search
Eén magisch detail in 'Harry Potter' dat absoluut niet nagemaakt kan worden in de reboot
Series / Nieuws

Eén magisch detail in 'Harry Potter' dat absoluut niet nagemaakt kan worden in de reboot

Er zijn een hoop uitdagingen voor de 'Harry Potter'-serie, maar één ding gaat sowieso al niet lukken.

Toen bekend werd dat er een nieuwe Harry Potter-serie aankomt van HBO Max, was niet iedereen enthousiast. Veel fans zijn erg gehecht aan de originele films en aangezien de serie het verhaal van de boeken opnieuw wil gaan vertellen, zijn veel mensen van mening dat de serie onnodig is.

Toch zijn er ook voordelen aan de reboot. HBO Max heeft beloofd om trouwer aan de boeken te zijn dan de films dat waren. En in een serie kunnen natuurlijk veel meer details gestopt worden dan in een film. Het is dus zeker nog geen hopeloze zaak, maar er zijn wel een aantal unieke momenten in de films die de serie absoluut niet na kan maken.

Luna Lovegood


Een goed voorbeeld hiervan is het personage Luna Lovegood. Zij verschijnt voor het eerst in het vijfde deel van de franchise, Harry Potter and the Order of the Phoenix. In de films wordt ze gespeeld door actrice Evanna Lynch, en de reboot zal nooit een actrice kunnen vinden die net zo geschikt is voor de rol.

Het personage van Luna was namelijk geïnspireerd op de actrice zelf. Ze maakte haar rol zo eigen, dat de manier waarop ze speelde beïnvloedde hoe Luna in het laatste boek geschreven werd. Het wordt erg moeilijk om de rol van Luna opnieuw te casten en iemand te vinden die de rol ook eigen maakt, zonder een kopie of zelfs parodie te worden.

Casting


Het casten van de personages wordt waarschijnlijk over het algemeen de grootste uitdaging voor de Harry Potter-serie. Omdat de personages in de films voor het eerst een gezicht kregen, zullen veel mensen er moeilijk aan kunnen wennen als de personages ineens door andere acteurs worden gespeeld.



Hopelijk weet de serie dit op een goede manier op te lossen. Bekijk de Harry Potter-films op HBO Max. Het is nog niet bekend wanneer de reboot te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen