search

Ons nieuws van dinsdag 19 december 2023

Nicole Kidman schittert in nieuwe Prime-serie 'Expats' van 'The Farewell'-regisseur
Series / Trailer

Nicole Kidman schittert in nieuwe Prime-serie 'Expats' van 'The Farewell'-regisseur

Na een gruwelijk incident blijken de levens van verschillende Amerikaanse expats in Hong Kong voorgoed veranderd.

Prime meldt zich aan met zijn eerste must-watch voor het nieuwe jaar: Expats. In de miniserie raken de levens van verschillende Amerikaanse vrouwen verweven met elkaar na een tragedie in Hong Kong.

Nicole Kidman speelt een hoofdrol in het verhaal, samen met Sarayu Blue en Ji-young Yoo. Allen zijn ze verbonden door een mysterieus incident met een gruwelijke link met kleine kinderen. Maar wat dat exact is, wordt nog niet onthuld in een recente trailer.

Plot


De synopsis van de nieuwe Prime-serie luidt: "De serie 'Expats', die zich afspeelt tegen de complexe achtergrond van de inwoners van Hong Kong, toont een veelzijdige groep vrouwen."

De synopsis gaat verder: "Nadat een enkele ontmoeting tussen de vrouwen een keten aan levensveranderende gebeurtenissen in gang zet, moet iedereen de ingewikkelde balans zien te overleven tussen schuld en verantwoordelijkheid."

Cast en crew


Expats wordt geregisseerd door Lulu Wang, die eerder de veelgeprezen film The Farewell regisseerde. Aan haar kwam de taak toe de bestseller The Expatriates van Janice Y. K. Lee te verfilmen tot een miniserie. Lee is tevens co-producent van de serie.

Bekijk op instagram


Expats zal vanaf 26 januari worden gepubliceerd bij Prime Video. Na de lancering van de eerste twee afleveringen zullen er vier weken lang nieuwe afleveringen worden uitgebracht op elke vrijdag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijke nieuwe succes-serie op Apple TV+ krijgt een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Heerlijke nieuwe succes-serie op Apple TV+ krijgt een nieuw seizoen

Deze meest recente verfilming in een charmante stijl smaakt duidelijk naar meer.

The Buccaneers is gebaseerd op een boek van de 19e-eeuwse schrijfster Edith Warton. De avonturen van vijf Amerikaanse besties die naar Londen vertrekken is al eens in 1995 verfilmd door de BBC. De acht afleveringen op Apple TV+ combineren het Victoriaanse Engeland met een moderne soundtrack.

Dit heeft duidelijk goed gewerkt, aangezien er al snel akkoord is gekomen voor een tweede seizoen. Aangezien Whartons boek niet af was toen zij in 1937 overleed heeft showrunner Katherine Jakewaves de nodige vrijheid wat het vervolg betreft.

Geluk beproeven


In 1870 vertrekken Virginia "Jinny" St. George (Imogene Waterhouse) en Lizzy Elmsworth (Aubri Ibrag) naar Londen om daar een man te vinden. Beiden zijn zogeheten 'nieuw geld' terwijl in Engeland de hogere klasse vooral uit 'oud geld' bestaat. Hun vriendin Conchita Closson (Alisha Boe) heeft een goed huwelijk gesloten waardoor de twee hun geluk willen beproeven.

Samen met Jinny's zus Annabel, oftewel Nan (Kristine Frøseth), en Lizzy's zus Mabel (Josie Total) vertrekken de dames naar Londen. Wanneer ze daar echter aankomen blijken de culturele verschillen niet iets waar je makkelijk overheen stapt.

Geduchte concurrent


De serie lijkt een geduchte concurrent van Bridgerton te worden, en de cliffhanger aan het einde van het seizoen doet de liefhebbers ongetwijfeld reikhalzend uitzien naar meer.



The Buccaneers kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gloednieuwe films zetten de toon op Netflix en Prime Video
Series / Nieuws

Deze gloednieuwe films zetten de toon op Netflix en Prime Video

Een nieuw, kiplekker avontuur, een schattige Batman in kerstsferen, en een ijzingwekkend interview met een terrorist.

Deze week zijn er weer verschillende pareltjes uitgekomen bij de grote streamingdiensten van Nederland. De recensenten van FilmTotaal helpen je een handje bij het vinden ervan, en delen hun eigen inzichten over de nieuwe batch op Netflix en Prime Video.

Chicken Run: Dawn of the Nugget



Zo'n 23 jaar na het uitkomen van de originele stopmotionfilm is nu op Netflix het waardige vervolg uitgekomen, compleet met dezelfde humor en karakteristieke animatiestijl. De aandacht van de film ligt nu meer bij actie volgens recensent Dieuwertje Deutekom, maar dat maakt de film er niet minder leuk op. Oordeel: 4 sterren.

Deutekom deelde: "In deel twee staat de zucht naar vrijheid minder centraal en vult de ontsnappingspoging vrijwel de gehele film. De nieuwe plek des onheils is groter en moderner, en er worden ingenieuzere acties ondernomen om te ontkomen aan het tragisch lot van eindigen als kipnugget."

Lees de rest van de recensie.

Merry Little Batman



Ja, zelfs Batman krijgt een eigen kerstspecial - zo blijkt maar weer uit deze schattige animatiefilm bij Prime. Met voldoende knipogen naar kerstklassiekers en bekende Batmanpersonages is deze film volgens Mark Dijkstra ook boeiend voor de wat oudere kijkers, ondanks de lange speelduur. Oordeel: 3,5 ster.

Dijkstra vond: "De animatiestijl doet denken aan 'Batman: The Animated Series' uit de jaren negentig, gemixt met de stijl van 'The Ren & Stimpy Show'. Het is misschien niet de mooiste stijl, maar wel een stijl die wonderbaarlijk goed werkt. Een nachtmerrieachtige reeks scènes in zwart-wit is echt een hoogtepunt, en de oplettende fan ziet veel verwijzingen naar eerdere Batmanfilms."

Lees de rest van de recensie.

No Me Llame Ternera



Dit ijzingwekkende portret van een terrorist biedt een uniek kijkje achter de schermen van de terroristische separatistengroep Euskadi Ta Askatasuna (ETA). Volgens Marta Kuijken zorgt Jordi Évole, de sterke interviewer van leider Josu Urrutigoetxea, voor een evenwichtig gesprek met desalniettemin een behoorlijke overdosis aan kennis over deze Spaanse groepering. Oordeel: 3,5 ster.

Kuijken vertelde: "Aan de hand van een redelijk droog interview wordt heel het volwassen leven en de carrière van deze bekende 'etarra' besproken. Op chronologische wijze gaat Évole langs de zestig jaar terreur, waarbij Urrutigoetxea zijn persoonlijke bevindingen bij de grootste aanslagen kan geven. Zo komt er een kijk in de motivaties en werkzaamheden van de ETA, zelfs als de woordvoerder uitermate politiek te werk gaat en nooit echt het achterste van zijn tong laat zien."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op zoek naar het perfecte kerstpresentje? Geef dit jaar een streamingdienst cadeau!
Series / Streaming-diensten

Op zoek naar het perfecte kerstpresentje? Geef dit jaar een streamingdienst cadeau!

Geen idee wat je schoonmoeder wilt voor kerst? Geef haar één van deze streamingdiensten cadeau!

In de laatste week voor de feestdagen zit een groot deel van Nederland nog steeds met de handen in het haar voor een goed kerstcadeau. Waarom doe je anders geen streamingdienst cadeau? Hieronder zetten we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje.

Verschillende streamingdiensten, beschikbaar in Nederland, hebben het mogelijk gemaakt om meerdere maanden van hun dienst cadeau te doen. Lees gauw meer welke aanbieding het beste past bij jouw wensen.

Cinetree



​​Met Cinetree heb je nooit meer keuzestress én de beste films binnen handbereik. Het kleinschalige VOD-platform biedt namelijk een gecureerde lijst aan kwaliteitfilms aan, die om de zoveel tijd wordt ververst.

Cinetree biedt verschillende soorten giftcards aan, verschillend in prijs van €27,- tot €83,-. Lees onze review van Cinetree om meer te leren over het boetiekplatform.



Pathé Thuis



Behoefte aan een vrijblijvende streamingdienst met een gigantisch aanbod aan actuele films? Pathé Thuis is de enige Nederlandse streamingdienst met het complete aanbod aan actuele films van alle filmstudio's, waarbij gebruikers gewoon per film kunnen afrekenen.

Al vanaf €5,99 kan je een cadeaukaart van Pathé Thuis bestellen via verschillende online winkels. Lees onze review van Pathé Thuis om te checken of Pathé Thuis het juiste cadeau voor jou is om weg te geven.

CineMember



Het filmhuis thuis kan je krijgen via CineMember: een Nederlandse streamingdienst die zich richt op arthouseliefhebbers binnen de Benelux. Met een catalogus van 1000+ films hebben ze een flinke verzameling uit de line-up van verschillende grote filmfestivals bijeengesprokkeld.

De CineMember cadeaubon is verkrijgbaar voor €10,-, €20,-, €30,- of €50,-, en wordt netjes ingepakt thuis afgeleverd bij de gelukkige. Lees onze review van CineMember om te leren of deze arthousedienst het cadeau is dat je zoekt.



Videoland



De oude rotten zullen nog wel weten hoe dat was: je DVD'tjes huren bij de Videoland. Maar nu staat de herboren filmaanbieder sterk in zijn schoenen met meer dan 1,1 miljoen abonnees en heel veel Nederlandse films, series en programma's op hun platform.

Met keuze uit 3 verschillende giftcards kan je al vanaf €15,- 3 maanden Videoland cadeau doen. Twijfel je nog? Lees dan eerst onze review van Videoland en bepaal achteraf of Videoland dit jaar onder de boom hoort.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series winnen de race
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series winnen de race

Volgens onze recensenten kan je jouw tijd het beste inzetten met het kijken van deze nieuwe series.

Van gortdroge doemscenario's tot ineenstortende koningshuizen - Netflix heeft het allemaal voor je klaarstaan. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips voor een nieuwe serie en lichten hun keuzes toe.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

The Crown seizoen 6





★★★☆☆

Synopsis: Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

Recensie: "De grote klasse van de zestigste aflevering, waarin toch nog even stil wordt gestaan bij de dood van Elizabeth in september 2022, laat zien dat de kwaliteit van 'The Crown' ongeëvenaard is. Het is dan ook een trieste constatering dat niet alleen de koek op is, maar dat dit afsluitende seizoen de boeken in zal gaan als matig."

Lees de rest van de recensie.

Yu Yu Hakusho





★★★★☆

Synopsis: Tienercrimineel Yusuke Urameshi komt om tijdens een onbaatzuchtige daad en wordt gekozen tot geestendetective.

Recensie: "Zelfs als je moeite hebt om alle gebeurtenissen te volgen is 'Yu Yu Hakusho' een denderende ervaring die van het scherm spat. Het bovennatuurlijke karakter zorgt voor onverwachte wendingen waardoor de serie voortdurend verfrissend en onconventioneel blijft."

Lees de rest van de recensie.

Carol & The End of the World





★★★☆☆

Synopsis: Nu een wereldwijde apocalyps dreigt, heeft een vrouw moeite met het chaotische einde ter tijden. Ze zoekt naar betekenis in haar laatste maanden op aarde.

Recensie: "Er raast een planeet af op de aarde, wat betekent dat over minder dan acht maanden onze thuisplaneet wordt verwoest. Terwijl iedereen aan het feesten is, heeft Carol geen idee wat ze moet doen om de resterende tijd van haar leven te vullen… Op een dag ontdekt ze een bezigheid die wellicht bij haar past: administratief werk op een kantoor."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na het zien van deze 4 brute truecrimeseries op Netflix doe je geen oog meer dicht
Series / Featured

Na het zien van deze 4 brute truecrimeseries op Netflix doe je geen oog meer dicht

Ken jij spraakmakende truecrimeseries als 'Mindhunter' en 'Sins of Our Mother' al?

Na het succes van DAHMER gaan truecrimeseries als warme broodjes over de toonbank van Netflix. Check hieronder 4 steengoede voorbeelden en bepaal welke jij vanavond nog op gaat zetten.

Mindhunter



Eind jaren 70 zorgen twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepen zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen.

Bekijk nu bij Netflix.



Sins of Our Mother



De zoektocht naar de verdwenen kinderen van Lori Vallow leidt naar een reeks verdachte sterfgevallen, een nieuwe echtgenoot die ook in de dag des oordeels gelooft.

Bekijk nu bij Netflix.



When They See Us



Het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bekijk nu bij Netflix.




Worst Roommate Ever



Gewelddadige oplichters. IJskoude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen onthullen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt voorstellen.

Bekijk nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Se Eu Fosse Louísa Sonza'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Se Eu Fosse Louísa Sonza'

Biografische documentaire lijkt vooral veel medelijden op te willen wekken.

Regie: Isabel Nascimento Silva | Afleveringen: 3 | Speelduur: 33-43 minuten | Jaar: 2023

Louísa Sonza werd op jonge leeftijd bekend als zangeres in Brazilië. En zoals het vaker gaat met kindsterretjes zorgde haar bekendheid voor een bewogen jeugd. Ze trouwde jong, scheidde binnen enkele jaren en beleefde een zware periode. De zangeres was daardoor al snel omstreden en werd op de voet gevolgd door de media.

De driedelige documentaire Se Eu Fosse Louísa Sonza laat zien hoe Sonza deze jaren heeft ervaren. Ze is voornamelijk zelf aan het woord en vertelt onder meer over haar kindertijd, de periode waarin haar zangcarrière begon. Haar verhaal wordt ondersteund door beelden uit verschillende periodes in haar leven en zo nu en dan komen ook haar ex-partner en medecelebrity Whindersson Nunes en diverse van haar vrienden en collega's kortstondig aan het woord.

Na de breuk tussen Sonza en Nunes werd haar veel verweten door zijn fans en de media. Dat ze werd uitgemaakt voor hoer en golddigger ging niet in de koude kleren ging zitten. Sonza vertelt zelf hoe ze zo in haar begin twintigerjaren in een diep, zwart gat belandde en het niet meer zag zitten. De getoonde beelden van haar socialemediakanalen uit die periode laten duidelijk zien hoe ze destijds een emotioneel zware periode doormaakte.

De biografisch documentaire lijkt vooral Sonza's eigen kant van het verhaal te laten zien. De zangeres vertelt hoe ze de afgelopen jaren zelf heeft ervaren en wil duidelijk laten zien hoe het was om in haar schoenen te staan. Zo nu en dan is er een positieve noot, zoals het feit dat haar album in deze donkere periode gigantisch goed scoorde, wat goed was voor haar roem en inkomsten, maar over het algemeen lijkt ze vooral te willen zien hoe zwaar ze het heeft gehad.

Steeds maar weer wordt benadrukt waarmee ze moest omgaan en hoe moeilijk ze het heeft gehad met alle veroordelingen en dreigementen die ze naar haar hoofd geslingerd kreeg. Ze werd soms zelfs door fans van Nunes met de dood bedreigd om wat ze hem zou hebben aangedaan. Beide partijen bevestigen in de afleveringen dat de breuk geheel wederzijds en in goed overleg tot stand kwam.

De documentaire lijkt er dan ook voornamelijk op gericht om medelijden op te wekken en misverstanden de wereld uit te helpen. Sonza wil duidelijk zielig gevonden worden, hoewel ze dit niet direct als zodanig benoemt. Se Eu Fosse Louísa Sonza is gemaakt om de zangeres uit een kwaad daglicht te halen, maar heeft verder niet heel veel nieuws of enige diepgang te bieden.

★★☆☆☆

Se Eu Fosse Louísa Sonza is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-serie met 'Game of Thrones'-actrice krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Scifi-serie met 'Game of Thrones'-actrice krijgt tweede seizoen

De bijzondere sciencefictionserie 'Beacon 23' is nog lang niet klaar.

Vorige maand ging in de Verenigde Staten het eerste seizoen van Beacon 23 van start. De serie is nog maar net afgelopen, maar MGM+ maakt nu al bekend dat er een tweede seizoen komt.

De sciencefictionserie is een verfilming van het gelijknamige boek van Hugh Howey, bij velen bekend als het brein achter Silo van Apple+. Het vertelt het verhaal van een overheidsagent en een militair die vast komen te zitten op een ruimtestation.

Lena Headey


De hoofdrol wordt gespeeld door Lena Headey, die de wereld vooral kent als Cersei Lannister uit Game of Thrones. Haar tegenspeler is acteur Stephan James.

Headey is overigens niet de enige oude bekende uit Game of Thrones in de serie. Ramin Djawadi, de man achter de wereldberoemde titelmuziek van de fantasyserie, schreef namelijk ook de muziek voor Beacon 23.

Beacon 23


Beacon 23 is vooralsnog niet opgepikt door een Nederlandse streamingsdienst. Wellicht komt daar met het tweede seizoen verandering in.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerard Butler weet Netflix helemaal te veroveren met zijn nieuwste film
Films / Nieuws

Gerard Butler weet Netflix helemaal te veroveren met zijn nieuwste film

De actiethriller Operation Kandahar vliegt de Netflix Top 10 binnen, een prima avondje vermaak.

Acteur Gerard Butler is bijzonder geliefd bij het grote publiek. De Schotse acteur brak ooit door met films als 300 en P.S. I Love You, maar hij was ook al te zien in de James Bond-film Tomorrow Never Dies.

Zijn laatste film heet Kandahar of Operation Kandahar. De laatste titel heeft de film namelijk op Netflix, waar deze nu hoge ogen gooit. De actiethriller van regisseur Ric Roman Waugh komt direct binnen op een tweede plaats in de Netflix Top 10.

Tom Harris


In de film, eerder dit jaar nog te zien op het witte doek, speelt Butler de rol van Tom Harris. Hij is een CIA-agent die in Afghanistan een belangrijke missie weet te voltooien waarmee hij veel vijanden maakt.

Hij komt echter vast te zitten in het land als de CIA hem laat vallen. Samen met de Afghaanse vertaler Mohammed Doud zit hij middenin het vijandelijk gebied. Met zowel ISIS als de Taliban op hun hielen moeten ze 650 kilometer afleggen naar Kandahar waar ze gered kunnen worden.

Lekkere actiefilm


Met 45 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een 6,1/10 op de IMDb is de score van Operation Kandahar niet bepaald indrukwekkend, maar ruim voldoende voor een avondje blockbuster-vermaak.



Wil je Operation Kandahar graag even opzetten, ga dan naar Netflix en klik op play. De film duurt net geen twee uur en dat is wel net iets langer dan de gemiddelde snelle actiefilm.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat we al weten over 'Welcome to Derry', de spin-off van de 'IT'-horrorfilms met Pennywise the Clown
Series / Featured

Wat we al weten over 'Welcome to Derry', de spin-off van de 'IT'-horrorfilms met Pennywise the Clown

Er komt een bloedstollende prequel-serie genaamd Welcome to Derry over de geschiedenis van de moordende clown Pennywise in het dorpje Derry.

Pennywise The Clown-fans opgelet. Er zit een bloedstollende prequel aan te komen over de gebeurtenissen in het dorpje Derry in de jaren zestig. Je weet wel, Derry is het dorpje waar Stephen King zijn horrorverhalen IT liet afspelen.

Toen HBO en Warner Bros. vorig jaar maart bekend maakten dat de serie Welcome to Derry zou gaan heten wisten we genoeg. Dit zal gaan over hoe de enge clown Pennywise uit IT is geworden tot wat hij is.

Detail


De regisseur van de twee eerdere zeer succesvolle films, Andy Muschietti, zal samen met zijn zus, Barbara Muschietti, als uitvoerend producent aan de serie werken. Saillant detail is dat er daadwerkelijk opnieuw gefilmd wordt in het Canadese stadje Port Hope.

Derry wordt elke 27 jaar geteisterd door een kwaadaardige aanwezigheid die bekend staat als Pennywise, een demonische clown met een extra dimensionale oorsprong, die verschillende vormen kan aannemen. Wat dat precies betekent blijft voorlopig nog een groot vraagteken.

Moordende Clown


De IT prequel-serie Welcome to Derry zal de geschiedenis van de moordende clown verder uitdiepen en een frisse blik werpen op de manier waarop hij zijn vloedgolf van terreur op het stadje loslaat.

Bekijk op instagram


Over de oorsprong van Pennywise staat wel iets geschreven in de boeken van Stephen King, toch blijft een groot deel van zijn verleden een mysterie. Pennywise voedt zich met angst, en zijn favoriete tussendoortje zijn kinderen, waardoor hij een meer dan angstaanjagende tegenstander is in IT and IT Chapter Two.

Angekondigd


Cast en crew zijn begonnen met filmen in mei 2023 en in januari worden de opnames weer opgepakt tot midden 2024. Recent verscheen er een HBO Preview-video met de eerste beelden uit de serie en de aankondiging dat deze zal debuteren in 2025. Even geduld nog dus.



Wat we nog kunnen melden is dat Bill Skarsgård helaas niet terugkomt in de rol van Pennywise. De castleden zijn: Jovan Adepo (Fences, Overlord), Chris Chalk (Gotham, Perry Mason), Taylour Paige (The Toxic Avenger, Ma Rainey’s Black Bottom), James Remar (The Warriors, Sex and the City), Stephen Rider (Instinct, Daredevil) en Madeleine Stowe (Revenge, 12 Monkeys).


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzersterk ontvangen serie 'Pørni' op NPO3: een dikke hit waar je naar blijft kijken
Series / Nieuws

IJzersterk ontvangen serie 'Pørni' op NPO3: een dikke hit waar je naar blijft kijken

De vermakelijke komedieserie Pørni heeft al drie seizoenen en is een aanrader.

Heb jij de serie Pørni al eens aangezet? De serie wordt al een tijdje uitgezonden door KRO/NCRV op NPO3. Vanavond verschijnt een nieuwe aflevering en daarom zetten we de serie opnieuw in het zonnetje.

Pørni is een Noorse drama/komedieserie van Henriette Steenstrup. Het eerste seizoen verscheen in 2021 en ondertussen zijn er drie seizoenen. De serie verscheen oorspronkelijk op Viaplay.

Pørni


De serie volgt de moeder Pørni. Ze heeft twee dochters en haar ex is naar Kopenhagen verhuisd en heeft alleen oog voor zichzelf. Een behoorlijke hufter. Daarnaast heeft ze ook de zorg over haar kinderlijke vader en haar 15-jarige neefje, aangezien Pørni's zus recent is overleden tijdens een ongeluk.

Pørni werkt bij de kinderbescherming. Ze heeft daar een oogje op advocaat Bjørnar. Het is overduidelijk: Pørni's leven is niet zo normaal, al wil ze maar al te graag een normaal leven hebben.

Sterk ontvangen


Op MovieMeter staan de seizoenen van Pørni er goed voor met respectievelijk de scores 3,80, 3,50 en 3,25: gemiddeld een 3,60/5. Nog meer bewijs van de goede ontvangst is de score op de IMDb: 8,1/10 na zo'n 2,5 duizend stemmen.



Pørni staat overigens ook op NPO Start & Plus. Alleen de eerste afleveringen van seizoen 3 zijn gratis te streamen. Vanavond is aflevering drie te zien op NPO3 van 23.53 uur tot 00.21 uur.

Aflevering 3


Pørni hoort belangrijk nieuws over de baby van Bjørnar, maar het is nog maar de vraag of dat echt nog iets kan veranderen aan hun relatie. Iedereen heeft gedoe met kerstavond en het lijkt er even op dat Pørni het alleen moet vieren. Net als ze denkt dat het toch nog goedkomt, heeft een vriend schokkend nieuws. Pørni zal snel in actie moeten komen om een tragedie te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' geeft veel hints voor seizoen 5 met Will, maar mag Noah Schnapp eigenlijk wel terugkomen?
Series / Nieuws

'Stranger Things' geeft veel hints voor seizoen 5 met Will, maar mag Noah Schnapp eigenlijk wel terugkomen?

Fans willen heel graag dat Will in het middelpunt staat van seizoen 5, maar ze hoeven Noah Schnapp nooit meer te zien.

Iedereen werd op slag verliefd op Hawkins en alle personages na het zien van het eerste seizoen van Stranger Things. De hitserie begon met Will (Noah Schnapp) in het middelpunt en fans hopen dat het eindigt met Will in het middelpunt.

De officiële verschijningsdatum is nog niet bekend, maar het script is af en het creatieve team is volop bezig met de pre-productie. Ondertussen geven de Duffer broers enkele details over het vijfde en laatste seizoen weg.

Seizoen 5


Ross Duffer sprak met Variety: "Will staat weer centraal in seizoen 5. Will is eraan gewend de jongste te zijn, de introverte, degene die beschermd wordt. Een deel van zijn reis is dus niet alleen seksualiteit; het is Will die van kleine jongen opgroeit tot jonge man."

Will speelt een hele belangrijke rol in Stranger Things, aangezien alles begon met zijn verdwijning. Aan de andere kant is hij ook heel belangrijk voor de vriendengroep, aangezien hij de lijm is die iedereen bij elkaar houdt.

Controverse rondom Noah Schnapp


Het is heel poëtisch dat Stranger Things begint en eindigt met Will, maar fans willen niets meer met Schnapp te maken hebben. Hij is de laatste jaren namelijk het middelpunt geweest van enkele controverses.



Zo is hij gefilmd met stickers met het opschrift: 'Zionisme is sexy' en 'Hamas is ISIS'. Daarnaast heeft hij enkele jaren geleden een privé-gesprek met DOJA Cat op sociale media gedeeld. En in 2020 ging er een video rond van Schnapp waarin hij meezong met Freaky Friday van Lil Dicky, waarna hij beschuldigd werd van het gebruiken van het n-woord.

De toekomst van Schnapp bij Stranger Things


Veel kijkers vinden dat Schnapp door deze acties niet meer terug mag keren als Will en zijn een petitie tegen hem gestart. Ondanks de petitie ziet het ernaar uit dat Schnapp alsnog terug zal keren als Will.



Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De twee makers van 'The Big Bang Theory' hebben bijna gevochten om dit koppel
Series / Nieuws

De twee makers van 'The Big Bang Theory' hebben bijna gevochten om dit koppel

De twee mede-makers van The Big Bang Theory hadden niet dezelfde ideeën over de finale van seizoen 4 en dit zorgde voor problemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Niet alle fans vinden dezelfde momenten in een serie leuk en ook hebben ze altijd discussies wie beter bij wie past. In het geval van The Big Bang Theory hadden de twee mede-makers ook een goede discussie over de serie.

In de finale van seizoen 4 kwamen Penny en Raj bij elkaar voor een verrassende onenightstand en dit zorgde voor heel wat problemen. Leonard had op dit moment namelijk een relatie met Raj’s zus Priya. Hierdoor moest Penny met Raj naar bed om Leonard pijn te doen.

Niet met elkaar eens


De makers Steve Molare en Chuck Lorre hadden verschillende meningen hierover. Lorre vond het idee leuk, maar Molare had hier andere ideeën over. Dit vertelde hij aan TVLine:

"Ik ben er de hele pauze door van streek geweest. Toen we weer aan het werk gingen, ging ik naar boven naar het kantoor van Lorre en zei: 'Dit zit me echt dwars.'" Ook gaf hij enkele alternatieven voor de scène.

Een compromis


Lorre was het niet helemaal eens met het idee van Molare, maar hij zag dat het heel belangrijk voor hem was. Dat was dan ook de reden dat hij toegaf.



De oplossing? Raj geeft uiteindelijk toe dat hij en Penny nooit echt geslachtgemeenschap hadden gehad, omdat hij heel snel klaarkwam. Dit is natuurlijk geen excuus voor alles, maar het maakt het (misschien) een heel klein beetje beter.

Te streamen op HBO Max


Stream The Big Bang Theory op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Carol & the End of the World'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Carol & the End of the World'

Jammer dat Carol het middelpunt is, want het leukst is alles dat niet om haar draait.

Regie: Luis Grané, Erica Hayes, Mollie Helms | Cast (stemmen): Martha Kelly (Carol), Kimberly Hebert Gregory (Donna), Mel Rodriguez (Luis), Beth Grant (Pauline), Laurie Metcalf (H.R.), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-33 minuten | Jaar: 2023

Hoe groter de fictie, hoe meer alles moet kloppen. Schrijver George R.R. Martin bedacht niet slechts het verhaal en de personages voor Game of Thrones, maar creëerde ook diverse continenten en alle flora, fauna en culturen die daarop leven. 'Worldbuilding' noemt men dat. Want als er niet genoeg is nagedacht over de verzonnen realiteit, dan speelt het toneelstuk zich af op een wankele bühne. Zoals bij Carol & the End of the World, waarin de logica te afwezig is om niet af te leiden.

Er raast een planeet af op de aarde, wat betekent dat over minder dan acht maanden onze thuisplaneet wordt verwoest. Terwijl iedereen aan het feesten is, heeft Carol geen idee wat ze moet doen om de resterende tijd van haar leven te vullen. Ze voelt zich niet thuis onder de mensen die zuipen, naaien en extreme sporten uitvoeren – in principe iedereen ter wereld, inclusief haar ouders. Op een dag ontdekt ze een bezigheid die wellicht bij haar past: administratief werk op een kantoor.

Het mag dan wel een animatieserie zijn, maar er klopt weinig van. Dat de wereld geen gewelddadige chaos is geworden is niet realistisch, maar acceptabel. Maar het slaat nergens op dat de mensheid alleen nog maar bezig is met feesten en dromen najagen en toch in leven kan blijven. Want zelfs als iedereen alles eerlijk deelt, zullen de schappen in de supermarkten na enkele dagen leeg zijn. Dat Carols ouders op een cruise gaan betekent kennelijk dat er nog steeds tientallen mensen bereid zijn om als personeel toe te kijken hoe anderen luieren en feesten.

Helaas is er nog een groter probleem om deels af te leiden van deze onlogische setting: een vermoeiend en gortdroog hoofdpersonage. "Hey, pretty mama" is gelinkt aan Johnny Bravo, "Eat my shorts" hoort bij Bart Simpson. Wanneer voortaan in films of series een personage op zeikerige wijze zegt "I don't know", dan denken kijkers die Carol kennen wellicht aan haar.

Als dit het personage is dat bedenker Dan Guterman voor ogen had, dan is Martha Kelly de perfecte actrice om Carol haar stem te geven: een trage en monotone zeur waarvan je je afvraagt of er een schroefje los zit. De eerste helft van het seizoen is Carol een zwart gat voor conversaties. Even lijkt dit bijzonder interessant te gaan worden: een animatieserie met een arthousegevoel over iemand die niet weet wat ze aan moet met het vergaan van de wereld. Maar Carol is echt té pessimistisch, zo'n mens waar niks in zit.

Guterman voelde zich blijkbaar genoodzaakt om naast drama ook platte humor in de serie te stoppen, aangezien die toch al voor volwassenen is. Dit gebeurt vooral in de vorm van mensen die overal constant seks met elkaar hebben. Dat het niet past lijkt Guterman zelf ook door te hebben, aangezien de aanwezigheid hiervan binnen de tien afleveringen steeds meer afneemt.

Daardoor begint de ietwat aparte animatiestijl en de arthousevibe te floreren, wat de serie enige charme geeft. Wat helpt is dat andere personages ook wat aandacht krijgen. Het is een stuk gezelliger zodra Carol niet aanwezig is. In de eerste aflevering komt ze een man tegen die als een blok voor haar valt. Een latere aflevering is volledig aan hem gewijd en toont hoe hij tijdens een roadtrip een band opbouwt met zijn tienerzoon.

Ook Carol wordt levendiger, maar dat gebeurt met lui schrijfwerk. Het kantoor dat Carol ontdekt is de plek waar zich tientallen andere mensen bevinden die hebben ontdekt dat ze gewoon hun tijd willen uitzitten met werk verrichten in plaats van al dat hysterische gefeest. En dan komt Carol die uitgerekend hier gaat snakken naar sociaal contact en zich gaat opdringen aan haar collega's. Zij brengt uiteindelijk wat leven in dit dooie kantoor.

Lekker makkelijk, zo. Het personage dat met rust gelaten wilde worden vindt een plek met anderen die met rust gelaten willen worden. Ze gaat zich met hen bemoeien, wat iedereen spontaan blijkt te verwelkomen en het personage is de held: een stil water dat een diepe grond bleek te hebben. Een aflevering met Carols zus eindigt ermee met dat de zus zegt dat ze altijd zo opkeek tegen Carol, want juffrouw "ik weet niet het" weet altijd zo precies wat ze wil.

En wat is de boodschap precies? Elke introvert wil stiekem extrovert zijn? Elk stil water heeft een diepe grond? Mensen die niet weten wat ze willen zijn het meest interessant? Op al deze vragen is het antwoord nee. Enkele losse afleveringen doen wensen dat dit een serie was met elke aflevering een losstaand verhaal binnen een wereld die vergaat, met mensen die daar ieder op hun eigen manier mee omgaan.

Het wordt al gauw duidelijk dat de laatste aflevering niet over de laatste dag van de mensheid zal gaan en dat Carol & the End of the World nog wat extra seizoenen wil doorgaan. De planeet die op aarde afkoerst wordt neergezet als een mysterieus object en er is een minuscule kans dat de mensheid het zal overleven. Dat doet vrezen dat de uiteindelijke ontknoping net zo suf zal zijn als Carol zelf. En dat is dus extreem suf.

★★★☆☆

Carol & the End of the World is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Remake van scifi-klassieker 'The X-Files' in de maak met meer diverse cast bij Disney
Series / Nieuws

Remake van scifi-klassieker 'The X-Files' in de maak met meer diverse cast bij Disney

Ook voor deze klassieker lijkt het erop dat het een nieuwe 'moderne' remake krijgt.

In 1993 kwam televisienetwerk FOX met een nieuwe en baanbrekende scifi-serie genaamd The X-Files. Het werd een enorm succes en liep maar liefst negen oorspronkelijke seizoenen. Maar daar komt verandering in.

Zoals vele bekende titels tegenwoordig een remake, reboot of prequel krijgen, ontkomt The X-Files er ook niet aan. Maker van de films Black Panther en Creed, Ryan Coogler, zal de nieuwe serie voor Disney gaan ontwikkelen.

Wordt een hele kluif


Hoewel exacte details over de nieuwe reboot grotendeels onbekend zijn, melden verschillende media dat de serie bevestigd is en het moet worden gezien als een 'nieuwe versie'. Maker van het origineel, Chris Carter, wist al eerder van de plannen en deelde zijn mening:

"Ik sprak laatst met een jongeman, Ryan Coogler, die een reboot gaat maken van 'The X-Files' met een diverse cast. Dat wordt nog een flinke kluif, want we hebben zo'n beetje alles al behandeld."

Disney en moderniteit


Disney heeft met een recente reeks aan remakes in een 'modern' jasje niet bepaald veel successen gescoord. Het publiek hekelt vooral de onnodigheid aan remakes, en vooral films zien dit terug in een terugloop van bezoekersaantallen. Wellicht wordt de nieuwe The X-Files wel een regelrechte hit.



Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen van het origineel te bekijken. Kijk alle afleveringen van The X-Files op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat kan je verwachten in 'One Piece' seizoen 2
Series / Featured

Wat kan je verwachten in 'One Piece' seizoen 2

De serie volgt het verhaal van Monkey D. Luffy en zijn bemanning, terwijl ze op zoek gaan naar de ultieme schat genaamd de One Piece.

Het is bevestigd! OnePiece krijgt een tweede seizoen. De Netflix-serie heeft zoveel records gebroken dat het heel vreemd zou zijn geweest als de Japanse serie geen vervolg zou krijgen. Dus we gaan zeker nog een seizoen kunnen genieten van Luffy and the Straw Hat Pirates.

One Piece is een hele populaire Japanse anime- en mangaserie uit eind jaren negentig, gemaakt door Eiichiro Oda. De serie volgt het verhaal van Monkey D. Luffy en zijn bemanning, terwijl ze op zoek gaan naar de ultieme schat genaamd de One Piece. Deze serie heeft ook talrijke films, video games en merchandise voortgebracht en blijft een van de bestverkopende manga-series aller tijden.

Geduld


Eigenlijk kon een live action serie niet uitblijven. Twee weken nadat de live action serie op Netflix online ging werd er door One Piece producenten Steven Maeda en Matt Owens al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen zou komen. Echter, fans zullen geduld moeten opbrengen want het vergt ontzettend veel werk om al het materiaal, meer dan 1000 afleveringen, te doorgronden om te gebruiken.

Een van de redenen waarom de serie zo populair is geworden, is het feit bij veel fans nostalgische herinneringen oproept aan de dagen van de zaterdagochtend-tv momenten in je pyjamaatje met een bordje ontbijt op schoot. Je herleeft als het ware die kinderlijke opwinding helemaal opnieuw.

Cast


De serie staat bekend om zijn kleurrijke personages, epische gevechten en avontuurlijke verhaallijnen. Het verhaal wordt geprezen om zijn karakterontwikkeling en verhalende diepte. We kunnen met stellige zekerheid melden dat we zeker weer Iñaki Godoy als Monkey D Luffy, Emily Rudd als Nami, Mackenyu als Roronoa Zoro, Jacob Romero als Usopp en Taz Skylar als Sanji in de cast line up zullen terugzien.



We hopen met ons hele hart dat het tweede seizoen, net als het eerste seizoen, uit minimaal acht afleveringen zal bestaan. Het eerste seizoen besloeg nauwelijks het aantal afleveringen van het eerste seizoen van de anime-serie die maar liefst 61 afleveringen telde.

10 afleveringen


Het is goed mogelijk dat Netflix dit goed zal maken door het tweede seizoen af ​​te ronden met 10 afleveringen. De makers kunnen niet wachten om te delen welke avonturen ze in petto hebben.



Oude vijanden zullen hun aanwezigheid de tweede keer echter zeker laten gelden. Maar wie zou de King of the Pirates zijn zonder zijn vijanden, en in het eerste seizoen hebben Luffy en zijn team er heel wat verzameld. Maar wat de fans echt willen zien, is de terugkeer van de slechteriken: Arlong (McKinley Belcher) en Buggy de Clown (Jeff Ward).

Netflix


Wil je het eerste seizoen nog zien, dan vind je deze nu hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen