search
Dit is het ware verhaal achter Jamie Lee Curtis' onvergetelijke gastrol in 'The Bear'
Series / Nieuws

Dit is het ware verhaal achter Jamie Lee Curtis' onvergetelijke gastrol in 'The Bear'

"Jamie Lee Curtis was bereid om alles te tonen en lelijk en rauw te zijn"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Bear kent vele hoogtepunten, maar de extra lange kerstaflevering Fishes was misschien wel hét hoogtepunt van het seizoen.

De aflevering had al veel gastrollen van sterren als Gillian Jacobs (Community), Jon Bernthal (The Punisher), John Mulaney (Big Mouth), Sarah Paulson (Ratched) en Bob Odenkirk (Better Call Saul / Breaking Bad). Maar de gastrol van Jamie Lee Curtis (Halloween Ends) als Donna Berzatto was wel het meest bijzonder.

Moeilijk geval


Het casten van Donna Berzatto was absoluut niet makkelijk. "Het was echt belangrijk om die destructiviteit, het mentale gezondheidsprobleem, het verslavingsprobleem en Donna's gebrokenheid te begrijpen," vertellen Castingdirecteuren Jeanie en Maggie Bacharach. En Jamie Lee Curtis was hun eerste keus.

Uit angst dat Curtis niet geïnteresseerd zou zijn werden eerst andere actrices benaderd. Zowel Michelle Pfeiffer als Melanie Griffith wezen de rol af. Toen de Bacharachs uiteindelijk bij Curtis aan kwamen, ontdekten ze dat de actrice fan van de serie was.

Ik ga die rol spelen


Jamie Lee Curtis was fan van de show en zou zelfs gezegd hebben, toen Donna Berzatto in het eerste seizoen ter sprake kwam, "Ik ga die rol spelen!". "Curtis begreep echt duidelijk de disfunctie en verslaving en dat gedrag. [Ze was] bereid om alles te tonen en lelijk en rauw te zijn," vertelt Jeanie Bacharach.



Niet alleen Curtis leverde topprestaties. Ook de rest van de sterrencast deed fantastisch werk, waardoor het filmen soepel verliep. "Er was geen diva. Iedereen was er gewoon om hun beste werk te doen.. Het ging zo soepel dat Christopher Storer, de bedenker van The Bear zich liet ontvallen: Holy shit, dit gaat goed worden!"

Seizoen 3


Fishes is niet alleen vanwege het talent een bijzondere aflevering. Het is ook de eerste keer dat Carmy (Jeremy Allen White) de eerste keer het idee van The Bear als restaurant ter sprake brengt.



Het derde seizoen van The Bear zal in 2024 verschijnen. De iconische verschijning van Jamie Lee Curtis in het tweede seizoen, en natuurlijk het eerste seizoen, kun je nu op Disney+ zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen