search
Schokkende serie over doorgedraaide chirurg scoort keihard en dreunt de Netflix top 10 in

Schokkende serie over doorgedraaide chirurg scoort keihard en dreunt de Netflix top 10 in

De serie 'Bad Surgeon: Love under the Knife' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

Bas de Kramer
De documentaireserie Bad Surgeon: Love under the Knife over dokter Paolo Macchiarini scoort uitstekend op Netflix. De serie is nog maar pas op de streamingsdienst verschenen en behoort gelijk tot de top 10 van de meest bekeken series.

De serie gaat over de flamboyante Paolo Macchiarini die bekend kwam te staan om zijn buitengewoon gecompliceerde luchtpijptransplantaties, maar later werd aangeklaagd omdat zijn patiënten steeds overleden.

Synthetische organen


Macchiarini verwierf in 2011 wereldwijde faam toen hij een baanbrekende operatie bedacht waarmee hij de luchtpijpen van ernstig zieke patiënten verving door plastic alternatieven omringd door hun eigen stamcellen. Hij voerde de operatie uit in talloze landen, en het leek alsof deze techniek de wereldwijde orgaandonatie voorgoed zou veranderen, omdat het aantoonde dat synthetische organen bruikbaar waren.

Zowel in zijn persoonlijke als professionele leven bereikte de charismatische Macchiarini een soort goddelijke status. Maar al snel bleek dat de chirurg een dwangmatige leugenaar, manipulator en fantast was, wiens patiënten stierven na een ondraaglijke beproeving. De serie bevat getuigenissen van de families van zijn slachtoffers, zijn voormalige collega's en degenen die vochten om hem voor het gerecht te brengen.

Kijken


Kijk deze aangrijpende, schokkende en onthullende documentaireserie op Netflix.

Aanbevolen artikelen