search
Poll: Welke fantasyfranchise moet naar het kleine scherm?
Series / Poll

Poll: Welke fantasyfranchise moet naar het kleine scherm?

Lord of the Rings, Harry Potter of toch Narnia?

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de producenten van HBO-series als Game of Thrones en Rome werken aan een nieuwe epische fantasyserie. Genoeg reden voor ons om jullie eens te vragen naar verschillende fantasyreeksen: welke wil jij het liefst in serievorm zien verschijnen?


Een noot vooraf is overigens dat we ons voor onderstaande lijst gebaseerd hebben op een toplijst die we vonden bij boekensite GoodReads. Daar staat op basis van cijfers van lezers een lijst met de vijftig beste epische fantasywerken. We hebben daarvan de eerst tien franchises (dus niet de afzonderlijke boeken in een reeks) genomen. De enige toevoeging die we verder zelf gedaan hebben is Harry Potter, omdat die moeilijk kan ontbreken in dit soort lijst.

Chronicles of Narnia: van C.S. Lewis, speelt zich af in de mythische wereld Narnia, waar een groep kinderen door de leeuw Aslan gebruikt worden om het kwaad te verslaan.

Farseer Trilogy: van Robin Hobb, volgt een moordenaar die zijn werk probeert uit te voeren in een wereld waar oorlog en zombies iedereen bedreigen.

Harry Potter: J.K. Rowlings beroemde reeks, over Harry Potter en diens gevecht tegen de kwaadaardige tovenaar Voldemort.

His Dark Materials: trilogie van Philip Pullman, waarin twee kinderen wonen in een wereld met heksen en ijsberen die kunnen praten. Zij reizen door een reeks parallelle universa.

Mistborn: boeken van Brandon Sanderson, die zich afspelen in een dystopische wereld waar de orde hersteld moet worden.

The Inheritance Cycle: de jonge Christopher Paolini schreef een reeks boeken waarin een jongetje met de naam Eragon het samen met zijn draak opneemt tegen de kwaadaardige koning Galbatorix.

The Kingkiller Chronicle: boekenreeks van Patrick Rothfuss, over een jonge man, Kvothe, die een van de meest beruchte tovenaars van zijn wereld wordt.

The Lord of the Rings / The Hobbit: J.R.R. Tolkien bedacht deze wereld, waarin een ring de macht heeft om de machtsbalans compleet te veranderen en de queeste die ondernomen wordt om die ring en zijn heerser te vernietigen.

The Stormlight Archive: van Brandon Sanderson, waarin een epische strijd woedt tussen mensen en de Knights Radiant. De balans in de wereld is weg...

Wheel of Time: lange reeks van Robert Jordan (afgemaakt door Brandon Sanderson). Centraal staat de strijd tussen het licht en het duister in de wereld.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen