search
Dé zinderende actiefilm van vorig jaar weet Netflix-kijkers helemaal in te pakken
Films / Nieuws

Dé zinderende actiefilm van vorig jaar weet Netflix-kijkers helemaal in te pakken

Netflix zet dit jaar heel wat leuke en gave films online, Top Gun: Maverick is er een van.

De Netflix Top 10 is op dit moment in handen van het grote scifi-spektakel Rebel Moon, maar dat neemt niet weg dat de lijst nog veel meer te bieden heeft. Op de tweede plaats staat namelijk dé actiehit uit 2022.

Die actiehit is uiteraard Top Gun: Maverick van regisseur Joseph Kosinski (Oblivion) en met sterren als Tom Cruise, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Miles Teller en Ed Harris.

Knaller van 2022


In 2022 verscheen het vervolg op Top Gun uit 1986 van wijlen Tony Scott. Vooraf was amper te voorspellen hoe succesvol de film werd. Na een ijzersterke ontvangst, haalde Maverick maar liefst $1,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

In Maverick is het dertig jaar later na de gebeurtenissen in de eerste film. Cruise's personage Pete "Maverick" Mitchell keert terug naar de vliegbasis om een groep nieuwe piloten op te leiden en dat leidt tot een gevaarlijke missie.

Nu op Netflix


Mocht je Top Gun: Maverick nog steeds niet hebben gezien, dan is dit een uitgelezen moment. Je vindt de film - met een 8,3/10 op de IMDb en een Tomatometer-score van 96 procent - nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen