search
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 5
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 5

Het leger gaat iets heel slechts doen...

AMCs Fear the Walking Dead is al bijna toe aan zijn laatste aflevering. Vorige week leek alles koek en ei te zijn binnen de door de militairen beschermde commune. Maar mensen werden naar een andere plek afgevoerd en er leek nog van alles mis te zijn buiten te muren. Wat precies? Daar komen we in Cobalt achter.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2
Lees hier de recap van aflevering 3
Lees hier de recap van aflevering 4


De aflevering begint met een speech die Strand (Colman Domingo) levert aan de voormalig buurman van Travis (Cliff Curtis). Strand zoekt zijn zwakke plek en vindt die bijna meteen in diens vrouw. De buurman wordt vervolgens weggevoerd, waarop Nick en Strand alleen in de kooi achterblijven. Duidelijk is dat de buurman geen goed lot te wachten staat en dat ook Nick mogelijk snel aan zijn einde gaat komen.

Ondertussen overtuigt Travis de grote legercommandant Moyers ervan hem mee te nemen op een tripje buiten de hekken. Daar krijgt Travis het zwaar, want men komt een Walker tegen die hij moet doden. Hij krijgt een geweer in zijn hand gedrukt, maar krijgt het niet over zijn hart haar te doden, ondanks het commentaar van een soldaat die benadrukt dat zij geen mens meer is.

Maar hij is niet de enige die het zwaar heeft, want deze aflevering draait sterk om Daniel Salazar (Rubén Blades) en de soldaat Adams (waar Ofelia eerder nog mee aan het flirten was). Andrews zit vastgebonden op een stoel in de kelder van Daniels huis, en Daniel vertelt Madison (Kim Dickens) dat hij hem wil gebruiken. Hij moet geruild worden tegen Griselda en Nick. Maar stiekem gelooft Daniel daar helemaal niet in en wil hij Andrews enkel gebruiken voor informatie.

Die krijgt hij heel makkelijk uit hem, middels een scheermes. De arm van Adams wordt opengesneden tot hij bekent wat er aan de hand is. Er wordt op de radio namelijk veel gesproken over een commando met de naam Cobalt, maar niemand weet wat dat inhoudt. Adams bekent dat het leger de boel allesbehalve onder controle heeft en daarom de omgeving gaat evacueren.

Daarbij moeten de burgers niet gewoon achtergelaten worden, maar geëxecuteerd. Het leger heeft al ontdekt (blijkt in de andere locatie waar Nick en Grizelda zijn) dat de mensen die dood gaan, veranderen in een Walker. Iedereen die daar enigszins slecht eraan toe lijkt, gaat dood en krijgt een kogel door z'n kop.

De aflevering eindigt met Daniel die gaat kijken of het verhaal van Adams over de arena waar alle L.A. inwoners zich bevinden klopt. De deuren blijken inderdaad op slot en daarachter bevinden zich honderden Walkers. Het moge duidelijk zijn: Het leger is niet aan het winnen en de mensen die zich in de stad bevinden worden vervroegd gedood. En die operatie staat op het punt te beginnen…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen