search
Remake van scifi-klassieker 'The X-Files' in de maak met meer diverse cast bij Disney
Series / Nieuws

Remake van scifi-klassieker 'The X-Files' in de maak met meer diverse cast bij Disney

Ook voor deze klassieker lijkt het erop dat het een nieuwe 'moderne' remake krijgt.

In 1993 kwam televisienetwerk FOX met een nieuwe en baanbrekende scifi-serie genaamd The X-Files. Het werd een enorm succes en liep maar liefst negen oorspronkelijke seizoenen. Maar daar komt verandering in.

Zoals vele bekende titels tegenwoordig een remake, reboot of prequel krijgen, ontkomt The X-Files er ook niet aan. Maker van de films Black Panther en Creed, Ryan Coogler, zal de nieuwe serie voor Disney gaan ontwikkelen.

Wordt een hele kluif


Hoewel exacte details over de nieuwe reboot grotendeels onbekend zijn, melden verschillende media dat de serie bevestigd is en het moet worden gezien als een 'nieuwe versie'. Maker van het origineel, Chris Carter, wist al eerder van de plannen en deelde zijn mening:

"Ik sprak laatst met een jongeman, Ryan Coogler, die een reboot gaat maken van 'The X-Files' met een diverse cast. Dat wordt nog een flinke kluif, want we hebben zo'n beetje alles al behandeld."

Disney en moderniteit


Disney heeft met een recente reeks aan remakes in een 'modern' jasje niet bepaald veel successen gescoord. Het publiek hekelt vooral de onnodigheid aan remakes, en vooral films zien dit terug in een terugloop van bezoekersaantallen. Wellicht wordt de nieuwe The X-Files wel een regelrechte hit.



Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen van het origineel te bekijken. Kijk alle afleveringen van The X-Files op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen