search

Ons nieuws van woensdag 13 december 2023

Recensie NPO Start-serie 'The Ex-Wife'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'The Ex-Wife'

Het valt haast niet te bevatten waarom zo'n achterlijk verhaal zo serieus wordt verteld.

Regie: Brian O'Malley | Cast: Celine Buckens (Tasha), Tom Mison (Jack), Janet Montgomery (Jen), Jordan Stephens (Sam), Clare Foster (Hayley), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44-50 minuten | Jaar: 2022

De combinatie van een intrigerend concept en een goede uitwerking is voor drama genoeg. Helaas ervaren sommige kijkers dat niet zo en voelen veel makers zich genoodzaakt om het dan maar spannend te maken. The Ex-Wife zou een prachtig verhaal kunnen zijn over ziekelijke onzekerheid, maar moest zo nodig een thriller zijn. Wie zich daar niet aan stoort: kijk de serie lekker en lees niet verder. Wie meer wil: deze recensie moet veel verklappen om te duiden waarom dit zo'n belachelijk product is. Wees dus voorbereid op spoilers.

Tasha is de tweede echtgenote van Jack. Met zijn eerste vrouw kon hij geen kinderen kon krijgen, maar met Tasha heeft hij een dochter van nog geen jaar oud. Jacks zus is ook net bevallen en aangezien Jacks ex-vrouw een jeugdvriendin is van die zus is zij gekozen om peettante te zijn. Vanaf dat moment begint Tasha zich af te vragen of Jacks ex een vijand in haar ziet.

Het gaat al mis met de opening waarin een boze vrouw een aanrijding veroorzaakt op de snelweg. Explosie, spektakel. Wie wil weten wat hier gaande is, zal de komende vier afleveringen uit moeten zitten om erachter te komen. Komt dat zien! De ervaren kijker weet al dat wanneer dat moment eindelijk aanbreekt er ineens heel wat meer beelden tussen geplakt zullen worden; een luie en laffe leugen.

Na deze opening duikt het verhaal in het verleden en begint de opbouw naar dit reeds vertoonde doch onvolledige hoogtepunt. Het is meteen duidelijk dat Tasha die boze vrouw uit de opening is, terwijl het alles zo idyllisch oogt: een blij koppeltje en hun baby. Totdat Tasha een vermoeiende aansteller blijkt te zijn.

Blijkbaar staat zij Jacks ex-vrouw niet toe om nog contact te hebben met de mensen die verbonden zijn aan haar echtgenoot, ook als ze die al haar hele leven kent. Maar goed, Jacks zus lijkt inderdaad geen fan van echtgenote nummer twee. Geheel terecht, zo blijkt later: Tasha en Jack doken al met elkaar het bed in voordat hij gescheiden was en zij haar toenmalige vriend had verlaten. Na nog meer onredelijke eisen van Tasha aangaande Jacks ex-vrouw volgt het toppunt: Tasha's ex zoekt haar op en zij mag het met hem wel gezellig hebben.

Dit had interessant kunnen zijn. Een jonge vrouw die zo onzeker is dat ze verraad zoekt achter elke hoek, terwijl zijzelf juist dergelijk gedrag vertoont. Helaas, dit is een verfilming van een thrillerroman en de spanning is behouden. Ondanks dat de ex-vrouw niets doet zorgt Tasha's paranoia en de sinistere achtergrondmuziek ervoor dat het keer op keer lijkt dat deze vrouw iets van plan is. Het toppunt is een trage, ellenlange en onlogische 'achtervolging' in een speelzaal. Tegen aflevering vier is duidelijk dat het niet eens de ex-vrouw was maar een lookalike.

En dan komt aan het einde van de tweede aflevering de wending: Tasha's echtgenoot haalt rare streken uit. Die relaxte vent die het Tasha steeds naar haar zin probeert te maken blijkt een snood plan te hebben bedacht: Tasha versieren, zwanger krijgen, even de schijn ophouden en dan hun kind ontvoeren om eindelijk het perfecte leven te kunnen leiden met zijn ex-vrouw. Even twee jaar een act opvoeren voor iemand waar je niks voor voelt.

De verklaring in de laatste aflevering: Jack wilde niet adopteren en een poging om een draagmoeder te vinden eindigde in oplichting. Tja, doodnormaal om dan voor deze optie te gaan: even een toneelstukje spelen en dan kidnappen. Tegen die tijd wordt ook duidelijk dat de ex-vrouw hier niets mee te maken had. Het was allemaal Jacks plan en ook zij schrikt daarvan.

Dan komt die climax met dat auto-ongeluk. En inderdaad: nu met heel wat meer beelden, waarmee de opening van de serie overbodig wordt nu blijkt dat de vork iets anders in de steel zat. Er komt nog even een korte misleiding en de serie rondt af met een belachelijke wending, een idiote monoloog over dat geen mens goed of kwaad wordt geboren en nét voor de aftiteling toch nog een cliffhanger.

Het waardeloze verhaal verdient het niet dat deze serie verder goed geproduceerd is. Er zijn zichtbaar dure camera's gehuurd evenals een bekwaam iemand om ze te bedienen. De makers moeten zich toch wel bewust zijn geweest dat dit te onzinnig voor woorden was? Twee afleveringen druk maken om niets, twee afleveringen omgaan met iets dat uit het niets komt en nergens op slaat. Voor kijkers waarbij de lat uiterst laag ligt zal The Ex-Wife mogelijk een verslavende miniserie zijn. Ieder ander zal het onbegrijpelijk vinden dat het bronmateriaal een verfilming waard werd geacht.

★★☆☆☆

The Ex-Wife is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team'

De vluchtige aanpak van deze volgepakte voetbalserie ontspoort in de slotaflevering.

Regie: Rebecca Gitlitz | Afleveringen: 4 | Speelduur: 42-45 minuten | Jaar: 2023

De kloof met het mannenvoetbal is en blijft moeilijk te dichten en toch zit het mondiale vrouwenvoetbal de voorbije jaren zichtbaar in de lift. Vooral de Europese competities professionaliseren steeds meer en grote mediaspelers houden zich al lang niet meer afzijdig als de prestigieuze club- en landentoernooien worden afgewerkt. Dat gold zeker voor het WK van 2023, waarvoor de Oranjevrouwen naar Australië en Nieuw-Zeeland afreisden. Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team concentreert zich op Nederlands meest spraakmakende tegenstander in de groepsfase: het land dat de vorige twee edities van het wereldkampioenschap had gewonnen.

De titel van deze Netflix-sportserie liegt niet. Al in aanloop naar het vertrek was de druk op de Amerikaanse voetbalvrouwen zijn kookpunt genaderd. Under Pressure belicht en benadrukt de tegenstelling tussen de schier ongeslagen status van het Amerikaanse sterrenteam (en het verwachtingspatroon dat daarbij hoort) en het desastreuze toernooi dat volgde. Omdat het WK voor de Verenigde Staten als een nachtkaars uitging zijn de afleveringen geen oppervlakkige viering van de derde titel op rij, maar een ontnuchterend generatieportret van een topfavoriet die het tóch niet kon waarmaken.

De makers besteden in dat kader niet alleen aandacht aan de sportieve deceptie en de teleurstelling bij de speelsters, maar ook aan het soort randzaken dat al in de aanloop naar zo'n eindtoernooi komt bovendrijven. Hoe vergaat het de reserves die niet zeker zijn van hun plek in de selectie? Hoe reageren de gevierde sterren en de trainer als ze in de Amerikaanse media onder vuur komen te liggen? Bijzondere belangstelling gaat uit naar Kristie Mewis, die zelf genoegen moest nemen met een reserverol maar een relatie heeft met de Australische ster (en dus concurrente) Sam Kerr.

Kijkend naar de bonte samenstelling van de Amerikaanse selectie (en vervolgens naar het desastreuze toernooiverloop) is het begrijpelijk dat de makers zich in de vier krappe afleveringen niet alleen op het voetbal wilden focussen. Niet voor niets hebben aanvallers Alex Morgan (met haar slordige tien miljoen volgers op Instagram) en Megan Rapinoe (met haar tirades richting Donald Trump) ook buiten het veld op niet mis te verstane wijze naam gemaakt. Helaas laat de onevenwichtige uitwerking van deze tweeledige benadering vooral in de slotaflevering te wensen over.

In de eerste plaats helpt het niet dat de reconstructie van de beslissende achtste finale overdreven leunt op het dramatische effect van slowmotionbeelden, die muzikaal worden ondersteund door een tranentrekker van de Ierse artiest Hozier. Veel kijkers die geïnteresseerd zijn in een miniserie over vrouwenvoetbal zullen het verloop van het voorbije WK destijds al hebben meegekregen en een of meerdere wedstrijden (waaronder die tussen de VS en Nederland) hebben bekeken; de spanning die dán overheerst, overtref je niet zomaar met een aangezet snarenspel. Verrassende nieuwe (camera)perspectieven hadden de bekende beelden wél kunnen opluisteren, maar die ontbreken.

In de eerste drie afleveringen valt verder al regelmatig op dat de montage schichtig is: de makers willen in een krappe drie uur zo veel persoonlijke verhalen bij elkaar brengen dat de kijker nooit veel tijd in het gezelschap van één speelster doorbrengt. In aflevering vier ontspoort die vluchtige aanpak, als de miniserie na de dramatische uitschakeling (na penalty's tegen Zweden) ook nog het nodige wil zeggen over onderwerpen die tot op dat punt nog niet aan de orde waren gekomen.

Het zogenoemde 'kusincident', waarbij de toenmalige Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales tijdens de prijsuitreiking een speelster op de mond zoende, is de voorbije maanden breed uitgemeten in de internationale media. Net zoals ook de aandacht groeit voor een gelijke benadering (en verloning) van mannen- en vrouwenvoetbal, een lobby waar Morgan en Rapinoe iconische voorvechters van zijn. Het probleem is dat de miniserie deze twee onderwerpen haastig (en ook nog eens onnodig didactisch) opwerpt wanneer er nog maar twintig minuten resteren om de miniserie tot een bevredigend einde te brengen.

Aangezien Under Pressure geproduceerd is in samenwerking met de FIFA kon ondergetekende zich niet aan de indruk onttrekken dat de hypocriete organisatie (het WK in Qatar is net achter de rug, Saoedi-Arabië is toekomstmuziek) met deze geforceerd aanvoelende ingrepen zijn eigen straatje nog eens wil schoonvegen. De zaak Rubiales heeft in eerste instantie namelijk niet zo veel te maken met het toernooi van de Amerikaanse voetbalvrouwen (die waren immers al uitgeschakeld), maar markeert wel de zelfgenoegzame rol van de voetbalbond als morele scherprechter.

Rubiales mag tot 2025 geen rol in de voetballerij vervullen. Tegen die tijd zal het vrouwenvoetbal nog verder geprofessionaliseerd en geëmancipeerd zijn en hebben de Amerikaanse vrouwen op de Olympische Spelen van 2024 hun beste kans gekregen op glorieus eerherstel. Maar die druk, die vermaledijde druk? Die zal ook komende zomer onverminderd groot zijn.

★★☆☆☆

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke scifi-series op Netflix mogen niet missen op jouw watchlist
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke scifi-series op Netflix mogen niet missen op jouw watchlist

Tijd voor een nieuw scifi-avontuur, zonder jouw bank ervoor te hoeven verlaten?

Onder de VOD-diensten is Netflix de koning van de scifi-serie. Als je in bent voor een nieuw scifi-avontuur, check dan zelf welke van onderstaande steengoede scifi-series jij een kans gaat geven.

ManiacIn deze scifi-serie komen de twee vreemden Annie en Owen elkaar tegen tijdens een farmaceutisch onderzoek naar een pil die beweert alle pijn uit het leven te wissen. Hun persoonlijke problemen raken verweven met hun hallucinaties als gevolg van de pil, en samen komen ze terecht in bizarre en verbindende werelden.

Bekijk nu bij Netflix.A Girl and an AstronautDe terugkeer van een astronaut na een verdwijning van dertig jaar doet een verloren liefde herleven, maar wekt ook de interesse van een bedrijf dat wil weten waarom de man niet ouder is geworden.

Bekijk nu bij Netflix.ManifestEen vlucht van Jamaica naar New York ervaart een korte periode van bliksem en zware turbulentie. Wanneer ze landen, vernemen de passagiers en de bemanning dat er meer dan vijf en een half jaar zijn verstreken tussen het opstijgen en het landen van de vlucht, gedurende welke tijd men dacht dat ze dood waren.

Bekijk nu bij Netflix.Another LifeIn de nabije toekomst verschijnt een onbekend voertuig uit de ruimte in een baan rond de aarde om een mysterieus object te planten op onze planeet. In de serie doet de Aarde een poging te ontdekken wat het object is, hoe het er gekomen is en wie er achter deze vreemde actie zit.

Bekijk nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp je kans: deze toffe films en series verdwijnen bijna van Netflix
Series / Featured

Grijp je kans: deze toffe films en series verdwijnen bijna van Netflix

Onder andere 'Mechanic: Resurrection' en 'Final Space' zijn nog maar heel kort te zien.

Iedere week worden verschillende films en series van het platform van Netflix gegooid, terwijl veel abonnees ze graag nog van hun kijklijstje willen strepen. Check gauw of dat ook voor jou het geval is bij de aankomende batch die verwijderd gaat worden.

Hieronder is er een overzicht te vinden van de films en series op Netflix, die de komende dagen van het platform zullen worden gehaald.

Final Space (3 seizoenen)Nadat een menselijke gevangene een schattige, planetenverwoestende alien ontmoet, gaat hij op een interstellair avontuur om het buitenaardse wezen te redden.

Vanaf 15 december is de serie Final Space niet langer te zien bij Netflix.22 Juli (1 seizoen)In deze serie worden de terreuraanslagen van 2011 in Noorwegen belicht vanuit het perspectief van de journalisten, politieagenten, medische professionals en burgers.

Vanaf 15 december is de serie 22 Juli niet langer te zien bij Netflix.Mechanic: ResurrectionWanneer de vriendin van ex-huurmoordenaar Arthur Boshop (Jason Statham) wordt ontvoerd, wordt hij gedwongen om een reeks lastige moordaanslagen te plegen.

Vanaf 16 december is de film Mechanic: Resurrection niet langer te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Brooklyn Nine-Nine'-ster André Braugher op 61-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

'Brooklyn Nine-Nine'-ster André Braugher op 61-jarige leeftijd overleden

Hij staat bij velen nog bekend als een grote, imponerende, doch vriendelijke man.

Het treurige nieuws is naar buiten gekomen dat Hollywoodacteur André Braugher maandag op 61 jarige leeftijd is overleden. Het was een zelfverzekerde man met een omvangrijke carrière, die door velen zal worden gemist.

Braugher begon zijn carrière in Hollywood in de Oscarwinnende oorlogsfilm Glory uit 1989, naast o.a. Denzel Washington en Matthew Broderick. Daarnaast was hij ook te zien naast Nicolas Cage in City of Angels.

Een echt autoriteitsfiguur


Braugher excelleerde in gezaghebbende rollen, zelfs in kleinere vertolkingen. Zijn gedenkwaardige optreden in de Stephen King-verfilming The Mist is iconisch, evenals zijn geprezen werk in films als Frequency en series als Thief en The Andromeda Strain.

In de jaren 90 brak hij door als Detective Frank Pembleton in de serie Homicide: Life on the Street maar de meeste zullen hem herinneren in die andere gezaghebbende rol als de strenge, rechtvaardige en vooral hilarische Captain Raymond Holt in de komedieserie Brooklyn Nine-Nine.


Kort ziekbed


Het is niet precies bekend waaraan de acteur is overleden. Persberichten melden alleen dat hij maandag na een kort ziekbed is overleden. Fans kunnen nog van zijn laatste optreden genieten wanneer Netflix de serie The Residence uitbrengt.Kijk nog eens alle afleveringen van André Braugher als Captain Raymond Holt in de serie Brooklyn Nine-Nine op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'World War II: From the Frontlines'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'World War II: From the Frontlines'

Oorlogsdocumentaire met angstaanjagend goede beeldkwaliteit, maar helaas weinig vernieuwende inhoud.

Regie: Rob Coldstream | Cast: John Boyega (verteller) | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-56 minuten | Jaar: 2023

De Tweede Wereldoorlog is het hoofdstuk uit de wereldgeschiedenis waar misschien wel de meeste documentaires aan zijn gewijd. Het is daardoor lastig om met dit onderwerp nog vernieuwend uit de hoek te komen, aangezien de WO2-documentaire bijna een genre op zich is. World War II: From the Frontlines waagt toch een poging en benadrukt in de eerste minuten een perspectief te hebben dat we wellicht nog niet eerder zagen: "The events of WW2, what it was really like."

De zesdelige documentaire is vooral op visueel gebied een uitblinker. Filmtechniek blijft zich altijd ontwikkelen en daarmee ook de methoden voor het oppoetsen van oud archiefmateriaal. Waar we de Tweede Wereldoorlog voorheen enkel konden zien door korrelige zwart-witbeelden, zien we nu vloeiend beeldmateriaal van hoge kwaliteit met spectaculaire kleuren. Bijna vergelijkbaar met wat we nu dagelijks op televisie zien. Dit zorgt voor een aangrijpend beeld van gebeurtenissen uit de periode 1939-1945.

Dit lijkt aanvankelijk een interessant experiment. Zeker wanneer we in het begin een luchtgevecht meemaken vanuit het perspectief van de deelnemers, met weinig tot geen beelden vanaf de grond. Deze stijl wordt echter al snel losgelaten. Wanneer de Britse Spitfires worden belicht horen we weliswaar verhalen van échte betrokkenen, maar valt de keuze toch vooral op vanaf de grond gefilmde archiefbeelden. Geheel volgens de conventies van het genre.

Ook bevat de serie wat twijfelachtige segmenten. Zo worden Mussolini's militaire prestaties een stuk groter gemaakt dan deze daadwerkelijk waren. Het Italiaanse leger stond immers bekend om zijn knullige tactieken en grote verliezen. In de bekendste anekdote daarover kregen Italiaanse soldaten na lang wachten eindelijk een nieuwe lading schoenen, maar bleken het alleen linkerschoenen te zijn.

Dat de serie zes jaar van oorlog wil samenvatten botst met de belofte aan het begin. De beste manier om in de buurt te komen bij de beleving van de mensen destijds is de persoonlijke aanpak. Enkel door de verhalen aan te horen van mensen die destijds leefden waan je je even in die periode. Maar dat vereist tijd en aandacht, terwijl World War II: From the Frontlines alles in vogelvlucht behandelt. Qua inhoud heeft de serie aldus niet veel meer te bieden dan de doorsnee documentaire over de Tweede Wereldoorlog.

★★★☆☆

World War II: From the Frontlines is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Alter Ego'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Alter Ego'

Ambitieuze thema's als leven, dood en zelfbewustzijn in Vlaamse sciencefictionserie zonder al te veel poespas.

Regie: Frederike Migom, Mathieu Mortelmans | Cast: Taeke Nicolaï (Alter Ego/Romy), Ward Kerremans (Gilles), Karlijn Sileghem (Johanah), Wouter Hendricks (Lukas), Zineb Fallouk (Joy), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 41-50 minuten | Jaar: 2023

Vanuit een Belgisch bankgebouw worden sinistere activiteiten uitgevoerd. De mensen die hier elke avond naar buiten komen zijn altijd aanwezig net voordat iemand sterft. Aan journalist Gilles en zijn team de taak uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Wat volgt zijn duistere onthullingen, ambitieuze thema's en een goed in elkaar stekend plot.

Het voornaamste mysterie betreft Salvator, dat van buiten oogt als een reguliere bank maar een dekmantel blijkt voor een internationaal bedrijf met een duister doel. Langzaamaan wordt duidelijk dat dit bedrijf een connectie heeft met de tien jaar eerder overleden Romy. Haar dood was toentertijd al een mysterie en wordt gaandeweg alleen maar vreemder.

Alter Ego is zeker geen vlotte serie. Voor alles wordt ruim de tijd genomen, waardoor veel mysterie en spanning wordt opgebouwd en volop details kunnen worden uitgewerkt. Ook kan de serie hiervoor in acht afleveringen veel verschillende genres bestrijken. Alle populaire televisiegenres komen langs, van romantiek en politiedrama tot sciencefiction. De afleveringen in het midden van het seizoen beslaan vaak zelfs elk een eigen genre.

Doordat elke aflevering een andere stijl heeft, wordt niet elk plotpunt even lekker uitgewerkt. Dit resulteert soms in wat knullige vertelmanieren die in combinatie met de traagheid de serie op sommige punten wat loom doen aanvoelen. Geen groot minpunt, maar het betekent wel dat het geheel heen niet altijd even goed de aandacht vast kan houden.

Daar staan gelukkig goed uitgewerkte personages tegenover, die elk in een eigen verhaallijn hun demonen moeten overwinnen. Door een niet bijster hiërarchische structuur krijgt elke verhaallijn even veel aandacht. Zo is het onderzoek van journalist Gilles even belangrijk als de verzoening met zijn vader. Maar ook het complexe rouwverhaal van Romy’s moeder is gelijkwaardig aan het plot van een cyborg die leert omgaan met haar opkomende menselijkheid.

Vanaf de zesde aflevering zwakt de serie wat af. Op het moment dat alle lijntjes moeten worden vastgeknoopt eist de traagheid toch zijn tol en wordt de spanning niet voldoende opgevoerd om de aandacht er helemaal tot het einde bij te houden. Desondanks blijft het intrigerend waar deze serie in de toekomst mogelijk naartoe gaat. Alter Ego voelt als een frisse wind in het Nederlandstalige serielandschap. Het kan veel betekenen als de serie haar grote ambities nog verder kan uitwerken.

★★★★☆

Alter Ego is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TV-serie 'Succession' schrijf geschiedenis met ongekend aantal Golden Globe-nominaties
Series / Nieuws

TV-serie 'Succession' schrijf geschiedenis met ongekend aantal Golden Globe-nominaties

Het HBO-drama Succession haalt negen nominaties bij de Golden Globe-awards en breekt het record voor meeste nominaties

Het HBO-familiedrama Succession haalde maar liefst negen nominaties in de TV-categorieën van de prestigieuze Golden Globe-awards. Daarmee breekt het drama het record voor meeste nominaties op de Golden Globes in één jaar.

De nominaties zijn voor het vierde seizoen van het drama, dat begin dit jaar uitkwam. Het seizoen kreeg internationale erkenning en sleepte eerder al 27 nominaties binnen op de Primetime-Awards.

Verschillende categorieën


De serie werd genomineerd in elke categorie waarvoor het in aanmerking kwam, inclusief de 'hoofdprijs' voor beste dramaserie. Vooral in de acteurscategorieën scoort de serie sterk.

De dominantie was het meest prominent in de mannelijke categorieën, met drie nominaties voor Beste Acteur (voor Brian Cox, Jeremy Strong en Kieran Culkin) en Acteur in een Bijrol op TV (voor Matthew Macfadyen, Alexander Skarsgård en Alan Ruck). Sarah Snook werd ook genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol. Al deze acteurs haalden eerder ook al Emmy-nominaties binnen en maken van het laatste seizoen een ware overwinningsronde.

Recordpoging?


Succession breekt dus nu al het record voor meeste nominaties ooit. Dat stond eerder op naam van L.A Law, dat in 1990 acht nominaties haalde. Als het al deze nominaties verzilverd, wordt het uiteraard ook de meest succesvolle serie in de geschiedenis van de awards. Wie nog niet bekend is met de vuilgebekte familie-Roy, kan de serie nog steeds bekijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vaagheid ten top: is deze hitserie nu wel of niet op HBO Max te streamen?!
Series / Nieuws

Vaagheid ten top: is deze hitserie nu wel of niet op HBO Max te streamen?!

Deze hooggewaardeerde superheldenserie was opeens van de streamer verdwenen zonder voorafgaande aankondiging.

Van Alan Moore's stripserie The Watchmen werd eerder al een film gemaakt. In 2019 volgde een miniserie met negen afleveringen die positief werd ontvangen. Damon Lindelof, onder andere bekend van Lost, schreef het verhaal als een vervolg op de oorspronkelijke strips.

Op maandag 11 december bleek de serie opeens van de streamer verdwenen. Sommigen dachten dat er wellicht sprake was van een verhuizing naar een ander platform, het bleek echter om een technische fout te gaan.

Dertig jaar later


Het verhaal van Watchmen speelt zich in dezelfde alternatieve realiteit af als de strips en de film, maar de gebeurtenissen vinden ruim dertig jaar later plaats. In 2019 werkt Angela Abar (Regina King) in Tulsa als politieagente. Nadat een racistische groep genaamd de Seventh Kavalry een aanslag pleegt op het politiebureau lopen agenten rond in een masker en vertellen niemand over hun beroep.

Angela is een van de weinige overlevenden van deze aanslag. Ze komt een aantal complotten op het spoor, zowel die van de Seventh Kavalry als van anderen. Een en ander blijkt samen te hangen met een tragische gebeurtenis in de geschiedenis van Tulsa.

Verhuizing?


Toen de serie in eerste instantie verdwenen bleek dachten sommigen dat er misschien sprake was van een verhuizing naar een ander platform. Warner Bros. Discovery heeft dit soort afspraken immers al eerder gemaakt. In die gevallen bleek het echter te gaan om een aanvullend platform waarbij de serie ook nog gewoon op (HBO) Max te zien was.Vulture bericht nu dat er sprake was van een technisch probleem waardoor de serie tijdelijk niet te streamen was. Twee dagen later is de serie gewoon weer te zien. Voor iedereen die geïnteresseerd is valt Watchmen gewoon weer te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin spreekt over het bittere einde van het meest eervolle personage in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

George R.R. Martin spreekt over het bittere einde van het meest eervolle personage in 'Game of Thrones'

George R.R. Martin laat zich uit over de acties van Ned Stark in 'Game of Thrones'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schrijver van de boeken over Game of Thrones, George R.R. Martin, heeft zich al eens vaker uitgelaten over de levensweg van één van onze favoriete personages uit de serie, de rechtvaardige Ned Stark.

Ned Stark is in de serie echt een zogeheten 'goodie', een rechtschapen en goede man die helaas is omringd door slechteriken. Volgens George R.R. Martin was de grootste fout van Ned Stark om altijd het eervolle te willen doen en niet het slimste. Cersei aansporen haar kinderen mee te nemen en King's Landing te ontvluchten, leidde ironisch genoeg uiteindelijk tot zijn eigen dood. Hij werd immers ter dood veroordeeld door haar zoon King Joffrey.

Eervol


Toen Ned Stark de incest tussen Cersei en Jamie ontdekte en zich realiseerde dat haar kinderen dus niet door koning Robert werden verwekt, zag Stark dat de enige eervolle optie voor hem was om Cersei te informeren en haar te adviseren te vertrekken. Ned Stark wist dat koning Robert anders hoogstwaarschijnlijk de dood van alle drie de kinderen zou bevelen, aldus George R.R. Martin.

Ned Stark stelde de eer en het leven van deze kinderen boven de politiek en zijn plicht jegens de koning en betaalde hiervoor uiteindelijk met zijn dood en heel veel verdriet en een veel slechtere positie van zijn eigen familie.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston over die stomende scène in 'The Morning Show'
Series / Nieuws

Jennifer Aniston over die stomende scène in 'The Morning Show'

De Friends-actrice heeft al drie seizoenen een grote rol in de serie, en doet het met Jon Hamm.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Jennifer Aniston heeft na Friends een indrukwekkende carrière weten op te bouwen met rollen in uiteenlopende films, waaronder enkele grote blockbusters. Sinds 2019 is ze het gezicht van een nieuwe tv-serie: The Morning Show.

In de serie zien we de 54-jarige Aniston als het personage Alex Levy en andere rollen komen van Reese Witherspoon als Bradley Jackson, Billy Crudup als Cory Ellison en Mark Duplass als Chip Black.

Jon Hamm

Sinds seizoen drie heeft ook Jon Hamm, de 52-jarige ster uit Mad Men en vele films, een rol in de dramaserie van Apple TV+. Hij speelt Paul Marks, een tech-miljardair die de zender UBA wil kopen.

De personages van Aniston en Hamm kunnen het in een van de afleveringen goed met elkaar vinden, ook onder de lakens. Een bepaalde scène maakte heel wat los bij de kijkers, aangezien we Aniston bijna geheel uit de kleren zien gaan en samen met Hamm over het bed rolt, terwijl hij haar borsten bedekt met zijn handen.

Ongemakkelijk?


"Ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld," zei Aniston over de scène, in gesprek met Variety. "Jon was altijd zo'n heer - ik bedoel elke beweging, elke scène: 'Gaat het?' Het was ook erg gechoreografeerd. Dat is het mooie van Mimi en onze prachtige editor, de muziek en de belichting. Je bereidt je er dus niet op voor.""Ze vroegen ons of we een intimiteitscoördinator wilden. Ik ben van de oude stempel, dus ik dacht: 'Wat betekent dat?' Ze zeiden: Dat is iemand die je vraagt of alles goed met je gaat', en ik zei vervolgens: 'Alsjeblieft, dit is al ongemakkelijk genoeg!'" aldus Aniston.

Doorgewinterd


Ze voegde eraan toe: "We zijn doorgewinterd - we regelen dit samen wel". Hoe Hamm over de scène denkt, werd niet duidelijk uit het interview met Aniston. Overigens geeft ze ook aan dat onder andere regisseur Mimi Leder ook gewoon aanwezig was.

Foto's en beelden uit de aflevering zijn te zien op de website van Daily Mail en de serie volg je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Game of Thrones'-personage had veel beter op de IJzeren troon kunnen zitten dan Bran
Series / Nieuws

Dit 'Game of Thrones'-personage had veel beter op de IJzeren troon kunnen zitten dan Bran

Er hebben moedige koningen op de IJzeren troon gezeten, maar dit personage zou de perfecte kandidaat zijn geweest.

De IJzeren troon, de troon van de koningen van de Zeven Koninkrijken. Ieder Game of Thrones-personage zou hier wel op willen zitten. Het is Bran gelukt, maar er zijn een heleboel personages die hier beter hadden kunnen zitten en dan hebben we het niet over Daenerys of Jon Snow.

De IJzeren troon is gemaakt door koning Aegon I Targaryen en bestaat uit alle zwaarden die hij veroverd heeft van zijn vijanden. Dit zouden er zeker duizend zijn. Het is dus een hele eer om op deze troon te zitten, maar wie verdient deze plek?

Een betere optie


Er hebben heel wat moedige koningen op de troon gezeten. Lady Margaery Tyrell zou deze lijst hebben kunnen versterken. Ze was alles wat Cersei Lannister probeerde te zijn: getalenteerd, slim in termen van politiek en geliefd bij het volk.

Ze was manipulatief en berekend, maar ze gaf heel veel om haar mensen en dit was bij iedereen bekend. Toch was ze ook heel sterk en kon ze de juiste beslissingen nemen, ook al was dat moeilijk.

Een sterke rechterhand


Haar vastberadenheid, populariteit en charme hadden haar een perfecte heerser gemaakt. Wanneer haar diplomatieke aanpak gekoppeld was geworden aan het advies van vrouwe Olenna, zouden de twee niet te stoppen zijn geweest.Stream Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiële blik op de 'Talented Mr. Ripley'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Eerste officiële blik op de 'Talented Mr. Ripley'-serie van Netflix

Bekijk de eerste foto's van de langverwachte Ripley-serie van Netflix.

De nieuwste serie gebaseerd op het werk van schrijver Patricia Highsmith, deed er heel lang over om gemaakt te worden. Nu zijn de eerste beelden te zien voor Ripley, en het wachten was het zeker waard.

Schrijver, regisseur en producent Steven Zaillian, vooral bekend van Schindler’s List, Moneyball en The Irishman, is de man achter de serie die ons een nieuwe blik geeft op de avonturen van het personage Tom Ripley.

Problemen bij de serie


De serie werd in 2019 aangekondigd, maar helaas traden er wat uitdagingen op. Deze hadden vooral te maken met dat de serie op Showtime zou verschijnen. Enkele maanden voordat Showtime op zou gaan in Paramount+ werd de serie in het geheim verkocht aan Netflix.

Andrew Scott neemt de rol van Tom Ripley op zich, Johnny Flynn zal Dickie Greenleaf tot leven brengen en Dakota Fanning gaat schitteren als Marge Sherwood. De psychologische thriller bestond oorspronkelijk uit acht afleveringen en vermoedelijk is dit aantal niet veranderd.

De synopsis


Het verhaal is gebaseerd op de beststellers van Patricia Highsmith. Ze schreef vijf boeken waarin Tom Ripley het hoofdpersonage is. Tom is een oplichter en wordt ingehuurd door een rijke man om zijn reizende zoon Dickie Greenleaf ervan te overtuigen om naar huis te komen. Voordat Tom het doorheeft, raakt hij verstrikt in een complex leven van bedrog, fraude en moord.


Tom Ripley zagen we eerder in The Talented Mr. Ripley, de film van regisseur

Te streamen op Netflix


Ripley zal in 2024 in première gaan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Jim Parsons nu eigenlijk echt vertrok bij 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Waarom Jim Parsons nu eigenlijk echt vertrok bij 'The Big Bang Theory'?

Jim Parsons was op een gegeven moment echt wel klaar met 'The Big Bang Theory'.

The Big Bang Theory kwam een aantal jaar geleden aan haar einde toen Jim Parsons onthulde dat seizoen twaalf zijn laatste seizoen zou worden. Voor zover bekend was de belangrijkste reden dat hij gewoon toe was aan iets nieuws. Tijdens een podcast maakte hij echter de echte reden bekend.

Tijdens de podcast David Tennant does a podcast with... maakte hij enige tijd geleden bekend dat zijn agenda destijds helemaal gevuld was met repetities voor andere projecten en dat hij niet helemaal weer gefocust was op The Big Bang Theory. Op dat moment speelde ook dat hij zijn hond moest laten inslapen en eigenlijk nauwelijks tijd kreeg dat een beetje te verwerken.

Quote Parsons


"Ik zal die wandeling door het park nooit vergeten om mijn hond naar het toilet te laten gaan voordat we een reclame zouden gaan opnemen. Hij zag er gewoon zo slecht uit en ik was zo moe" zei Parsons daarover."Todd, mijn man, had zoiets van 'we moeten gaan, we hebben dit gepland, ze passen alles in je schema ...' en ik begon gewoon te huilen. Het maakt me nu nog steeds van streek. Ik had zoiets van 'mijn hond gaat dood terwijl ik gewoon weer aan het werk ga, ik voel me zo slecht."

In dezelfde periode gleed Parsons ook nog uit op het podium en brak hij zijn voet.

Zware periode


Parsons heeft aangegeven dat het een zware periode voor hem was waarin hij wel een ander perspectief op zijn eigen leven kreeg. Parsons gaf aan dat zijn vader vroeger op 52-jarige leeftijd al was overleden en dat hij zich plotseling realiseerde dat hij zelf alweer 46 jaar zou zijn aan het einde van het twaalfde seizoen. Parsons kwam tot de conclusie dat hij toch echt eens iets anders moest gaan proberen, ook al had hij op dat moment nog geen enkel idee wat dat zou moeten zijn.Wil je de serie weer eens bekijken? Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzingwekkende thriller op HBO Max scoort 93% op Rotten Tomatoes en wordt nog vaak over het hoofd gezien
Series / Featured

IJzingwekkende thriller op HBO Max scoort 93% op Rotten Tomatoes en wordt nog vaak over het hoofd gezien

Miniserie met John Turturro laat je op het puntje van je stoel zitten.

The Night Of is gebaseerd op de Britse rechtbankserie Criminal Justice. Van het eerste seizoen werd deze miniserie gemaakt die op alle mogelijke fronten een hit was.

Het verhaal over een jonge man die van moord beschuldigd wordt als gevolg van een aantal naïeve beslissingen is overladen met Emmy's. John Turturro speelt advocaat John Stone, die zijn cliënt probeert te beschermen tegen zijn eigen onbevangenheid.

Neerwaartse spiraal


Nasir "Naz" Khan (Riz Ahmed) besluit eens een avondje flink te gaan feesten en beesten. Hij 'leent' zijn vaders taxi voor vervoer, gebruikt flink wat drugs en komt een leuke meid tegen genaamd Andrea Cornish (Sofia Black-D'Elia).

De volgende ochtend is Naz zijn geheugen kwijt, Andrea blijkt vermoord en wordt hij staande gehouden vanwege een verkeersovertreding. Naz komt in een neerwaartse spiraal terecht. Hij schijnt niet echt te beseffen hoezeer hij de schijn tegen heeft. Zijn advocaat John moet door zien te dringen tot Naz, die er van uitgaat dat zijn onschuld toch voldoende moet zijn.

Moeilijk uit te wissen


Het beklemmende verhaal laat zien hoe de feestende Naz verdacht overkomt, en dat is niet makkelijk uit te wissen. Tijdens zijn proces zit de jonge man gevangen en moet zich staande zien te houden in de brute gevangeniswereld. Dit is zowel wat betreft de mede-gedetineerden als de bewakers.De Britse acteur Riz Ahmed kreeg terecht een Emmy Award in de categorie Beste Hoofdrol in een Dramaserie voor zijn vertolking van Naz. HBO heeft met The Night Of een sterk moordmysterie neergezet waarin verschillende elementen knap bijeengebracht zijn. The Night Of is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series scoren het hoogst
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series scoren het hoogst

Deze nieuwe Netflix-series lopen weg met de hoogste scores van onze recensenten.

Van hilarische onderbroekenlol tot bloederige horror - het is allemaal te vinden in de catalogus van Netflix. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips voor een nieuwe Netflix-serie en vertellen je waarom.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Obliterated

★★★☆☆

Synopsis: Een eliteteam van speciale operaties wordt samengesteld uit verschillende takken van de Amerikaanse strijdkrachten en inlichtingendiensten om te voorkomen dat een dodelijk terroristennetwerk Las Vegas opblaast. Ze voltooien de missie en vieren dat met een nacht in de stad vol seks, drugs en alcohol.

Recensie: "Sommigen omschrijven de serie als een melange van 'Mission: Impossible' en 'The Hangover', gedragen door een team met de aandoenlijke klunzigheid van 'Guardians of the Galaxy'. Terecht gonst het online van tegenstrijdigheid, want de een loopt weg met de onderbroekenlol die de volle acht afleveringen strak staat, terwijl de ander er geen moer om geeft."

Lees de rest van de recensie.

Sweet Home seizoen 2

★★★★★

Synopsis: Hyun, een eenzame middelbare scholier die zijn hele familie verloor in een vreselijk ongeluk, wordt gedwongen zijn huis te verlaten en moet een nieuwe realiteit onder ogen zien waarin monsters de hele mensheid proberen uit te roeien. Nu moet hij tegen de klok vechten om te redden wat er over is van de mensheid voordat het te laat is.

Recensie: "Waar het eerste seizoen zich richtte op de paniek rondom de onverklaarbare verschijning van monsters, daar gaat het tweede vooral over het achterhalen van het ontstaan van deze schepsels… zoals we van Zuid-Koreaanse horror mogen verwachten komt de anatomie van de mens ongeremd visueel in beeld. Gruwelijke laboratoriumtaferelen, exploderende ingewanden en alles wat niet doodgaat als je er een kogel doorheen jaagt met een vlammenwerper in de fik zetten."

Lees de rest van de recensie.

Odio il Natale
★★★☆☆

Synopsis: Een alleenstaande verpleegkundige liegt tegen haar familie door te zeggen dat ze een vriendje heeft. Ze heeft 24 dagen tot Kerstmis om er echt eentje te vinden.

Recensie: "Zoals je van een romantische komedie in kerstsferen kunt verwachten komt aan het einde alles goed en overheerst de kerstgedachte. En laten we eerlijk zijn: dat is voor velen stiekem toch wel de reden om zo'n serie te kijken, nietwaar?"

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke Scandinavische thrillerseries op NPO Plus houden je aan de buis gekluisterd
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke Scandinavische thrillerseries op NPO Plus houden je aan de buis gekluisterd

Voor spannende nordic noir-series moet je op NPO Plus wezen.

Voor de beste Scandinavische thrillers moet je op NPO Plus wezen, die een hele collectie klaar hebben liggen ervan. Check gauw of je onderstaande series al op je kijklijstje hebt staan.

TwinErik en Adam zijn een eeneiige tweeling. Het contrast tussen de twee broers kan bijna niet groter zijn: Erik is een vrijbuiter met forse schulden, Adam is een succesvolle zakenman met liefhebbende echtgenote en twee kinderen. Een conflict kan niet uitblijven, en de gevolgen zijn ingrijpend.

Bekijk Twin nu bij NPO Plus.The BridgeIn de juridische schemerzone tussen Denemarken en Zweden werkt de Zweedse rechercheur Saga Norén samen met Deense collega's om seriemoordenaars te stoppen.

Bekijk The Bridge nu bij NPO Plus.Rebecka MartinssonWanneer een goede jeugdvriendin onverwacht overlijdt, keert Rebecka terug naar Kiruna, de plek waar ze opgroeide. Al snel ontdekt ze dat haar vriendin vermoord is. Ze besluit niet naar Stockholm terug te keren tot de zaak is opgelost.

Bekijk Rebecka Martinsson nu bij NPO Plus.Thin IceOp Groenland moet de Arctische Raad vergaderen over een verstrekkend voorstel van Elsa Engström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken. Zij wil alle olieboringen op Groenland verbieden om het milieu te beschermen. De verdwijning van een onderzoeksschip voor de Groenlandse kust, met aan boord de adviseur van Engström, zet alle verhoudingen op scherp.

Bekijk Thin Ice nu bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is alles wat we weten over 'Black Panther'-serie 'Eyes of Wakanda'
Series / Nieuws

Dit is alles wat we weten over 'Black Panther'-serie 'Eyes of Wakanda'

In 2024 zal een gloednieuwe animatieserie uitkomen over de wereld van Wakanda.

Fans kijken reikhalzend uit naar nog meer films over de wereld van Black Panther, en nu worden hun wensen vervuld met de animatieserie Eyes of Wakanda. Wanneer kunnen we deze serie verwachten, en wat zal er in gaan gebeuren?

In 2024 zal de serie over de krijgers van Wakanda uitkomen op Disney+, samen met andere Marvel-series als X-Men '97 en Your Friendly Neighborhood Spider-Man.

Plot


De officiële beschrijving van de aankomende serie luidt: "Door de hele geschiedenis van Wakanda hebben dappere krijgers de opdracht gekregen om de wereld rond te reizen om gevaarlijke vibranium-artefacten terug te halen. Dit is hun verhaal."

Helaas zijn er nog niet meer details vrijgegeven over het project, dat toch al redelijk snel zal moeten gaan verschijnen.

De wereld van Wakanda


Na de tragische dood van Chadwick Boseman in 2022 kwam de tweede film uit in de Black Panther-filmreeks uit: Black Panther: Wakanda Forever. De vervolgilm werd goed ontvangen en bracht meer dan 850 miljoen dollar op.

Bekijk op instagram


Ondanks het succes van beide films is er nog geen derde deel aangekondigd. Producent Nate Moore deelde eerder dat men eerst wilde zien hoe de tweede film werd ontvangen voordat er grote beloftes zouden worden gemaakt voor een nieuw deel.

Release


De verwachting is dat Eyes of Wakanda tegen het einde van 2024 uit zal komen. Beide Black Panther-films zijn nu te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix beloont een van zijn recente successen met een tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix beloont een van zijn recente successen met een tweede seizoen

De samuraiserie bleek zo populair, dat een tweede seizoen bijna niet te voorkomen was.

Netflix is blij om een hitserie rijker te zijn, en dat wordt gevierd met de aankondiging van een tweede seizoen voor Blue Eye Samurai. In de animatieserie leeft de samurai Mizu een vermomd bestaan als man, gedreven door haar queeste om gerechtigheid te laten gelden.

Netflix heeft nog niets bekendgemaakt over de kijkcijfers, maar het feit dat Blue Eye Samurai is doorgebroken in de Nielsen Top Tien spreekt al boekdelen. Ook op Rotten Tomatoes zijn de fans lyrisch met op het moment van schrijven een score van 100%.

Inhoud


De serie speelt zich af gedurende de Japanese Edo-periode (de 17e eeuw). In het verhaal zint de half-Europese half-Japanse zwaardvechter Mizu op wraak.

Zij heeft haar zinnen gezet op vier witte mensen die illegaal in Japan verblijven, en gedurende de serie volgen we haar zoektocht naar gerechtigdheid.

Makers aan het woord


Makers Amber Noizumi en Michael Green deelden over het aankomende seizoen: "Toen we aan dit project begonnen, hebben we ons voorgenomen om dit zeer persoonlijke verhaal, dat zich afspeelt in het Japan van de Edo-periode, zo authentiek en mooi mogelijk tot leven te brengen."Ze vervolgden: "We zijn ons hele team dankbaar, samen met onze kijkers van over de hele wereld die zoveel passie hebben getoond voor Mizu en haar pad van wraak. Mizu heeft nog veel meer bloed te verspillen! We zijn onze ongelooflijke partners bij Netflix zeer dankbaar dat ze de reis hebben laten doorgaan."

Release


De releasedatum van Blue Eye Samurai seizoen 2 zal later bekend worden gemaakt. Bekijk vast het eerste seizoen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat we weten over de 'Alien'-serie, de scifi-serie die zich afspeelt op Aarde
Series / Featured

Wat we weten over de 'Alien'-serie, de scifi-serie die zich afspeelt op Aarde

Disney kondigt een nieuwe serie van de Alien-franchise aan, met Noah Hawley als regisseur en Timothy Olyphant in een grote rol, met een verwachte release in 2025.

Toen in 1979 de eerste Alien-film uitkwam stond de wereld een beetje op zijn kop. Ridley Scott had de lat hoog gelegd met zijn SF-film over de bemanning van het ruimteschip Nostromo die plots worden geconfronteerd met een angstaanjagend buitenaards wezen. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel.

Niemand had destijds kunnen voorspellen dat er in de 40 jaar nadien nog 6 kaskrakers zouden volgen om nog maar even niets te zeggen over alle merchandise die de films hebben voortgebracht. En nu staat er ons een nieuw hoogtepunt te wachten. De serie Alien komt er aan! Fans kijken er alvast naar uit.

Release datum


Disney heeft eerder al laten weten dat ze Noah Hawley, bekend van Fargo, hebben weten te strikken om de serie vorm te geven en te regisseren. Ook is onlangs bekend gemaakt dat ze Timothy Olyphant The Mandalorian hebben gecast voor een grote rol. Hij zal het personage Kirsh spelen, een synth. Hawley heeft recent nog meer losgelaten over wat we kunnen verwachten en ook een eventuele releasedatum.

Een echte vaste datum is er nog niet, mede doordat de opnamen waren stilgelegd door de SAG-Aftra stakingen in de Verenigde Staten. Echter volgens Hawley is het de bedoeling om in januari weer snel te starten met de opnames en het ligt dan in de lijn der verwachting dat de serie ergens half 2025 in première zal gaan.

Hoofdrollen


Welke andere namen kunnen we verwachten? We wisten al dat Sydney Chandler het personage Wendy zal spelen, Alex Lawther krijgt een hoofdrol als soldaat CJ, zo ook Samuel Blenkin als de mysterieuze CEO Boy Kavalier. Essie Davis en Adarsh Gourav spelen Dames Silvia en Slightly.Volgens het blad Deadline krijgt ook Kit Young, bekend van Shadow and Bone’s, een belangrijk rol. Hij kruipt in de rol van Tootles. En, Babou Ceesay, Jonathan Ajayi, Erana James, Lily Newmark, Diêm Camille en Adrian Edmondson krijgen allemaal een rol.

Xenomorph


Hawley liet onlangs in een interview de fans nog een beetje in oblivion over de plot van de serie. Dit is wat hij zei over de Xenomorph: "Ja, de Facehuggers heb ik op een specifieke wijze in gedachten maar meer laat ik daar nog niet over los. Maar de fans van de Xenomorph mogen op twee oren slapen. Ze zullen niet teleurgesteld worden." Het verhaal begint in ieder geval in de toekomst, over zo’n 70 jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe mysteriethriller van Netflix trapt op 1 januari 2024 af
Series / Trailer

Deze nieuwe mysteriethriller van Netflix trapt op 1 januari 2024 af

Netflix begint 2024 met de nieuwe thrillerserie "Fool Me Once" , geschreven door Harlan Coben.

Netflix deelde vrijdag de trailer van de nieuwe thrillerserie Fool Me Once, geschreven door Harlan Coben. Fans van de gevierde auteur kunnen uitkijken naar een serie vol spanning.

Coben, bekend van o.a de Myron Bolitar-boeken, sloot een deal met Netflix. Die geeft de streamer recht om al zijn romans te verfilmen, met hem als uitvoerend producer. In het kader van die deal kwam eerder al miniserie The Stranger uit in 2020.

Dubbele moord


Fool Me Once speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk. De serie volgt Maya Stern, vertolkt door Michelle Keegan, in de nasleep van de moord op haar man Joe. Ze probeert zijn overlijden te verwerken, maar wanneer ze op camerabeelden ziet dat de man nog in haar huis ronddwaalt, begint ze te vrezen voor het lot van haar en haar dochter.

Parallel met Maya's verhaal volgen we ook haar neef en de nicht, die de moord op hun eigen moeder enkele maanden eerder proberen op te lossen. Daarbovenop krijgen we een inkijk in de mysterieuze detective die de zaken onderzoekt. Zijn de moorden met elkaar verbonden?

Binnenkort op Netflix


Fool Me Once komt op nieuwjaarsdag 2024 uit op Netflix. Hieronder kan u alvast de veelbelovende trailer bekijken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je fan van 'Fargo', dan is deze misdaadserie op Netflix echt iets voor jou
Series / Featured

Ben je fan van 'Fargo', dan is deze misdaadserie op Netflix echt iets voor jou

De misdaadserie Ozark is een drama van de hoogste plank en behoort tot dezelfde kwaliteit als Breaking Bad, Bloodline en Narcos.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vier seizoenen en vierenveertig afleveringen hebben we kunnen genieten van de rauwe misdadige keuzes die het doorsnee gezin Byrdes vanaf het begin maakte. Het werd een en al drama. Niet zomaar wat drama, nee drama van de hoogste plank. Als je Ozark nog niet hebt gezien dan is nu het moment aangebroken dat wel te doen.

Of je nu gaat bingen of je gaat de serie in alle rust bekijken, houdt er rekening mee dat het behoorlijk verslavend kan zijn. Fans zijn het er over eens. Ozark behoort in hetzelfde rijtje thuis als Breaking Bad, Bloodline en Narcos.

Misdaden


De makers Bill Dubuque en Mark Williams wisten het prachtige gebied, de Ozarks (meren) in Missouri, in zijn grijze grauwe loomheid mooi af te zetten tegen de snel opeenvolgende misdaden die de familie moest zien te verwerken.

Marty Byrd (Jason Bateman), een doodgewone boekhouder, wordt door zijn partner meegesleurd in een Mexicaanse drugsdeal. Oplichting, corruptie en moord. De drugsbaronnen deinzen nergens voor terug. Marty weet echter zijn huid duur te verkopen en weet de misdaadbaas Camino del Rio ervan te overtuigen dat het hem zal lukken 500 miljoen wit te wassen voor het kartel.

Chicago


De Byrdes ruilen Chicago in voor het platteland. Zijn vrouw Wendy Byrde (Laura Linney) en de kinderen gaan niet van harte met hem mee. Eenmaal ter plekke loopt niet alles vanzelf en zijn er heel wat obstakels te overwinnen.Vooral de bemoeienis van het plaatselijk uitschot en de plaatselijke criminelen zitten hen vaak dwars bij alle plannen en ideeën rondom het witwassen van het bloedgeld. Als er dan ook nog FBI-aandacht ontstaat, kan het kat-en-muisspelletje pas echt beginnen.

vierde seizoen


Bateman is zowel regisseur als uitvoerend producent voor de serie. Het eerste seizoen werd uitgebracht op 21 juli 2017; het tweede seizoen werd uitgebracht op 31 augustus 2018; en het derde seizoen werd uitgebracht op 27 maart 2020. De eerste drie seizoenen bestaan ​​elk uit 10 afleveringen. In juni 2020 werd de serie verlengd voor een vierde en laatste seizoen.De recensies voor Ozark, nu nog te zien op Netflix waren voor de hele reeks alleen maar positief. Veel critici hadden vooral lof voor de toon, regie, productiewaarden en uitvoeringen (met name die van Bateman, Linney en Julia Garner). De serie heeft in totaal 45 Primetime Emmy Award-nominaties ontvangen, waaronder drie voor Outstanding Drama Series.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.