search
Man is zelf de klos nadat hij Amazon aanklaagde vanwege 'The Lord of the Rings'-serie
Series / Nieuws

Man is zelf de klos nadat hij Amazon aanklaagde vanwege 'The Lord of the Rings'-serie

Man beweert dat Rings of Power, gebaseerd op Tolkiens boeken, geïnspireerd is op zijn ongepubliceerde boek The Fellowship of Kings.

Het komt wel vaker voor dat een serie in de problemen komt en soms pakt dit heel slecht uit voor de serie. In dit geval liep een rechtspraak fout af voor de man die Amazon aanklaagde.

De Amerikaanse schrijver Demetrious Polychron schreef in 2017 het boek The Fellowship of the King. Dit boek bleek al snel veel overeenkomsten te hebben met The Lord of The Rings van J.R.R. Tolkien (in het Nederlands het boek In de ban van de ring).

Aanklagen


Volgens Polychron pleegt de serie van Amazon, Lord of the Rings: The Rings of Power, plagiaat op zijn boek. Dit is dan ook de reden dat hij Amazon en de Tolkien Estate aanklaagde. De Tolkien Estate beheert het nalatenschap van Tolkien.

De rechtspraak pakte echter niet goed uit voor Polychron en hij werd beschuldigd van het gebruiken van de personages van Tolkien zonder toestemming. Daar hield het slechte nieuws voor de schrijver niet op.

Vernietigen van zijn boeken


Naast dat de schrijver nu officieel plagiaat heeft gepleegd, moet hij ook al zijn werk (digitaal en op papier) vernietigen. Het werk van Polychron is nooit officieel uitgebracht en dat mag nu dus ook niet meer. Ook is het nu verboden voor hem om een vervolg te schrijven op zijn boek.Daarnaast moet de schrijver ruim 120.00 euro betalen aan proceskosten. Polychron is dus hard aangepakt door Amazon en de Tolkien Estate. De entiteit hoopt dan ook dat Polychron als voorbeeld kan dienen voor anderen die de boeken van Tolkien willen gebruiken voor hun eigen verdiensten.

Te streamen op Prime Video


Stream Lord of the Rings: Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen