search

Ons nieuws van zaterdag 2 december 2023

Jim Parsons moest flink aan de bak om uiteindelijk de rol van 'Sheldon' in 'The Big Bang Theory' te krijgen
Series / Nieuws

Jim Parsons moest flink aan de bak om uiteindelijk de rol van 'Sheldon' in 'The Big Bang Theory' te krijgen

Het is Jim Parsons allemaal beslist niet komen aanwaaien in het begin van zijn acteercarrière.

Jim Parsons, de getalenteerde acteur achter de iconische rol van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory, is tegenwoordig natuurlijk een grote naam in de film- en televisiewereld. Toch was het voor hem niet zo makkelijk om door te breken.

Jim Parsons wist al op zeer jonge leeftijd dat hij acteur wilde worden en was daar altijd zeer gepassioneerd over. In een interview heeft hij meer inzicht gegeven in de weg die hij heeft moeten afleggen om zo ver te komen.

Quote


"Vanaf heel jonge leeftijd zei ik 'filmster'. Ik kon niet weten wat dat betekende, qua roem, maar daar ging het me niet om. Ik wist dat ik wilde acteren. Er waren kortstondige uitstapjes naar andere beroepen, zoals leraar en meteoroloog, maar acteren was er vanaf dag één."

Zoals alle acteurs moest hij vervolgens flink auditeren. Parsons deed soms wel 30 audities per jaar. De rollen gingen veelal naar anderen en als hij dan een keer werd uitgekozen, kwam de film of serie veelal niet van de grond.

Glansrol


Uiteindelijk betaalde het zich allemaal uit met de iconische glansrol als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory en is al het voorwerk het allemaal waard geweest.Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'Lessons in Chemistry' op Apple TV breekt harten met vage update
Series / Nieuws

Maker 'Lessons in Chemistry' op Apple TV breekt harten met vage update

"Het voelde emotioneel alsof de dingen op een bevredigende noot eindigden"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Apple TV-serie, Lessons in Chemistry, is nu al een van de grootste hits.

De serie is gebaseerd op het boek van Bonnie Garmus en vertelt het verhaal van Elizabeth, die erover droomt om wetenschapper te worden. De tijd waarin ze leeft, de jaren vijftig, en haar geslacht maken het haar echter moeilijk.

Kookprogramma-chemie


Elizabeth (gespeeld door Brie Larson) gaat niet bij de pakken neerzitten en wordt een presentator van een populaire kookshow, waar ze haar kennis van de chemie op een bijzondere manier gebruikt.

Lessons in Chemistry is een serie vrouwen die, ondanks onrecht en discriminatie, er toch voor vechten om hun dromen te kunnen waarmaken.

Seizoen 2?


Met de lof en de fans die de serie in korte tijd al heeft gekregen is de volgende vraag natuurlijk: komt er een tweede seizoen? Hierover doet maker Lee Eisenberg echter nog wat vaag."Het voelde emotioneel alsof de dingen, voor ons tenminste, op een bevredigende noot eindigden. Ik sta volledig open voor het idee om door te gaan voor een tweede seizoen als we het juiste idee hebben," aldus Eisenberg.

Kort maar krachtig


Mocht Lessons in Chemistry maar één seizoen krijgen is het natuurlijk jammer, maar geen ramp. Enkele van de beste series tellen maar één seizoen. Watchmen, van Damon Lindelof, bijvoorbeeld. Of The Queen's Gambit. Allebei toevallig ook gebaseerd op een boek.Lessons in Chemistry is nu te zien op Apple TV+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zijn 'House of the Dragon'-sterren Emma D'Arcy en Olivia Cooke in het echt bevriend?
Series / Nieuws

Zijn 'House of the Dragon'-sterren Emma D'Arcy en Olivia Cooke in het echt bevriend?

In de serie zijn Rhaenyra en Alicent uitgegroeid tot vijanden, maar hoe zit dat bij hun acteurs?

Het eerste seizoen van de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon werd zo goed ontvangen dat fans niet uitgepraat raken over de serie. Er is geen dag voorbij gegaan waarop zij niet nadenken over wat alle personages te wachten staat in het tweede seizoen.

Naast dat de serie enorm populair is geworden, geldt datzelfde voor de acteurs in House of the Dragon. De manier waarop zij hun personages neer hebben gezet zorgt bij veel kijkers voor bewondering. Het duo dat in de serie van beste vriendinnen naar beëdigde vijanden ging, blijft fascineren.

Vertrouwd


En dat geldt ook voor actrice Olivia Cooke (Alicent) en acteur Emma D'Arcy (Rhaenyra) zelf. Van het viral "Negroni Sbagliato"-moment tot de rest van hun chaotische interviews: elke interactie tussen deze twee steelt gewoon de harten van fans. Maar zijn ze ook vrienden in het echte leven, of eindigt hun chemie zodra ze zich buiten de filmset en promotiecampagnes bevinden?

D'Arcy vertelde meteen "verliefd" te zijn geworden op Cooke nadat ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet. Het kostte de acteur "ongeveer 45 seconden". D'Arcy zei dat er meteen een gevoel van vertrouwdheid was, terwijl Cooke bevestigde dat ze nooit extra werk hoefden te doen om de chemie te ontwikkelen die nodig was.

Seizoen 2


Dat was voor beiden een enorme opluchting. Bovendien zijn er regelmatig interacties tussen de twee te zien op Instagram, waarbij Cooke vaak te vinden is in de commentsectie van D'Arcy's posts.Seizoen 2 van House of the Dragon heeft nog geen officiële releasedatum. Wel is er bevestigd dat het seizoen in de vroege zomer van 2024 uit zal komen. Bekijk seizoen 1 op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waanzinnige eerste trailer voor 'The Boys' seizoen 4!
Series / Trailer

Waanzinnige eerste trailer voor 'The Boys' seizoen 4!

Prime Video heeft de eerste trailer online gezet voor The Boys seizoen 4.

Na de teaser trailer voor Fallout heeft Prime Video ook de teaser trailer onthuld voor het vierde seizoen van The Boys. De beelden zie je hieronder.

Het vierde seizoen van The Boys volgt uiteraard na de eerdere drie seizoenen, maar ook na de spin-off Gen V die eerder dit jaar op de streamer te zien was. Het is interessant om te zien of de series in elkaar gaan overlopen.

Seizoen 4


Het vierde seizoen laat zien wat er gebeurt na de absurde afronding van het derde seizoen, waarin Homelander zijn ware gezicht liet zien. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen heet "Department of Dirty Tricks".

In het nieuwe seizoen zie je (terugkerende) rollen van onder andere Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Nathan Mitchell, Colby Minifie, Claudia Doumit, Cameron Crovetti, Valorie Curry en Susan Heyward.

Teaser trailer


Op YouTube omschrijft Prime Video de trailer met enkel de teskt "Zet je schrap! Seizoen 4 komt er aan in 2024." Wil je meer weten, dan moet je toch echt even op de play-knop hieronder klikken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute eerste trailer voor scifi-serie 'Fallout' van Prime Video: Dé gameverfilming om te zien?
Series / Trailer

Brute eerste trailer voor scifi-serie 'Fallout' van Prime Video: Dé gameverfilming om te zien?

In 2024 krijgen we eindelijk de verfilming van de game 'Fallout', check nu de trailer.

Prime Video heeft de eerste trailer online gezet voor de verfilming van de game Fallout. De serie zal volgend jaar op de streamer te zien zijn. De kans is groot dat we een gaaf sciencefictionavontuur voorgeschoteld krijgen dat nog vele seizoenen te zien zal zijn.

De oorspronkelijke game verscheen in 1997 en er zijn al vier hoofdgames verschenen, en allerlei aanvullingen en spin-offs. Er zijn al meerdere pogingen gedaan om Fallout te verfilmen als bioscoopfilm en serie. Nu is het Amazon die het voor elkaar heeft gekregen.

Fallout: De serie


Prime Video Nederland omschrijft de serie als: "Gebaseerd op een van de grootste videogameseries aller tijden, is Fallout het verhaal van de rijken en de armen in een wereld waarin er bijna niets meer te hebben is."

"200 jaar na de apocalyps worden de vriendelijke bewoners van luxe schuilkelders gedwongen terug te keren naar het bestraalde en barre landschap dat hun voorouders achterlieten – en zijn geschokt als ze ontdekken dat een ongelooflijk complex, vrolijk vreemd en zeer gewelddadig universum op hen wacht."

Teaser trailer


De scifi-serie komt van de uitvoerende producenten Jonathan Nolan en Lisa Joy, de makers van Westworld. De hoofdrollen zijn voor Ella Purnell, Walton Goggins en Aaron Moten. Vanaf 12 april zie je Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto van geschifte Homelander in 'The Boys' seizoen 4
Series / Nieuws

Eerste foto van geschifte Homelander in 'The Boys' seizoen 4

Amazon Prime Video onthult foto van het vierde seizoen van The Boys, met de mysterieuze Homelander.

Amazon's Prime Video heeft een foto vrijgegeven van het vierde seizoen van The Boys. De geschifte 'held' Homelander, gespeeld door Antony Starr wordt op mysterieuze wijze in beeld gebracht.

De trailer zou snel moeten volgen, en zo lijkt de promotiecampagne voor het volgende seizoen afgetrapt. Dat seizoen zou helemaal gefilmd zijn en nu in de 'post-productie' fase zitten. Nieuwe afleveringen worden ergens begin volgend jaar verwacht.

Synopsis


Er is nog geen officiële synopsis van het nieuwe seizoen. Maar verwacht wordt dat het verder bouwt op het sensationele einde van seizoen 3. Met een vervolg op de strijd tussen bekende helden zoals Soldier Boy, Butcher en Homelander.

Het valt te verwachten dat er de komende weken meer duidelijkheid komt over het nieuwe seizoen. De nieuwe foto geeft alvast niet veel prijs over de inhoud. Al is de bijbehorende tweet wel duidelijk: "Het wordt totale waanzin"

Teaser trailer
Later vandaag volgt de teaser trailer. Hieronder de eerste foto uit de serie die ergens in 2024 wordt verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een seizoen 2 van de Apple TV+-serie 'The Buccaneers'?
Series / Nieuws

Komt er een seizoen 2 van de Apple TV+-serie 'The Buccaneers'?

Als het aan de makers van de serie ligt, wordt het tweede seizoen van 'The Buccaneers' nu al bevestigd.

Hoewel The Buccaneers nog niet eens op de helft van zijn eerste seizoen is, zijn fans al enorm benieuwd of ze een tweede seizoen kunnen verwachten. Het is namelijk ongelooflijk irritant als je net een leuke serie hebt gevonden en het dan blijkt dat deze na één seizoen al gecanceld wordt.

Hoewel The Buccaneers gebaseerd is op de gelijknamige roman van Edith Wharton, is het verhaal enorm aangepast voor de serie. Zelfs kijkers die het boek hebben gelezen weten dus niet precies hoe dit seizoen zal eindigen.

Speculeren


Het is bij nieuwe series altijd maar de vraag of deze goed genoeg ontvangen worden voor een tweede seizoen. Momenteel weet niemand hoe groot de kans op een nieuw seizoen is, behalve de leidinggevenden achter de serie. Toch weerhoudt dit fans er niet van om te speculeren.

Er is op dit moment geen officiële informatie over seizoen 2 op het internet. Maar aangezien het erop lijkt dat er een open einde gaat komen, lijkt het waarschijnlijk dat de makers van The Buccaneers wel een vervolg in gedachten hebben.

Matige start


Helaas is de ontvangst van de serie niet zo geweldig als gehoopt. Vooral de eerste paar afleveringen wisten nog geen indruk te maken op kijkers. De eerste aflevering is nog steeds de laagst beoordeelde aflevering van het seizoen op IMDb, met een beoordeling van 6,8/10.Hoewel de afleveringen die daarop volgden beter waren, zijn er toch veel mensen gestopt met kijken. Dit matige begin van The Buccaneers zou een effect kunnen hebben op de kansen voor de serie om een tweede seizoen te krijgen.

Veel mogelijkheden


Katherine Jakeways, de maker van de serie, heeft ook nog geen antwoord. Maar als het aan haar lag, zouden we al lang bevestiging hebben: "We willen wanhopig graag meer tijd doorbrengen in de wereld van deze mensen en er zijn zoveel mogelijkheden voor meer verhalen voor hen", zei ze tegen Town & Country.

Bekijk op instagram


Bekijk The Buccaneers iedere woensdag op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk toch een zestiende seizoen voor bovennatuurlijke hitserie 'Supernatural'
Series / Nieuws

Mogelijk toch een zestiende seizoen voor bovennatuurlijke hitserie 'Supernatural'

Hoofdrolspelers Ackles en Padalecki praten over de toekomst van 'Supernatural'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De langlopende spannende serie Supernatural heeft fans voor vijftien seizoenen lang weten te boeien. De serie over de broers Sam en Dean die bovennatuurlijke gevaren bestreden, sloeg in als een bom.

Supernatural begon in 2005 als een zaak-van-de-week serie met een bovennatuurlijk tintje en een verborgen geheim, maar al snel raakten Sam en Dean (gespeeld door Jared Padalecki en Jensen Ackles) bij grotere complotten en gevaren betrokken.

Altijd de deur open


Tijdens een fan bijeenkomst in Honolulu, Hawaii, gaven de acteurs aan dat ze graag nog eens terug wilden keren als hun personages. Padalecki had zelfs al wat ideeën.

"Ik hoop dat, nu de schrijvers en acteurs terug zijn, we allemaal samen komen.". De twee acteurs hebben altijd de deur open gehouden voor een eventuele terugkeer naar de wereld van Supernatural: "Ik denk niet dat Jared en ik onze laarzen definitief hebben opgehangen," aldus Ackles in een ouder interview.

Wat te verwachten?


Wat zouden we van een zestiende Supernatural seizoen kunnen verwachten? Ook daar hebben de acteurs ideeën over. Ackles hoopt op korte, sterke seizoenen, vergelijkbaar met True Detective. Hierdoor zou je heel goed naar de duisternis van Supernatural's vroegste seizoenen kunnen teruggrijpen.Sinds fans verdeeld waren over de finale, zou een herziene versie van die aflevering ook nog als opstapje voor een nieuw seizoen kunnen dienen.

Carry on...


Hoewel de vooruitzichten voor een Supernatural-reünie er goed uit zien, zullen we wel nog even moeten wachten. Padalecki is nog bezig met de serie Walker en Ackles is druk met voice-overs voor de geanimeerde Justice League: Crisis on Infinite Earths-trilogie.Wanneer er nieuws is, lees je het uiteraard hier. Tot dan zijn alle vijftien seizoenen van Supernatural te streamen op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Critici hadden een hekel aan dit seizoen van 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Critici hadden een hekel aan dit seizoen van 'The Big Bang Theory'

De kijkers hebben The Big Bang Theory volledig gered, want de critici vonden de serie helemaal niks.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar critici waren niet heel blij met enkele seizoenen van de hitserie The Big Bang Theory. De serie was uniek, maar soms zaten er momenten in die zelfs de grootste fans niet kunnen verdedigen.

Over het algemeen waren critici heel erg enthousiast over de serie. Seizoen 2, 3, 5 en 7 hebben zelfs een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Critici waren vooral onder de indruk van de dynamiek tussen Penny en Sheldon in seizoen 3.

Steeds lagere scores


Helaas heeft niet elk seizoen een score van 100%, maar dit betekent niet dat de rest van de seizoenen slecht beoordeeld is. Seizoen 10 en 12 hebben namelijk een score van 83% met als enige kritiekpunten de repetitieve humor en de relatie tussen Penny en Leonard.

Waar gaat het dan fout? Seizoen 6 begint als eerste seizoen lager te scoren met 67% en ook seizoen 7 en 8 krijgen dezelfde score. Toch zijn dit zeker niet de laagst beoordeelde seizoenen.

Het slechtste seizoen, volgens critici


Het eerste seizoen, het seizoen waar alles mee begon krijgt de laagste score, namelijk 59%. Terugkijkend is dit niet heel verrassend, want de serie was niet heel erg veelbelovend en werd omschreven als "slim en flauw, net als de mannelijke hoofdpersonages".Geen goed begin dus, maar kijkers hielden al meteen van de serie. En gelukkig maar, want het bleek dat de serie alleen wat tijd nodig had om uit te bloeien tot de geweldige serie die we nu allemaal kennen en waar we allemaal van houden.

The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De blunders op de set van 'Friends' vergeleken met de definitieve scènes in de sitcom zelf
Series / Nieuws

De blunders op de set van 'Friends' vergeleken met de definitieve scènes in de sitcom zelf

Het is heel lastig om serieus te blijven met de aanstekelijke lach van de cast van Friends.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wat is er nog leuker dan Friends? De bloopers van Friends natuurlijk! Over de jaren heen zijn er heel veel bloopers verzameld van iedereens favoriete sitcom en deze zijn nu allemaal achter elkaar gezet.

Friends is iconisch door de zes beste vrienden in de hoofdrol: Ross, Monica, Rachel, Joey, Chandler en Phoebe. De serie volgt hun dagelijks leven en alle zware en grappige momenten. En wat zijn er veel grappige momenten!

Heel veel lol op set


Net zoals elke andere serie heeft Friends uiteraard talloze bloopers. Deze korte video’s laten niet alleen zien hoeveel plezier de acteurs hadden, maar ook hoe goed ze met elkaar bevriend waren.

Het YouTube kanaal eonxs heeft veel van deze bloopers vergeleken met de uiteindelijke serie. Het is fantastisch om te zien hoe de grappigste en leukste scènes uit de serie tot stand zijn gekomen.

Leuke reacties


Fans laten onder de video weten hoe leuk ze de bloopers vinden. @shongkaikonyak2779 zei zelfs dat het heel lastig is om de bloopers te onderscheiden van de echte scène, omdat ze zo goed kunnen acteren.Een andere reactie vergeleek de bloopers met series zoals That 70’s Show en zei dat de acteurs niet echt lachen tijdens de bloopers. Bij de Friends bloopers is het juist heel duidelijk hoeveel plezier de cast met elkaar had, vooral als iemand een fout maakte.

Te streamen op HBO Max


Friends is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' seizoen 2 is weer in productie en dropt foto online met fan-favoriet personage
Series / Foto's

'The Sandman' seizoen 2 is weer in productie en dropt foto online met fan-favoriet personage

Tegelijk met het 35-jarig jubileum van de stripserie is het filmen weer begonnen.

Neil Gaimans stripserie The Sandman begon met filmen in mei van dit jaar. Door de Hollywoodstaking hebben de opnames echter maandenlang stilgelegen.

De fantasyserie is echter weer in productie, zoals mede blijkt uit de foto die Netflix online heeft gezet. Hierop is te zien dat fan-favoriet Desire (Mason Alexander Park) ook terugkeert.

De wereld van Morpheus


Gaiman heeft onlangs een brief aan de fans gepubliceerd op social media. Hierin benadrukt hij nogmaals dat de serie trouw zal blijven aan het bronmateriaal.

De schrijver prijst de makers, daar de droomwereld van Morpheus voor een groot deel met special effects tot leven gebracht wordt. Gaiman: "De geniale showrunner Allan Heinberg en talloze mensen voor en achter de camera brengen dit verhaal tot leven op een manier die vroeger niet mogelijk was geweest".

Wraak


Het tweede seizoen haakt direct aan op het einde van seizoen 1. Lucifer (Gwendoline Christie) is uit op wraak. Hoewel de plot niet in detail is bekendgemaakt zal ook Desire ongetwijfeld weer de nodige streken uithalen.Seizoen 2 van The Sandman wordt in de loop van 2024 verwacht. Je kunt seizoen 1 ondertussen bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'Squid Game: The Challenge': wie pakt de 4,56 miljoen dollar?
Series / Trailer

Finale 'Squid Game: The Challenge': wie pakt de 4,56 miljoen dollar?

De controversiële realityserie laat binnenkort de laatste aflevering zien.

Squid Game: The Challenge leek een geweldig idee. De spelshow is gebaseerd op de razend succesvolle Koreaanse survival dramaserie Squid Game waarin mensen letterlijk op leven en dood strijden.

In de praktijk bleek een en ander danig tegen te vallen. Geruchten over slechte omstandigheden tijdens het filmen leken bevestigd te worden: onlangs is een rechtszaak aangekondigd tegen Netflix wegens fysiek letsel.

Geen twee maar drie


Voor het zover is wordt de spelshow op 7 december afgesloten middels een nagelbijtende finale.

In tegenstelling tot de serie zijn er geen twee, maar drie kandidaten die de eindstrijd aangaan. Dit zijn Sam (speler 16), Mai (287) en Phill (451).

Weinig betekenis


Net zoals in de serie gaat het hier om een hoofdprijs van maar liefst $ 4,56 miljoen dollar. De fan-favoriet tot nu toe is Mai, maar in de wereld van Squid Game betekent dit niet veel. Vast staat dat de kijkers op het puntje van hun stoel zullen zitten om te zien wie de grote geldprijs mee naar huis neemt.Squid Game: The Challenge kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Vigilante'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Vigilante'

Zuid-Koreaanse actieserie is beter te volgen met een notitieboekje bij de hand.

Regie: Jeong-yeol Choi | Cast: Joo-hyuk Nam (Ji-yong Kim), So-jin Kim (Min-ryeo Choi), Ji-tai Yoo (Heon Jo), Seong-bong Ahn (Min), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-54 minuten | Jaar: 2023

Ji-yong Kim leert op jonge leeftijd dat sommige monsterlijke criminelen vervroegd worden vrijgelaten. Niet omdat ze hun les hebben geleerd, maar omdat ze een leuk verhaaltje ophangen. Wanneer hij ouder is en zich laat opleiden tot politieagent, besluit hij het recht in eigen handen te nemen: elke misdadiger die er te makkelijk vanaf is gekomen krijgt met hem aan de stok. Maar zijn acties trekken aandacht en dat heeft een gevolg.

Het is dat Ji-yong geen seriemoordenaar is, anders was deze omschrijving dezelfde als die van Dexter. Er zijn enkele overeenkomsten, maar Vigilante volgt een eigen weg. Die begint soepel, wanneer een nieuwszender bericht over deze burgerwacht en de kijkcijfers omhoog schieten. De journaliste die hiermee kwam dwingt af dat de zender focust op dit nieuws en zelfs andere snel vrijgelaten criminelen voordraagt. Interessante kritiek op de groeiende fakkels-en-hooivorken-mentaliteit, want sociale media laten zien dat steeds minder mensen een probleem zien in het recht in eigen hand nemen.

Er volgt al gauw een andere burger die zich voordoet als de geheime strijder, waarmee het een serie belooft te worden waarin voor eigen rechter spelen helemaal uit de hand loopt. Maar dan kiezen de makers ineens voor een makkelijker pad. Er wordt opgemerkt dat een rijke zakenman eigenlijk een louche misdadiger is en dat wordt vervolgens de slechterik waar iedereen zich op gaat richten.

Houd de aandacht erbij, want er volgt een reeks nieuwe personages en wat vertakte plotjes. We hebben Seeyool, de Muis, de Wesp, de Knijper, Meneer Bang en nog veel meer. De serie is gemaakt met oog op een internationaal publiek, dus zijn er bepaalde kenmerken waardoor ook kijkers buiten Zuid-Korea kunnen onthouden wie wie is. Maar het verhaal is lastig te volgen. Het missen van een enkele zin kan latere scènes onduidelijk maken.

Dit overschaduwt het morele aspect van Ji-yongs handelingen. Het effect van zijn publieke bekendheid wordt niet meer aangekaart. Of het Zuid-Koreaanse rechtssysteem faalt is niet aan de orde. Dat een nieuwszender openlijk uit was op bloed boeit niet meer. Er is alleen nog de jacht op de slechterik en die is niet bepaald grijpend.

Ook de emotionele band tussen Ji-yong en zijn beste vriend en klasgenoot Min wordt geïntroduceerd en opzijgeschoven. Misschien is het een cultuurverschil, maar via blikken en schuchtere glimlachjes wordt een diepere relatie tussen beide heren geïnsinueerd. In andere zaken is er definitief een cultuurkloof, zoals in de aandacht voor het tutoyeren. Kennelijk is iemand ongevraagd aanspreken met 'jij' bijzonder asociaal. Of de afgrijselijke werkcultuur: werkgevers geven hun personeel letterlijk klappen. Het lijkt zelfs alsof de acteurs echt meppen krijgen.

Enkele personages zijn wel interessant. Het meest imposante is Heon Jo, een breedgebouwde agent met haast bovennatuurlijke spierkracht. Ji-Tae Yoo speelt hem met een perfecte koele dreiging. Ook wordt de serie naar een hoger niveau getild door de beelden: de kadrering en het spelen met licht weten het passende stripboekgevoel consistent in stand houden.

De serie bouwt toe naar een slotaflevering die met een grootste knokpartij op een fotogenieke locatie best spectaculair is. Deze climax vindt plaats op een ietwat maffe omgeving, waar nog een onlogische wending om de hoek komt kijken, maar omdat Vigilante meer aanvoelt als een stripverhaal dan een realistische misdaadserie stoort dat niet al te zeer. Dat is niet zonder reden, want het bronmateriaal is een animatieserie.

De potentie van een serie die laat zien hoe het recht in eigen handen nemen verkeerd kan aflopen en waarom het nieuws dit niet moet aansporen, wordt helaas niet benut. Wat overblijft is een vlak held-versus-misdaadkoning-verhaal. Echter, op de kundigheid en originaliteit van de vechtscènes valt niets aan te merken. En daar moet Vigilante het toch het meest van hebben.

★★★☆☆

Vigilante is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 7 nieuwe afleveringen waaronder het vermakelijke 'Julia'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 7 nieuwe afleveringen waaronder het vermakelijke 'Julia'

De streamingdienst blijft maar doorgaan met de wekelijkse hoeveelheid topseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: Maandag 4 december
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.

30 Coins (seizoen 2 - aflevering 7)Verschijnt op: Maandag 4 december
Genre: Drama / Fantasy / Horror
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.

Julia (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: Donderdag 7 december
Genre: Biografie / Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In 1962 kwam de onverschrokken kok en kookboekenschrijfster Julia Child met haar kenmerkende panache de Amerikaanse huiskamers binnen met The French Chef – haar vernieuwende programma dat de weg baande voor het moderne kookprogramma.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

3 december: Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 8-10) - Animatie / Avontuur / Komedie - Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.

4 december: Murder in Boston: Roots, Rampage, and Reckoning (seizoen 1) - Documentaire - Het niet ophoudende onderzoek naar een moord blijkt een doos van Pandora te zijn. Het ontketent decennialange wrijving tussen verschillende rassen en een meedogenloze lastercampagne in de media.

7 december: Rap Sh!t (seizoen 2 - aflevering 6) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.

7 december: Bookie (seizoen 1 - aflevering 3) - Komedie - Een ervaren bookmaker vecht om te overleven te midden van de legalisatie van gokken, steeds labielere klanten en het snelle leven in Los Angeles.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baanbrekend succes: Nieuwe serie van 'Yellowstone'-producers claimt topaantal kijkers op Paramount+
Series / Nieuws

Baanbrekend succes: Nieuwe serie van 'Yellowstone'-producers claimt topaantal kijkers op Paramount+

Paramount weet inmiddels dat het met producent Taylor Sheridan goud in handen heeft.

Na Yellowstone hebben streamingdienst Paramount+ en maker Taylor Sheridan weer een hit te pakken. Het nieuwe Lawmen: Bass Reeves heeft wereldwijd de hoogste kijkcijfers behaald voor een premièreseizoen op Paramount+ dit jaar.


Volgens Paramount Global hebben de eerste twee afleveringen in de eerste zeven dagen gezamenlijk 7,5 miljoen kijkers getrokken over de hele wereld, zowel op Paramount+ als bij de lineaire uitzending op CBS.

Succesformule


Soms blijkt de samenwerking tussen een grote studio of streamingdienst en producent een waar succes. Zo kan gedacht worden aan de samenwerking tussen filmmaker Mike Flanagan en Netflix, die samen series als The Haunting en The Fall of the House of Usher maakte.

Zo ook blijkt het raak te zijn tussen Sheridan en Paramount. Zo verscheen voor het eerst in 2018 de serie Yellowstone, met Hollywoodster Kevin Costner in de hoofdrol. Inmiddels zijn er daarvan ook al meerdere succesvolle spin-offs verschenen.

Gloednieuwe anthologie


Lawmen: Bass Reeves is een anthologieserie die in het eerste seizoen het onvertelde verhaal vertelt van de legendarische wetshandhaver in het Wilde Westen. De serie volgt het verhaal van Reeves (David Oyelowo) en zijn opkomst van slavernij naar rechtshandhaving als de eerste zwarte Amerikaanse Marshal ten westen van de Mississippi.Vanaf maandag 18 december is Lawmen: Bass Reeves in Nederland te streamen op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' ambitieuze thrillerserie 'Baby Reindeer': dit is wat we weten over de serie
Series / Featured

Netflix' ambitieuze thrillerserie 'Baby Reindeer': dit is wat we weten over de serie

Bekroond toneelstuk "Baby Reindeer" wordt binnenkort als een dramaserie op Netflix uitgebracht, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Schotse komiek Richard Gadd en zijn ervaringen met een stalker.

Binnenkort kunnen we een nieuwe spraakmakende Netflix-serie verwachten. De releasedatum is aanstaande en zal echt niet lang meer duren. We hebben het over Baby Reindeer, een dramaserie gebaseerd op het gelijknamige bekroonde toneelstuk uit 2019.

Zowel het toneelstuk als de serie is door de Schotse komiek Richard Gadd geschreven. Het verhaal is gebaseerd op zijn eigen ervaringen met een stalker. Gadd neemt net als in het toneelstuk ook de hoofdrol in de serie voor zijn rekening.

Productie


De serie wordt geregisseerd door Weronika Tofilska, Josephine Bornebusch en Jon Brittain. Clerkenwell Films is de productiemaatschappij achter de serie met Matthew Mulot en Francesca Moody als producenten. De draaiperiode lag tussen augustus 2022 en maart 2023. De locaties variëren tussen Londen en Edinburgh.

We verwachten dat de serie begin volgend jaar te zien zal zijn. Er staan acht afleveringen van elk 30 minuten gepland.

Waargebeurd


In 2019 was het eenmans theaterstuk, enorm populair. Het betreft een waargebeurd verhaal over een verstoorde relatie tussen de schrijver en performer met een vrouwelijke stalker. Hij wordt uiteindelijk gedwongen de confrontatie aan te gaan en beseft dat dit wel eens een grote traumatische impact op zijn leven kan hebben.Jessica Gunning speelt de rol van Martha. Danny Kirrane speelt de rol van Gino. Fans van Netflix’s The Sandman zullen Danny herkennen als het personage van Fun Land. Hij speelde eerder in shows als The Serpent en films als Pirates of the Caribbean 5.

Netflix


Nava Mau speelt de rol van Teri. Dit wordt de eerste rol in een Netflix-serie voor de actrice. Ze speelde voornamelijk in korte films en de HBO-televisieserie Generation.Richard Gadd speelt wederom zichzelf. En, als we de fans van het theaterstuk mogen geloven was dat fantastisch. Ook is het een boeiend gegeven dat de komiek nog nooit eerder in een Netflix-productie te zien is geweest. Wel heeft hij een aflevering geschreven voor Sex Education.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-bedenkers huilden voor de dood van dit personage
Series / Nieuws

'Stranger Things'-bedenkers huilden voor de dood van dit personage

De dood van Bob viel de 'Stranger Things'-bedenkers zwaar : "Ze hebben er om gehuild".

Sean Astin speelde maar een seizoen mee in Stranger Things, maar zijn personage Bob liet toch een diepe indruk achter. Als het knuffelbare vriendje van Joyce (Winona Ryder) veroverde hij de harten van de fans, en van de schrijvers.

Het was voor veel fans dan ook een enorme schok toen Bob aan het einde van seizoen 2 op gruwelijke maar moedige wijze stierf. Het blijft een van de meest memorabele momenten uit de razend populaire serie.

Een tragische dood


Niet alleen de fans vonden de dood van Bob een bijna-traumatische ervaring. Acteur Sean Astin vond het zelf ook verschrikkelijk. In een panel van Collider bespreekt hij zijn teleurstelling over het lot van zijn personage. Al zegt hij ook te begrijpen waarom het belangrijk was voor het scenario.

Astin benadrukt bovendien hoe leuk hij de Stranger Things-ervaring vond. In het panel zegt hij: "Het is altijd leuk om deel uit te maken van iets groot en episch". Het brengt Bob niet terug, maar het is wel mooi om de acteur zo te zien reflecteren over zijn rol.

Gebroeders duffer


Astin onthult echter ook dat de gebroeders Duffer, de bedenkers van de hitserie, het moeilijk vonden om de scène te schrijven en te regisseren. In het panel zegt Astin: "Je weet wel, de Duffers, ik zei: 'Deed het pijn om het te schrijven?' En hij zegt: 'Ik was aan het snikken, ik was aan het snikken terwijl ik het schreef'." Wie de video hieronder bekijkt, begrijpt onmiddellijk waarom.

[Video]PxtWXOeeBrw[/Video]

Het vijfde seizoen van Stranger Things is op komst, maar wanneer het verschijnt is nog onduidelijk. Ondertussen zijn de vorige seizoenen van de blockbuster-serie nog steeds te bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.