'Game of Thrones' krijgt voorlopig geen film

Game of Thrones krijgt voorlopig geen film

De franchise zou met grote knal uit de ether moeten verdwijnen.

Jim Pedd, 1 oktober 2015 om 12:06

Update: Blijken de berichten van de Daily Star toch niet te kloppen. George R.R. martin aan het woord: "Niemand werkt aan een film op dit moment."
Game of Thrones is de populairste serie in de geschiedenis van HBO. Maar alles moet ooit eindigen en de serie werkt nu gestaag richting een eindpunt. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben al vaker laten weten maximaal zeven seizoenen te willen maken, en HBO-baas Michael Lombardo onthulde een tijd geleden dat er acht seizoenen komen. Onderdeel van de geruchten rond het einde van de show, is het verhaal dat er een film komt.

Schrijver George R.R. Martin sprak met de Daily Star over een film en onthulde dat dit er zal komen. Maar hij gaat zich er zelf niet mee bezig houden. ”Er komt een film, maar ik bemoei me er niet mee. Ik heb teveel te doen. Dat is dus iets waar HBO en D.B. en David mee bezig zijn. Ik moet nog twee boeken afmaken en heb dus nog meer dan genoeg te doen.”

Films zijn niets ongewoons voor HBO, want eerder kwamen Sex and the City en Entourage nog naar het witte doek. Dat Game of Thrones, een bijzonder grootschalige serie, ook een film krijgt, is dus niet vreemd. Dit opent volgens de Daily Star ook de mogelijkheid om reeds dode personages middels flashbacks terug te brengen:

"Ze kijken ernaar terug te gaan in de tijd naar andere periodes in de serie, die nog bekeken kunnen worden. Dat betekent dat sommige grote personages die fans al dood hebben zien gaan, waaronder Robb Stark, Catelyn Stark, Oberyn Martell en Ned Stark, terug kunnen keren," schrijft de Daily Star.
Duidelijk is dat de show snel richting een eind gaat. David Benioff liet recent nog weten dat het echt niet meer lang gaat duren. "We weten wat het einde is en we naderen het snel."

Bron: Daily Star

Lees meer over: game of thrones, hbo, film, david benioff, db weiss, george rr martin, michael lombardo, a song of ice and fire, sex and the city, entourage

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws