HBO overweegt 'Watchmen' serie

HBO overweegt Watchmen serie

Wederom met Zack Snyder aan het hoofd.

Jim Pedd, 2 oktober 2015 om 09:30

Collider schrijft dat HBO overweegt een serie te maken rond de beroemde graphic novel Watchmen. De kabelaar zou daarbij samenwerken met regisseur Zack Snyder, die in 2009 een film rond de graphic novel uitbracht. De gesprekken verkeren nog in een vroeg stadium en er zijn nog geen afspraken gemaakt.
Watchmen is een graphic novel, geschreven door Alan Moore en Dave Gibbons. Het verhaal speelt zich af in een andere versie van onze wereld in de jaren '80. Het grootste verschil is de opkomst van superhelden in 1938, waardoor bijvoorbeeld de Vietnam-oorlog gewonnen kon worden. Daarnaast ontstond door een wetenschappelijk experiment Doctor Manhattan, die daadwerkelijk bovennatuurlijke krachten ontwikkelde en god-achtig werd. Veel helden stopten in de comic met hun werk in 1977, toen een wet ingevoerd werd die hun buitenrechtelijke activiteiten verbood. Enkel Doctor Manhattan en de veteraan The Comedian werken nog verder voor de regering. Als de Comedian vermoord wordt, blijkt er meer aan de hand en heeft iemand het voorzien op gekostumeerde helden.

Sinds de film in 2009 uitkwam, gaf DC Comics nog een reeks prequel-verhalen uit. Die zouden zomaar als basis kunnen dienen voor de televisieserie, mits men ervoor kiest daar een prequelreeks van te maken.

Bron: Collider

Lees meer over: hbo, watchmen, zack snyder, graphic novel, alan moore, dave gibbons, dc comics

Populair nieuws