search

Ons nieuws van vrijdag 22 december 2023

Recensie Disney+-serie 'Soundtrack #2'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Soundtrack #2'

Dit muzikale K-drama laat een heel ander geluid horen dan zijn voorganger.

Regie: Jung-kyu Choi, Hee-won Kim | Cast: Sae-rok Keum (Hyeonseo), Sang-hyun Noh (Suho), Jeong-hyuk Son (Kei), Seung-woo Kwon (Chang-sik), Hye-jin Jeon (Jin-kyeong Kim), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-51 minuten | Jaar: 2023

De opvolger van het in Zuid-Korea zeer succesvolle Soundtrack #1 zet direct een compleet andere toon dan zijn voorganger. Heel anders dan Eunsoo en Sunwoo die kalm en lieflijk onherroepelijk op elkaar af stevenden, zijn nieuwe personages Hyeonseo en Suho chaotische aanmodderaars die onverwacht tegen elkaar opbotsen. De door financiële problemen geteisterde Hyeonseo neemt noodgedwongen de overwerkte Suho aan als leerling pianolessen die zijn psychiater hem adviseerde tegen de stress. Zo begint een grappig verhaal met herkenbare personages.

Dat verhaal begint snel. In tegenstelling tot de vorige keer is er ditmaal geen trage, kalmerende opbouw tussen de twee hoofdpersonages, maar krijgt de kijker onmiddellijk de haat-liefderelatie tussen exen Hyeonseo en Suho voorgeschoteld. De makers van Soundtrack #2 kiezen voor een heel andere sfeer met meer realiteit en hilariteit. Die zal liefhebbers van mierzoete romkoms mogelijk niet aanstaan, maar andere kijkers juist goed bedienen.

Soundtrack #1 zat vol met mooie plaatjes van fotograaf Sunwoo, meestal van de natuur, wat bijdroeg aan het rustgevende karakter van de serie. Soundtrack #2 speelt zich bijna volledig af in de stad, maar dat weerhoudt de makers er niet van om toch met de mooiste shots de gevoelens van de hoofdpersonen te omlijsten. In de hectiek van de stad is zeker poëzie te vinden, net zoals er schoonheid is tussen twee mensen die van elkaar houden wier problemen hen boven het hoofd groeien.

Wat er precies is gebeurd waardoor Suho en Hyeonseo elkaar zijn gegaan blijft zo lang mogelijk verborgen. Een slimme zet die de kijker geboeid houdt. Gaandeweg komen er antwoorden, maar tot op het laatste moment blijft het ingewikkeld. Een eenduidige reden waarom de twee hun relatie zagen stuklopen is er niet, wat voor velen herkenbaar zal zijn.

In romantische komedies is er vaak een simpele oorzaak voor een relatiebreuk (meestal een misverstand), dus dat de makers van Soundtrack #2 voor een meer realistische insteek kiezen maakt het verhaal veel herkenbaarder. Ook de problemen van de hoofdpersonen zijn die van echte mensen. De medische klachten van workaholic Suho zijn zowaar bestaande symptomen van overwerkt zijn. Ook Hyeonseos twijfel om haar werk als pianolerares op te geven voor iets lucratievers is uit het leven gegrepen.

Hoewel de muziek net zo zoetsappig is als wat Soundtrack #1 liet horen, is deze ditmaal meer uptempo, wat beter past bij de nieuwe stijl. De focus op pianomuziek voegt wat nostalgie toe aan het verhaal van twee voormalige geliefden. Ook kan hierdoor personage K in het verhaal worden gebracht, die de liedjes zingt en als stoorzender moet functioneren voor de hereniging van Hyeonseo en Suho. Dit pakt echter wat vreemd uit.

Suho en Hyeonseo stuiten beiden per toeval op K en dat leidt tot een samenwerking tussen de drie, die niet altijd ergens op slaat. Dat zij bijvoorbeeld met zijn drieën in één huis moeten verblijven om aan een liedje te werken is op zijn zachtst gezegd behoorlijk vaag. Dat Hyeonseo ook naar K toetrekt en weg van Suho is een logische verhaalkeuze. Maar wanneer de drie ruziënd samen boodschappen gaan doen alsof ze huisgenoten zijn in een goedkope sitcom, raakt het verhaal wel erg ver verwijderd van waar het eigenlijk over zou moeten gaan.

Het is lange tijd onduidelijk of Hyeonseo en Suho zich weer zullen herenigen. Na een paar afleveringen ontstaat steeds meer het gevoel dat het hier om een hernieuwd afscheid gaat, waarbij de personages berusting zullen vinden in plaats van elkaar. Knap gedaan, want het houdt de uitkomst van dit verhaal tot het einde spannend.

Helaas zakt dat verhaal voor het einde al zeer vaak in. Van het dynamische begin is na zes lange afleveringen steeds minder over. Het was dan ook beter geweest als de serie uit slechts vier afleveringen zou bestaan, zoals Soundtrack #1. Dat die serie zo kort was is veelbesproken in Zuid-Korea. Het is namelijk het kortste K-drama ooit. Dat de opvolger daarvan afwijkt blijkt geen goede keus. Het merendeel van de andere veranderingen is dat wel, dus heel jammer dat de complexe, herkenbare personages niet beter tot hun recht komen in Soundtrack #2.

★★☆☆☆

Soundtrack #2 is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verslaafd aan Tom Blyth als Coriolanus Snow in 'Ballad Of Songbirds & Snakes'? Bekijk dan deze serie
Series / Nieuws

Verslaafd aan Tom Blyth als Coriolanus Snow in 'Ballad Of Songbirds & Snakes'? Bekijk dan deze serie

Tom Blyth (Coriolanus Snow) houdt ervan om moreel grijze personages te spelen en deze serie is hier het bewijs van.

Rond het jaar 2010 waren dystopische verhalen heel erg populair en daar heeft schrijfster Suzanne Collins goed gebruik van gemaakt. Haar The Hunger Games-boeken zaten vol met scherp commentaar op de maatschappij en intrigerende personages en de films deden hier niet voor onder.

De franchise is nog steeds erg populair en eerder dit jaar is de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes uitgekomen die het verhaal van Coriolanus Snow (Tom Blyth) en Hunger Games kandidaat Lucy Gray (Rachel Zegler) vertelt. Iedereen was op slag verliefd op Lucy Gray en ook kon niemand ophouden over Tom Blyth.

De perfecte serie


Blyth speelt ook in The Gilded Age als Archie Baldwin, maar Billy the Kid is perfect als je meer van de 28-jarige acteur wil zien. Blyth speelt de outlaw Billy, één van de meest beruchte scherpschutters in het Wilde Westen.

De serie vertelt het verhaal van Billy, ook bekend als William H. Bonney, en zijn strijd om de juiste keuzes te maken nadat hij als jonge tiener zijn ouders heeft verloren.

Seizoen 2


Billy the Kid is perfect om in één keer te bingen, aangezien het eerste seizoen uit acht afleveringen bestaat. Het tweede seizoen heeft op het moment van schrijven slechts vier afleveringen. Het tweede deel van seizoen 2 zal in 2024 verschijnen.Op dit moment lijkt het erop dat je Billy the Kid nergens kunt streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Yoh! Christmas'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Yoh! Christmas'

Een vrouw heeft krap een maand om ervoor te zorgen dat ze niet in haar eentje op het kerstdiner van haar familie verschijnt.

Regie: Johnny Barbuzano, Chris Beasley, Lauren Chengan, e.a. | Cast: Katlego Lebogang (Thando Mokoena), Siya Sepotokele (Charles), Anthony Oseyemi (Ben Bakare), Sthandiwe Kgoroge (Nellie Mokoena), Tumisho Masha (Simon), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 31-37 minuten | Jaar: 2023

Verpleegkundige Thando is op een leeftijd waarop veel mensen beginnen te settelen. Zelf is ze best tevreden met haar vrijgezelle bestaan, maar ze voelt wel de druk van haar familie, die haar tijdens iedere bijeenkomst eraan herinnert dat ze alleen is. Ze is hier zo klaar mee dat ze ineens verkondigt dat ze een vriend heeft en deze mee zal nemen met kerstmis. Het kerstdiner is al over vierentwintig dagen, dus ze moet snel op zoek naar een man.

Ze doet hier aanvankelijk erg haar best voor. Doordat we haar nog steeds zien worstelen met het einde van haar vorige relatie rijst het idee dat ze misschien toch wel behoefte heeft aan een partner, alleen komt ze de prins op het witte paard maar niet tegen. Er is op haar werk wel iemand die onmiskenbaar een oogje op haar heeft, maar ondanks de vele signalen van haar andere collega's lijkt Thando dit zelf niet zo door te hebben.

Yoh! Christmas is uitermate geschikt om te bekijken aan het einde van een stressvolle dag, wanneer je écht geen behoefte hebt om ergens over na te denken. Want dat doet deze serie wel voor je. De personages spreken constant met de stem van de schrijvers. Deze letterlijkheid is niet per se fout, maar daarmee valt er voor de kijker bar weinig zelf in te vullen. Ook het verloop van het plot wordt constant voorgekauwd, wat resulteert in een afstandelijke kijkervaring.

Gaandeweg lijkt Thando er steeds meer achter te komen dat een leven met een partner er voor haar niet in zit. Ze wil namelijk helemaal niet af van haar onafhankelijke bestaan. Deze feministische gedachte wordt helaas wat onhandig overgebracht. Thando's dates lopen namelijk allemaal in de soep door knullige acties van de mannen waarmee ze afspreekt. Als deze serie echt zou gaan over een vrouw die vrijgezel is omdat ze haar onafhankelijke leven prefereert boven dat van een gedeeld leven met een partner, dan had dit effectiever verteld moeten worden.

Uiteindelijk zit die halfslachtigheid ook een verfrissend einde in de weg. Het lijkt er in eerste instantie op dat Thando's zoektocht haar tot de realisatie brengt dat ze niet toe is aan een partner, wat ook duidelijk maakt aan haar familie. Toch kiest de serie vervolgens voor de makkelijke weg. Net nadat Thando haar betoog heeft gehouden over hoe ze waarde hecht aan haar zelfstandige bestaan, ontkomt ze toch niet aan de liefde.

★★☆☆☆

Yoh! Christmas is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecanceld 'Snowpiercer' seizoen krijgt een verrassende update: Is er nog hoop?
Series / Nieuws

Gecanceld 'Snowpiercer' seizoen krijgt een verrassende update: Is er nog hoop?

'Snowpiercer' werd gecanceld door Netflix, maar misschien is er nog hoop.

Tot de grote teleurstelling van fans werd in januari door Netflix aangekondigd dat de serie Snowpiercer gecanceld was. Dit terwijl het vierde en laatste seizoen zo goed als af was. Het heeft even geduurd, maar nu is er gelukkig een hoopvolle update te melden over de serie.

De serie is een bewerking van de gelijknamige Franse grafische romans. Deze romans werden gezien als een frisse wind binnen het post-apocalyptische genre. Het is dan ook niet gek dat er inmiddels twee adaptaties van verschenen zijn. Een film uit 2013 met Chris Evans en de Netflix-serie uit 2020.

Belasting


De reacties op het eerste seizoen van de serie waren gemengd. Toch waren fans van de originele grafische romans wel enthousiast, omdat het format van een serie ervoor zorgde dat het verhaal uitgebreid verteld kon worden. Seizoen 2 werd een groot succes, en hoewel seizoen 3 daarna iets minder goed werd ontvangen hoopten kijkers toch op een vierde seizoen.

Helaas besloot Netflix dit vierde en laatste seizoen dus te cancellen, terwijl deze al zo goed als klaar was. De reden daarvoor blijft vaag, maar volgens sommige geruchten heeft dit te maken met belastingen. Het was blijkbaar goedkoper om het seizoen niet uit te brengen dan om dit wel te doen.

Hoop


Het lijkt er echter op dat er toch nog een kans is dat we het vierde seizoen van Snowpiercer kunnen gaan zien. In een interview met TVLine, vertelde Mike O'Malley (Sam Roche) dat de studio die de serie produceerde op zoek is naar een partner om het seizoen alsnog uit te brengen.Volgens hem verdient het seizoen het om uitgebracht te worden en daar zijn fans het natuurlijk helemaal mee eens. Er is verder nog geen nieuws over de serie, maar er is dus hoop voor de toekomst. Bekijk de eerste drie seizoenen van Snowpiercer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning stijgt: Nieuwe beelden onthullen drama in 'Young Sheldon' seizoen 7
Series / Nieuws

Spanning stijgt: Nieuwe beelden onthullen drama in 'Young Sheldon' seizoen 7

Nieuwe beelden van 'Young Sheldon' verklappen een hoog gehalte aan drama in het laatste seizoen.

Nu de stakingen in Hollywood voorbij zijn, kan ook Young Sheldon weer beginnen met filmen. Al een paar weken zijn de opnames voor het laatste seizoen bezig, en daardoor weten we een beetje welke richting het verhaal opgaat.

Als we kijken naar het vorige seizoen, kunnen we zeggen dat dit tot nu toe het minst luchtige was. Er waren voor Sheldon en zijn familieleden veel onderlinge problemen, wat ervoor zorgde dat seizoen 6 een vrij dramatische toon kreeg.

Missy


Een van de grootste verhaallijnen in het vorige seizoen was het rebelleren van Missy. Omdat ze het gevoel had dat de aandacht van haar ouders alleen naar haar broer ging, liep ze eerst weg met haar vriendin Paige. Daarnaast begon ze om te gaan met Tonya, met wie ze alcohol dronk en rookte.

Maar daar kwam verandering in aan het einde van seizoen 6. Toen de tornado over Medford raasde, betekende dat bijna de dood voor Missy en George. Na deze ervaring bood Missy haar excuses aan aan haar vader.

Rechte pad


Nu lijkt het erop dat deze verhaallijn nog meer aandacht krijgt in seizoen 7. Missy-actrice Reagan Revord heeft op haar Instagram een aantal foto's van achter de schermen gedeeld. Op een van de foto's zien we op de achtergrond schermen met beelden van de serie. Hierop zien we dat Missy een gesprek heeft met George en dat ze door een fotoalbum bladert.

Bekijk op instagram


Het lijkt er dus op dat Missy weer op het rechte pad terechtkomt, al blijft ze natuurlijk gewoon een tiener. Bekijk Young Sheldon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het ultieme plan van 'The Big Bang Theory' en 'Community'-fans: een onverwachte crossover
Series / Nieuws

Het ultieme plan van 'The Big Bang Theory' en 'Community'-fans: een onverwachte crossover

Fans van TBBT en Community hebben het beste plan bedacht: een crossover.

Het lijkt erop alsof The Big Bang Theory alleen nog maar populairder wordt. De iconische serie trok al ongelofelijk veel kijkers toen deze voor het eerst uitkwam in 2007, maar fans hebben nu nog steeds ideeën voor het vervolg van The Big Bang Theory.

Ook de prequel-serie, Young Sheldon, is heel goed ontvangen, maar helaas is seizoen 7 het laatste seizoen van de prequel. Toch zijn fans nog lang niet uitgekeken op hun favoriete cast en personages. Daarom hebben ze nu een idee bedacht voor de tokeomst van de franchise.

Een vette crossover


Op Reddit gaat nu door de subreddit r/thebigbangtheory het idee rond dat er een crossover moet komen van The Big Bang Theory en Community. Het zou grappig zijn om de wetenschappers om te zien gaan met studenten van het beroepsonderwijs.

Fans zijn vooral enthousiast over de interacties tussen Sheldon en Abed. De personages zullen op het begin waarschijnlijk niet goed met elkaar overweg kunnen, maar dat zou de crossover juist zo geweldig maken.

Intelligentie


Sheldon kent meer theorieën dan Abed en is dus academisch slimmer, maar Abed kan zeker een indruk maken op Sheldon. Hij verwijst namelijk met gemak naar allerlei populaire cultuur.Het enige gevaar is dat Sheldon en Abed ruzie kunnen krijgen over de kleine details. Aan de andere kant zou dat natuurlijk ook weer heel grappig kunnen zijn. Een ding is zeker: uiteindelijk zullen de twee het heel goed met elkaar kunnen vinden.

Mogelijk?


Beide series zijn al enkele jaren geleden geëindigd, dus er is eigenlijk geen kans dat deze crossover echt gaat gebeuren. Maar dromen mag natuurlijk altijd!

Stream The Big Bang Theory op HBO Max en Community op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'NCIS' onthult hoe er wordt omgegaan met de dood van acteur David McCallum
Series / Nieuws

'NCIS' onthult hoe er wordt omgegaan met de dood van acteur David McCallum

In seizoen 21 wordt op een bijzondere manier aandacht besteed aan Dr. Donald "Ducky" Mallard.

In september van dit jaar overleed de acteur David McCallum. Het nieuwe seizoen van NCIS begint in de VS op 19 februari 2024, en aflevering 2 is gewijd aan de geliefde Ducky.

In een verklaring benadrukten de showrunners Steven D. Binder en David North hoe belangrijk het is om een acteur van McCallums kaliber de eer te geven die hem toekomt. De aflevering in kwestie is geschreven door Brian Dietzen (oftewel Jimmy Palmer in de serie) en uitvoerend producent Scott Williams.

Droevig nieuws


Het team krijgt in deze aflevering het droevige nieuws van Ducky's overlijden te verwerken. Uiteraard zullen de nodige herinneringen opgehaald worden aan de vriendelijke, scherpzinnige en ook ietwat mysterieuze patholoog die hij was.

De makers hebben echter nog een verrassing voor de kijkers in petto. "Ook al is Ducky er niet meer, hij zal toch meehelpen aan het oplossen van een laatste misdrijf. Het wordt een bijzondere aflevering die je niet wilt missen," aldus de showrunners.

Geliefd


McCallum speelde de rol van Ducky ruim twintig jaar, en was duidelijk minstens zo geliefd bij zijn collega's als bij de fans. Het overlijden van zijn personage in de serie is hiermee een waardige afsluiting van McCallums tijd in NCIS.NCIS kun je streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heftige scène in 'Game of Thrones' zorgde voor flinke opschudding in de filmwereld
Series / Featured

Deze heftige scène in 'Game of Thrones' zorgde voor flinke opschudding in de filmwereld

Deze scène sloeg de plank echt verschrikkelijk mis en veroorzaakte een enorme ophef.

Dat Game of Thrones geen gebrek heeft aan naaktscènes is nooit een geheim geweest. Daarnaast waren er ook genoeg seksscènes in de serie te zien, maar in seizoen 5 gingen de makers echt te ver.

In de zesde aflevering van het seizoen werd het personage Sansa (Sophie Turner) verkracht door de sadistische Ramsay Bolton (Iwan Rheon). Niet alleen voegde dit absoluut niks toe aan het verhaal, het was ook nog eens op een manier gefilmd waarbij Sansa's ellende naar de achtergrond verdween.

Risico


Theon (Alfie Allen) wordt namelijk gedwongen toe te kijken. De camera focust zich vooral op Theons ontzetting waardoor het overkomt alsof hij hier het slachtoffer is in plaats van Sansa.

De scène voegde totaal niets toe aan het verhaal en had een goedkoop effect. Per slot van rekening had Sansa al ongelooflijk veel ellende doorgemaakt, waardoor er eerder een risico op ongeloofwaardigheid ontstond. Verder weet de kijker op dat moment allang dat de gestoorde Ramsey dol is op martelen en moorden, dus ook in dit opzicht wordt er niets nieuws onthuld.

De wind van voren


Toen de aflevering destijds werd uitgezonden kreeg Game of Thrones de wind van voren. Er was een stortvloed aan kritiek, zowel van de kant van de critici als van het publiek. De Me Too-beweging was op dat moment op zijn hoogtepunt, en er werden ontzettend veel artikelen, podcasts en Youtube-videos gewijd aan de scène in kwestie.Iwan Rheon had in een interview met Metro News al aangegeven dat het spelen van deze scène "de ergste dag" in zijn hele carrière was. De indruk dat de serie naaktheid en seks voornamelijk gebruikte voor een, vaak erg goedkoop, effect werd definitief bevestigd.

Gevolg


Het uiteindelijke gevolg was dat er in 2018 een intimiteitscoördinator werd aangesteld om ervoor te zorgen dat seksscènes in het vervolg fatsoenlijk op het scherm werden gebracht.Game of Thrones was op dat moment al bezig aan het laatste seizoen, de effecten zijn in House of the Dragon daarentegen merkbaar. Zo stralen de seksscènes tussen Daemon (Matt Smith) en Rhaenyra (Milly Alcock) intimiteit uit en passen binnen het verhaal.
De luide kritiek heeft dus wel degelijk tot een merkbare verandering geleid. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kalender van Disney voor 2024: opvallende afwezige voor Disney+
Series / Nieuws

Kalender van Disney voor 2024: opvallende afwezige voor Disney+

Disney+ komt met twee live action-series in 2024, maar de serie waar iedereen naar uitkijkt ontbreekt.

Walt Disney Pictures heeft zijn kalender met bioscoopfilms en series voor op Disney+ onthuld en naast de vele opvallende titels, ontbreekt er ook een serie waar iedereen naar uitkijkt.

In de Star Wars-franchise komt Disney+ met de live action-series Star Wars: The Acolyte en Star Wars: Skeleton Crew en de animatieseries Star Wars: The Bad Batch (Seizoen 3) en Star Wars: Talkes of the Jedi (Seizoen 2). Een vijfde titel ontbreekt.

Andor


Met de kalender lijkt Disney te bevestigen dat het tweede en laatste seizoen van het sterk ontvangen serie Andor niet online komt in 2024. De prequel op de film Rogue One uit 2016 en leek in augustus 2024 te verschijnen.

Door de intensieve stakingen lijkt de post-productiefase te veel vertragingen te hebben opgelopen. Nu lijkt het er verdacht veel op dat we Andor ergens begin 2025 kunnen verwelkomen.

Complete lijst


Hieronder vind je de complete lijst met bioscoopfilms en series voor op Disney+, uiteraard met de nodige Marvel-producties en een reeks films van 20th Century Studios. Ook zijn er vervolgen op Inside Out van Pixar en The Lion King van de moedermaatschappij zelf.


10 januari: Echo (Disney+)
5 april: The First Omen (Bioscoopfilm)
24 mei: Kingdom of the Planet of the Apes (Bioscoopfilm)
14 juli: Inside Out 2 (Bioscoopfilm)
26 juli: Untitled Deadpool film (Bioscoopfilm)
16 augustus Untitled Alien Film (Bioscoopfilm)
najaar 2024: Marvel’s Agatha: Darkhold Diaries (Disney+)
8 november: The Amateur (Bioscoopfilm)
20 december: Mufasa: The Lion King (Bioscoopfilm)
Geen datum: Marvel’s Eyes of Wakanda (animatieserie)
Geen datum: Star Wars: The Acolyte
Geen datum: Star Wars: The Bad Batch seizoen 3 (animatieserie)
Geen datum: Star Wars: Skeleton Crew
Geen datum: Star Wars: Tales of the Jedi seizoen 2 (animatieserie)
Geen datum: X-Men ’97 (animatieserie)
Geen datum: Your Friendly Neighborhood Spider-Man (animatieserie)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Favoriete vampierserie blijkt niet onsterfelijk: laatste seizoen aangekondigd
Series / Nieuws

Favoriete vampierserie blijkt niet onsterfelijk: laatste seizoen aangekondigd

What We Do in the Shadows van FX stopt na het aankomende zesde seizoen.

In 2014 verscheen de film What We Do in the Shadows van Jemaine Clement en Taika Waititi en deze was zo'n succes dat er in 2019 een serie startte die gebaseerd is op de film. Nu komt het bericht dat deze serie aan een einde gaat komen.

Volgens Vulture starten binnenkort de opnames voor het zesde en laatste seizoen van de mockumentary horrorkomedieserie die begeleid wordt door Clement.

Vier vampiers


De serie volgt het dagelijkse leven van vier vampiers die al honderden jaren samen zijn. Na een bezoek van hun duistere heer en leider, worden ze herinnerd aan hun doel toen ze meer dan een eeuw geleden naar New York City kwamen.

What We Do in the Shadows, waarvan elk seizoen bestaat uit tien afleveringen, kreeg gedurende de afgelopen jaren maar liefst 24 Emmy Awards-nominaties, waaronder voor Beste komedieserie in 2020 en 2022.

Acteurs


De cast bestaat uit namen als Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillen, Kayvan Novak, Mark Proksch en Kristen Schaal en in juli en augustus werd het meest recente vijfde seizoen uitgezonden door zender FX.In Nederland kijk je What We Do in the Shadows op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je fan van 'Gen V' en 'The Boys', dan is deze stevige actieserie op HBO Max echt iets voor jou
Series / Featured

Ben je fan van 'Gen V' en 'The Boys', dan is deze stevige actieserie op HBO Max echt iets voor jou

Op HBO Max verscheen in 2021 de film The Suicide Squad spin-off Peacekeeper en deze werd sterk ontvangen.

Eerder dit jaar bleek de spin-off Gen V van The Boys een volgend succes in de reeks. Na al drie seizoenen van de moederserie kunnen we ons komende jaren opmaken voor meer superheldenwaanzin.

Op HBO Max is eveneens een lekker stevige superheldenserie te zien, namelijk Peacekeeper, een spin-off van de film The Suicide Squad uit 2021 van regisseur James Gunn.

Peacekeeper


De serie Peacekeeper is net als The Suicide Squad een R-rated productie (16 jaar en ouder) en daardoor lekker stevig. Het personage Peacekeeper wordt opnieuw gespeeld door John Cena, die je dit jaar nog zag in Fast X.

De serie laat zien hoe Christopher Smith / Peacemaker herstelt van zijn verwondingen die hij opliep in de film. Hij wordt gedwongen aan te sluiten bij het team "Project Butterfly" van de mysterieuze organisatie A.R.G.U.S.

Vlinder-achtige wezens


Het doel van "Project Butterfly" is het uitschakelen van parasitaire vlinderachtige wezens die menselijke lichamen over de hele wereld hebben overgenomen.Cena's Peacemaker staat er in de serie niet alleen voor, er zijn namelijk ook personages als Leota Adebayo (Danielle Brooks), Adrian Chase / Vigilante (Freddie Stroma), Clemson Murn (Chukwudi Iwuji) en Emilia Harcourt (Jennifer Holland).

Nu op HBO Max


Wil je de serie graag zien, dan vind je de acht afleveringen van zo'n 40 tot 50 minuten gewoon nog op HBO Max. Een tweede seizoen zou op den duur ook moeten verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor tweede seizoen van deze 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor tweede seizoen van deze 'Star Wars'-serie

Het zat er al aan te komen, maar Disney lijkt het nu ook indirect te hebben bevestigd.

Star Wars: Andor was niet direct zo succesvol als andere Star Wars-series toen de serie verscheen aan het einde van 2022, maar wordt door veel fans wel als misschien de beste van de series gezien.

Maar waar blijft seizoen 2? We weten dat er al een tijdje aan gewerkt wordt, maar de acteursstaking in Hollywood heeft voor flink wat vertraging gezorgd.

Nóg langer wachten


Er waren al geruchten dat Andor seizoen 2 niet langer in 2024, zoals oorspronkelijk bedoeld, zou verschijnen. Maar dit lijkt nu bevestigd door een releaseschema van Disney, waarin Andor niet wordt genoemd voor volgend jaar.

Dat zou betekenen dat we het tweede seizoen van Andor niet eerder zullen zien dan 2025. Eerder werd onthuld tijdens Star Wars Celebration dat de beoogde premièredatum ergens in augustus 2024 lag.

Een onverwachte held


Andor speelt zich vijf jaar vooraf aan de gebeurtenissen van Rogue One en A New Hope af. Het verhaal gaat over een groep personages dat zich mogelijk wil aansluiten bij de Rebel Alliance.Een van deze personages is Cassian Andor, een dief die een revolutionair blijkt en zich uiteindelijk bij de rebellen voegt.

Genoeg reden om te kijken


De cast van Andor bestaat uit namen als Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, Stellan Skarsgård, Fiona Shaw, Genevieve O'Reilly, Denise Gough, Faye Marsay, Varada Sethu en Elizabeth Dulau.

Zodra we precies weten wanneer Andor seizoen 2 verschijnt, brengen we jullie hier natuurlijk van op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.