hound' Clegane speelt in het zeer succesvolle Game of Thrones. Hoe is het tegenwoordig toch met hem en hoe ziet hij eruit in het dagelijks leven?.

The Hound staat bekend om zijn brute kracht, ruige uiterlijk en complexe persoonlijkheid. Als één van de meest intrigerende figuren in de serie maakt Sandor Clegane een boeiende ontwikkeling door, gekenmerkt door zijn tumultueuze relatie met zijn broer Gregor Clegane, alias 'The Mountain' en zijn onverwachte bondgenootschap met Arya Stark.

Rory McCann


Sandor Clegane wordt gespeeld door de Schotse acteur Rory McCann. Hij werd geboren in Glasgow, Schotland. Voordat hij acteur werd, was McCann een getalenteerd schilder die studeerde aan de Scottish School of Forestry. Hij werkte voor het acteren onder andere als brugschilder, landschapshovenier en timmerman.

McCann's acteercarrière begon met een bijrol in de film Willow (1988). Zijn eerste grote rol was die als een gehandicapte personal trainer in de televisiekomedie The Book Group uit 2002, waarmee hij destijds de Schotse BAFTA won voor de beste televisieprestatie van dat jaar.

Doorbraak
Rory McCann's Hollywooddebuut kwam met de film Alexander en rollen in Hot Fuzz en Jumanji: The Next Level. Hij vertolkt ook de stem van Megatron in Transformers: EarthSpark.

Bekijk op instagram


McCann's persoonlijke leven weerspiegelt zijn unieke karakter zowel op als buiten het scherm. De acteur heeft een veelzijdig artistiek talent, variërend van muziek tot het bespelen van instrumenten zoals piano, gitaar, banjo en mandoline. McCann leidt een solitair, zwervend bestaan en heeft vaak gewoond op zijn boot of op afgelegen plaatsen zonder moderne gemakken.

Bijzonderheden


Hij had in 1990 een bijna fataal rotsklimongeluk waarbij hij uiteindelijk slechts meerdere botten brak. In 2006 verbleef hij een jaar in IJsland, deels in een tent na het verliezen van zijn appartement, en werkte als timmerman.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' is 4 jaar later nog altijd een enorme goudmijn voor de acteurs
Series / Featured

'The Big Bang Theory' is 4 jaar later nog altijd een enorme goudmijn voor de acteurs

Castleden 'The Big Bang Theory' verdienen nog altijd flink aan serie die al drie jaar geleden is gestopt

De serie The Big Bang Theory werd voor het laatst uitgezonden in 2019. De serie heeft de hoofdrolspelers destijds natuurlijk een fortuin opgeleverd. Bijzonder is dat zij jaren na dato nog altijd flink aan de serie verdienen.

Jim Parsons werd in 2017 al uitgeroepen tot de best verdienende mannelijke tv-acteur en Kaley Cuoco vertelde ooit aan Variety hoe het was om zoveel geld te verdienen: "We keken elkaar na de salarisonderhandeling destijds aan en we hadden zoiets van: wat is er net in vredesnaam gebeurd?".

Een zegen


Cuoco gaf aan dat het een zegen was die haar in staat stelde voor veel dingen in haar leven en haar gezin te zorgen en dat ze daar voor altijd dankbaar voor zou zijn.

Ook vandaag de dag wordt er nog flink verdiend aan de serie. Vooral de hoofdrolspelers: Kaley Cuoco, Johnny Galecki en Jim Parsons pakken nog altijd flinke kluiten mee. Cuoco, Galecki en Parsons bezitten naar verluidt 1% van de totale inkomsten van de serie die natuurlijk nog over de hele wereld wordt herhaald.

Berekening


Uit een berekening is gebleken dat de serie ongeveer nog $ 1 miljard per jaar oplevert. Per acteur dus nog steeds een achteraf bate van circa $ 10 miljoen per jaar!

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 11 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'Squid Game: The Challenge'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'Squid Game: The Challenge'

Het wordt deze week een spectaculaire, en vooral internationale, week op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.Squid Game: The Challenge (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 22 november
Genre: Spelprogramma / Reality-TV
Kijk op: Netflix

Synopsis: 456 echte spelers worden ondergedompeld in de wereld van 'Squid Game' en stellen hun vaardigheden en karakter op de proef voor een bedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar.

Virgin River (seizoen 5 - aflevering 11-12)Verschijnt op: Donderdag 30 november
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

The Rookie (seizoen 1)Verschijnt op: Vrijdag 1 december
Genre: Actie / Misdaad / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Na een ingrijpend incident jaagt een 45-jarige man zijn droom na om politieagent te worden. Nu moet hij aan zichzelf en zijn superieuren van de LAPD bewijzen dat hij het aankan.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

27 november: Go, Dog. Go! (seizoen 4) - Animatie / Familie - De handige en vindingrijke pup Pluck zoekt het avontuur op met haar beste vriend Roef. Ondertussen lost ze problemen op en helpt ze de inwoners van Woefburg.

28 november: Love Like a K-Drama (seizoen 4) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Vier Japanse actrices verhuizen naar Zuid-Korea om auditie te doen voor rollen in een reeks liefdesverhalen en samen met Koreaanse acteurs te spelen. Zal er echte romantiek ontstaan?

28 november: Onmyoji (seizoen 1) - Animatie / Actie / Drama - In de vergulde enclave van het keizerlijke hof raakt Minamoto Hiromasa bevriend met mysticus Abe Seimei. Ze lossen moeilijke zaken op die afkomstig zijn uit het demonische rijk.

29 november: Bad Surgeon: Love Under the Knife (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad / Geschiedenis - Dr. Paolo Macchiarini is wereldberoemd vanwege zijn revolutionaire luchtpijptransplantaties met stamcellen. Er is echter één probleem: zijn patiënten blijven sterven.

30 november: Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 4) - Biografie / Drama - In het Spanje van de jaren 80 vielen tv- en filmster Bárbara Rey en circuspersoonlijkheid Ángel Cristo voor elkaar. Dit is het verhaal van hun tumultueuze relatie.

30 november: Obliterated (seizoen 1) - Actie / Komedie / Drama - Een team van speciale troepen verijdelt een complot in Sin City en bouwt een feestje. Maar als de ware dreiging opduikt, moeten ze snel nuchter worden om Las Vegas te redden.

1 december: Sweet Home (seizoen 2) - Drama / Fantasy / Horror - Terwijl mensen in woeste monsters veranderen en terreur zaaien, vechten een gekwelde tiener en zijn buren voor hun leven — en om hun menselijkheid te behouden.

2 december: Welcome to Samdal-ri (seizoen 1) - Romantiek - Een fotografe valt uit de gratie en keert terug naar haar geboorteplaats. Daar komt ze haar jeugdvriend tegen en wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.

2 & 3 december: Castaway Diva (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Drama / Muziek - Na vijftien jaar op een onbewoond eiland keert een aspirant-zangeres terug in de maatschappij, en ze doet er alles aan om haar droom te verwezenlijken: een diva worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Hunger Games'-filmreeks: gerangschikt van slecht tot goed
Films / Featured

De 'Hunger Games'-filmreeks: gerangschikt van slecht tot goed

Op dit moment is de nieuwste film The Ballad of Songbirds & Snakes een groot succes.

Na een redelijke ontvangst draait The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes alweer even in de Nederlandse bioscopen. De film doet het goed en houdt de zalen gevuld. Hieronder een blik op de ontvangst van de complete serie.

In 2012 verscheen het eerste deel, The Hunger Games. Deze scifi-avonturenfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Suzanne Collins. In de jaren daarna volgden nog drie films.

Dikke kluiten


Financieel gezien deden de films het uitstekend. Met name het tweede deel, Catching Fire uit 2013 deed het financieel ijzersterk met een wereldwijde opbrengst van $865 miljoen.

In totaal haalden de vier films over vooral Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) bijna $3,0 miljard op aan de wereldwijde box office. The Ballad of Songbirds and Snakes staat nu op bijna $200 miljoen wereldwijd, na pas twee weekenden.

Ontvangst


De ontvangst van de vierdelige reeks onder de recensenten en de prequel laat wisselende percentages op de Tomatometer van Rotten Tomatoes zien. Hieronder een opsomming van de cijfers op Rotten Tomatoes, met als eerste de score op de Tomatometer en daarna de score op de Audience Score, met tussen haakjes de gemiddelde beoordeling.


The Hunger Games: 84 procent (7,30/10) | 81 procent (4/5)
Catching Fire: 90 procent (7.60/10) | 89 procent (4.3/5)
Mockingjay - Part 1: 70 procent (6.30/10) | 71 procent (3.8/5)
Mockingjay - Part 2: 70 procent (6.50/10) | 66 procent (3.6/5)
The Ballad of Songbirds and Snakes: 66 procent (6.40/10) | 90 procent (4.4/5)


Opvallend


Van de originele reeks is overduidelijk Catching Fire de best ontvangen film, maar nog opvallender is de ontvangst van het nieuwe deel The Ballad of Songbirds and Snakes. Dit deel scoort van alle films het zwakst onder de recensenten. Het publiek is juist erg tevreden, gezien de 90 procent als publieksscore.Wil je de serie van vier films over Katniss Everdeen graag zien, dan vind je deze nu hier op Netflix. De recente prequelfilm draait dus in de bioscopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in december met 9 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in december met 9 nieuwe series en vele afleveringen

Het wordt een volle maand op Disney+ met veel animatie, muziek en natuurlijk kerst!

Disney+ zet in december weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.American Dad! (seizoen 19 - aflevering 17-22)Verschijnt op: Woensdag 6, 13, 20 december
Genre: Animatie / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Deze animatieserie gaat over Stan Smith, een CIA-agent in Langley Falls, in Virginia, met als voornaamste levensdoel het bewaken van de nationale veiligheid. Zijn gezin, een pratende goudvis en een buitenaards wezen dat hij heeft gered uit Area 51, houden Stan bezig terwijl hij probeert terroristische activiteiten in de VS te voorkomen.

The Santa Clauses (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: Woensdag 6 december
Genre: Komedie / Drama / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.


Percy Jackson and the Olympians (seizoen 1 - aflevering 1-3)Verschijnt op: Woensdag 20, 27 december
Genre: Actie / Avontuur / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: De halfgod Percy Jackson trekt door Amerika en probeert een oorlog tussen de Olympische goden te voorkomen.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

5 december: Isabel Preysler: Mi Navidad (seizoen 1) - Familie - Voor Isabel Preysler en haar gezin is Kerstmis een bijzondere tijd. Voor deze gelegenheid opent ze de deuren van haar huis en toont ze alle voorbereidingen tot in detail.

6, 13, 20 december: A Murder at the End of the World (seizoen 1 - aflevering 5-7) - Drama / Mysterie / Thriller - De amateurspeurneus van Generatie Z en slimme hacker Darby Hart is uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst op een afgelegen locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de moordenaar nog een keer toeslaat.

6 december: Soundtrack #2 (seizoen 2) - Drama / Muziek / Romantiek - Suho en Hyeonseo, die zes jaar verkering hadden, ontmoeten elkaar weer als een jonge rijke CEO en een pianolerares. K werkt met Suho samen aan een project en nodigt Hyeonseo uit om mee te doen. Suho en Hyeonseo beginnen aan een hobbelige romantische reis vol wendingen. Herhaalt de geschiedenis zich?

20 december: BTS Monuments: Beyond the Star (seizoen 1) - Documentaire / Muziek - Deze docuserie draait om de opkomst van de Zuid-Koreaanse boyband BTS.

22 december: What If…? (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - The Watcher vervolgt de reis als onze gids door het onmetelijke multiversum en introduceert gloednieuwe en bekende gezichten in het Marvel Cinematic Universe.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de jaren 80-hit 'Tour of Duty' al snel gedoemd was te falen
Series / Featured

Hoe de jaren 80-hit 'Tour of Duty' al snel gedoemd was te falen

Er verschenen van Tour of Duty eindelijk maar drie seizoenen, het cancelen kwam niet als een verrassing.

Velen zullen Tour of Duty nog wel kennen. De serie die zich afspeelde tijdens de Vietnamoorlog werd in Nederland uitgezonden door Veronica op Nederland 2 en was in ons land een enorm succes.

Toch bleef het bij slechts drie seizoenen met 58 afleveringen, die onlosmakelijk verbonden zijn met het nummer Paint It Black van de Rolling Stones. Dat de serie het niet langer dan drie seizoenen volhield, was eigenlijk al een wonder.

Sterk ontvangen


Tour of Duty debuteerde in 1987 met afleveringen van een uur en er werd flink afgekeken bij de hitfilm Platoon van regisseur Oliver Stone, die in 1986 was verschenen. In het eerste seizoen, opgenomen op locatie, volgen we het peloton van de 196th Light Infantry Brigade.

We zien vooral veel missies in het oerwoud van Vietnam of we zien het peloton op Firebase Ladybird. Terence Knox speelde de belangrijkste rol als Clayton Ezekiel Anderson. Dit eerste seizoen werd sterk ontvangen, maar de kijkcijfers bleven achter op de verwachtingen.

Aanpassingen


Om op het budget te besparen werden het tweede en derde seizoen opgenomen rondom Los Angeles. Het gevolg was dat de setting en het verhaal van de serie aangepast moesten worden. Er werd steeds minder een realistisch beeld gegeven van de omstandigheden in Vietnam.Later werd duidelijk dat de productiemedewerkers al zagen dat dit de ondergang zou zijn van de serie. In Vietnam Magazine verscheen later een artikel waarin werd aangegeven dat de serie veel meer "een romantische actie/dramaserie" werd.

Vrouwen


Daarnaast wilde CBS vrouwelijke personages in de serie om zo ook een vrouwelijk publiek aan te trekken. In seizoen twee waren er daarom meerdere vrouwen te zien, maar een succes was dat niet. In seizoen drie werd het laatst overgebleven vrouwelijke personage gedood.Uiteindelijk werd de serie aan het einde van het derde seizoen gecanceld. De kijkcijfers waren flink gedaald. Duidelijk is dat er te veel aan het format van de serie werd gesleuteld en dat stelde waarschijnlijk heel wat kijkers teleur. Een moderne reboot zou niet eens zo'n slecht idee zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De allereerste foto's uit 'Fallout': de splinternieuwe scifi-serie gebaseerd op de succesvolle game
Series / Foto's

De allereerste foto's uit 'Fallout': de splinternieuwe scifi-serie gebaseerd op de succesvolle game

Na de vele Fallout-games komt er nu de serie, van Westworld-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy.

Al geruime tijd stond een verfilming van de game Fallout op de planning en na de aankondiging van Amazon dat de dienst de serie zou gaan maken, hebben we nu dan eindelijk de eerste foto's uit de serie.

Showrunners zijn Jonathan Nolan en Lisa Joy, en hen ken je mogelijk al van de succesvolle scifi-serie Westworld van HBO. Joy omschreef de serie eerder als "een gek en grappig avontuur en een mindf*ck zoals je nog nooit eerder hebt gezien".

De game Fallout


De game Fallout, die in 1997 voor het eerst verscheen, was vooral een succes onder PC-gamers. Vanaf Fallout: Brotherhood of Steel is de reeks ook te spelen op de PlayStation en Xbox.

Het laatste deel Fallout 4 verscheen alweer in 2015 en het is nog altijd wachten op de release van Fallout 5. Er zijn vele spin-offs verschenen op de mobiel, als bordspel en nog veel meer.

Foto's


Nu komt er dus de tv-serie aan, met rollen voor onder andere Ella Purnell, Aaron Moten en Walton Goggins. Hieronder zie je een reeks eerste foto's uit de serie, geplaatst op de website en Instagram van Vanity Fair.

Bekijk op instagram

De serie speelt zich af in de nasleep van een nucleaire oorlog en de serie zou een soort brug moeten vormen tussen ouderwets tv-kijken en gaming.

April 2024


Vanaf 12 april moet je Fallout op Prime Video kunnen gaan bekijken. De trailer laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.