search

Ons nieuws van maandag 18 december 2023

Recensie Netflix-serie 'Yu Yu Hakusho'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Yu Yu Hakusho'

Verfilming van de populaire manga en anime barst van de kleurrijke en bizarre gevechten.

Regie: Shō Tsukikawa | Cast: Takumi Kitamura (Yusuke), Sei Shiraishi (Keiko), Kotone Furukawa (Botan), Keita Machida (Koenma), Jun Shison (Kurama), Kanata Hongō (Hiei), Shūhei Uesugi (Kuwabara), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 44-55 minuten | Jaar: 2023

De populariteit van de Japanse stripkunst manga en de animatiefilms anime is niet enkel meer beperkt tot het thuisland. Hele volksstammen lopen weg met de fantasierijke, in unieke stijl getekende verhalen die vaak gepaard gaan met een geheel eigen taalgebruik en bruut geweld. Gaandeweg worden steeds meer titels bewerkt tot films of series met acteurs van vlees en bloed. Over de matige speelfilmbewerking van Ghost in the Shell zullen we maar even zwijgen, maar Netflix oogstte recentelijk wel succes met een verfilming van het razend populaire piratenavontuur One Piece.

In 1990 verscheen het eerste deel van Yu Yu Hakusho, dat zou uitgroeien tot een succesvolle mangareeks over een strijder die zich begeeft op de vage scheidslijn tussen de mensenwereld en de geestenwereld. De titel laat zich lastig vertalen, maar verwijst naar de woorden voor 'wit papier', wat klinkt als het Japanse woord voor 'bewijs'. Al vrij snel na het verschijnen van het stripboek werd dit verhaal ook in animatievorm uitgebracht.

Netflix vatte het plan op om de verhalen over een herrezen rebelse tiener die jaagt op geestverschijningen te verfilmen met acteurs. Hiervoor werd vrij strikt vastgehouden aan de verhalen van de stripboeken en animatiefilms, maar door dit te doen in slechts vijf afleveringen worden de gebeurtenissen en vele veelal bizarre personages in moordend tempo op de kijker afgevuurd. Het voornaamste kritiekpunt op deze serie is dan ook de overdaad en het gebrek aan rust. Alsof de makers van gekkigheid niet wisten hoe ze het bronmateriaal moesten uitwerken.

Hoofdpersoon is tiener Yusuke, die op school door zijn opstandige houding altijd overal de schuld van krijgt. Hij is weliswaar een jeugdige crimineel, maar dat hij de pestkoppen van hun slachtoffers weet af te houden getuigt van een goed hart. In het stadje waar Yusuke en zijn jeugdvriendin Keiko wonen bevindt zich een enorm gat dat de overgang tussen de mensenwereld en de geestenwereld vormt, waar een geldbeluste ondernemer een commercieel slaatje uit wil slaan.

Uit het gat ontsnapt een 'yokai', een geestverschijning die bezitneemt van het hoofd en lichaam van een vrachtwagenchauffeur. Het voertuig dat hij bestuurt slaat op hol en dreigt een jongetje aan te rijden. Yusuke weet het jochie te redden, maar moet het bekopen met zijn eigen leven. Hij krijgt echter van Botan, een eigentijdse variant van Magere Hein, de kans om zijn leven terug te winnen door de wereld te verlossen van diverse yokai.

Toegegeven, je moet er flink je kop bij houden, al is het maar omdat sommige plotontwikkelingen voor nieuwkomers tamelijk onnavolgbaar zullen zijn. De conclusie is al snel dat je maar het beste mee kan gaan met de bizarre gebeurtenissen waarbij martial arts een steeds grotere rol gaan spelen. Tot groot vermaak van een groep verveelde ondernemers zorgen Yusuke en zijn nieuwe vrienden, waaronder voormalig aartsrivaal Kuwabara, voor de meest brute en grafisch expliciet uitgewerkte gevechten.

De vijfdelige serie is het krachtigst wanneer geestenjager Yusuke concrete opdrachten te verstouwen krijgt, zoals het terugveroveren van een drietal magische objecten van de yokai. Dat na het volbrengen van deze missies van een gestroomlijnd plot nauwelijks nog sprake is mag de pret nauwelijks drukken. De makers hebben hun serie volgepropt met extravagante vondsten, extreme personages en knallende primaire kleuren.

Zelfs als je moeite hebt om alle gebeurtenissen te volgen is Yu Yu Hakusho een denderende ervaring die van het scherm spat. Het bovennatuurlijke karakter zorgt voor onverwachte wendingen waardoor de serie voortdurend verfrissend en onconventioneel blijft. De fantasierijke vondsten van de strips en animatieserie hebben op geslaagde wijze een weg gevonden naar een nog breder publiek.

★★★★☆

Yu Yu Hakusho is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie '1670'
Recensie

Recensie Netflix-serie '1670'

Poolse serie met lekker flauwe grappen had baat gehad bij betere acteurs.

Regie: Maciej Buchwald, Kordian Kadziela | Cast: Bartlomiej Topa (Jan), Katarzyna Herman (Zofia), Martyna Byczkowska (Aniela), Michal Balicki (Stanislaw), Michal Sikorski (Jakub), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 29-37 minuten | Jaar: 2023

In 1670 wil Jan Pawel de beroemdste man van Polen worden. Hoe precies is hem om het even. Er is voor deze hoofdpersoon geen echte verhaallijn; het zijn vooral de andere personages en hun romantische ontwikkelingen die de serie inhoud geven. Dat is erg welkom in een serie met een nietszeggend verhaal die vooral om grappen draait. Er gaat namelijk geen minuut voorbij zonder grap, maar de uitvoering had beter gekund.

1670 speelt zich af in – je raadt het al - het jaar 1670. Deze Poolse serie bedrijft Mel Brooks-achtige satire met veel verwijzingen naar de moderne tijd. Verwacht een mockumentary met pratende hoofden waarin personages af en toe veelbetekenend in de camera kijken, zoals in The Office. Dat maakt helaas pijnlijk duidelijk hoeveel beter de serie was geweest met acteurs met sterker komisch talent. Met een hoofdrolspeler van het kaliber Ricky Gervais of Steve Carell was de satire beter tot zijn recht gekomen.

De vrouwen komen er weer eens slecht vanaf. Vooral irritant is 'feisty smurfette' Aniela, die op een achterhaalde manier pleit voor modernisering: door agressief te zijn en continu "feminisme" te roepen, ookwanneer het gaat over onbenulligheden zoals het tillen van een kist . Van vrouwenemancipatie een grap maken wordt alleen leuk gevonden door ouderwetse, misogyne mannen en dat is niet het soort geschiedenis dat we willen zien.

Ook de weinige andere vrouwelijke personages wekken ergernis op. Zoals Zofia, de echtgenote van Jan Pawel maar ook – spoiler – een lesbienne in de kast. Hier een grap van maken is eveneens het werk van conservatieve denkers. Het is een veel te gevoelig onderwerp voor een serie die bestaat uit aan elkaar geregen dijenkletsers.

Voor wie de grappen zoals ze gepresenteerd worden kan waarderen verloopt de serie aardig, tot het einde. Dan verandert de toon drastisch en wordt het verhaal ineens heel heftig. Een slot is er niet echt, wat eigenlijk logisch is, aangezien ook het plot vooral bestaat uit losse gebeurtenissen en niet de indruk wekt ergens naartoe te werken.

Het ontbreken van een afronding en het feit dat elke aflevering over iets anders gaat doen vermoeden dat deze serie is gemaakt om alsmaar door te gaan, als een soort soap. Toegegeven, een soap die zich afspeelt in de middeleeuwen is een bijzonder origineel concept. Maar door de uitvoering is 1670 niet boeiend genoeg voor meer dan acht afleveringen. Wellicht dat Gervais of Carell een leuke remake wil doen.

★★☆☆☆

1670 is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Rick and Morty' seizoen 7
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Rick and Morty' seizoen 7

Meer van hetzelfde maar zeker geen catastrofe, ondanks wat de fanboys beweren.

Regie: Eugene Huang, Kyoung Hee Lim, Wes Archer | Cast (stemmen): Ian Cardoni (Rick), Harry Belden (Morty), Sarah Chalke (Beth), Chris Parnell (Jerry), Spencer Grammer (Summer), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 22-23 minuten | Jaar: 2023

Bepaalde genres van films of series trekken het type mannelijke kijkers aan dat graag een collectieve mening vormt over zaken. De arrogante Comic Book Guy uit The Simpsons is een mooi voorbeeld van dergelijke fanboys, die op sociale media onvermijdelijk zijn. Rick and Morty is ook zo'n product. Voordat het nieuwe seizoen in productie ging werd medebedenker Justin Roiland ontslagen en dus hadden de fanboys na de eerste aflevering hun oordeel al klaar. En zoals altijd blijkt die zwaar overdreven.

In dit zevende seizoen van de geanimeerde sciencefictionserie beleven de briljante uitvinder en zijn kleinzoon avonturen met overleden Vikingen in Walhalla omdat Rick daar graag energie wil opwekken, is er een ras waarvan bij zelfmoord de ingewanden veranderen in spaghetti en wordt een Twilight Zone-achtig verhaal verteld over angst overwinnen. Ook komen enkele figuren uit het verleden voorbij, zoals Evil Morty, Rick Prime, Ice-T en Ricks ex.

Ergens is het zelfs knap te noemen dat de makers verder zijn gegaan, want Roiland deed de stemmen van zowel Rick als Morty. Het is niet op te merken dat hij vervangen is door twee andere stemacteurs. Het zegt ook niet veel goeds over de fanboys dat ze in de bres springen voor een man die is ontslagen omdat hij huiselijk geweld zou hebben gepleegd.

Dus nee, de serie is met het ontslag van Roiland zeker niet ten onder gegaan. Dit nieuwe seizoen kan niet rampzalig worden genoemd. Wat dan wel? In principe wat Rick and Morty altijd al is geweest. En zoals dat met alles gaat: op den duur raakt de nieuwheid er wel af en voelt het alsof de kwaliteit achteruit is gegaan.

The Simpsons slaagt er al vijfendertig jaar in om een gevoel van het verstrijken van tijd te vermijden. Daardoor is het doodnormaal dat Homer nooit van zijn fouten leert. Rick and Morty benoemt letterlijk dat dit een serie is waarin men zich bewust is van eerdere seizoenen, wat ervoor zorgt dat de personages, vooral Rick, enige groei moeten vertonen.

Rick heeft al meer dan eens geleerd zich warmer op te stellen tegenover zijn kleinzoon. Maar dat ze iedere keer terug bij af belanden voelt onlogisch wanneer ze zich bewust zijn van hun oude avonturen. Waarom herinnert Rick zich wel een plot uit pakweg seizoen drie maar niet de les die hij daaruit heeft geleerd? Omdat dat het plot in de weg zou zitten. Maar geen blijvende emotionele ontwikkeling is dan ook weer iets wat in de weg zit.

Waar de makers altijd op kunnen terugvallen is hun creativiteit en hun talent om verwijzingen naar popculturele zaken te verweven met de verhaallijntjes. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de aflevering waarin Morty en zijn zus samensmelten, waardoor zij haar broer als aanhangsel aan haar buik heeft à la Total Recall. De schrijvers bedenken wat een dergelijk gegeven met iemand doet wanneer je het uit de vertrouwde setting haalt.

Opnieuw zijn er weer wat grote Hollywoodnamen komen opdagen om nieuwe personages van hun stem te voorzien: Liev Schreiber, Glen Powell en Hugh Jackman (als Hugh Jackman). Daarnaast zijn er ook wat legendes onder stemacteurs te horen, zoals Maria Bamford, Maurice Lamarche en Tom Kenny (de stem van SpongeBob).

Als het goed is komen er nog minimaal drie nieuwe seizoenen van Rick and Morty. Die zullen ongetwijfeld niet teleurstellen, maar het zou mooi zijn als daarin wordt geprobeerd het concept van de serie verder op te rekken. Of te verkleinen, zodat de personages geen verwijzingen meer maken naar vorige afleveringen. Laat Rick and Morty gewoon een animatieserie zijn waarin de status quo nooit verandert.

★★★☆☆

Rick and Morty is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De uiterst geliefde serie 'Warrior' is gecanceld: hoop nu gevestigd op Netflix
Series / Nieuws

De uiterst geliefde serie 'Warrior' is gecanceld: hoop nu gevestigd op Netflix

Na drie seizoenen is het over en uit voor de stevige serie Warrior, gebaseerd op een idee van Bruce Lee.

De afgelopen jaren verscheen op HBO Max Warrior, een martial arts-serie gebaseerd op een idee van wijlen Bruce Lee. De serie werd geproduceerd door zijn dochter Shannon Lee en de bekende filmmaker Justin Lin. Nu is de serie gecanceld, na drie seizoenen.

Warrior had Jonathan Tropper, vooral bekend van Banshee, als showrunner en in 2019 debuteerde de geliefde serie op Cinemax, onderdeel van HBO. Na het tweede seizoen verhuisde Warrior naar de streamer HBO Max voor het derde seizoen. Dit nieuwste, en dus laatste seizoen verscheen in juni dit jaar.

Sterk ontvangen


Nadat het eerste seizoen nog uitkwam op 79 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, staan het tweede en derde seizoen allebei op de volle 100 procent. Het publiek is ook dik tevreden, gezien een score van 96 procent als Audience Score op Rotten Tomatoes. De IMDb noteert een prima 8,4/10 na 37K stemmen.

De critics consensus voor seizoen 1: "Hoewel Warrior's duivelse houding vaak bezwijkt onder het gewicht van de verheven ambities en ideologische afkomst, biedt de serie enorm veel energie en actie die mensen zal vermaken die op zoek zijn naar een drama met pit."

Netflix


Netflix gaat volgens Deadline de serie in 2024 online zetten en nu is de hoop dat Netflix de geliefde serie een vierde seizoen geeft. "Warrior is een serie die simpelweg weigert te sterven," zei Tropper tegenover Deadline.



"Ondanks de veranderingen bij het platform bleven de schrijvers, producenten, cast, crew en ons stuntteam iets krachtigs, relevants en enorm unieks maken," vervolgde de showrunner. "En nu hebben we er, dankzij Netflix, een nieuw leven ingeblazen, en ik ben heel blij voor alle betrokkenen dat nog eens miljoenen kijkers over de hele wereld de serie zullen ontdekken."

HBO Max
Heb je een abonnement op HBO Max, dan vind je Warrior gewoon nog op die streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Klem' komt op de proppen met een wel érg herkenbaar vierde seizoen
Series / Nieuws

Hitserie 'Klem' komt op de proppen met een wel érg herkenbaar vierde seizoen

Na drie succesvolle seizoenen én een bioscoopfilm verschijnt er nu een vierde seizoen van 'Klem'.

Voor lange tijd hield de hitserie Klem het Nederlandse publiek in zijn greep. Na drie seizoenen en een film is het verhaal dan nu echt afgelopen, maar de NPO komt met een verrassing. De bioscoopfilm Klem zal nu namelijk nogmaals verschijnen in de vorm van een serie.

Op 2 februari 2023 kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen met een verhaal dat voortborduurt op de eerdere seizoenen. Nu zal de film worden opgeknipt tot een tweedelige miniserie van dezelfde lengte.

Plot


De synopsis van de oorspronkelijke film luidt als volgt: "Marius en Kitty wonen al enige tijd op hun wijngaard in het prachtige Toscane."

De synopsis gaat verder: "Nu Marius zijn leven gebeterd heeft, vertrekt Hugo om samen met Sophie zijn dochter Suus af te zetten bij Chrissie voor een langverwachte reünie."

Release


Klem seizoen 4 zal vanaf 6 januari te zien zijn op NPO Start.



Stream de eerdere drie seizoenen over de levens van belastingambtenaar Hugo en topcrimineel Marius nu bij NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vlug: deze gave films verdwijnen bijna voor altijd van Netflix
Films / Featured

Vlug: deze gave films verdwijnen bijna voor altijd van Netflix

Nog eventjes, en dan zal ook deze spectaculaire 'Transformers'-film van Netflix zijn verwijderd.

Ook deze week sneuvelen weer meerdere films en series op Netflix, die na lange tijd van het platform zullen worden gehaald. Zet ze dus nog gauw op als je ze niet wilt missen.

Hieronder is er een overzicht te vinden van de films en series, die op het punt staan om te verdwijnen van Netflix.

Transformers: Age of Extinction



Vijf jaar na de verwoesting van Chicago ziet de mensheid alle robotten als vijand, totdat een alleenstaande vader en uitvinder er een repareert die de wereld kan redden.

Na 19 december is de film Transformers: Age of Extinction niet langer te zien bij Netflix.



Back of the Net



Een nerdy meisje uit Amerika komt terecht op een voetbalacademie in Australië, in plaats van op een schip zoals gepland. Nu moet ze leren scoren met de lokale jongeren.

Na 20 december is de film Back of the Net niet langer te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Crown' seizoen 6
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Crown' seizoen 6

Het valt zwaar afscheid te nemen van Elizabeth II met een afsluitend seizoen dat meer kwaliteit en focus verdiende.

Regie: Alex Gabassi, Christian Schwochow, May el-Toukhy, e.a. | Cast: Imelda Staunton (Elizabeth II), Jonathan Pryce (Philip), Dominic West (Charles), Elizabeth Debicki (Diana), Lesley Manville (Margaret), Khalid Abdalla (Dodi Fayed), Salim Daw (Mohamed Al Fayed), Olivia Williams (Camilla), Ed McVey (William), Luther Ford (Harry), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 39-72 minuten | Jaar: 2023

Koningin Elizabeth II was na ruim zeventig jaar haast verkleefd met de Britse troon. Op de Franse koning Lodewijk XIV na was ze de langst regerende monarch in de wereldgeschiedenis. Ze versleet vijftien minister-presidenten, van oorlogspremier Winston Churchill tot de vijftig dagen van Liz Truss, waarvan Elizabeth er amper drie meemaakte. Grote wereldgebeurtenissen vonden plaats tijdens Elizabeths hoedanigheid als vorstin, maar haar populariteit kreeg een flinke knauw na de tragische dood van Diana.

Na zestig afleveringen verdeeld over zes seizoenen kunnen we tevens de balans opmaken over The Crown. De Netflix-serie, waarvan menig aflevering het budget en de productiewaarde van een kleine speelfilm heeft, houdt het voor gezien. De gebeurtenissen in en om Buckingham Palace komen te dichtbij en dan wordt het lastiger inleven.

Fans van de serie krijgen nog net de dood van Margaret mee, in een van de meest ontroerende afleveringen die draait om de bijzondere band tussen de Windsor-zussen. De Queen Mum blaast haar laatste adem uit en troonopvolger William ontmoet zijn toekomstige vrouw Kate Middleton. Charles tot slot mag dan eindelijk zijn Camilla trouwen.

Wat de serie van Peter Morgan zo sterk maakte, behalve de adembenemende locaties, kostuums en sets, was de vaak originele insteek. Een desastreus mijnongeval of een dikke mist die duizenden Britten het leven kostte: naast de gebeurtenissen aan het hof wist Morgan feilloos de sentimenten in de Britse samenleving te koppelen aan het koningshuis. Elizabeth sprak vaak over zichzelf als 'de soeverein' of 'het instituut' en zag het als haar missie om de taak tot aan haar dood te volbrengen.

De sterkste afleveringen draaien om de vorstin zelf, of ze nu vertolkt wordt door Claire Foy, Olivia Colman of Imelda Staunton, die elk twee seizoenen voor hun rekening namen. En dat is dan ook precies de reden waarom de afsluitende tien afleveringen voor zeker de helft niet willen beklijven. Voor het eerst werd een seizoen van The Crown opgeknipt in twee delen, waarvan de eerste set geheel gewijd was aan Lady Di, inclusief haar kennismaking met Dodi Fayed en dat hartverscheurende ongeval in een Parijse tunnel.

Op zichzelf beschouwd prima afleveringen, waarin er door de schrijvers die al eerder hebben moeten verklaren met fictie bezig te zijn, wel heel veel vrijheid wordt genomen. Maar zelfs als de tragiek zich heeft voltrokken neemt de nasleep nog heel veel tijd in beslag. Een jonge William die de dood niet kan verwerken en zich verwijdert van zijn vader, de huidige koning Charles, Mohamed Al Fayed die wil bewijzen dat het koningshuis zelf de hand heeft gehad in het ongeval: het degradeert Elizabeth – als ze al in beeld komt – tot een bijfiguur.

Uitgerekend de vraag welke invloed de dood van Diana heeft op de populariteit van de Windsors komt er uitermate bekaaid vanaf. Het is Elizabeth er alles aan gelegen om het instituut in stand te houden, dus houdt ze representatieve peilingen in den lande, waarvan de uitkomst vervolgens weer sterk in twijfel worden getrokken. De vaak belachelijke functies die al eeuwenlang bestaan en draaien om futiliteiten als de zorg voor de koninklijke zwanenpopulatie of het antieke serviesgoed worden tegen het licht gehouden om vervolgens een bijzondere conclusie op te leveren.

De vraag in welke mate het koningshuis nog van deze tijd is wordt niet gemeden. Het is een discussie die ook woedt in ons land, dat worstelt met zijn 'fietsmonarchie'. Het is bekend dat Elizabeth het als haar taak zag om tot de laatste ademteug het ambt te vervullen. In de weergaloos mooie slotaflevering overziet ze haar leven, dat ze eens omschreef als een eer en niet als offer.

Er wordt door de schrijvers gespeeld met fictieve gedachten van de koningin, ze als bijna tachtigjarige de balans van haar heerschappij opmaakte. Het leidt tot de diepzinnige reflectie dat Elizabeth Windsor al lang geleden begraven is, toen ze de troon besteeg. Het blijkt een verstandige keuze om nog niet meer seizoenen aan The Crown vast te plakken, hoe graag we misschien ook gewild hadden dat de producenten door waren gegaan.

De grote klasse van de zestigste aflevering, waarin toch nog even stil wordt gestaan bij de dood van Elizabeth in september 2022, laat zien dat de kwaliteit van The Crown ongeëvenaard is. Het is dan ook een trieste constatering dat niet alleen de koek op is, maar dat dit afsluitende seizoen de boeken in zal gaan als matig. Wil je niet teleurgesteld worden, beperk je dan tot de genoemde laatste aflevering en Ritz. Helaas werkt het zo niet.

★★★☆☆

The Crown is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series stelen absoluut de show
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series stelen absoluut de show

Dit zijn volgens onze recensenten de huidige gangmakers op Netflix.

Van komische nepfamilies tot gruwelijke oorlogstaferelen - het is allemaal te vinden in de catalogus van Netflix. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips voor een nieuwe serie en lichten hun keuzes toe.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Analog Squad





★★★★☆

Synopsis: Een slinkse man van middelbare leeftijd verneemt dat zijn vader, die hij lang niet heeft gezien, ziek is. Hij stelt een nepfamilie samen om hem een laatste bezoek te brengen.

Recensie: "Gedurende acht vermakelijke afleveringen duiken we steeds verder terug in de familiegeschiedenis van [hoofdpersoon] Pond, die altijd geprobeerd heeft om de beste keuzes te maken voor zijn familie, ook al pakten die keuzes voor hemzelf vaak slecht uit."

Lees de rest van de recensie.

Sweet Home seizoen 2





★★★★★

Synopsis: Hyun, een eenzame middelbare scholier die zijn hele familie verloor in een vreselijk ongeluk, wordt gedwongen zijn huis te verlaten en moet een nieuwe realiteit onder ogen zien waarin monsters de hele mensheid proberen uit te roeien. Nu moet hij tegen de klok vechten om te redden wat er over is van de mensheid voordat het te laat is.

Recensie: "Waar het eerste seizoen zich richtte op de paniek rondom de onverklaarbare verschijning van monsters, daar gaat het tweede vooral over het achterhalen van het ontstaan van deze schepsels… zoals we van Zuid-Koreaanse horror mogen verwachten komt de anatomie van de mens ongeremd visueel in beeld. Gruwelijke laboratoriumtaferelen, exploderende ingewanden en alles wat niet doodgaat als je er een kogel doorheen jaagt met een vlammenwerper in de fik zetten."

Lees de rest van de recensie.

World War II: From the Frontlines





★★★☆☆

Synopsis: Deze docuserie brengt WO II op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen van alle zijden van het conflict.

Recensie: "De zesdelige documentaire is vooral op visueel gebied een uitblinker. Filmtechniek blijft zich altijd ontwikkelen en daarmee ook de methoden voor het oppoetsen van oud archiefmateriaal. Waar we de Tweede Wereldoorlog voorheen enkel konden zien door korrelige zwart-witbeelden, zien we nu vloeiend beeldmateriaal van hoge kwaliteit met spectaculaire kleuren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Professionele stuntmannen reageren op 'Ted Lasso': "Ze zijn gewoon zo goed"
Series / Nieuws

Professionele stuntmannen reageren op 'Ted Lasso': "Ze zijn gewoon zo goed"

Stuntmannen zijn sprakeloos na het zien van deze stunt uit Ted Lasso.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Amerikaanse komedieserie, Ted Lasso, volgt het verhaal van footballcoach Ted die zonder al te veel ervaring het Engelse Premier League-team moet coachen. De serie is geprezen voor zijn humor en acteerwerk, maar velen lijken de stunts te vergeten.

De stuntmannen van Corridor Crew hebben onlangs een nieuwe video op YouTube geplaatst waarin ze verschillende stunts uit films en series bekijken en beoordelen. De stunt waar ze het meest van onder de indruk waren? Die uit Ted Lasso.

De stunt


De stuntmannen hebben de sprong van Coach Beard (Brendan E. Hunt) uit seizoen 2 aflevering 9 gezien, waarin hij van een dak springt. In de video leggen de mannen uit hoe de stunt in elkaar zit: er zijn meerdere sprongen gefilmd van de acteur en de stuntman en daarna zijn deze beelden naadloos aan elkaar geplakt.

Niko merkte op dat de sprong in slow motion gefilmd is en dat de overgang daarom zo goed is. Dit is wat hij opmerkte: "Als je heel goed naar zijn gezicht kijkt, zie je zijn baard in de laatste seconde verdwijnen."

Een fantastische stunt


De stunt gaat heel erg snel en doordat de sprong ononderbroken te zien is, lijkt het alsof er geen stuntdubbel was. Toch is er geknipt en geplakt. Zoals de stuntmannen bespraken, is er sprake van een montage die zó goed gedaan is dat je het alleen ziet als je weet waar je moet kijken.



Stream Ted Lasso op Apple+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie brengt Netflix volledig in de kerstsfeer en dreunt de top 10 binnen
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie brengt Netflix volledig in de kerstsfeer en dreunt de top 10 binnen

De nieuwe serie 'Yoh! Christmas' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe serie 'Yoh! Christmas' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie is nog maar net beschikbaar en behoort gelijk tot de 10 best bekeken series op de streamingsdienst.

De romantische komedieserie die de kijkers goed in de kerststemming weet te brengen is Zuid-Afrikaans en komt dus niet zoals gebruikelijk uit Amerika, Europa of (tegenwoordig ook gebruikelijk) uit Azië. Alleen dit gegeven al, maakt de serie bijzonder. Kennen ze in Afrika het fenomeen 'witte kerst' überhaupt wel?

Plot


De serie gaat over Thando Mokoena, een fysiotherapeute, die de afgelopen jaren als vrijgezel heeft doorgebracht. Ondanks dat ze beweert een trotse onafhankelijke vrouw te zijn, lijkt ze nog steeds een beetje vast te zitten aan haar ex, die haar kort voor hun geplande huwelijk verliet. Haar ex is inmiddels getrouwd en heeft kinderen gekregen. Haar ex heeft zelfs de naam gestolen, die Thando voor haar eerstgeboren zoon wilde bewaren.

Thando laat tijdens een familiediner weten dat ze tijdens de kerstavond haar nieuwe vriend mee zal brengen. Dit wordt groots gevierd door de familie, onze Thando eindelijk aan de man! Er is alleen één probleempje, Thando is vrijgezel en heeft nu exact 24 dagen om een vriend te vinden die ze mee naar huis kan nemen voor de feestdagen.

Kijken


Wil je zien hoe Thando dit gaat oplossen? Kijk deze kerstige romantische komedie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' toont meedogenloos moment: was deze scène te heftig voor fans?
Series / Nieuws

'Game of Thrones' toont meedogenloos moment: was deze scène te heftig voor fans?

Was deze scène echt nodig voor het verhaal? De wreedste nachtmerries worden werkelijkheid.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hitserie Game of Thrones, gebaseerd op de boeken van George Martin, schuwt de meest afschuwelijke onderwerpen niet. En dat is ook één van de redenen waarom de serie zo geweldig is. Echter, soms kan het één stap te ver gaan.

Er zijn een heleboel scènes die niet om aan te zien zijn omdat ze zo gruwelijk zijn. Dan hebben we het natuurlijk over alle scènes waarin iemand gemarteld wordt, maar bijvoorbeeld ook de uit de hand gelopen bruiloft van Margaery en Joffrey.

Niet zijn ergste moment


Joffrey bleek al snel een verschrikkelijk personage te zijn en veel fans hoopten dan ook op zijn dood. Niet veel fans hadden echter door hoe krankzinnig hij werkelijk was.

Pas toen Joffrey in seizoen 3 aflevering 6 zijn prostituee Ross gebruikte voor zijn kruisboogschietoefening beseften fans pas hoe sadistisch hij eigenlijk was.

Pijnlijk om te kijken


Deze scène is dan ook werkelijk gruwelijk om te zien, maar het maakt wel duidelijk hoe verschrikkelijk Joffrey echt is. Maar misschien had dat beter op een andere manier duidelijk gemaakt kunnen worden.

Bekijk op instagram


Stream Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'André Hazes: The Next Chapter'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'André Hazes: The Next Chapter'

Wie nog niet André Hazes-moe was wordt het wel bij deze kleffe hap die enkel dient om het ego van de zanger op te krikken.

Regie: Cheeru Mampaey | Afleveringen: 3 | Speelduur: 47 minuten | Jaar: 2023

Vorig jaar werden er maar liefst vijf afleveringen uitgetrokken om de kijker getuige te laten zijn van de grote transformatie van André Hazes junior. De zanger kon niet van de fles en het witte poeder afblijven en overwoog zelfs serieus om te stoppen met zingen. André Hazes: Crossroads liet echter zien dat Hazes niet alleen heel wat te leren had als het ging om de omgang met de genotsmiddelen.

Hazes liep namelijk rond met een enorm Elviscomplex. De enorme druk van familie en de roem waren voor hem vrijwel de enige verklaring voor zijn verslavingen. Nergens zocht de zanger de oorzaken bij zichzelf. Nu Hazes al geruime tijd clean is vonden filmmaker Cheeru Mampaey en streamingdienst Videoland het nodig om er een tweede reeks uit te persen.

Want een vos verliest nooit zijn streken. Hazes wist zich weliswaar op het consumptievlak te beheersen en zocht zelfs zijn toevlucht tot meditatie, maar het zingen kan hij toch niet laten. Het moest alleen radicaal anders. Hazes zette zijn oude schrijversteam, onder meer verantwoordelijk voor zijn vrijwel enige hit Leef, bij het grofvuil. Als een ware muzikale grootheid schreef de zanger schrijversweekenden uit op zoek naar een nieuwe koers.

Zelfs als je onder een steen leeft is het onmogelijk je te onttrekken aan het wel en vooral wee van de familie Hazes. Ma Rachel, ditmaal compleet afwezig, sleept iedereen en diens hond voor het gerecht, waaronder haar eigen kinderen. André is gebrouilleerd met zus Roxanne. De knipperlichtrelatie met de moeder van zijn kind, Monique Westenberg, is uitermate vermoeiend. En dan waren er nog de nieuwe nummers die niet aansloegen bij het publiek en het comebackoptreden in Ahoy' waarvoor Hazes de kaarten aan de straatstenen niet kwijt kon.

Het ego van de zanger is echter onmiskenbaar groot. Heel Nederland zit nog steeds op hem te wachten. Denkt Hazes. Terwijl de meerderheid van zijn publiek hem toch ziet als 'de zoon van' die vooral niet te veel moderne fratsen moet uithalen. Dat alles draait om Hazes zelf blijkt wel uit het feit dat hij vrijwel elke zin begint met 'ik' of 'mijn'. Zoals wel meer sterren die te veel in zichzelf zijn gaan geloven weet Hazes zich vrijwel alleen maar te omringen met jaknikkers.

Het gebrek aan repliek vanuit zijn omgeving is wel het duidelijkst bij beste vriend en neef Djarno Hofland. Wat de jongen nou precies moet doen voor de carrière van Hazes is een groot raadsel, maar kennelijk eet hij er een goede boterham van. Als een vlieg om een pot stroop is Hofland nooit ver weg.

Het enthousiasme is bovendien groot als een groep Amerikaanse filmmakers interesse toont in een documentaire. Dat niemand in de Verenigde Staten Hazes kent deert niet: de Amerikanen zijn nou eenmaal dol op de underdog. Van deze documenataire zien we trouwens vrij weinig, behalve als er om elf uur 's morgens moet worden gespeeld dat Hazes en Westenberg net uit hun nest zijn gekomen.

Bij het uitkomen van André Hazes: Crossroads maakte Mampaey al duidelijk dat ze bevriend was geraakt met haar hoofdpersoon. Zelden een goede positie voor een documentairemaker. Mampaey lult lekker mee en weet geen enkele afstand te bewaren tot de zanger. Het resulteert in een tamme documentaire, waarin Hazes zonder weerwoord lekker uithaalt naar met name ma Rachel en elke kritische noot ontbreekt. The Next Chapter heeft dan ook het karakter van een grote promotiefilm. Of deze documentaire de loopbaan van Hazes uit het slop zal trekken valt echter te bezien. Dit zou wel eens de 'final chapter' kunnen zijn.

★☆☆☆☆

André Hazes: The Next Chapter is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix werkt aan spin-off van zijn grootste fantasy-succes uit 2022
Series / Nieuws

Netflix werkt aan spin-off van zijn grootste fantasy-succes uit 2022

De serie Wednesday krijgt een spin-off als het aan Netflix ligt.

Vandaag meldden we al dat de serie Peaky Blinders mogelijk twee spin-offs krijgt op Netflix. Daarnaast zou de streamer nog een bestaande hit een spin-off willen geven, namelijk Wednesday.

Dit wordt gemeld door de mensen bij Bloomberg en het is volgens hun bron al duidelijk om welk personage de spin-off moet draaien. Dit zou mysterieuze Uncle Fester moeten zijn, de rol van acteur Fred Armisen.

Pijplijn


Bloomberg meldt dat Netflix uitkijkt naar een "pijplijn met Addams Family-series" en dit zou kunnen betekenen dat er meer spin-offs zouden kunnen volgen over bepaalde personages uit de hitserie uit 2022.

Eerst krijgen we uiteraard het vervolg op het succesvolle eerste seizoen, waarin actrice Jenna Ortega (Scream) invulling geeft aan het "kleurrijke" figuur Wednesday Addams. We volgen haar avonturen op de middelbare school, die zeker niet allemaal in goede aarde vallen.

Andere personages


De serie introduceert heel wat andere opvallende figuren, met onder andere Gwendoline Christie als Larissa Weems, Riki Lindhome als Dr. Valerie Kinbott, Christina Ricci als Marilyn Thornhill / Laurel Gates en Catherine Zeta-Jones als Morticia Addams.



Je kunt de acht afleveringen van het eerste seizoen nog altijd streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hilarische en ontroerende serie over het hiernamaals heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze hilarische en ontroerende serie over het hiernamaals heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'The Good Place' heeft een unieke, filosofische, kijk op het leven na de dood

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wanneer Eleanor Shellstrop komt te overlijden wordt ze wakker in het hiernamaals. Vanwege haar goede daden mag ze The Good Place in, een alternatieve hemel. Maar er blijkt een fout te zijn gemaakt...

Zo begint de serie The Good Place, van bedenker Michael Schur. Schur was ook verantwoordelijk voor de hitseries Parks en Recreation en Brooklyn Nine-Nine.

Een fout


Eleanor Shellstrop (gespeeld door Kristen Bell) hoort eigenlijk helemaal niet in The Good Place thuis. Om zich te kunnen verbergen wendt Eleanor zich tot de neurotische filosofieprofessor Chidi Anagonye (William Jackson Harper (The Resort).

Hij moet haar leren om niet ontdekt te worden. Langzaam leert Eleanor de andere bewoners kennen en ontdekt iets dat alles op zijn kop zal zetten.

IJzersterke cast


Een van de vele pluspunten van The Good Place zijn de personages, en daardoor de cast. Naast Kristen Bell en William Jackson Harper, kun je ook genieten van Ted Danson als Michael, een vuurspuwende reuzeninktvis in een mensenpak, Manny Jacinto als de lieve maar domme Jason Mendoza, Jameela Jamil als de verwaande Tahani Al-Jamil en ook D'Arcy Carden als Janet, de kunstmatige intelligentie die absoluut géén robot is.



Naast de hoofdcast zit The Good Place ook vol met terugkerende- en gastrollen. Zo zal Adam Scott (Severance, Parks en Recreation) vaak terugkeren als een gemene demon uit de Bad Place. Mark Evan Jackson speelt Shawn (Brooklyn Nine-Nine), de baas van Michael en Jason Mantzoukas (Brooklyn Nine-Nine / Big Mouth), een door Janet gecreëerd kunstmatig vriendje.

Toegankelijke filosofie


Naast humor is filosofie ook een belangrijk thema in The Good Place. De serie integreert filosofische onderwerpen op een eenvoudige manier, waardoor de kijker wordt uitgedaagd om na te denken over goed en kwaad, wat moraliteit is en hoe ingewikkeld de mens in elkaar zit. Ook heeft The Good Place een unieke, filosofische, kijk op het leven na de dood.



The Good Place speelde van 2016 tot 2020. Eerst op CBS en daarna op Netflix, waar je alle vier de seizoenen nog steeds kunt streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harry Potter vs Percy Jackson? 'Hij zou makkelijk winnen'
Series / Nieuws

Harry Potter vs Percy Jackson? 'Hij zou makkelijk winnen'

Hoe zou een duel tussen de twee legendarische fantasy-personages aflopen?

Met de start van Percy Jackson and the Olympians om de hoek is de promotie van de serie in volle gang. Op de Happy, Sad, Confused-podcast kreeg acteur Walker Scobell een verrassende vraag.

Scobell kruipt in de rol van het titelpersonage, een tienerjongen met bovennatuurlijke krachten. De vraag die hij kreeg ging over een ander beroemd personage met magische krachten.

Harry Potter


Wat zou er namelijk gebeuren als Percy Jackson het in een man-tot-man gevecht zou opnemen tegen niemand anders dan Harry Potter? Volgens Scobell heeft die vraag een simpel antwoord.

''Percy Jackson zou winnen'', zei de acteur. ''Het zou niet eens een gevecht zijn.'' Dat is geen gekke voorspelling, want Percy Jackson is een halfgod, wiens vader de machtige Griekse god Poseidon is.

Disney+


Komende woensdag gaan de eerste twee episodes van Percy Jackson and the Olympians in première op Disney+. Daarna volgen er nog zes afleveringen, waarvan de laatste op 31 januari.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand gelooft haar; weergaloze crimeserie over onbegrepen vrouw scoort een mooie 8,3 op IMDb en is nog altijd te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Niemand gelooft haar; weergaloze crimeserie over onbegrepen vrouw scoort een mooie 8,3 op IMDb en is nog altijd te streamen op Netflix

De serie 'Unbelievable' scoort een 8,3 op IMDb en is nog altijd te bekijken op Netflix.

De serie Unbelievable krijgt een prachtige score van 8,3 op IMDb en is nog altijd te streamen op Netflix. De crimeserie is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en weet vanaf het allereerste moment enorm te boeien.

Unbelievable ontrafelt het verhaal van een jonge vrouw die mogelijk het slachtoffer is van een verkrachting. Wanneer de jonge vrouw Marie Adler, gespeeld door Kaitlyn Dever, aangifte doet waarin ze beweert dat ze is verkracht door een inbreker, wordt haar verhaal sterk in twijfel getrokken. Niet alleen door de politie maar ook door de mensen in haar omgeving.

Twee detectives


Twee vrouwelijke detectives (Toni Collette en Merritt Wever) laten deze zaak niet los en doen samen onderzoek naar een aantal gelijksoortige verkrachtingen in de omgeving. Wat is hier nu aan de hand? Wie zit hier achter en is het mogelijk de potentiële dader in te rekenen?

Unbelievable is zoals aangegeven gebaseerd op een aantal echte gebeurtenissen. Het artikel An Unbelievable Story of Rape van T. Christian Miller en Ken Armstrong is als uitgangspunt gebruikt voor de serie.

Kijken


Wij raden je aan deze meesterlijke serie te kijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze manier is 'Mr. and Mrs. Smith' anders dan de film met Brad Pitt en Angelina Jolie
Series / Nieuws

Op deze manier is 'Mr. and Mrs. Smith' anders dan de film met Brad Pitt en Angelina Jolie

Mr. and Mrs. Smith krijgt een heel nieuw verhaal: kan de serie de iconische film van Brad Pitt en Angelina Jolie overtreffen?

De film Mr. and Mrs. Smith met Angelina Jolie en Brad Pitt was één van populairste films in 2005. Dit kwam mede door de chemie tussen Pitt en Jolie. Gaat het de nieuwe Mr. and Mrs. Smith-serie lukken om die chemie te overstijgen?

Het uitgangspunt van het verhaal was geweldig: twee getrouwde spionnen leven een schijnbaar alledaags leven en hebben geen idee van het geheime werk van de ander. Dan krijgen ze de opdracht om elkaar te vermoorden.

Een serie


Toen de serie werd aangekondigd, werd al snel bekendgemaakt dat Donald Glover en Phoebe Walker-Bridge de rollen van meneer en mevrouw Smith op zich zouden nemen. Het zou heel makkelijk zijn geweest voor de acteurs om zich in te leven in de archetypes die Pitt en Jolie tot leven hebben gebracht.

De trailer laat echter zien dat de serie zich slechts heeft laten inspireren door de film. In deze versie zijn de Smiths niet gelukkig getrouwd, maar zijn ze samen door een nephuwelijk als onderdeel van een coverstory.

Een probleem


Het wordt pas ingewikkeld als ze echte gevoelens voor elkaar beginnen te krijgen. Dit zorgt er ook voor dat kijkers zich meer kunnen identificeren met de personages. Bovendien kan hun leven op deze manier levendig en dramatisch uitgebeeld worden in plaats van met een saaie montage zoals in de film.



Stream Mr. and Mrs. Smith vanaf februari 2024 op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders' krijgt twee compleet verschillende spin-offs op Netflix
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' krijgt twee compleet verschillende spin-offs op Netflix

De misdaadserie Peaky Blinders werd begin 2022 afgerond met het zesde en laatste seizoen.

Begin 2022 verscheen het zesde en laatste seizoen van de hitserie Peaky Blinders van BBC. Er zou al een film in ontwikkeling zijn met Cillian Murphy als Thomas "Tommy" Shelby, maar nu wordt duidelijk dat Netflix twee spin-offs wil lanceren.

Bloomberg komt met het nieuws dat de grote streamer zijn zinnen heeft gezet op meer Peaky Blinders. De twee series die in ontwikkeling zouden zijn volgen compleet andere verhaallijnen.

Vervolg en prequel


De eerste serie zou een direct vervolg zijn op het einde van de originele serie en zich afspelen in Boston. Er zou gekeken gaan worden naar de decennia die daarna volgen. Verdere details zijn helaas nog niet bekend.

De twee serie in het Peaky Blinders-universum is een prequelserie over het personage Polly Gray, in de originele serie gespeeld door actrice Helen McCrory. Zij overleed in 2021 en kon niet terugkeren voor het laatste seizoen. Gray is de tante van de Shelby's en tevens stammoeder van de criminele organisatie van Tommy.

Hoogtepunt


Na het derde en zeker het vierde seizoen van Peaky Blinders werd de serie steeds beter bekeken. Het hoogtepunt werd met seizoen vijf bereikt. BBC besloot de serie te verplaatsen van BBC Two naar BBC One.



Netflix werd een belangrijke partner van BBC en kreeg de exclusieve rechten in handen voor Noord-Amerika. In Nederland staat Peaky Blinders ook op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 mooie series bekoren deze week op NPO Plus
Series / Featured

Deze 2 mooie series bekoren deze week op NPO Plus

Nieuwe seizoenen van 'Vera' en 'Sisi' beloven weer een goede week op NPO Plus.

Uit verschillende hoeken van Europa komen deze week nieuwe seizoenen van bekende series naar de NPO. Vanuit het VK kunnen we rekenen op meer speurwerk in de detectiveserie Vera, terwijl we terug het verleden in duiken met de Duits-Oostenrijkse serie Sisi.

Vera seizoen 12



In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen.

Vanaf 21 december is het twaalfde seizoen van Vera te zien. Seizoenen 1 tot en met 11 zijn reeds te bekijken bij NPO Plus.




Sisi seizoen 3



Gedurende de negentiende eeuw leert Elizabeth van Oostenrijk (ook wel Sisi) keizer Franz Joseph kennen. Het vormt het begin van een turbulente liefdesgeschiedenis, waarbij beide geliefden vele obstakels moeten zien te overkomen.

Vanaf 21 december is het derde seizoen van Sisi te zien. Seizoenen 1 en 2 zijn reeds te bekijken bij NPO Plus.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 11 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Gyeongseong Creature'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Gyeongseong Creature'

Deze week wordt het vooral veel reality en Aziatische producties kijken op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Like Flowers in Sand


Verschijnt op: Woensdag 20 december | Release: seizoen 1 | Genre: Komedie / Mysterie / Romantiek | Kijk op: Netflix

Een voormalig worsteltalent zit op een dood spoor en staat op het punt te stoppen. Maar dan ontmoet hij een oude vriend en vlamt zijn passie weer op.



My Demon


Verschijnt op: Vrijdag 22 en zaterdag 23 december | Release: seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Komedie / Drama / Fantasy | Kijk op: Netflix

Een genadeloze demoon verliest zijn krachten nadat hij een regeling heeft getroffen met een ijzige erfgename die mogelijk de sleutel tot een oplossing en tot zijn hart heeft.



Gyeonseong Creature


Verschijnt op: Vrijdag 22 december | Release: seizoen 1 | Genre: Actie / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Netflix

Gyeongseong, 1945. In Seoel onder koloniaal bewind proberen een zakenman en een detective te overleven en nemen het op tegen een monster ontstaan uit menselijke hebzucht.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

19 december: Love Like a K-Drama (seizoen 1 - aflevering 10-11) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Vier Japanse actrices verhuizen naar Zuid-Korea om auditie te doen voor rollen in een reeks liefdesverhalen en samen met Koreaanse acteurs te spelen. Zal er echte romantiek ontstaan?

19 december: Single's Inferno (seizoen 3 - aflevering 4-5) - Reality-TV - Op een verlaten eiland zoeken flirtende singles naar de liefde, want alleen als stelletje kunnen ze het eiland verlaten voor een romantische date in het paradijs.

20 december: Love is Blind: Brasil (seizoen 3 - aflevering 12) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

20 december: Cindy la Regia: La serie (seizoen 1) - Komedie / Drama - Tiener Cindy heeft grote plannen: de wereld veroveren. Maar eerst moet ze de middelbare school en de high society in haar thuisstad San Pedro zien te overleven.

20 december: Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 7) - Biografie / Drama - In het Spanje van de jaren 80 vielen tv- en filmster Bárbara Rey en circuspersoonlijkheid Ángel Cristo voor elkaar. Dit is het verhaal van hun tumultueuze relatie.

21 december: Supa Team 4 (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Vier tieners met een heel gewoon leven op de middelbare school worden door een voormalige spion gevraagd voor een superheldenteam. Hun opdracht? De wereld redden.

23 & 24 december: Welcome to Samdal-ri (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Romantiek - Een fotografe valt uit de gratie en keert terug naar haar geboorteplaats. Daar komt ze haar jeugdvriend tegen en wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met speciale aankondiging rond een van zijn grootste successen
Series / Nieuws

Netflix komt met speciale aankondiging rond een van zijn grootste successen

Ondanks dat de animeserie al bestaat, vindt Netflix dat het een eigen versie kan gebruiken.

Afgelopen augustus kwam Netflix met de real-life bewerking van het razendpopulaire One Piece. Het verhaal, bedacht door Eiichiro Oda, bleek op Netflix zo succesvol dat de streamingdienst hier meer in ziet.

Voordat Netflix de real-life versie maakte was One Piece bekend als Manga-strip en een animeserie, die al sinds 1999 wordt gemaakt. Ondanks de huidige, lopende, animeserie heeft Netflix aangekondigd met een eigen animeserie te komen, getiteld The One Piece.

Het wordt onderscheidend genoeg


Netflix belooft dat de serie "onderscheidend" zal zijn van de lopende serie. Het doel is om kijkers een frisse maar vertrouwde ervaring te bieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde visuele technologie om Luffy's avonturen in de geliefde East Blue-saga opnieuw voor te stellen.

One Piece van Netflix volgt de buitenaardse avonturen van Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) en zijn piratenbemanning terwijl ze exotische eilanden verkennen en eindeloze oceanen doorkruisen op zoek naar de ultieme schat, de 'One Piece', om de volgende Pirate King te worden.

Meer van Oda


Het blijft echter niet alleen bij One Piece. Netflix heeft ook aangekondigd dat het een andere manga van Oda zal bewerken, namelijk Monsters 103 Mercies Dragon Damnation. Het wordt weer een toevoeging aan de samenwerking tussen Oda en Netflix na het succes van One Piece, dat inmiddels is vernieuwd voor een tweede seizoen.



Kijk nog eens alle afleveringen van One Piece op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de 'Reacher'-hoofdrolspeler tevergeefs Tom Cruise’s waardering probeerde te winnen.
Series / Nieuws

Hoe de 'Reacher'-hoofdrolspeler tevergeefs Tom Cruise’s waardering probeerde te winnen.

Hij dacht dat het een goed idee was om een brief te sturen met waardering voor Cruise zijn werk.

Voordat Prime Video met de spectaculaire actieserie Reacher kwam, werd het verhaal al eens verfilmd met Hollywoodster Tom Cruise in de hoofdrol. Ster van Prime Video's versie, Alan Ritchson, had gehoopt op een berichtje van Cruise, maar dat liep anders.

Het personage van Jack Reacher, gecreëerd door de Britse schrijver Lee Child, verscheen voor het eerst in de films Jack Reacher (2012) en Jack Reacher: Never Go Back (2016). Vanwege de ervaring van Cruise benaderde Ritchson hem met een brief, echter bleek dit geen vlekkeloos gebaar.

Openhartig en oprecht


Tijdens een interview bij Jimmy Kimmel Live vertelde Ritchson over het voorval: "Ik schreef Tom een brief, een oprechte brief. Hij heeft wat kritiek gekregen op de rol omdat hij esthetisch gezien niet perfect past bij het personage Reacher volgens de boeken. Maar deze kerel heeft toch twee films gemaakt die meer dan $300 miljoen hebben opgebracht."

Zonder het succes van de films had Ritchson waarschijnlijk de rol niet gehad die hij nu heeft. Dus hij besloot een liefdevolle, oprechte brief te sturen uit dankbaarheid. Hij wilde de brief geven aan Cruises compagnon Don Granger, maar die vertelde hem resoluut: "We gaan het hem niet geven, het is een verschrikkelijk idee", en hij heeft nooit meer wat gehoord.

Niet bij laten zitten


Het bleek zodanig onbevredigend voor Ritchson dat hij besloot via de camera Cruise toe te spreken en voegde eraan toe: "Ik ben je super dankbaar dat je me de fakkel hebt doorgegeven voor Reacher en hebt geholpen het te maken tot wat het is geworden."



Kijk hierboven het fragment van Ritchson in Jimmy Kimmer Live. Alle afleveringen van Reacher stream je op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen