search
Na het boek en de serie krijgt deze geweldige fantasyreeks ook een film
Series / Nieuws

Na het boek en de serie krijgt deze geweldige fantasyreeks ook een film

Er komt een film aan van 'The Wheel of Time', die zich duizenden jaren voor de serie afspeelt.

Er is goed nieuws voor fans van de succesvolle fantasyserie The Wheel of Time. Het verhaal gaat zich naast het kleine scherm nu ook op het grote scherm afspelen. Er is namelijk een film in de maak. En niet zomaar één, maar het eerste deel van een trilogie.

De film, genaamd The Age of Legends, wordt geregisseerd door BAFTA-winnares Kari Skogland. De geplande trilogie speelt zich meerdere duizenden jaren voor de tijdlijn van Robert Jordans boekenserie The Wheel of Time af. In The Age of Legends gaan we zien hoe The Dark One opkomt en er oorlog uitbreekt over de gehele wereld.

Zwakte en ambitie


Deadline beschrijft het verhaal als volgt: "De film zal zich verdiepen in de ondermijnende aard van macht en trots, zoals blijkt uit de tragische verhalen van de Forsaken – ooit geëerde leiders die het slachtoffer werden van de verleiding van de Duistere, die elk verschillende elementen van menselijke zwakte en ambitie verpersoonlijken".

"Het verhaal zal ook de moedige offers uitbeelden van onverwachte helden die in opstand komen tegen de Duistere om de mensheid te verdedigen ondanks een overweldigende overmacht". De film wordt geregisseerd door Skogland, die onder andere bekend is van The Falcon and the Winter Soldier, The Handmaids Tale, The Walking Dead en House of Cards.

Gewone mensen


Ze zegt de visie van Jordan te willen eren, "terwijl ik de lagen van de legende en de mythe loslaat om de personages van vlees en bloed daaronder te onthullen – zowel gebrekkige helden als schurken – gewone mensen die gedwongen worden buitengewone keuzes te maken terwijl hun wereld zich ontrafelt", aldus Skogland.



Over de releasedatum is nog niets bekend. Bekijk The Wheel of Time op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen