search
De potentiële kritiek op 'The Last of Us' doet Bella Ramsey helemaal niets
Series / Nieuws

De potentiële kritiek op 'The Last of Us' doet Bella Ramsey helemaal niets

Bella Ramsey ligt weer onder vuur, maar het jonge talent trekt zich hier niks van aan en vertrouwt in de makers van The Last of Us.

The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige game van Naughty Dog, was één van de meest populaire series van 2023. De serie is verlengd voor een tweede seizoen en hoewel hier veel kritiek op zal komen, zegt Bella Ramsey (Ellie) hier geen last van te hebben.

Het tweede deel van de game, The Last of Us Part II, speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen van deel 1 af. Ondanks dat deel 1 zo goed ontvangen werd, kreeg deel 2 te maken met kritiek die de game seksistisch en homofoob noemde.

Kritiek


Ook de HBO-serie The Last of Us kreeg veel kritiek na het casten van Bella Ramsey (hen/hun) als Ellie. Het zou logisch zijn als de jonge acteur last zou krijgen van deze negatieve reacties, maar volgens Ramsey doet het hun niks.

In een interview met The Independent liet Ramsey weten waarom hen geen last heeft van kritiek: "Welke beslissing de makers ook nemen, er zullen altijd verschillende meningen zijn. Het is best fijn om er nu gewoon afstand van te hebben."

Kritiek op Ramsey


Velen vinden dat Ramsey vervangen moet worden in seizoen 2, aangezien Ellie in dat verhaal ouder is. Ramsey is op het moment van schrijven 20 jaar en dit komt ongeveer overeen met de leeftijd van Ellie in deel 2 van de games.

Bekijk op instagram


Ramsey ziet er redelijk jong uit voor hun leeftijd, wat precies de reden was dat hen zo goed was voor de 14-jarige Ellie in seizoen 1. Maar is er eigenlijk wel een probleem? Veel series casten acteurs die aanzienlijk ouder zijn dan hun personages. The Last of Us seizoen 2 zou hierin een verfrissende verandering kunnen zijn.

Te streamen op Max


stream The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen