search
Favoriete vampierserie blijkt niet onsterfelijk: laatste seizoen aangekondigd
Series / Nieuws

Favoriete vampierserie blijkt niet onsterfelijk: laatste seizoen aangekondigd

What We Do in the Shadows van FX stopt na het aankomende zesde seizoen.

In 2014 verscheen de film What We Do in the Shadows van Jemaine Clement en Taika Waititi en deze was zo'n succes dat er in 2019 een serie startte die gebaseerd is op de film. Nu komt het bericht dat deze serie aan een einde gaat komen.

Volgens Vulture starten binnenkort de opnames voor het zesde en laatste seizoen van de mockumentary horrorkomedieserie die begeleid wordt door Clement.

Vier vampiers


De serie volgt het dagelijkse leven van vier vampiers die al honderden jaren samen zijn. Na een bezoek van hun duistere heer en leider, worden ze herinnerd aan hun doel toen ze meer dan een eeuw geleden naar New York City kwamen.

What We Do in the Shadows, waarvan elk seizoen bestaat uit tien afleveringen, kreeg gedurende de afgelopen jaren maar liefst 24 Emmy Awards-nominaties, waaronder voor Beste komedieserie in 2020 en 2022.

Acteurs


De cast bestaat uit namen als Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillen, Kayvan Novak, Mark Proksch en Kristen Schaal en in juli en augustus werd het meest recente vijfde seizoen uitgezonden door zender FX.In Nederland kijk je What We Do in the Shadows op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen