search
Netflix' ambitieuze thrillerserie 'Baby Reindeer': dit is wat we weten over de serie
Series / Featured

Netflix' ambitieuze thrillerserie 'Baby Reindeer': dit is wat we weten over de serie

Bekroond toneelstuk "Baby Reindeer" wordt binnenkort als een dramaserie op Netflix uitgebracht, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Schotse komiek Richard Gadd en zijn ervaringen met een stalker.

Binnenkort kunnen we een nieuwe spraakmakende Netflix-serie verwachten. De releasedatum is aanstaande en zal echt niet lang meer duren. We hebben het over Baby Reindeer, een dramaserie gebaseerd op het gelijknamige bekroonde toneelstuk uit 2019.

Zowel het toneelstuk als de serie is door de Schotse komiek Richard Gadd geschreven. Het verhaal is gebaseerd op zijn eigen ervaringen met een stalker. Gadd neemt net als in het toneelstuk ook de hoofdrol in de serie voor zijn rekening.

Productie


De serie wordt geregisseerd door Weronika Tofilska, Josephine Bornebusch en Jon Brittain. Clerkenwell Films is de productiemaatschappij achter de serie met Matthew Mulot en Francesca Moody als producenten. De draaiperiode lag tussen augustus 2022 en maart 2023. De locaties variëren tussen Londen en Edinburgh.

We verwachten dat de serie begin volgend jaar te zien zal zijn. Er staan acht afleveringen van elk 30 minuten gepland.

Waargebeurd


In 2019 was het eenmans theaterstuk, enorm populair. Het betreft een waargebeurd verhaal over een verstoorde relatie tussen de schrijver en performer met een vrouwelijke stalker. Hij wordt uiteindelijk gedwongen de confrontatie aan te gaan en beseft dat dit wel eens een grote traumatische impact op zijn leven kan hebben.Jessica Gunning speelt de rol van Martha. Danny Kirrane speelt de rol van Gino. Fans van Netflix’s The Sandman zullen Danny herkennen als het personage van Fun Land. Hij speelde eerder in shows als The Serpent en films als Pirates of the Caribbean 5.

Netflix


Nava Mau speelt de rol van Teri. Dit wordt de eerste rol in een Netflix-serie voor de actrice. Ze speelde voornamelijk in korte films en de HBO-televisieserie Generation.Richard Gadd speelt wederom zichzelf. En, als we de fans van het theaterstuk mogen geloven was dat fantastisch. Ook is het een boeiend gegeven dat de komiek nog nooit eerder in een Netflix-productie te zien is geweest. Wel heeft hij een aflevering geschreven voor Sex Education.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen