search

Ons nieuws van woensdag 7 oktober 2015

Blu-ray recensie: 'The Missing' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Missing' seizoen 1

Goede uitgave, maar niet zo goed als we hadden gehoopt.

Cast: James Nesbitt (Tony Hughes), Frances O'Connor (Emily Hughes), Tchéky Karyo (Julien Baptiste), Jason Flemyng (Mark Walsh), Émily Dequenne (Laurence Relaud) | Jaren: 2015 - heden | Release BBC One

In het Verenigd Koninkrijk werd The Missing eerder dit jaar een klein fenomeen. Steeds meer mensen raakten geïnteresseerd in het verhaal van het vermiste jongetje Oliver. De zoektocht naar de knul werd jaren nadat deze afgesloten was namelijk ineens hervat en dat leidde tot een hernieuwd onderzoek. De achtdelige BBC-serie is nu op Blu-ray verkrijgbaar.

Acht jaar geleden verdween de vijfjarige Oliver spoorloos tijdens een vakantie in Frankrijk. Zijn ouders Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O'Connor) zijn radeloos. De Franse inspecteur Julien Baptiste (Tchéky Karyo) is hun enige steun. De zaak neemt een schokkende wending wanneer Tony een verdachte op het spoor komt en het recht in eigen hand neemt… Acht jaar later ligt het huwelijk van Tony en Emily in duigen. Oliver is nog steeds spoorloos. Maar dan duikt er ineens nieuw bewijs op en zet Tony alles op alles om erachter te komen wat er met zijn zoontje is gebeurd…

De serie werd bijzonder goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes is 96% van hen positief en wordt geschreven dat het "gewone uitgangspunt" verandert wordt naar een "bovengemiddelde thriller, dankzij gevoelig spel." Het is dan ook niet zonder reden dat steeds meer mensen keken naar afleveringen. De eerste aflevering werd nog bekeken door 6,28 miljoen mensen en de finale door 8,36 miljoen. Dat is zeldzaam, want gewoonlijk zakken de kijkcijfers van een serie na de première.



Blu-ray: The Missing | Duur: 473 min. | Release: september 2015 | Video: 1080p, 16 : 9 (1.78:1) | Audio: DTS-HD Master Audio: Engels 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-715664-113943 | Met dank aan: Dutch Filmworks

De hoes waarin de twee schijven aangeleverd wordt is dubbel zo dik als normaal. Om de hoes heen treffen we een nette slipcover aan met hetzelfde ontwerp. We zien de vijf hoofdpersonen voorop, achterop uiteraard een synopsis en de gebruikelijke informatie.

Over het algemeen worden we flink verwend door de BBC als het aankomt op Blu-ray uitgaves. Dat valt nu wat tegen, want er lijkt wat detail verloren te zijn gegaan bij de overzetting. Uiteraard is het geheel wel mooi, zijn de details scherp, maar niet zo scherp als je zou verwachten van een dergelijke uitgave. Het geheel is niet exceptioneel, maar brengt wel genoeg van de sfeer over om uiteindelijk de moeite waard te zijn.

Waar de beelden wat minder goed zijn dan gehoopt, is de audio prima. De geluidseffecten zijn prima gebalanceerd, hoewel het dialoog in lawaaierige omgevingen moeilijk te volgen is. Daar dit een bewuste keuze geweest van de makers, is dat ook prima overgezet op de Blu-ray. Verder is de audio niet bijzonder buitengewoon, maar dus wel prima.

Toekomst
The Missing begon als miniseries, maar krijgt nu (waarom ook niet) een tweede seizoen. Dit werd op de BBC aangekondigd middels een korte teaser die na de laatste aflevering speelde. "Iemand verliezen kan verwoestende effecten hebben. Maar iemand, na zoveel tijd, weer terug te vinden, kan erger zijn," vertelt Julien Baptiste ons in de teaser. Wordt vervolgd dus!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Welke fantasyfranchise moet naar het kleine scherm?
Series / Poll

Poll: Welke fantasyfranchise moet naar het kleine scherm?

Lord of the Rings, Harry Potter of toch Narnia?

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de producenten van HBO-series als Game of Thrones en Rome werken aan een nieuwe epische fantasyserie. Genoeg reden voor ons om jullie eens te vragen naar verschillende fantasyreeksen: welke wil jij het liefst in serievorm zien verschijnen?

Een noot vooraf is overigens dat we ons voor onderstaande lijst gebaseerd hebben op een toplijst die we vonden bij boekensite GoodReads. Daar staat op basis van cijfers van lezers een lijst met de vijftig beste epische fantasywerken. We hebben daarvan de eerst tien franchises (dus niet de afzonderlijke boeken in een reeks) genomen. De enige toevoeging die we verder zelf gedaan hebben is Harry Potter, omdat die moeilijk kan ontbreken in dit soort lijst.

Chronicles of Narnia: van C.S. Lewis, speelt zich af in de mythische wereld Narnia, waar een groep kinderen door de leeuw Aslan gebruikt worden om het kwaad te verslaan.

Farseer Trilogy: van Robin Hobb, volgt een moordenaar die zijn werk probeert uit te voeren in een wereld waar oorlog en zombies iedereen bedreigen.

Harry Potter: J.K. Rowlings beroemde reeks, over Harry Potter en diens gevecht tegen de kwaadaardige tovenaar Voldemort.

His Dark Materials: trilogie van Philip Pullman, waarin twee kinderen wonen in een wereld met heksen en ijsberen die kunnen praten. Zij reizen door een reeks parallelle universa.

Mistborn: boeken van Brandon Sanderson, die zich afspelen in een dystopische wereld waar de orde hersteld moet worden.

The Inheritance Cycle: de jonge Christopher Paolini schreef een reeks boeken waarin een jongetje met de naam Eragon het samen met zijn draak opneemt tegen de kwaadaardige koning Galbatorix.

The Kingkiller Chronicle: boekenreeks van Patrick Rothfuss, over een jonge man, Kvothe, die een van de meest beruchte tovenaars van zijn wereld wordt.

The Lord of the Rings / The Hobbit: J.R.R. Tolkien bedacht deze wereld, waarin een ring de macht heeft om de machtsbalans compleet te veranderen en de queeste die ondernomen wordt om die ring en zijn heerser te vernietigen.

The Stormlight Archive: van Brandon Sanderson, waarin een epische strijd woedt tussen mensen en de Knights Radiant. De balans in de wereld is weg...

Wheel of Time: lange reeks van Robert Jordan (afgemaakt door Brandon Sanderson). Centraal staat de strijd tussen het licht en het duister in de wereld.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Serie over 'Jason Bourne' meest gewenst
Series / Poll

Uitslag poll: Serie over 'Jason Bourne' meest gewenst

Maar er waren twee andere opvallende resultaten.

Onlangs vroegen we jullie welke filmspion een eigen serie verdient. We zagen recent namelijk nog het nieuws dat Bryan Mills (Taken) en Jack Ryan (van schrijver Tom Clancy) na een reeks films, eigen series kregen. Het blijkt dat jullie de meeste interesse hebben in een serie rond Jason Bourne, die volgend jaar een nieuwe film krijgt. 20% van de stemmen ging naar het personage van Robert Ludlum, dat tot nu toe elke keer weer door Matt Damon gespeeld werd.

De andere stemmen gingen vooral naar Austin Powers en Harry Hart. Zij speelden een rol in International Man of Mystery en Kingsman: The Secret Service. Beide personages scoorden 16 procent van de stemmen, waarmee het resultaat enigszins opmerkelijk is. Austin Powers is al enige tijd niet meer op het witte doek te zien geweest en dat maakt het bijzonder dat hij nog zo populair is. Harry Hart is het personage van Colin Firth in Kingsman.

Overigens moeten we Daredevil1 wel gelijk geven met zijn opmerking. Veel van de films die genoemd zijn in de poll, zijn al series geweest. Films rond deze personages "werken momenteel beter" dan de series. Laat de films dus maar de films!

Jason Bourne (THE BOURNE IDENTITY) 20%
Austin Powers (INTERNATIONAL MAN OF MYSTERY) 16%
Harry Hart (KINGSMAN: THE SECRET SERVICE) 16%
Evelyn Salt (SALT) 13%
Ethan Hunt (MISSION: IMPOSSIBLE) 9%
James Bond (SKYFALL) 9%
Napoleon Solo (THE MAN FROM U.N.C.L.E.) 9%
George Smiley (TINKER TAILOR SOLDIER SPY) 8%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knappe poster nieuwe 'The X-Files' seizoen
Series / Posters

Knappe poster nieuwe 'The X-Files' seizoen

Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) zijn terug!

Enkele dagen geleden kregen we via een compleet nieuwe trailer een goede indruk op het nieuwe - vermoedelijk - eenmalige revival-seizoen van The X-Files. Tijdens een tv-beurs in Cannes presenteerde 20th Century Fox de eerste beelden uit de serie, met vermoedelijk de eerste aflevering. Speciaal voor die gelegenheid werd onderstaande poster onthuld.

Een beschrijving van de beelden: Er wordt gestart met een deel waarin Mulder stilstaat bij zijn eigen historie. Hij geeft een overzicht van ufo-waarnemingen. Vervolgens is er een neergestorte ufo te zien, gevolgd door een scène met een buitenaards wezen en een deel rond een meisje dat zegt dat zij meerdere malen door buitenaardse figuren zwanger is gemaakt. En dan is het uiteraard tijd voor Mulder en Scully om hun werk te klaren.

Voor de 'herleving' keren de speciale FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) uiteraard terug. De originele serie stopte in 2002 en er verschenen ook twee films, The X-Files: Fight the Future (1998) en The X-Files: I Want to Believe (2008).

De fans moeten nog even wachten op de nieuwe afleveringen. Pas op 24 en 25 januari worden de twee speciale afleveringen uitgezonden op FOX, daarna volgen de overige vier afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ryan Murphy wil Lady Gaga voor seizoen 6 van 'AHS'
Series / Nieuws

Ryan Murphy wil Lady Gaga voor seizoen 6 van 'AHS'

Murphy is misschien voorbarig, want het vijfde seizoen van 'American Horror Story: Hotel' gaat vandaag van start in Amerika.

De eerste aflevering van American Horror Story: Hotel wordt vandaag pas uitgezonden, maar bedenker en producent Ryan Murphy weet nu al dat hij niet meer zonder de zangeres kan. Hij heeft namelijk al aangegeven dat Gaga een briljante rol speelt in de serie en dat hij haar dolgraag ook in seizoen 6 een rol wil geven.

Op Twitter vroeg Murphy aan Gaga om alsjeblieft ja te zeggen tegen een zesde seizoen. Maar misschien is het enthousiasme van Murphy iets te groot, want er is nog niets bekend over een volgend seizoen van de serie.

Lady Gaga gaat in seizoen 5 van de spannende serie een rijke biseksuele hoteleigenares genaamd Elizabeth spelen, die relaties heeft met zowel mannelijke als vrouwelijke personages. "Ze zal relaties hebben met Matt Bomer, Angela Bassett en Cheyenne Jackson," vertelde Murphy een paar maanden terug over Gaga's rol. "Dit seizoen is sexyer dan alle seizoenen hiervoor. Deels vanwege Gaga, zij maakt de afleveringen ook een stuk enger."

Inspiratie voor dit komende seizoen was volgens Murphy een beeld van een surveillance camera, gemaakt in een LA hotel dat twee jaar geleden boven water kwam. Hierop was een meisje te zien, die in een lift stapte om daarna spoorloos lijkt te verdwijnen.

Kijken jullie al uit naar seizoen 5 van de serie en de rol van Lady Gaga hierin?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Miss Marple serie in de maak bij CBS
Series / Nieuws

Nieuwe Miss Marple serie in de maak bij CBS

Serie gaat \'Marple\' heten en is geïnspireerd op de boeken van Agatha Christie.

CBS gaat een nieuwe serie maken, gebaseerd op de boeken van Agatha Christie rond het personage Miss Marple. De serie zal volgens Variety simpelweg Marple gaan heten en wordt mede geproduceerd door Christie' s eigen kleinzoon Matthew Prichard.

De serie zal een nieuwe draai geven aan de klassieke Miss Marple verhalen, allereerst door het centrale personage jonger te maken dan ze in de boeken en daarop gebaseerde series altijd was. In Marple erft een jonge vrouw de boekenwinkel van haar oma en realiseert ze zich vervolgens dat dingen niet zijn wat ze lijken in het kleine plaatsje waar ze hierdoor terecht komt. De locatie waar alles zich afspeelt, zal Californië zijn.

Eerder maakte de BBC al een serie genaamd Miss Marple met Joan Hickson in de hoofdrol. Deze was van 1984 tot 1992 te zien. Een andere Britse variant gebaseerd op de boeken was Agatha Christie's Marple dat van 2004 tot 2013 op de Engelse zender ITV werd vertoond. In de eerste drie seizoenen speelde toen Geraldine McEwan het personage, daarna nam Julia McKenzie het stokje over.

In totaal verscheen het fictieve personage Miss Marple in 20 korte verhalen van Agatha Christie en 12 van haar misdaadboeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.