search
'Brooklyn Nine-Nine'-ster André Braugher op 61-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

'Brooklyn Nine-Nine'-ster André Braugher op 61-jarige leeftijd overleden

Hij staat bij velen nog bekend als een grote, imponerende, doch vriendelijke man.

Het treurige nieuws is naar buiten gekomen dat Hollywoodacteur André Braugher maandag op 61 jarige leeftijd is overleden. Het was een zelfverzekerde man met een omvangrijke carrière, die door velen zal worden gemist.

Braugher begon zijn carrière in Hollywood in de Oscarwinnende oorlogsfilm Glory uit 1989, naast o.a. Denzel Washington en Matthew Broderick. Daarnaast was hij ook te zien naast Nicolas Cage in City of Angels.

Een echt autoriteitsfiguur


Braugher excelleerde in gezaghebbende rollen, zelfs in kleinere vertolkingen. Zijn gedenkwaardige optreden in de Stephen King-verfilming The Mist is iconisch, evenals zijn geprezen werk in films als Frequency en series als Thief en The Andromeda Strain.

In de jaren 90 brak hij door als Detective Frank Pembleton in de serie Homicide: Life on the Street maar de meeste zullen hem herinneren in die andere gezaghebbende rol als de strenge, rechtvaardige en vooral hilarische Captain Raymond Holt in de komedieserie Brooklyn Nine-Nine.


Kort ziekbed


Het is niet precies bekend waaraan de acteur is overleden. Persberichten melden alleen dat hij maandag na een kort ziekbed is overleden. Fans kunnen nog van zijn laatste optreden genieten wanneer Netflix de serie The Residence uitbrengt.Kijk nog eens alle afleveringen van André Braugher als Captain Raymond Holt in de serie Brooklyn Nine-Nine op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen