search
Blu-ray recensie: 'The Missing' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Missing' seizoen 1

Goede uitgave, maar niet zo goed als we hadden gehoopt.

Cast: James Nesbitt (Tony Hughes), Frances O'Connor (Emily Hughes), Tchéky Karyo (Julien Baptiste), Jason Flemyng (Mark Walsh), Émily Dequenne (Laurence Relaud) | Jaren: 2015 - heden | Release BBC One

In het Verenigd Koninkrijk werd The Missing eerder dit jaar een klein fenomeen. Steeds meer mensen raakten geïnteresseerd in het verhaal van het vermiste jongetje Oliver. De zoektocht naar de knul werd jaren nadat deze afgesloten was namelijk ineens hervat en dat leidde tot een hernieuwd onderzoek. De achtdelige BBC-serie is nu op Blu-ray verkrijgbaar.

Acht jaar geleden verdween de vijfjarige Oliver spoorloos tijdens een vakantie in Frankrijk. Zijn ouders Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O'Connor) zijn radeloos. De Franse inspecteur Julien Baptiste (Tchéky Karyo) is hun enige steun. De zaak neemt een schokkende wending wanneer Tony een verdachte op het spoor komt en het recht in eigen hand neemt… Acht jaar later ligt het huwelijk van Tony en Emily in duigen. Oliver is nog steeds spoorloos. Maar dan duikt er ineens nieuw bewijs op en zet Tony alles op alles om erachter te komen wat er met zijn zoontje is gebeurd…

De serie werd bijzonder goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes is 96% van hen positief en wordt geschreven dat het "gewone uitgangspunt" verandert wordt naar een "bovengemiddelde thriller, dankzij gevoelig spel." Het is dan ook niet zonder reden dat steeds meer mensen keken naar afleveringen. De eerste aflevering werd nog bekeken door 6,28 miljoen mensen en de finale door 8,36 miljoen. Dat is zeldzaam, want gewoonlijk zakken de kijkcijfers van een serie na de première.



Blu-ray: The Missing | Duur: 473 min. | Release: september 2015 | Video: 1080p, 16 : 9 (1.78:1) | Audio: DTS-HD Master Audio: Engels 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-715664-113943 | Met dank aan: Dutch Filmworks

De hoes waarin de twee schijven aangeleverd wordt is dubbel zo dik als normaal. Om de hoes heen treffen we een nette slipcover aan met hetzelfde ontwerp. We zien de vijf hoofdpersonen voorop, achterop uiteraard een synopsis en de gebruikelijke informatie.

Over het algemeen worden we flink verwend door de BBC als het aankomt op Blu-ray uitgaves. Dat valt nu wat tegen, want er lijkt wat detail verloren te zijn gegaan bij de overzetting. Uiteraard is het geheel wel mooi, zijn de details scherp, maar niet zo scherp als je zou verwachten van een dergelijke uitgave. Het geheel is niet exceptioneel, maar brengt wel genoeg van de sfeer over om uiteindelijk de moeite waard te zijn.

Waar de beelden wat minder goed zijn dan gehoopt, is de audio prima. De geluidseffecten zijn prima gebalanceerd, hoewel het dialoog in lawaaierige omgevingen moeilijk te volgen is. Daar dit een bewuste keuze geweest van de makers, is dat ook prima overgezet op de Blu-ray. Verder is de audio niet bijzonder buitengewoon, maar dus wel prima.

Toekomst
The Missing begon als miniseries, maar krijgt nu (waarom ook niet) een tweede seizoen. Dit werd op de BBC aangekondigd middels een korte teaser die na de laatste aflevering speelde. "Iemand verliezen kan verwoestende effecten hebben. Maar iemand, na zoveel tijd, weer terug te vinden, kan erger zijn," vertelt Julien Baptiste ons in de teaser. Wordt vervolgd dus!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen