search
Deze hilarische en ontroerende serie over het hiernamaals heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze hilarische en ontroerende serie over het hiernamaals heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'The Good Place' heeft een unieke, filosofische, kijk op het leven na de dood

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wanneer Eleanor Shellstrop komt te overlijden wordt ze wakker in het hiernamaals. Vanwege haar goede daden mag ze The Good Place in, een alternatieve hemel. Maar er blijkt een fout te zijn gemaakt...

Zo begint de serie The Good Place, van bedenker Michael Schur. Schur was ook verantwoordelijk voor de hitseries Parks en Recreation en Brooklyn Nine-Nine.

Een fout


Eleanor Shellstrop (gespeeld door Kristen Bell) hoort eigenlijk helemaal niet in The Good Place thuis. Om zich te kunnen verbergen wendt Eleanor zich tot de neurotische filosofieprofessor Chidi Anagonye (William Jackson Harper (The Resort).

Hij moet haar leren om niet ontdekt te worden. Langzaam leert Eleanor de andere bewoners kennen en ontdekt iets dat alles op zijn kop zal zetten.

IJzersterke cast


Een van de vele pluspunten van The Good Place zijn de personages, en daardoor de cast. Naast Kristen Bell en William Jackson Harper, kun je ook genieten van Ted Danson als Michael, een vuurspuwende reuzeninktvis in een mensenpak, Manny Jacinto als de lieve maar domme Jason Mendoza, Jameela Jamil als de verwaande Tahani Al-Jamil en ook D'Arcy Carden als Janet, de kunstmatige intelligentie die absoluut géén robot is.Naast de hoofdcast zit The Good Place ook vol met terugkerende- en gastrollen. Zo zal Adam Scott (Severance, Parks en Recreation) vaak terugkeren als een gemene demon uit de Bad Place. Mark Evan Jackson speelt Shawn (Brooklyn Nine-Nine), de baas van Michael en Jason Mantzoukas (Brooklyn Nine-Nine / Big Mouth), een door Janet gecreëerd kunstmatig vriendje.

Toegankelijke filosofie


Naast humor is filosofie ook een belangrijk thema in The Good Place. De serie integreert filosofische onderwerpen op een eenvoudige manier, waardoor de kijker wordt uitgedaagd om na te denken over goed en kwaad, wat moraliteit is en hoe ingewikkeld de mens in elkaar zit. Ook heeft The Good Place een unieke, filosofische, kijk op het leven na de dood.The Good Place speelde van 2016 tot 2020. Eerst op CBS en daarna op Netflix, waar je alle vier de seizoenen nog steeds kunt streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen