search

Ons nieuws van donderdag 30 november 2023

Deze 4 internationaal bekroonde thrillerseries op NPO Plus zijn absolute must-sees
Series / Featured

Deze 4 internationaal bekroonde thrillerseries op NPO Plus zijn absolute must-sees

Met deze thrillers op je kijklijstje ben je wel weer even zoet.

Op NPO Plus zijn veel ijzersterke thrillerseries te zien, die ook internationaal hun strepen hebben verdiend. Hieronder zijn 4 steengoede voorbeelden te vinden, die een spannende avond op de bank beloven.

The Night ManagerDe Britse ex-soldaat Jonathan Pine wordt door Angela Burr, een medewerkster van de Britse inlichtingendienst, gerekruteerd om te infiltreren in de organisatie van wapenhandelaar Richard Roper. Gedreven door zijn plichtsbesef en wraakgevoelens doet Pine er alles aan om Roper ten val te brengen.

Beijk de serie nu bij NPO Plus.TimeIn deze miniserie speelt Sean Bean de docent Mark Cobden, die door een ernstig ongeluk in de gevangenis is beland. Hij moet zien te overleven in deze gevaarlijke omgeving en wordt daarin bijgestaan door de cipier Eric McNally, die voor onmogelijke keuzes wordt gezet gedurende het zenuwslopende verhaal.

Bekijk de serie nu bij NPO Plus.VigilNa een verdacht sterfgeval aan boord van de onderzeeër HMS Vigil wordt de politie ingeschakeld. Inspecteur Amy Silva moet de zaak in haar eentje aan boord gaan onderzoeken, maar dat wordt nog een hele uitdaging. Onder de oppervlakte blijken geheimen te schuilen die grote gevolgen kunnen hebben.

Bekijk de serie nu bij NPO Plus.Too CloseForensisch psychiater Emma Robertson moet de geestelijke gesteldheid beoordelen van Connie Mortensen, een vrouw die iets vreselijks heeft gedaan, maar beweert er zich niets van te herinneren. De vlijmscherpe Connie voelt Emma's onzekerheden haarfijn aan, met een complex kat-en-muisspel tot gevolg.

Bekijk de serie nu bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier wachten we al zo lang op: na de ongekend populaire game nu dan eindelijk de huiveringwekkende sciencefiction-serie
Series / Nieuws

Hier wachten we al zo lang op: na de ongekend populaire game nu dan eindelijk de huiveringwekkende sciencefiction-serie

De serie 'Fallout' gebaseerd op de gelijknamige computergame, komt er eindelijk aan.

De langverwachte serie Fallout zal vanaf 12 april 2024 te bekijken zijn op Prime Video. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bekende computerspellenreeks.

De televisieserie zal een gloednieuw verhaal vertellen, dat zich afspeelt in een post-apocalyptische versie van Los Angeles in de toekomst. Momenteel is nog niet bekend hoeveel afleveringen de serie zal bevatten.

Computerspel


Fallout is een serie van computerrollenspellen ontwikkeld door Interplay Entertainment en Bethesda Softworks. De games spelen zich af in een divergente, anachronistische toekomst. Deze toekomst lijkt op het beeld dat de Amerikaanse bevolking van de toekomst had gedurende de jaren '40 tot '60.

In dit alternatieve tijdsverloop is de transistor nooit uitgevonden en heeft nucleaire energie na de Tweede Wereldoorlog een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt. We zien dus veel science-fiction-achtige technologieën, geavanceerde robots, kernenergie-aangedreven auto's en andere futuristische technologieën gemengd met jaren '50-achtige computers en dito meubilair.

Weinig details


Er zijn vooralsnog weinig concrete details bekend over de serie al zijn de eerste beelden inmiddels vrijgegeven. De serie is geschreven door schrijvers van onder andere Westworld en Silicon Valley.Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende fantasyserie van Disney+ nu al een hit, terwijl deze pas start in december
Series / Nieuws

Veelbelovende fantasyserie van Disney+ nu al een hit, terwijl deze pas start in december

Met deze nieuwe serie heeft Disney+ een potentiële knaller in handen.

De langverwachte serieverfilming van Percy Jackson and the Olympians belooft een succes te worden. Deadline bericht dat de trailer gedurende de eerste tien dagen na het verschijnen ruim 84 miljoen keer bekeken is.

Dit duizelingwekkende aantal views betreft het totale aantal over de diverse social medianetwerken, zoals Disneys kanalen en Youtube. Daarnaast is de trailer op de tweede plaats van meestbekeken video's op de grote social mediaplatformen geëindigd.

Absolute top


Hierdoor staat de video aan de absolute top van Facebook, Youtube, X-Twitter en TikTok. Bovendien is op TikTok de hashtag #percyjackson 75 miljoen keer bekeken in de afgelopen week.

Er wordt duidelijk met gespannen verwachting uitgekeken naar het eerste seizoen van de avonturen van Percy (Walker Scobell).

Bijzondere belofte


In een eerder interview met ComicBook gaven de showrunners Dan Shotz en Jonathan E. Steinberg aan dat ze een bijzondere belofte hadden gedaan aan schrijver Riordan en zijn vrouw Becky. Steinberg: "We beloofden dat we zorgvuldig te werk zouden gaan. Het ging er hier niet om om slechts een boek te verfilmen, maar om de kern van het boek goed weer te geven"De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ranglijst meest gehate tv-personages: kan jij deze personages uitstaan?
Series / Featured

Ranglijst meest gehate tv-personages: kan jij deze personages uitstaan?

Er zijn klaarblijkelijk best veel personages die niet zo geliefd zijn onder de kijkers.

In bijna iedere serie zit wel een personage die niet zo geliefd is. Sommige personages werken zelfs op de zenuwen, of worden simpelweg gehaat. Opvallend is dat de geliefde serie Game of Thrones heel wat gehate personages heeft.

Uiteraard is Joffrey Baratheon van acteur Jack Gleeson zo'n personage. Velen zullen dan ook blij zijn dat hij al vroeg in seizoen vier werd gedood. Daarna kregen we Ramsey Bolton van Iwan Rheon die het leven zuur maakte van de nodige personages, en kijkers.

Cersei


De twee heren staan in de lijst De meest gehate tv-personages aller tijden van de website Ranker. De jonge Baratheon krijgt tot op heden ruim elfduizend van de 285 duizend stemmen, de sadist Bolton staat op negenduizend stemmen.

Bij de eerste tien gehate personages staat ook het Game of Thrones-personage Cersei Lannister van Lena Headey. Zij hield het uiteraard veel langer vol in de fantasyserie. Ze staat op een kleine achtduizend stemmen.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete top 10 van de lijst De meest gehate tv-personages aller tijden van de website Ranker, met ook personages uit The Walking Dead, Breaking Bad, Glee en The Sopranos.


1. Joffrey Baratheon (Game of Thrones) door Jack Gleeson
2. Ramsey Bolton (Game of Thrones) door Iwan Rheon
3. Cersei Lannister (Game of Thrones) door Lena Headey
4. The Governor (The Walking Dead) door David Morrissey
5. Shou Tucker (Fullmetal Alchemist: Brotherhood) door Chuck Huber, Yo Oizumi
6. Rachel Berry (Glee) door Lea Michele
7. Todd Alquist (Breaking Bad) door Jesse Plemons
8. Caillou (Caillou) door Annie Bovaird
9. Will Schuester (Glee) door Matthew Morrison
10. Livia Soprano (The Sopranos) door Nancy Marchand

Meer gehate personage


Als we door de volledige lijst scrollen, dan zien we ook namen als Petyr Baelish (Game of Thrones), John Gilbert (The Vampire Diaries) en Ivy Dickens (Gossip Girl).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles over de Aiel: Cruciale informatie voor 'The Wheel of Time' seizoen 3
Series / Nieuws

Alles over de Aiel: Cruciale informatie voor 'The Wheel of Time' seizoen 3

Bereid je voor op de heftige nieuwe gebeurtenissen die seizoen 3 op zijn kop gaan zetten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De meest fascinerende cultuur in The Wheel of Time is ongetwijfeld die van de Aiel. In seizoen 2 werden ze geïntroduceerd, maar er werd weinig informatie over hen gegeven. In seizoen 3 zullen ze een grotere rol gaan spelen dus daarom is het extra belangrijk om te weten wie ze zijn.

Ze wonen in een uitgestrekte woestijn ten oosten van de Spine of the World en ze noemen The Waste het Drievoudige Land. Dit verwijst naar de drie geschenken die ze beweren van de woestijn te ontvangen: een Vormsteen, een Proeftuin om hun waarde te bewijzen en een straf voor hun zonde.

Een gevaarlijke groep


Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Aiel de beste vechters zijn, maar ze vechten bijna alleen maar met speren, bogen en messen. Ook zonder wapens zijn ze uiterst gevaarlijk. Je zal ze echter nooit met een zwaard zien, een vreemde traditie die stamt uit hun tijd van The Way of the Leaf.

Ze zijn verwant aan de Tuatha’an, ook wel bekend als de Tinkers of de Reizende Mensen. Het opvallende is dat dit een groep pacifisten is terwijl de Aiel niet bang is voor extreem geweld. In hun verleden was het plegen van geweld wel beschamend en dit is dan ook de reden dat de krijgers van de Aiel een sluier dragen. Deze zou hen moeten bedekken en beschermen tijdens het doden.

De allerbelangrijkste informatie


En dan het belangrijkste punt: ze staan bekend als het volk van de Draak. Er wordt gezegd dat de Draak zowel hun ondergang als hun redding is. Deze kennis is in seizoen 3 voor Rand van cruciaal belang.Hij wil namelijk de Aiel aan zijn kant hebben als grootste bondgenoten. Zonder de profetie over de Draak is het zeer onwaarschijnlijk dat de Aiel hem ooit zouden willen volgen.

Wheel of Time is te streamen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speler 254 vertelt alles wat er achter de schermen gebeurde bij 'Squid Game: The Challenge'
Series / Nieuws

Speler 254 vertelt alles wat er achter de schermen gebeurde bij 'Squid Game: The Challenge'

De speler Mikie Bowe vertelt alles over zijn ervaringen bij 'Squid Game: The Challenge'.

Mikie Bowe, beter bekend als Speler 254 in de spelshowversie van Squid Game, deelt al zijn ervaringen van achter de schermen van de show met zijn publiek. Interessante info natuurlijk, die normaliter verborgen blijft.

De 36-jarige Ierse TikTok-ster vertelt dat hij 's ochtends het hotel verliet en aankwam op de set: "Er stond een enorme feesttent en we kregen de beroemde groene trainingspakken, extra sokken en thermisch ondergoed. Er waren kachels om ons warm te houden."

Poses vasthouden


"Toen was het tijd om het beruchte 'Red Light, Green Light' te spelen. Het filmen duurde echt lang. We moesten poses zo lang vasthouden zodat de scheidsrechters nauwkeurig konden controleren wie zich had bewogen, en als gevolg daarvan geëlimineerd moest worden. Maar het spel duurde niet negen uur zoals sommige mensen beweren, en het was zeker niet opgezet."

"Tijdens het spel was ik zo gefocust op mezelf en hoe ik wanhopig moest doorgaan, dat ik alleen maar de finishlijn kon zien. Ik was volledig afgezonderd van alles om me heen. Ik had drie seconden over om de lijn over te steken voordat de tijd op was, maar ik heb het gehaald. Het was het moeilijkste wat ik, en waarschijnlijk iedereen, tijdens de hele serie moest doen."


Doorgestoken kaart?


Bowe erkende dat het een zeer moeilijk spel was en verwerpt alle geruchten dat het doorgestoken kaart zou zijn. "Ik hoorde mensen praten over sommige spelers die een microfoon hadden - en hoewel dat waar was- maakte het geen verschil voor hoe mensen presteerden. Het idee dat content creators bevoordeeld werden omdat ze populairder waren, is onzin. Ik heb ze allemaal zien worden geëlimineerd.""Ik haat het dat mensen zeggen dat het opgezet was. Het irriteert me. Had iedereen een eerlijke kans? 110 procent. Het speelveld was gelijk."

Kijken


Kijk deze onthullende serie, boordevol intrige en opwinding, op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende serie over doorgedraaide chirurg scoort keihard en dreunt de Netflix top 10 in
Series / Nieuws

Schokkende serie over doorgedraaide chirurg scoort keihard en dreunt de Netflix top 10 in

De serie 'Bad Surgeon: Love under the Knife' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

De documentaireserie Bad Surgeon: Love under the Knife over dokter Paolo Macchiarini scoort uitstekend op Netflix. De serie is nog maar pas op de streamingsdienst verschenen en behoort gelijk tot de top 10 van de meest bekeken series.

De serie gaat over de flamboyante Paolo Macchiarini die bekend kwam te staan om zijn buitengewoon gecompliceerde luchtpijptransplantaties, maar later werd aangeklaagd omdat zijn patiënten steeds overleden.

Synthetische organen


Macchiarini verwierf in 2011 wereldwijde faam toen hij een baanbrekende operatie bedacht waarmee hij de luchtpijpen van ernstig zieke patiënten verving door plastic alternatieven omringd door hun eigen stamcellen. Hij voerde de operatie uit in talloze landen, en het leek alsof deze techniek de wereldwijde orgaandonatie voorgoed zou veranderen, omdat het aantoonde dat synthetische organen bruikbaar waren.

Zowel in zijn persoonlijke als professionele leven bereikte de charismatische Macchiarini een soort goddelijke status. Maar al snel bleek dat de chirurg een dwangmatige leugenaar, manipulator en fantast was, wiens patiënten stierven na een ondraaglijke beproeving. De serie bevat getuigenissen van de families van zijn slachtoffers, zijn voormalige collega's en degenen die vochten om hem voor het gerecht te brengen.

Kijken


Kijk deze aangrijpende, schokkende en onthullende documentaireserie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Explosieve trailer voor 'Sleepers' seizoen 2, de actiehit op Videoland
Series / Trailer

Explosieve trailer voor 'Sleepers' seizoen 2, de actiehit op Videoland

Seizoen twee van de misdaadserie gaat heerlijk op dezelfde voet verder.

Op 8 december 2022 ging het eerste seizoen van de Nederlandse serie Sleepers in première. De bikkelharde misdaadserie scoorde enorm goed bij het publiek.

Ondanks dat het pas minder dan een jaar geleden is sinds de première, worden fans nu al verwend met een trailer voor seizoen 2. Net als seizoen 1 belooft het vervolg weer explosief en keihard te worden.

Sleepers


Sleepers werd bedacht en ontwikkeld door Simon de Waal en Robert de Hoog. De laatste speelt als acteur ook de hoofdrol van de corrupte rechercheur Martin Oudkerk.

Naast De Hoog zien we in de trailer ook veel andere oude bekenden uit seizoen 1 terug. Zo is Teun Kuilboer terug als Willem, Chems Eddine Amar als Tarik en Lineke Rijxman als Ans van Praag.

Videoland


Seizoen 2 van Sleepers is vanaf 15 december wekelijks te bekijken op Videoland. Daar kun je nu uiteraard ook nog eens het eerste seizoen kijken om op te warmen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Nu alle acteurs comfortabel zijn met hun rol komt er nog iets meer humor bij kijken.

Regie: Saul Metzstein | Cast: Gary Oldman (Jackson Lamb), Jack Lowden (River Cartwright), Kristin Scott Thomas (Diana Tavener), Saskia Reeves (Catherine Standish), Rosalind Eleazar (Louisa Guy), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-46 minuten | Jaar: 2023

Slow Horses heeft een behoorlijk ironische titel. Want slechts anderhalf jaar nadat de serie begon is er alweer een derde seizoen, met helemaal aan het einde zelfs al een trailer voor het vierde. Misschien zouden de makers er goed aan doen het productietempo iets terug te schroeven om een sterker verhaal te kunnen ontwikkelen.

Na de gebeurtenissen van het tweede seizoen is de rust in Slough House amper wedergekeerd wanneer Standish, de secretaresse die meer in haar mars heeft dan sommige agenten daar, wordt ontvoerd. De kidnappers eisen dat een van de 'slow horses' inbreekt in het Park, het hoofdkantoor van MI5. Maar dat is slechts het begin van hun missie, want er speelt meer dan gedacht.

De eerste aflevering opent met onbekende personages in Istanboel. Onthoud dit deel, want het duurt even voordat het weer ter sprake komt. Wanneer de medewerkers van Slough House, de dumpplek voor MI5-agenten die domme fouten hebben gemaakt, voor het eerst verschijnen is direct merkbaar dat alle vaste acteurs zich inmiddels zodanig thuis voelen in hun rollen dat er een familiaire interactie is. Dat blijkt het komediedeel van de serie goed te doen; de droge opmerkingen komen beter aan wanneer ze droog worden uitgesproken.

De getalenteerde hacker Roddy Ho blijkt het meest irritante personage. Waar hoofd van de afdeling Jackson Lamb er dankzij zijn bekwaamheid nog mee wegkomt dat hij een botte en letterlijk ongewassen hork is, werkt Roddy's arrogante houding het team soms tegen. Later in het seizoen wordt hij ingezet als een grappig personage, maar zijn suffe acties rijmen niet met de hoge intelligentie die hij zou moeten hebben.

Gary Oldman is, was en blijft in de rol van Lamb een topper. Wat een gore vent – je ruikt hem soms door het scherm heen – maar toch ook de man waarop je volledig kan vertrouwen wanneer het misgaat. Het enige minpunt (naast een gebrek aan hygiëne) is dat hij zo'n lage dunk heeft van zijn team dat hij soms onterecht niet overtuigd is van hun kunnen, maar dit zorgt wel voor conflict en maakt het personage minder vlak.

Helaas staat het plot van het derde seizoen nogal op manke poten. Zo is er weer tegenwerking van het Park, terwijl je zou verwachten dat alle agenten van MI5 beter zouden varen als ze coöperatief te werk zouden gaan in plaats van competitief. Ook is er wederom wrijving binnen het Park; de concurrentie binnen de afdeling is praktisch een gevaar voor de veiligheid van Groot-Brittannië.

Het verhaal met de kidnappers is nogal een 'ik wist dat jij dit zou doen, dus ik deed dat en dat is dan weer iets wat iemand anders zag aankomen'-scenario. De natie die het gefaalde Brexit ondanks alle waarschuwingen toch liet doorgaan heeft echt geen inlichtingendienst die alles zo tot in de puntjes kan voorspellen.

De enige die met persoonlijke issues uit het vorige seizoen van start gaat is Louisa, die haar vriend heeft verloren en op zijn begrafenis een nare ontdekking deed. Dit komt aan bod, maar er had meer energie ingestoken mogen worden. Twee andere agenten krijgen gedurende het seizoen hun eigen sores, maar dat wordt jammer genoeg vooral komisch uitgewerkt.

Slow Horses heeft dan weer wel makers die weten hoe ze iets spannend en vermakelijk moeten maken. Er is geen gebrek aan actie, wendingen, vechtscènes en schietpartijen, waardoor ook dit seizoen weer voorbij vliegt. Dus zwak plot of niet, deze serie blijft lekker wegkijken. Omdat het vierde seizoen onderhand al op de plank ligt zal dat waarschijnlijk meer van hetzelfde zijn. Prima, maar iets meer geloofwaardigheid en persoonlijkheid mag best.

★★★☆☆

Slow Horses is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van 'Loki' seizoen 2: een slimme en emotionele knipoog naar 'Endgame'-quote
Series / Nieuws

Einde van 'Loki' seizoen 2: een slimme en emotionele knipoog naar 'Endgame'-quote

De verwijzing is subtiel, maar daarmee niet meteen minder ontroerend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze maand kwam er een einde aan seizoen twee van Loki. Kijkers zagen de mythologische superheld een mooi en emotioneel einde krijgen in de slotepisode.

Het seizoen eindigde namelijk met Loki die de beste versie van zichzelf wordt en zijn rol als beschermer van het multiversum omarmt. Fans waren enhousiast over het einde: op IMDb bijvoorbeeld heeft de episode met een 9.5 met afstand de hoogste waardering van de serie.

Diepere betekenis


De finale van seizoen 2 heeft echter een diepere laag dan veel mensen beseffen. In Endgame zegt zijn moeder Frigga de volgende woorden tegen Thor: ''Hoe iemand is als mens, als held, wordt bepaald door hoe goed ze slagen in wie ze echt zijn.''

Ondanks dat Frigga de woorden zegt tegen Thor lijken ze meer van toepassing op Loki, waardoor zijn einde nog meer gewicht krijgt. Zeker gezien de goede band die Loki met zijn moeder had.

Disney+


Het bitterzoete einde van Loki bekijk je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woeste blik van Sofía Vergara vermorzelt haar prachtige uiterlijk voor Netflix-serie
Series / Posters

Woeste blik van Sofía Vergara vermorzelt haar prachtige uiterlijk voor Netflix-serie

Sofía Vergara is "The Godmother" in de nieuwe misdaadserie Griselda van Netflix.

Netflix komt in januari met de nieuwe misdaadserie Griselda. Daarin zien we de mooie actrice Sofía Vergara als een misdaadbaas. Via Netflix hebben we de nieuwe trailer en een poster waarop Vergara er toch behoorlijk anders uitziet.

Vergara speelt in de miniserie Griselda Blanco, een Colombiaanse zakenvrouw. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme groeit ze uit tot "The Godmother" van de misdaadwereld.

Griselda


De serie komt van Eric Newman en Andrés Baiz, de makers van Narcos en Narcos: Mexico, en je ziet ook rollen voor Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito en Carolina Giraldo (ook bekend als Karol G).

Hoofdrolspeler Vergara heeft hiermee weer eens een grote rol in een opvallende productie. De afgelopen jaren was ze te horen in de (animatie)films Strays en The Emoji Movie en te zien in films als The Con Is On en Hot Pursuit. De laatste jaren is ze jurylid bij America's Got Talent.

Januari


Griselda bestaat uit zes afleveringen en deze worden allemaal tegelijkertijd online gezet op Netflix, op 25 januari.Op YouTube omschrijft Netflix de serie als "Queenpin. Vernieuwer. Moeder. Moordenaar. Griselda is een vrouw van betekenis. Griselda komt van de bedenkers van Narcos en is vanaf 25 januari te zien, alleen op Netflix."

Poster


Netflix heeft ook een poster online gezet en die laat toch best wel een vertekende Vergara zien. Zeker als je haar vergelijkt met de foto's die ze op haar Instagram plaatst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen als volgende rol
Series / Nieuws

'The Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen als volgende rol

Als het aan Bella Ramsey lag, zou dit iconische personage hun volgende rol zijn.

The Last of Us-ster Bella Ramsey is nog maar 20 jaar oud en heeft nu al een ongelofelijk indrukwekkende carrière. De acteur heeft de wens uitgesproken om een complexe en iconische rol als volgend project aan te nemen.

Ramseys grote doorbraak was als Lyanna Mormont in Game of Thrones van 2016 tot 2019, toen de acteur nog maar 13 jaar oud was. Sinds hun debuut heeft de Engelse acteur in nog veel meer bekende films en series gespeeld, waaronder een hoofdrol in The Last of Us.

Compleet iets anders


Nu is Ramsey genoemd op de BAFTA breakthrough lijst, voor hun rol als de drugsverslaafde gevangene Kelsey Morgan in de BBC-serie Time. De acteur noemde het hun zwaarste rol tot nu toe.

Hoewel de rollen die Ramsey tot nu toe gespeeld heeft erg gevarieerd zijn, zou de acteur graag als volgende rol weer compleet iets anders willen doen. Hen heeft onthuld dat deze rol het liefste een ingewikkeld en complexe slechterik zou zijn.

Slechterik


"Ik heb nog niet echt een slechterik gespeeld. Dus ik wil een slechterik spelen. Maar dan een heel interessante, ingewikkelde, complexe slechterik", zei Ramsey.Toen de vraag kwam of Ramsey de Joker wilde spelen, antwoordde de acteur zonder aarzeling: "Ja. Dat dacht ik eigenlijk ook. De Joker, zo iemand die echt interessant is".

Hannibal Lecter


Ook zou Ramsey openstaan voor het spelen van een personage zoals Hannibal Lecter. Ik denk dat we dat allemaal graag zouden zien. Bekijk The Last of Us op The Last of Us.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle informatie die je nodig hebt over de nieuwe tijdlijn van de serie 'Fallout'
Series / Nieuws

Alle informatie die je nodig hebt over de nieuwe tijdlijn van de serie 'Fallout'

Een uitleg voor iedereen die helemaal verward is door de nieuwe tijdlijn van de Fallout-serie.

Na jaren van geruchten, is het eindelijk officieel: de iconische game Fallout wordt verfilmd in een gelijknamige serie. Het meest spannende aspect van dit nieuwe project is echter de tijdlijn, want die gaat volledig omgegooid worden.

Todd Howard, de maker van de games, liet weten dat hij geen interesse had in het simpelweg verfilmen van het verhaal van de games. De serie neemt een risico met de volledig nieuwe tijdlijn, maar dat is een risico dat Howard durfde te nemen.

De verwarrende tijdlijn


De grootste gebeurtenis in het verhaal is de Grote Oorlog tussen de VS en China in 2077. De serie speelt zich echter 219 jaar na deze oorlog af, namelijk in 2296. De wereld voelt nog steeds de vreemde en gevaarlijke effecten van de nucleaire oorlog, zoals mutanten en vreemde sekten.

Om het allemaal wat duidelijker te maken: de games beslaan een periode van 185 jaar. De eerste game speelt zich af in 2102 en de laatste in 2287. De serie speelt zich af na alle gebeurtenissen in de game en begint in 2296.

Heel veel mysterie


Er is dus nog geen informatie uit de periode waarin de serie zich afspeelt. Hierdoor kan Fallout verder bouwen op de ideeën uit de games, maar ook nieuwe dingen toevoegen. Het is dus onduidelijk wat we precies kunnen verwachten, maar we kunnen ons in ieder geval alvast voor gaan bereiden op een episch seizoen.

Bekijk op instagram


Fallout zal vanaf april 2024 te streamen zijn op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City' Realiteitsserie: De jacht op Mr. Big begint voor vrijgezellen
Series / Nieuws

'Sex and the City' Realiteitsserie: De jacht op Mr. Big begint voor vrijgezellen

Dit is dé kans voor vrijgezellen om hun perfecte Mr. Big te vinden.

Het leven van Carrie Bradshaw in Sex and the City was nooit echt heel erg realistisch. Tot nu, want er komt een reality-datingshow gebaseerd op de iconische serie uit de jaren 90. Dit is dé kans voor singles om hun Mr. Big te ontmoeten.

Bunim/Murray Productions heeft het project op zich genomen. Het is een volwaardige realityserie, want er is geen script. Maar wat houdt het project precies in?

De datingshow


Is There Still Sex in The City volgt vier vrienden van in de vijftig die op zoek zijn naar nieuwe liefde. De serie wordt zo omschreven:

"[De vrienden] zullen gaan samenwonen in een gezellig plattelandskasteel waar ze in elke aflevering een andere groep mannen kunnen kiezen. Ze zullen jonge jongens uitproberen, oudere spelers en de romantiek opnieuw beleven. Maar wie zal uiteindelijk hun hart stelen en zullen onze samen de seks echt terug kunnen brengen naar de stad?"

Gebaseerd op het echte leven


De serie is gebaseerd op het boek Sex and the City van Candace Bushnell en de realityserie staat dicht bij haar eigen leven, aldus de schrijfster. Ze vertelde aan Deadline dat vrouwen van boven de 50 de populairste nieuwe datinggroep zijn.En Bushnell kan het weten, want ze staat bekend als de echte Carrie Bradshaw. Het personage is namelijk (maar niet slechts) een alter ego van zichzelf. Als singles iemand kunnen vertrouwen met hun liefdesleven is het dus wel de echte Carrie: Candace Bushnell.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur nieuwe 'Godzilla'-serie over kritiek: ''ik ben het oneens''
Series / Nieuws

Regisseur nieuwe 'Godzilla'-serie over kritiek: ''ik ben het oneens''

De 'Monsterverse'-franchise krijgt kritiek, maar regisseur Shakman verdedigt de films en serie.

Eerder deze maand ging op Apple TV+ Monarch: Legacy of Monsters van start. De serie is het nieuwste onderdeel van de Monsterverse-franchise, bekend van films als Godzilla en Kong: Skull Island.

De eerdere films kregen vaak de kritiek dat ze geen memorabele personages hadden. De blockbusters zouden vooral draaien om de monsters en het spektakel.

Personages


Matt Shakman is regisseur en producent van de nieuwe serie. Hij verdedigde de Monsterverse tegen die kritiek. ''Kijk naar 'Skull Island', zei Shakman in een interview met DiscussingFilm. ''De personages van Samuel L. Jackson, John Goodman, Brie Larson en Tom Hiddleston zijn allemaal interessante personages.''

De nieuwe serie Monarch focust zich nog meer op de personages. ''We vertellen het verhaal vanuit het oogpunt van de mensen. Het gaat om hoe het monster invloed heeft op de menselijke personages waar we om geven.''

Apple TV+


De nieuwste monsterverse-serie kun je bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' seizoen 2 krijgt te maken met een problematisch dilemma
Series / Featured

'The Last of Us' seizoen 2 krijgt te maken met een problematisch dilemma

Het verfilmen van de tweede game werpt een hindernis op voor de makers.

De topserie The Last of Us kreeg tot uitzinnige vreugde van velen een tweede seizoen. Aangezien er in de game ook een tweede deel bestaat hebben de makers Craig Mazin en Neil Druckmann geen gebrek aan bronmateriaal.

De game is echter een stuk groter en complexer opgezet wat het verhaal betreft. Dit betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden wat het aantal seizoenen betreft.

Niet standaard


Het tweede deel van de game heeft vier secties, waarvan de laatste sectie een epiloog moet voorstellen. Er gebeurt echter behoorlijk veel in het slot van de game, en dit betekent dat het geen standaard epiloog is.

Wanneer je dit in een slotaflevering zou verwerken dan voelt het te gehaast aan. Het verhaal wordt daarmee niet passend afgerond.

Een ander dilemma


Wanneer je de epiloog goed op het scherm wilt brengen dan beslaat dit meerdere afleveringen. Dit brengt op zijn beurt weer een ander dilemma met zich mee, namelijk of The Last of Us een derde seizoen moet krijgen of niet.

Bekijk op instagram


Gezien het tijdsverloop tussen de derde sectie en de epiloog zou een korter derde seizoen op zich geen slecht idee zijn. Tot slot is daar de optie om seizoen 2 meer afleveringen te geven die vervolgens gesplitst worden uitgezonden.

Gezonde uitdaging


Ongeacht de uiteindelijke keuze, seizoen 2 steekt qua structuur duidelijk complex in elkaar en plaatst de makers voor een gezonde uitdaging. Kijk The Last of Us op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoop op terugkeer van deze Netflix-mysteryhit is de bodem ingeslagen
Series / Nieuws

Hoop op terugkeer van deze Netflix-mysteryhit is de bodem ingeslagen

Een terugkeer is in principe mogelijk maar het gaat niet gebeuren.

The OA van het creatieve duo Brit Marling en Zal Batmanglij biedt een complex verhaal dat volgens sommigen Twin Peaks naar de kroon steekt. Marling en Batmanglij hadden de scenario's voor de geplande vijf seizoenen al klaar, maar Netflix besloot om de stekker eruit te trekken.

Velen willen dat het verhaal wordt afgerond. De makers vinden hun visie echter enorm belangrijk en gaan niet zomaar akkoord. Verder zijn de hoofdrolspelers al een aantal jaar ouder wat het lastig maakt om de draad op te pakken.

Creatieve redenen


Velen willen duidelijk een afronding van het verhaal over de blinde Prairie (Marling) die na een mysterieuze verdwijning terugkeert en weer kan zien. Prairie wil echter niet kwijt waar ze geweest is en hoe haar zicht is hersteld.

Marling en Batmanglij kregen eerder een aanbod om een film te maken waarin het verhaal van The OA zou worden afgerond. Het tweetal sloeg het aanbod echter af om creatieve redenen.

Uit elkaar trekken


Een andere reden is prangender, en dit betreft de leeftijd van de hoofdrolspelers. Deze zijn inmiddels al een aantal jaar ouder geworden, hetgeen betekent dat het verhaal hier een daar wat aanpassingen nodig heeft.

Bekijk op instagram


The OA is echter een goed uitgewerkt verhaal waardoor het niet erg realistisch is om dit uit elkaar te trekken.

Zo goed als onmogelijk


Fans hebben tenslotte de suggestie gedaan om een graphic novel te maken waarin het verhaal wordt afgerond. Tot op heden is een dergelijk project echter niet opgepakt, wat een terugkeer van de mysteryserie zo goed als onmogelijk maakt. Je kunt The OA streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste 'Doctor Who'-special onthult een dodelijk dilemma over populaire metgezel
Series / Nieuws

Eerste 'Doctor Who'-special onthult een dodelijk dilemma over populaire metgezel

De Veertiende Doctor ziet zijn oude vriendin terug en komt voor een dilemma te staan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor het 60-jarige jubileum van Doctor Who is de eerste van totaal drie specials inmiddels uitgezonden. The Star Beast ziet de langverwachte terugkeer van Donna Noble (Catherine Tate), de metgezel van de Tiende Doctor (David Tennant).

Het is nog niet duidelijk waarom de Veertiende Doctor er exact hetzelfde uitziet als de Tiende. Wel weten we inmiddels hoe het zit met Donna's geheugen, waarbij haar dochter Rose (Yasmin Finney) een belangrijke rol speelt.

Niet op gebouwd


In de laatste aflevering van seizoen 4, Journey's End, was de Doctor destijds genoodzaakt om Donna's geheugen te wissen wat haar reizen met de Time Lord betrof. Door een ongelukkig voorval had Donna het bewustzijn van een Time Lord geabsorbeerd, iets waar een menselijk lichaam niet op gebouwd is.

Door de gebeurtenissen in The Star Beast moet Donna's geheugen teruggebracht worden, ook al betekent dit waarschijnlijk haar dood. Dochter Rose blijkt echter het Time Lord-bewustzijn te hebben meegekregen, waardoor Donna ontlast wordt.

Eerdere metgezel


Rose is transgender (evenals Finney zelf) en heeft onbewust de naam van de Doctors eerdere metgezel Rose Tyler (Billie Piper) gekozen bij haar transitie. De schuur waarin zij haar hobby-projecten heeft is gemodelleerd naar de TARDIS.Tot slot blijken de knuffelbeesten die Rose maakt weergaves te zijn van de ruimtewezens die de Doctor en Donna zijn tegengekomen tijdens hun avonturen. De 'overdracht' naar Rose heeft de populaire Donna dus teruggebracht, en ze is duidelijk klaar voor een nieuw avontuur met de Veertiende Doctor.

Waar en wanneer te zien?


De eerste special The Star Beast kun je streamen op Disney+. De overige twee specials zijn op 2 december en 9 december om 19:30 u te zien op BBC1. Na de drie specials start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. Het is de bedoeling dat Doctor Who op Disney+ Nederland beschikbaar wordt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doodzonde: deze 2 megafilmreeksen verdwijnen heel gauw van Netflix
Films / Featured

Doodzonde: deze 2 megafilmreeksen verdwijnen heel gauw van Netflix

Zet snel nog 'The Godfather' of 'Transformers' op, voordat het te laat is.

Constant worden er series en films van Netflix afgehaald, waaronder enkele van de beste films die het platform te bieden heeft. Nu is The Godfather-filmreeks aan de beurt, samen met meerdere films van Transformers.

The Godfather 1 t/m 3The Godfather behoeft bijna geen introductie als één van de beste filmreeksen aller tijden. Helaas zal de trilogie nog maar tot en met 30 november te zien zijn op Netflix, bestaande uit:

The Godfather
The Godfather Part II
The Godfather: Part III
The Godfather Coda: The Death of Michael CorleoneTransformersOok de epische gevechten tussen de Autobots en de Decepticons in Transformers moeten eraan geloven op Netflix. Meerdere van hun films zullen na 30 november worden verwijderd van het platform:

Transformers
Transformers: Revenge of the Fallen
Transformers: Dark of the MoonVerder te verdwijnen


Ook andere films zullen op 30 november worden verwijderd, waaronder:

A Cinderella Story: Christmas Wish
Teefa in Trouble
Elysium
Basic Instinct 2
Wind River
Taxi

Wil je één ervan nog gauw zien, zet hem dan direct op bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In de hitserie 'ER' stierf een van de helden en de wereld was daardoor flink geschokt
Series / Featured

In de hitserie 'ER' stierf een van de helden en de wereld was daardoor flink geschokt

ER, de populaire ziekenhuisserie, liep 15 seizoenen en wordt geprezen om zijn realistische weergave van medische procedures.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als een serie zo populair is, en zoveel fans heeft over de hele wereld, dan is het niet zo gek dat er intens wordt meegeleefd met alles wat de cast overkomt. ER is er zo eentje. De Amerikaanse ziekenhuisserie liep van 1994 tot 2009 en alles speelde zich af in het fictieve Chicago’s County Hospital.

De werkvloer waar alles gebeurt is de spoedeisende hulp. Het publiek kan het leven van de artsen en verpleegkundigen op de voet volgen. De serie is nog steeds baanbrekend omdat alles zo realistisch mogelijk wordt weergegeven, zelfs de medische procedures.

15 Seizoenen


De serie heeft zeventien jaar gelopen. Er zijn 331 afleveringen gemaakt voor vijftien seizoenen. Ook heeft de serie bijgedragen aan het lanceren van een aantal meganamen in de showbizzwereld zoals George Clooney, Noah Wyle, Julliana Margulies en Anthony Edwards.

Deze laatste heeft de rol van Dr. Mark Greene met verve vertolkt en was echt een publiekslieveling. Toen hij in seizoen acht de diagnose terminale hersenkanker kreeg was de wereld in shock. De schrijvers spaarden kosten noch moeite om hem met een grote buiging emotioneel afscheid te laten nemen van zijn dierbaren.

Sterven


Nu sterven er op een eerstehulpafdeling altijd wel mensen. Maar je verwacht dat vooral patiënten sterven en geen artsen die de serie dragen. Voor Dr. Greene was het einde zwaar. Na een periode van afscheidnemen van zijn dierbaren, overlijdt hij in zijn slaap.ER wordt verteld met snelle, intense verhaallijnen waardoor je de hectiek op de spoedeisende hulp als kijker bijna als echt ervaart. Dit was dan ook de kracht van de serie.

Succesvol


ER ontving gedurende zijn looptijd vele prijzen en nominaties en wordt nog steeds geprezen als een van de meest invloedrijke medische tv-series aller tijden.De serie wordt momenteel gestreamd bij HBO Max en wordt nog uitgezonden bij RTL4.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met die boomlange 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'? Ken jij haar nog terug?
Series / Featured

Hoe is het nu met die boomlange 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'? Ken jij haar nog terug?

Hoe is het met Gwendoline Christie die 'Brienne of Tarth' speelde in 'Game of Thrones'?

Gwendoline Christie speelde met verve de rol van 'Brienne of Tarth' in Game of Thrones. Met haar 1 meter 91 is zij een opvallende verschijning in Hollywood. Hoe vergaat het haar nu? Serietotaal zocht het voor je uit!

Gwendoline Christie werd geboren in 1978. Zij studeerde in 2005 af aan het Drama Centre in Londen, waarna ze haar carrière als actrice begon. Ze speelde in het theaterstuk Cymbeline van William Shakespeare en brak toen verder door.

Definitieve doorbraak


Ze speelde onder andere rollen in de films The Imaginarium of Doctor Parnassus en The Zero Theorem, voordat ze definitief doorbrak als krijgsvrouw Brienne van Tarth in Game of Thrones van HBO. Tegenwoordig is ze bijvoorbeeld ook te zien in de populaire Netflix-serie Wednesday.

Haar personage 'Brienne', een ongewoon grote en gespierde vrouw, werd al voor de audities uitgekozen door lezers van de boekenserie van Game of Thrones. Christie putte uit haar ervaringen met betrekking tot haar androgyne uiterlijk, zoals pestgedrag, om het personage te vertolken.

Geen discussie


Volgens George R.R. Martin verkreeg ze de rol vrijwel zonder discussie na haar auditie, waarbij ze zich al gedroeg en kleedde zoals Brienne.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Persoonlijk leven


Christie heeft sinds begin 2013 een relatie met modeontwerper Giles Deacon.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende Netflix-thriller uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Series / Featured

Deze spannende Netflix-thriller uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader

De serie The Diplomat verscheen eerder dit jaar, maar door de vele andere releases ben je deze misschien alweer vergeten.

Met bijna iedere dag wel een nieuw seizoen van een bestaande serie of een compleet nieuwe serie of film barst het op Netflix van de content. Gezien het feit dat we richting het einde van 2023 gaan, werpen we een blik op de beste series op de streamer die je mogelijk nog niet hebt gezien.

De serie The Diplomat verscheen in april 2023, met rollen voor onder andere Keri Russell, Rufus Sewell, David Gyasi, Ali Ahn, Rory Kinnear en Ato Essandoh. Het eerste seizoen telt acht afleveringen tussen de 44 en 56 minuten.

Internationale crisis


In de politieke thriller speelt Russell het personage Katherine "Kate" Wyler. Ze is de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk. Haar belangrijkste taak is het bezweren van een internationale crisis.

Tijdens deze zware taak smeedt ze strategische allianties en past ze zich aan haar nieuwe plek in de schijnwerpers aan. Ze moet tussendoor ook nog haar verslechterende huwelijk met collega-carrièrediplomaat Hal Wyler zien te onderhouden.

Dikke hit


De serie was gelijk een groot succes en wist de andere Netflix-hit The Night Agent gelijk van de troon. SerieTotaal-recensent Tim Bouwhuis gaf The Diplomat een nette drie sterren.Na de release van het eerste seizoen werd het tweede seizoen van The Diplomat aangekondigd door Netflix. Lees meer over die aankondiging in het artikel Het tweede seizoen van 'The Diplomat' is nu al bevestigd.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een derde serie in de bikkelharde reeks
Series / Nieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een derde serie in de bikkelharde reeks

De nieuwe serie speelt zich af over de grens, mogelijk met bekende Marvel-acteurs.

In 2019 startte Prime Video met The Boys en we zijn ondertussen drie seizoenen en een spin-off verder. Gezien het succes van de bikkelharde superheldenfranchise, gebaseerd op de gelijknamige comics, mag het nu niet als een verrassing komen dat er een tweede spin-off in ontwikkeling is.

Volgens bronnen van meerdere media, waaronder Variety en Deadline, komt er een Spaanstalige spin-off die zich moet afspelen in Mexico City. De titel zou dan ook The Boys: Mexico zijn. Verdere details over het plot zijn onbekend.

Bekenden


De serie van Sony Pictures Television en Amazon MGM Studios zou Gareth Dunnet-Alcocer als schrijver krijgen. Hij is bekend van zijn script voor de film Blue Beetle met Xolo Maridueña. Erik Kripke is weer uitvoerend producent.

Opvallender is dat Diego Luna (Andor) en Gael Garcia Bernal (Werewolf by Night) ook optreden als producenten en mogelijk rollen krijgen in de bikkelharde reeks.

The Boys


Recent werd de strek ontvangen spin-off Gen V afgerond en ergens volgend jaar verschijnt het vierde seizoen van de moederserie The Boys. Een exacte datum is er nog niet.The Boys seizoen één tot en met drie en de spin-off Gen V kijk je nu op Prime Video, evenals de animatieserie The Boys Presents: Diabolical.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.