search

Ons nieuws van zaterdag 16 december 2023

Eén magisch detail in 'Harry Potter' dat absoluut niet nagemaakt kan worden in de reboot
Series / Nieuws

Eén magisch detail in 'Harry Potter' dat absoluut niet nagemaakt kan worden in de reboot

Er zijn een hoop uitdagingen voor de 'Harry Potter'-serie, maar één ding gaat sowieso al niet lukken.

Toen bekend werd dat er een nieuwe Harry Potter-serie aankomt van HBO Max, was niet iedereen enthousiast. Veel fans zijn erg gehecht aan de originele films en aangezien de serie het verhaal van de boeken opnieuw wil gaan vertellen, zijn veel mensen van mening dat de serie onnodig is.

Toch zijn er ook voordelen aan de reboot. HBO Max heeft beloofd om trouwer aan de boeken te zijn dan de films dat waren. En in een serie kunnen natuurlijk veel meer details gestopt worden dan in een film. Het is dus zeker nog geen hopeloze zaak, maar er zijn wel een aantal unieke momenten in de films die de serie absoluut niet na kan maken.

Luna Lovegood


Een goed voorbeeld hiervan is het personage Luna Lovegood. Zij verschijnt voor het eerst in het vijfde deel van de franchise, Harry Potter and the Order of the Phoenix. In de films wordt ze gespeeld door actrice Evanna Lynch, en de reboot zal nooit een actrice kunnen vinden die net zo geschikt is voor de rol.

Het personage van Luna was namelijk geïnspireerd op de actrice zelf. Ze maakte haar rol zo eigen, dat de manier waarop ze speelde beïnvloedde hoe Luna in het laatste boek geschreven werd. Het wordt erg moeilijk om de rol van Luna opnieuw te casten en iemand te vinden die de rol ook eigen maakt, zonder een kopie of zelfs parodie te worden.

Casting


Het casten van de personages wordt waarschijnlijk over het algemeen de grootste uitdaging voor de Harry Potter-serie. Omdat de personages in de films voor het eerst een gezicht kregen, zullen veel mensen er moeilijk aan kunnen wennen als de personages ineens door andere acteurs worden gespeeld.



Hopelijk weet de serie dit op een goede manier op te lossen. Bekijk de Harry Potter-films op HBO Max. Het is nog niet bekend wanneer de reboot te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Sheen over 'Two and a Half Men': "Ik heb alles verpest"
Series / Nieuws

Charlie Sheen over 'Two and a Half Men': "Ik heb alles verpest"

"Op een dag besloot ik dat de regels niet meer op mij van toepassing waren"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Charlie Sheen was ooit de best betaalde acteur op televisie tot hij, in 2011, ontslagen werd van de hitserie Two and a Half Men, waar hij een van de hoofdpersonen speelde.

Tijdens het vertrek van Sheen was Two and a Half Men immens populair en bereikte de serie hoogtepunt na hoogtepunt qua kijkcijfers.

Geen half werk


"We werkten echt keihard," vertelt Sheen, "Op elk aspect: van de productie, van de schrijverskamer tot de crew, tot de cast. Iedereen. We wisten wat we hadden. We wisten dat we, door de tijd te nemen, de serie op de juiste manier konden maken."

"Het is een teaminspanning. Het naleven van de regels is cruciaal," zegt Sheen. Maar toch lapte de acteur die regels op een gegeven moment aan zijn laars. "Ergens, op een dag, besloot ik dat de regels niet meer op mij van toepassing waren. En dat was niet eerlijk tegenover het team.”

Hulp zoeken


De acteur, die met een alcohol- en drugsverslaving kampte besloot tegen het einde van seizoen 7 hulp te zoeken. "Er waren een paar momenten dat ik mezelf eruit trok. Ik ging hulp zoeken, werd beter en kwam terug en toen ... ja, ik weet niet waarom het me niet lukte om dat vol te houden," zegt Sheen.



En dan komt er een telefoontje om opnieuw te onderhandelen voor een achtste seizoen. "Ik heb het gevoel dat we hier ons maximum hebben bereikt," vertelde Sheen zijn agent, "en ik hoorde nee, nee, nee, man, er zijn nog zoveel meer verhalen te vertellen. Vertaling: geld te verdienen voor hen."

Desastreuze gevolgen


Ook voor Sheen was het een ton geld, hij zou $1,8 miljoen per aflevering ontvangen voor dat seizoen. "Het was veel geld. Maar mijn gevoel schreeuwde dat als ik terugging, dat desastreuze gevolgen zou hebben. Dat het vreselijk mis zou gaan."

Ondanks Sheen's voorgevoel wordt er toch een nieuwe deal gesloten. Uiteindelijk blijkt Sheen gelijk te hebben gehad. "Iedereen was blij... en toen ging alles verschrikkelijk."

Bookie


Na een lange tijd komen Chuck Lorre, bedenker van Two and a Half Men en Charlie Sheen weer bij elkaar voor de comedy serie Bookie. De serie, met Sebastian Maniscalco in de hoofdrol, gaat over een Bookmaker (iemand die het mogelijk maakt om ergens op te gokken) in Los Angeles waar wedden op sport legaal is geworden. Sheen zal zichzelf spelen.



De eerste zes afleveringen van Bookie staan nu op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans noemen deze serie de perfecte vervanger voor 'The Witcher'
Series / Nieuws

Fans noemen deze serie de perfecte vervanger voor 'The Witcher'

Zoek je een goede vervanger voor 'The Witcher'? Dan is deze serie een aanrader!

Nu Henry Cavill The Witcher heeft verlaten, zijn veel kijkers vastberaden om de serie te boycotten. Ze denken gewoon niet dat de serie hetzelfde zal zijn zonder hem. Gelukkig hebben ze een goede vervanger gevonden, namelijk The Last Kingdom.

Op social media delen fans de series die volgens hen een goede vervanger kunnen zijn voor The Witcher, en The Last Kingdom wordt hierbij veel genoemd. Dit historische drama liep van 2015 tot 2022 en heeft vijf seizoenen.

Historisch Engeland


De donkere atmosfeer en de intrigerende personages doen denken aan The Witcher, al wordt de serie ook vaak vergeleken met Vikings. De serie is gebaseerd op The Saxon Stories van schrijver Bernard Cornwell en speelt zich af in het Engeland van de 9e eeuw.

We volgen Uhtred of Bebbanburg, die opgroeide tussen de Vikingen. Hij heeft de grote droom om Engeland te verenigen. Na de het vijfde seizoen kwam er dit jaar ook een film uit, genaamd The Last Kingdom: Seven Kings Must Die.

Dezelfde sfeer


Hoewel The Last Kingdom geen magische of fantasy elementen bevat, is het toch een goede vervanger voor The Witcher. De serie heeft namelijk dezelfde donkere en middeleeuwse sfeer. Ook volgen we hier een eenzame held met een duidelijk doel, die onderweg mensen ontmoet.



Daarnaast heeft de serie ook humor, wat belangrijk is voor de afwisseling in zo'n serieus verhaal. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een indrukwekkende score van 91%, dus je mag deze zeker niet missen. Bekijk The Last Kingdom op Netflix .
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde HBO-serie verhuist naar Netflix inclusief het nieuwste seizoen
Series / Nieuws

Gecancelde HBO-serie verhuist naar Netflix inclusief het nieuwste seizoen

De Britse thriller werd slachtoffer van HBO's beleid maar Netflix biedt uitkomst.

Het Britse thriller-drama met Jamie Dornan in de hoofdrol is inmiddels toe aan seizoen 2. Dornan speelt de hoofdrol van een man die in Australië zijn geheugen kwijtraakt.

UPDATE: inmiddels is gebleken dat The Tourist voorlopig alleen in de VS naar Neflix verhuist. In Nederland kun je het eerste seizoen op HBO Max streamen.

De Man, zoals hij genoemd wordt, wordt van de weg gereden door een vrachtwagen wanneer hij onderweg stopt voor een toiletbezoek. Wanneer hij in het ziekenhuis bijkomt is dat het begin van de zoektocht naar zijn verleden.

Ternauwernood ontsnapt


Het enige spoor dat hij heeft betreft een briefje in de zak van zijn spijkerbroek. Hierin wordt De Man verteld om naar een bepaald café te komen voor een afspraak. Wanneer hij dit doet ontsnapt hij echter maar ternauwernood aan de dood.

Een vrouw die zich Luci (Shalom Brune-Franklin) noemt weet hem weg te krijgen voordat in het desbetreffende café een bom ontploft. De Man gaat in seizoen 1 met Luci in Australië op onderzoek uit. Het tweede seizoen speelt zich af in Ierland en gaat op 1 januari 2024 in première op BBC iPlayer.

Korte tussenpoos


Netflix heeft inmiddels de streamingrechten van beide seizoenen aangeschaft. Onlangs heeft het bedrijf aangekondigd dat de twee seizoenen met een korte tussenpoos online gezet zullen worden. Het eerste seizoen van The Tourist zal vanaf 1 februari 2024 te zien zijn, aan het einde van de maand volgt het nieuwste seizoen. Jammer genoeg geldt dit momenteel alleen voor de Verenigde Staten.



Je kunt het eerste seizoen van The Tourist in Nederland voor nu streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Handmaid's Tale' keert niet terug in 2024
Series / Nieuws

'The Handmaid's Tale' keert niet terug in 2024

Het laatste seizoen van 'The Handmaid's Tale' zou eerst in 2024 verschijnen, maar daar is helaas verandering in gekomen.

Nu de release van het vorige seizoen inmiddels alweer meer dan een jaar geleden is, beginnen fans steeds ongeduldiger te worden voor het laatste seizoen van The Handmaid's Tale. Eerst stond dit gepland voor 2024, maar helaas gaat het toch langer duren.

De laatste update die naar buiten is gekomen verklapt de datum waarop de productie van seizoen 6 zal beginnen, en deze datum is veel later dan de meeste fans hadden verwacht. Het filmen van het seizoen in Canada begint namelijk pas in september van 2024.

2025


Als we kijken naar hoe lang de productie van The Handmaid's Tale meestal duurt, zal het seizoen pas op zijn vroegst in de zomer van 2025 verschijnen. Maar het kan ook goed zijn dat het zelfs nog wat langer duurt.

Hoewel het nergens officieel genoemd wordt, zou het goed kunnen zijn dat deze vertraging deels veroorzaakt is door de stakingen in Hollywood. Hierdoor moesten veel projecten opgeschoven worden en moesten er nieuwe data gepland worden voor de productie van veel films en series.

Vervolg


Kijkers van The Handmaid's Tale zullen helaas dus nog een hoop geduld moeten hebben om te zien hoe het verhaal wordt afgerond. Maar er is ook positief nieuws. Maker Bruce Miller is namelijk bezig met een vervolg op de serie, genaamd The Testaments.



Bekijk The Handmaid's Tale op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Monsters': deze ‘One Piece’ voorloper komt binnenkort naar Netflix en Prime Video
Series / Nieuws

'Monsters': deze ‘One Piece’ voorloper komt binnenkort naar Netflix en Prime Video

'Monsters: 103 Mercies Dragon Damnation' landt op Netflix en Prime Video

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De live-action versie van Eiichiro Oda's One Piece is een hit op Netflix. Logisch dus dat zowel Netflix als het publiek meer wil zien. Gelukkig zal dit binnenkort daadwerkelijk gebeuren.

Er wordt namelijk hard gewerkt aan een anime serie, genaamd Monsters: 103 Mercies Dragon Damnation. De serie zal een voorloper zijn op One Piece en zal de samoerai Shimotsuki Ryuma volgen.

Drakendoder


Oda schreef het verhaal van Ryuma al in 1994. Nu zal het personage dan eindelijk het licht zien op niet één, maar twee van de grootste streamingsites. Monsters zal namelijk ook op Prime Video verschijnen.

In Monsters zal het personage Ryuma een legendarische draak moeten doden. De draak heeft zich gevestigd op het eiland Wano - de eerste link naar One Piece.

Zwaardgod


Ryuma's roem in het One Piece-universum mag zeker niet onderschat worden. Het doden van de draak is slechts één van zijn grote prestaties. Hij wordt dan ook de Zwaardgod genoemd.



Ryuma's tweede link met One Piece is, naast zijn optreden als de skelet-achtige zwaardvechter in het filmpje hierboven, dat hij een van de voorouders is Roronoa Zoro (in de live-action serie gespeeld door Mackenyu Arata).

Veteranen


Monsters zal in handen zijn van een aantal ervaren One Piece ontwerpers en animators, onder regisseur Takashi Kojima, die bekend staat om aflevering #1015 van de anime.



Monsters: 103 Mercies Dragon Damnation zal in januari 2024 op Netflix en Prime Video te zien zijn. Tot die tijd kun je de live-action versie van One Piece hier zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Warrior Nun'-maker: waarom is hij compleet uitgesloten van de nieuwe filmtrilogie?
Series / Nieuws

'Warrior Nun'-maker: waarom is hij compleet uitgesloten van de nieuwe filmtrilogie?

Simon Barry onthult eindelijk waarom hij niet betrokken is bij het vervolg.

Na het cancelen van Warrior Nun volgde een hartstochtelijke fancampagne die uiteindelijk effect had. Er kwam een officiële aankondiging dat de geliefde fantasyserie door zou gaan. In oktober van dit jaar tweette Simon Barry echter dat hij er op geen enkele manier bij betrokken is.

In een recent gesprek met The OCS Newsletter ging Barry dieper in op de reden die hier achter steekt. Hij is nooit benaderd, maar daarnaast ziet de maker de filmtrilogie als een commerciële zet. Tot op heden heeft Barry geen duidelijkheid of hij wel past bij dit vervolg.

Geen kans


Warrior Nun werd in december 2022 na twee seizoenen gecanceld, tot grote teleurstelling van velen. Barry: "We kregen niet de kans [als serie] om te groeien. Netflix' beleid was toendertijd vrij streng, ik heb de indruk dat ze dat beleid inmiddels hebben veranderd".

De bedenker wilde doen wat hij kon om de fans te helpen bij hun campagne, hoewel hij deze dus niet heeft georganiseerd. Er volgde een petitie met maar liefst 123.000 handtekeningen, en er werden enorme billboards neergezet.

Aanschaf filmrechten


Barry vertelt vervolgens dat de uitvoerend producent Dean English hem mededeelde dat Netflix geen filmrechten op Warrior Nun in bezit had. Het filmbedrijf dat momenteel bezig is met het ontwikkelen van de films heeft Barry echter nooit benaderd.



Barry: "Dit speelde allemaal voor ik ook maar iets online had gezegd. Aangezien ik een freelancer ben heb ik alles via via vernomen, ik ben geen onderdeel van het bedrijf in kwestie. Van Dean [English] hoorde ik dat dit bedrijf de filmrechten ging aanschaffen, en ik was voornamelijk blij voor de fans ". Zijn tweet was dus bedoeld om duidelijkheid te verschaffen naar het fandom.

Commerciële reden


De maker is sinds het cancelen voornamelijk bezig geweest met andere projecten, aangezien "ik ook mijn rekeningen [moet] betalen". Barry beseft dat het maken van de filmtrilogie overwegend een commerciële reden heeft. In die zin kan er dus een totaal andere invulling gegeven worden vergeleken met het verhaal dat de tv-serie vertelt.



"Ze kunnen er mee doen wat ze willen, ik heb er geen enkele invloed op. Mocht ik er op een passende manier bij betrokken kunnen worden, dan sta ik daar wel voor open. Op dit moment weet ik alleen niet waar ze mee bezig zijn," besluit Barry. Je kunt Warrior Nun streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw 'Game of Thrones' boek: uitspraken van George Martin zorgen voor bezorgdheid bij fans
Series / Nieuws

Nieuw 'Game of Thrones' boek: uitspraken van George Martin zorgen voor bezorgdheid bij fans

De Game of Thrones-franchise is gebaseerd op de boeken van George Martin, maar de schrijver is na 12 jaar nog steeds niet klaar met zijn volgende boek.

De Game of Thrones-franchise heeft alles te danken aan de boeken van George R.R. Martin. Op dit moment is de schrijver druk in de weer voor het volgende boek: The Winds of Winter. Maar hier is hij al 12 jaar mee bezig.

Martin gebruikt een bijzondere techniek en dit zorgt ervoor dat het lang duurt voordat hij een boek geschreven heeft. Bovendien is de schrijver extreem kieskeurig en daarom herschrijft hij heel veel.

Meer dan een decennia


Fans hadden verwacht (maar vooral gehoopt) dat Martin ondertussen wel klaar zou zijn met het volgende boek, maar helaas. In een interview met The Late Show with Stephen Colbert liet de schrijver weten dat dit niet het geval is.

"Ik denk dat het een heel groot boek gaat worden, van meer dan 1.500 pagina’s en ik denk dat ik nu ongeveer driekwart heb. De personages zijn allemaal met elkaar verweven en ik ben met sommige personages wel klaar en met sommige niet."

Waarom duurt het zo lang?


Naast dat de schrijver heel secuur te werk gaat, heeft hij nog talloze andere projecten waar hij aan werkt. Zo is hij bijvoorbeeld betrokken als uitvoerend producent bij de Game of Thrones-spin-off.



De schrijver heeft eerlijk toegegeven dat hij er moeite mee heeft en dat het misschien slimmer was geweest als hij kleinere boeken zou schrijven. Hij heeft voor The Winds of Winter zijn keuze gemaakt en in belang van de Game of Thrones-franchise, moet Martin wel een klein beetje vaart zetten achter zijn boek.

Te streamen op HBO


Stream Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton': is Eloise een echte feminist of roept ze alleen loze woorden?
Series / Nieuws

'Bridgerton': is Eloise een echte feminist of roept ze alleen loze woorden?

Eloise werd heel snel gezien als een feminist, maar is ze dat eigenlijk wel?

De liefdesverhalen van Bridgerton zijn geweldig om bij weg te zwijmelen, maar de serie laat ook een glimps van de harde realiteit voor vrouwen uit die tijd zien. Het was dan ook de bedoeling dat Eloise een krachtige vrouw zou zijn die vecht voor haar rechten. Maar is ze dat wel?

Veel fans maken zich namelijk zorgen over het personage en zijn van mening dat haar feminisme eenzijdig is. Bovendien vinden ze haar heel erg egoïstisch overkomen, wat natuurlijk niet helpt.

Een sterke wil


Eloise weet wat ze wel en niet wil, maar haar acties om dit voor elkaar te krijgen zijn niet echt sympathiek. Dit is echter niet het grootste probleem dat fans hebben met Eloise. Dat is de manier waarop ze praat.

Ze krijgt voortdurend van haar moeder, broers en zussen te horen dat ze niet goed genoeg is. Dit is natuurlijk heel erg vervelend, maar Eloise kan nooit het juiste moment vinden om hier tegenin te gaan.

Heel generaliserend


Bovendien generaliseert ze vrouwen en in plaats van dat ze hun kleine keuzes viert, stampt ze hen in de grond, omdat zij het niet met hen eens is. Ze roept van alles over feminisme, maar tot nu toe zijn het loze woorden zonder daden.

Bekijk op instagram


Dit is dan ook de reden dat Penelope/ Lady Featherington haar uitdaagt, aangezien zij juist wel iets doet. Eloise is zeker geen verloren zaak. Nu ze weet wie Lady Featherington echt is, kan seizoen 3 haar de mogelijkheid geven om iets nuttigs te doen met haar tijd en kennis.

Te streamen op Netflix


Stream Bridgerton op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Reacher'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Reacher'

Wissel deze week intrige en sportiviteit af met een flinke dosis actie op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Coach Prime (seizoen 2 - aflevering 4)



Verschijnt op: Donderdag 21 december
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op: Prime Video

Synopsis: In jaar 3 bij Jackson State maakt Deion Sanders samen met zijn team een seizoen mee vol dramatiek, waaronder een watercrisis, blessures en hooggespannen verwachtingen voor het footballteam.





Reacher (seizoen 2 - aflevering 4)



Verschijnt op: Vrijdag 22 december
Genre: Actie / Misdaad / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'The Gilded Age'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'The Gilded Age'

Deze week rond HBO Max een aantal series af met spectaculaire seizoensfinales.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 8)



Verschijnt op: Maandag 18 december
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.





Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 10)



Verschijnt op: Maandag 18 december
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.





Bookie (seizoen 1 - aflevering 7-8)



Verschijnt op: Donderdag 21 december
Genre: Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Een ervaren bookmaker vecht om te overleven te midden van de legalisatie van gokken, steeds labielere klanten en het snelle leven in Los Angeles.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

21 december: Rap Sh!t (seizoen 2 - aflevering 8) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Larry David zegt HBO's bekroonde komedieserie vaarwel na 24 jaar van hilariteit
Series / Nieuws

Larry David zegt HBO's bekroonde komedieserie vaarwel na 24 jaar van hilariteit

Na 24 jaar besluit Larry David dat het mooi is geweest met alle sociale ongemakkelijkheden.

De met prijzen overladen, zeer gewaardeerde en vooral hilarische komedieserie Curb Your Enthusiasm zal nog één laatste seizoen uitbrengen. Geestelijk vader en hoofdrolspeler Larry David vindt het na twaalf seizoenen mooi geweest.

In de recente jaren heeft David (inmiddels ook al 76 jaar oud) meermaals laten weten dat de uitgekomen seizoenen mogelijk de laatste konden zijn, maar dit keer bevestigt HBO officieel dat het twaalfde seizoen het laatste zal zijn.

Koning van de komedie


David bracht samen met acteur en komiek Jerry Seinfeld in de jaren 90 het publiek de immens populaire sitcom Seinfeld, om in 2000 met het eveneens succesvolle Curb Your Enthusiasm te komen, dat losjes geïnspireerd is op zijn eigen leven.

In een bericht vertelt David: "Nu 'Curb' aan zijn einde komt, heb ik eindelijk de kans om dit 'Larry David' personage van me af te schudden en de persoon te worden die God voor ogen had - de attente, aardige en zorgzame persoon die ik was voordat ik dit kwaadaardige personage moest spelen. Aan allen een welgemeend vaarwel, ik zal jullie niet missen."

Successen uit ongemak


Curb Your Enthusiasm gaat over allerlei zaken die David in het 'echt' meemaakt, en legt vooral de nadruk op allerlei ongemakkelijkheden die David in het dagelijks leven tegenkomt. Het wist meerdere Emmy's en Golden Globes binnen te slepen.



Op maandag 5 februari gaat het twaalfde en laatste seizoen van Curb Your Enthusiasm in première. Kijk tot die tijd alle afleveringen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.