'Daredevil' was bijna een film

'Daredevil' was bijna een film

Showrunner Drew Goddard kon met de serie wél "rated R".

Bram de Groot, 30-09-2015 08:00

Met een 8.9 op de IMDb, een prima ontvangst en een tweede seizoen in de maak, mag de Marvel/Netflix superheldenserie Daredevil zich een succes noemen. Voordat de plannen met Netflix in een sneltreinvaart werden uitgewerkt, was er sprake van een nieuwe Daredevil-film. Showrunner Drew Goddard was namelijk met Marvel in gesprek om de blinde held een nieuwe kans te geven op het witte doek.
"Lang na de Affleck-film heb ik met Marvel gesproken om er een film van te maken. Maar uiteindelijk realiseerden we dat dit geen film is die $200 miljoen kost om te maken," aldus Goddard tegenover IGN. "Matt Murdock redt namelijk niet de wereld, hij probeert alleen zijn straat schoon te houden. Dus het zou raar zijn als er ruimteschepen zouden neerstorten. Daarnaast maakt Marvel geen films van $25 miljoen. Ze pakken het groots aan, zoals ze dat moeten doen."

Ook geeft Goddard de reden aan waarom er vervolgens is gekozen voor een serie: "Het voelde dat we meer vrijheid kregen op het kleine scherm, en meer volwassen versie konden maken. Als we de Netflix serie naar de bioscoop hadden gebracht, dan had het R rated moeten worden. En ze maken geen R rated films. We hebben het personage nu echt kunnen ontdekken. Netflix voelt als de beste plek voor deze keuze. Anders hadden we een zwakke versie gekregen."

Ondanks dat het niet in de planning lijkt te staan, is het afwachten of Daredevil - of één van de andere personages uit de Marvel/Netflix-superheldenseries - een cameo of iets dergelijk krijgt in de toekomstige films van Marvel Studios.

Bron: IGN

Lees meer over: daredevil, netflix, 2016, serie, seizoen 2, pilot, Phil Abraham, marvel, charlie cox, rosario dawson, foto, Jon Bernthal, the punisher, ben affleck

Informatie over de serie: Daredevil

Populair nieuws