search

Ons nieuws van woensdag 30 september 2015

'Jack Ryan'-serie in handen van Amazon
Series / Nieuws

'Jack Ryan'-serie in handen van Amazon

Gebaseerd op het bekende personage van auteur Tom Clancy.

Volgens The Hollywood Reporter zal de eerder aangekondigde Jack Ryan-serie door Amazon worden gemaakt. Schrijver Graham Roland zal de serie produceren samen met Carlton Cuse (Lost) en Lindsey Springer van Carlton Cuse Productions. Daarnaast nemen Platinum Dunes-grondleggers Michael Bay, Brad Fuller en Andrew Form de rol van uitvoerend producent voor hun serie, in samenwerking met Mace Neufeld, die alle vijf de films met het Ryan-personage produceerde.

De serie zal Ryan op het hoogtepunt van zijn kunnen als CIA-agent tonen, en daarmee een andere weg inslaan dan de films tot nu toe hebben laten zien. De verschillende boeken van auteur Tom Clancy worden gebruikt als basis voor de serie. Jack Ryan maakte voor het eerst zijn opwachting in het boek The Hunt for Red October uit 1984, gevolgd door een reeks andere boeken. In de bioscoop was Ryan het hoofdpersonage van vijf films, waarin hij vertolkt werd door acteurs Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck en Chris Pine.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nicki Minaj krijgt komedieserie gebaseerd op haar leven
Series / Nieuws

Nicki Minaj krijgt komedieserie gebaseerd op haar leven

De zangeres gaf op Twitter aan te zoeken naar een ster voor haar serie.

ABC Family heeft een overeenkomst gesloten met Nicki Minaj om een komedieserie te gaan produceren gebaseerd op haar leven. Voor de serie is vooralsnog geen titel, maar Minaj zal nauw betrokken zijn bij de serie en deze produceren en er een rol in spelen.

De serie zal gaan over de verhuizing van haar familie van Trinidad naar New York en haar jeugd in de wijk Queens. In de serie zal ook te zien zijn hoe ze op muzikaal gebied zichzelf ontwikkelde, waardoor ze uiteindelijk een superster zou worden.

"Dit is een van de meest unieke avonturen waar ik ooit mee ben begonnen," zei Minaj. "Ik kan niet meer trots of opgewonden zijn om met deze geweldige groep mensen iets speciaals te geven aan de wereld."

De pilot van de serie zal geschreven worden door Kate Angelo, die eerder werkte aan Will and Grace. Wie de rol van Minaj gaat spelen, is niet bekend. De zangeres gaf zelf via haar Twitter al aan op zoek te zijn naar een ster voor haar serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Justified' seizoen 5
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Justified' seizoen 5

Het op één na laatste seizoen van de FX-serie is nu in Nederland verkrijgbaar.

Bedenker: Graham Yost | Cast: Timothy Olyphant (Raylan Givens), Nick Searcy (Art Mullen), Joelle Carter (Ava Crowder), Jacob Pitts (Tim Gutterson), Erica Tazel (Rachel Brooks) | Jaren: 2010-2015 | Release: FX

Na zes seizoenen is er een einde gekomen aan FX-serie Justified. De avonturen van Raylan zijn daarmee voorbij, maar hier in Nederland kunnen we er nog even van genieten. Deze maand werd namelijk de Dvd van het vijfde seizoen vrijgegeven, en dat zal vermoedelijk volgend jaar gevolgd worden door de Dvd van het zesde seizoen. Wij mogen dus nog één jaartje extra genieten van Raylan.

Dit (vijfde) seizoen krijgt Deputy U.S. Marshal Raylan Givens te maken met de Crowes, een dodelijke, criminele familie uit Florida die zich in Harlan wil vestigen om nieuwe criminele activiteiten te ontplooien. Boyd Crowder probeert zijn verloofde Ava uit de gevangenis te krijgen en gaat samenwerken met maffiabaas Wynn Duffy.

Het seizoen werd redelijk goed bekeken. De premièreaflevering trok zo'n 2,84 miljoen kijkers naar The FX en de finale haalde in totaal 2,37 miljoen kijkers. Daarnaast was de ontvangst goed, want op Metacritic staat het vijfde seizoen op een score van 84 van de 100.



DVD: Justified seizoen 5 | Duur: 583 min. | Release: september 2015 | Video: 1.78:1 / 16x9 | Audio: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands | Discs: 3x DVD| EAN: 8-712609-648928 | Met dank aan: Sony Entertainment Network

Het vijfde seizoen wordt in een reguliere Dvd-hoes aangeleverd. Daar omheen zit uiteraard een slipcover met de gebruikelijke informatie voorop en achterop. Binnen in de hoes zijn de schijven netjes los van elkaar gepositioneerd en in binnenkant van de hoes staan synopsissen van afzonderlijke afleveringen gedrukt. Het is dus een mooie uitgave om te hebben, die alleen extra's ontbeert.

De beeldkwaliteit van het vijfde seizoen is puik. Details zijn goed zichtbaar, hoewel soms net onscherp. Dat lijkt een bewuste keuze te zijn, net als het kleurgebruik. Het geheel heeft een warme air gekregen en dat is mooi overgezet op de Dvd. De DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack komt verder geweldig uit de boxen. Het geheel is bijna perfect gebalanceerd, waarbij muziek lekker hard staat en het dialoog tegelijk goed te horen valt.



Toekomst
Zoals gezegd is er enkel nog een zesde seizoen, dat nog uitgegeven moet worden in Nederland. Het laatste seizoen is goed ontvangen door critici, die het volgens RottenTomatoes allemaal sterk vonden. "Justified is terug in vorm voor zijn eindspel, met een scherp verhaal en kleurrijke personages die zichzelf nooit te serieus nemen." Wanneer de Dvd in Nederland uitgegeven wordt, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert A. Heinleins 'The Man Who Sold The Moon' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Robert A. Heinleins 'The Man Who Sold The Moon' wordt tv-serie

De gevoerde scifi-auteur was vroeger ook verantwoordelijk voor meesterwerken zoals Starship Troopers.

Bainframe heeft de rechten bemachtigd van Starship Troopers-auteur Robert A. Heinleins boek The Man Who Sold The Moon uit 1951. De productiemaatschappij is nu van plan er een tv-serie van te maken.

The Man Who Sold The Moon gaat over een zakenman die geobsedeerd is door zijn droom om de mensheid van de aarde naar de maan te brengen, om deze te koloniseren. Zijn poging om de mensheid deze nieuwe stap te laten zitten, gaat echter wel gepaard met de nodige waanzin.

Allen Bain (Revenge Of The Green Dragons) zal de serie produceren. Momenteel is Bainframe ook bezig met het verfilmen van Octavia E. Butlers Dawn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix koopt streamingrechten van onder meer 'Jane the Virgin' en 'Colony'
Series / Nieuws

Netflix koopt streamingrechten van onder meer 'Jane the Virgin' en 'Colony'

Verder is er ook een deal gesloten rond 'Colony' en de sci fi thriller 'Zoo'.

Netlfix heeft de wereldwijde streamingrechten verkregen voor drie tv- series, namelijk Jane the Virgin, Colony en Zoo. De deal komt minder dan twee weken nadat Netflix de rechten kocht voor het streamen van de serie How to Get Away with Murder.

Jane the Virgin en Zoo zijn beide series van de zender CBS. "Beide series zijn ontzettend vermakelijk," zei Netflix chief content officer ted Sarandos. "Zij zullen een groot publiek vinden in de meer dan 50 landen waar Netflix beschikbaar is."

De rechten voor Colony met in de hoofdrol Josh Holloway werden al gekocht nog voor deze in Amerika op tv is vertoond. De serie staat gepland om 16 januari 2016 in première te gaan. "We wisten vanaf het moment dat we Colony zagen, dat dut een slimme serie was waar Netflix leden van over de hele wereld geweldig zouden vinden," aldus Sarandos.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil' was bijna een film
Series / Nieuws

'Daredevil' was bijna een film

Showrunner Drew Goddard kon met de serie wél "rated R".

Met een 8.9 op de IMDb, een prima ontvangst en een tweede seizoen in de maak, mag de Marvel/Netflix superheldenserie Daredevil zich een succes noemen. Voordat de plannen met Netflix in een sneltreinvaart werden uitgewerkt, was er sprake van een nieuwe Daredevil-film. Showrunner Drew Goddard was namelijk met Marvel in gesprek om de blinde held een nieuwe kans te geven op het witte doek.

"Lang na de Affleck-film heb ik met Marvel gesproken om er een film van te maken. Maar uiteindelijk realiseerden we dat dit geen film is die $200 miljoen kost om te maken," aldus Goddard tegenover IGN. "Matt Murdock redt namelijk niet de wereld, hij probeert alleen zijn straat schoon te houden. Dus het zou raar zijn als er ruimteschepen zouden neerstorten. Daarnaast maakt Marvel geen films van $25 miljoen. Ze pakken het groots aan, zoals ze dat moeten doen."

Ook geeft Goddard de reden aan waarom er vervolgens is gekozen voor een serie: "Het voelde dat we meer vrijheid kregen op het kleine scherm, en meer volwassen versie konden maken. Als we de Netflix serie naar de bioscoop hadden gebracht, dan had het R rated moeten worden. En ze maken geen R rated films. We hebben het personage nu echt kunnen ontdekken. Netflix voelt als de beste plek voor deze keuze. Anders hadden we een zwakke versie gekregen."

Ondanks dat het niet in de planning lijkt te staan, is het afwachten of Daredevil - of één van de andere personages uit de Marvel/Netflix-superheldenseries - een cameo of iets dergelijk krijgt in de toekomstige films van Marvel Studios.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.