search
'The Walking Dead': betekent de onthulling van dit grote raadsel het einde van de franchise?
Series / Specials

'The Walking Dead': betekent de onthulling van dit grote raadsel het einde van de franchise?

De stripmaker Robert Kirkman had zo zijn eigen idee, maar de serie doet iets anders.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De The Walking Dead-franchise heeft Kirkmans stripserie volledig verfilmd en is sinds die tijd verder gegaan met nieuwe verhalen. Een onderdeel hiervan is het onthullen van de uitbraak die de planeet heeft verwoest.

Let op: SPOILERS!!

Kirkman zelf onthulde destijds op Twitter dat buitenaardse sporen de zombies hebben gecreëerd. In de spin-offs van de oorspronkelijke serie blijkt de uitbraak echter mensenwerk.

Eerste hint


De eerste hint die de kijkers kregen was in The Walking Dead: World Beyond. Hierin is een post credit-scène te zien waarin een onbekend personage naar een vervallen laboratorium in Frankrijk gaat.

Hier confronteert hij een wetenschapper en beschuldigt haar van de zombie-apocalypse. Hoewel ze dit niet ontkent blijkt er uiteindelijk meer aan de hand te zijn.

In de buitenwereld


In het Franse laboratorium waren meerdere teams werkzaam, waaronder het Primrose-team en het Violet-team. De eerstgenoemden vertrokken kort voor de uitbraak naar de VS. Er bleven waarschijnlijk wetenschappers uit andere landen in Frankrijk achter met het Violet-team.



Er wordt geïmpliceerd dat er een aanval plaatsvond op het laboratorium waardoor het virus uiteindelijk in de buitenwereld terechtkwam met alle gevolgen van dien. Hiermee is het grootste raadsel uit de serie opgelost, hoewel Kirkman zelf hier geen voorstander van was.

Morele dilemma's


De wereld van The Walking Dead heeft echter nog genoeg te bieden. De serie heeft altijd de nadruk gelegd op menselijke verhoudingen en morele dilemma's. In dat opzicht valt er dus nog genoeg te verkennen.



Daarnaast doet het onthullen van de oorzaak van de apocalypse op zijn beurt weer nieuwe mysteries ontstaan. Je kunt The Walking Dead streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen