search
Deze verhaallijn in 'Game of Thrones' ging echt helemaal nergens over
Series / Featured

Deze verhaallijn in 'Game of Thrones' ging echt helemaal nergens over

De scènes zijn veel te lang en veel te saai, en bovendien onduidelijk.

In seizoen 5 van het epische Game of Thrones is Arya's (Maisie Williams) tijd in het Huis van Zwart en Wit nogal saai en behoorlijk vaag. Wanneer de verhaallijn er op zit weet je dat Arya een volleerd huurmoordenaar is, maar snapt verder weinig van de Gezichtsloze Mannen.

De Gezichtsloze Mannen zijn een cultus van de God met de Vele Gezichten, oftwel de God van de Dood. Door toe te treden geef je je eigen identiteit op. Je wordt Niemand en voert opdrachten uit als huurmoordenaar. Arya verandert weliswaar maar heeft een te sterke missie om haar eigen ik volledig op te geven.

Gevechtsvaardigheden


Arya is niet wezenlijk geïnteresseerd in het dienen in het Huis van Zwart en Wit. Ze komt bij de cultus terecht terwijl ze op zoek is naar Jaqen H'ghar (Tom Wlaschiha). Ze ondergaat de training van de Gezichtsloze Mannen omdat ze wraak wil nemen en gevechtsvaardigheden komen dan goed van pas.

Nadat ze op eigen houtje Meryn Trant (Ian Beattie) vermoordt moet ze van Jaqen een drank innemen waarna ze blind wordt. Je krijgt de indruk dat Jaqen haar heeft gestraft door haar blind te maken, maar dat is niet het geval. Arya heeft namelijk voortijdig een Gezichtsmasker gebruikt en in de serie is dít de oorzaak van haar blindheid.

Training compleet


Gezichtsmaskers worden gemaakt van mensen die naar het Huis van Zwart en Wit zijn gekomen om daar te overlijden. Ze worden in hun laatste dagen verzorgd en na hun dood worden van hun gezichten Maskers gemaakt.De Gezichtsmaskers hebben een magische component. Door het gezicht van een overledene op te zetten neem je letterlijk het volledige uiterlijk van diegene aan. Je mag hier echter pas gebruik van maken wanneer je training compleet is en je Niemand bent geworden.

Door de mangel


Arya wordt gedurende haar blinde periode ongelooflijk door de mangel gehaald door Het Wicht (The Waif, gespeeld door Faye Marsay). Het Wicht dient al lang in het Huis van Zwart en Wit en ervaart een sadistisch genot tijdens de keiharde training die ze Arya geeft. In de eindconfrontatie met Het Wicht doodt Arya haar wrede trainer en voegt Het Wichts gezicht toe aan de verzameling in het Huis van Zwart en Wit.Hierdoor is ze weliswaar Niemand geworden, maar ze weigert om acoliet te worden van de God van de Dood. Ze is niet meer de Arya die ze was, maar heeft haar kern behouden. Later in de serie komt haar vaardigheid om een Gezichtsmasker te maken van een dode haar goed van pas.

Geen consequentiesDoordat haar training af is zijn er voor haar geen consequenties meer verbonden aan het gebruik van deze Maskers. Op momenten dat Arya ze gebruikt is ze immers in staat om Niemand te zijn.Seizoen 5 heeft de verhaallijn vrij langdradig weergegeven, maar het is een relevant onderdeel van Arya's verhaallijn in haar zoektocht naar wraak. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen