search
Baanbrekend succes: Nieuwe serie van 'Yellowstone'-producers claimt topaantal kijkers op Paramount+

Baanbrekend succes: Nieuwe serie van 'Yellowstone'-producers claimt topaantal kijkers op Paramount+

Paramount weet inmiddels dat het met producent Taylor Sheridan goud in handen heeft.

Glenn Walsh
Na Yellowstone hebben streamingdienst Paramount+ en maker Taylor Sheridan weer een hit te pakken. Het nieuwe Lawmen: Bass Reeves heeft wereldwijd de hoogste kijkcijfers behaald voor een premièreseizoen op Paramount+ dit jaar.


Volgens Paramount Global hebben de eerste twee afleveringen in de eerste zeven dagen gezamenlijk 7,5 miljoen kijkers getrokken over de hele wereld, zowel op Paramount+ als bij de lineaire uitzending op CBS.

Succesformule


Soms blijkt de samenwerking tussen een grote studio of streamingdienst en producent een waar succes. Zo kan gedacht worden aan de samenwerking tussen filmmaker Mike Flanagan en Netflix, die samen series als The Haunting en The Fall of the House of Usher maakte.

Zo ook blijkt het raak te zijn tussen Sheridan en Paramount. Zo verscheen voor het eerst in 2018 de serie Yellowstone, met Hollywoodster Kevin Costner in de hoofdrol. Inmiddels zijn er daarvan ook al meerdere succesvolle spin-offs verschenen.

Gloednieuwe anthologie


Lawmen: Bass Reeves is een anthologieserie die in het eerste seizoen het onvertelde verhaal vertelt van de legendarische wetshandhaver in het Wilde Westen. De serie volgt het verhaal van Reeves (David Oyelowo) en zijn opkomst van slavernij naar rechtshandhaving als de eerste zwarte Amerikaanse Marshal ten westen van de Mississippi.Vanaf maandag 18 december is Lawmen: Bass Reeves in Nederland te streamen op SkyShowtime.Aanbevolen artikelen