search
Waarom 'The Big Bang Theory' na 12 seizoenen werd gecanceld

Waarom 'The Big Bang Theory' na 12 seizoenen werd gecanceld

Het einde van 'The Big Bang Theory' had één voornaamste reden.

Nina Beerendonk
Het einde van The Big Bang Theory kwam zowel voor kijkers als de meeste acteurs als een grote schok. Hoewel 12 seizoenen een uitzonderlijk aantal is voor een serie, hadden de meeste fans toch nog op een volgend seizoen gehoopt. Het einde van de serie blijkt vooral aan één persoon te wijten.

In augustus van 2018 maakte CBS, Warner Bros. en Chuck Lorre Productions in een gezamenlijke verklaring bekend dat The Big Bang Theory met seizoen 12 tot een "episch, creatief slot" zou komen. Het blijkt echter dat de serie niet gecanceld werd door het netwerk, maar dat acteur Jim Parsons (Sheldon Cooper) deze keuze vooral beïnvloedde.

Mortaliteit


Parsons besloot namelijk zijn contract niet meer te vernieuwen. Zelfs het feit dat hij 50 miljoen dollar zou krijgen als hij zou blijven, kon hem niet overhalen om toch verder te gaan met The Big Bang Theory. Hoewel hij gehecht was aan zijn personage, werd de serie in combinatie met zijn andere acteerwerk te vermoeiend.

Tegen het einde van de serie was Parson immers 46 jaar oud en wilde hij graag het beste uit de rest van zijn acteercarrière en leven halen. Volgens de acteur had de dood van zijn hond hem dat jaar geconfronteerd met het concept van mortaliteit, waardoor hij extra ging nadenken over wat hij verder wilde met zijn leven.

Meerdere factoren


Niet alle acteurs waren blij met het nieuws. Kaley Cuoco was geschokt toen ze het nieuws hoorde en was graag nog doorgegaan. Johnny Galecki en Mayim Bialik waren het beide wel eens met de beslissing. Bialik gaf ook aan dat er meer factoren meespeelden naast het vertrek van Parsons, maar ging verder niet in op welke factoren dat waren.Gelukkig kunnen fans de 12 seizoenen zo vaak opnieuw kijken als ze willen. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.

Aanbevolen artikelen