search
Larry David zegt HBO's bekroonde komedieserie vaarwel na 24 jaar van hilariteit
Series / Nieuws

Larry David zegt HBO's bekroonde komedieserie vaarwel na 24 jaar van hilariteit

Na 24 jaar besluit Larry David dat het mooi is geweest met alle sociale ongemakkelijkheden.

De met prijzen overladen, zeer gewaardeerde en vooral hilarische komedieserie Curb Your Enthusiasm zal nog één laatste seizoen uitbrengen. Geestelijk vader en hoofdrolspeler Larry David vindt het na twaalf seizoenen mooi geweest.

In de recente jaren heeft David (inmiddels ook al 76 jaar oud) meermaals laten weten dat de uitgekomen seizoenen mogelijk de laatste konden zijn, maar dit keer bevestigt HBO officieel dat het twaalfde seizoen het laatste zal zijn.

Koning van de komedie


David bracht samen met acteur en komiek Jerry Seinfeld in de jaren 90 het publiek de immens populaire sitcom Seinfeld, om in 2000 met het eveneens succesvolle Curb Your Enthusiasm te komen, dat losjes geïnspireerd is op zijn eigen leven.

In een bericht vertelt David: "Nu 'Curb' aan zijn einde komt, heb ik eindelijk de kans om dit 'Larry David' personage van me af te schudden en de persoon te worden die God voor ogen had - de attente, aardige en zorgzame persoon die ik was voordat ik dit kwaadaardige personage moest spelen. Aan allen een welgemeend vaarwel, ik zal jullie niet missen."

Successen uit ongemak


Curb Your Enthusiasm gaat over allerlei zaken die David in het 'echt' meemaakt, en legt vooral de nadruk op allerlei ongemakkelijkheden die David in het dagelijks leven tegenkomt. Het wist meerdere Emmy's en Golden Globes binnen te slepen.



Op maandag 5 februari gaat het twaalfde en laatste seizoen van Curb Your Enthusiasm in première. Kijk tot die tijd alle afleveringen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen