search
Hoe is het tegenwoordig toch met Katie Holmes, het meisje waar iedereen verliefd op werd in 'Dawson's Creek'?
Series / Nieuws

Hoe is het tegenwoordig toch met Katie Holmes, het meisje waar iedereen verliefd op werd in 'Dawson's Creek'?

Katie Holmes had haar doorbraak in het tienerdrama 'Dawson's Creek'

De serie Dawson's Creek gaf ons tussen 1998 en 2003 maar liefst zes seizoenen en 128 afleveringen lang een boel tienerdrama. De serie was net even complexer en realistischer dan we destijds gewend waren en was in die tijd zeer populair.

De hoofdrolspeler van de serie was Dawson Leery, gespeeld door James van der Beek. Ook was er een grote rol voor zijn buurmeisje Joey Potter die werd gespeeld door niemand minder dan superster Katie Holmes. Hoe is het nu met haar? SerieTotaal ging op onderzoek uit!

Plot serie


De serie volgt het leven van de puberende filmmaker Dawson Leery uit Capeside. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer zijn beste vriendin, Joey Potter, gespeeld door de zeer bekende Katie Holmes, verliefd op hem wordt. Dit zorgt voor de nodige spanningen, vooral wanneer nieuwe vrienden zoals de rebelse Jen Lindley en de mysterieuze Pacey Witter in beeld komen.

De acteur die de charismatische en knappe Joey tot leven bracht, is Katie Holmes. Haar vertolking van Joey, het meisje vol ambities en dromen, maakte haar al snel een publiekslieveling. Holmes groeide na de serie uit tot een grote ster. Holmes werd meerdere malen benoemd tot één van de meest sexy vrouwen ter wereld door zowel de Britse als Amerikaanse edities van FHM magazine. In 2003 werd ze genoemd als een van de '50 Mooiste Mensen' door People Magazine.

Overig acteerwerk


Na deze iconische serie schitterde Holmes in films zoals Batman Begins, The Gift en The Kennedys. In 2022 schreef en regisseerde ze haar tweede film Alone Together waarin zij zelf de hoofdrol speelde. In 2023 keerde Holmes terug naar het theater en speelde de hoofdrol in het toneelstuk The Wanderers van Ann Ziegler. Verder regisseerde en speelde ze ook in de film Rare Objects, die in april 2023 in de bioscopen werd uitgebracht.

Bekijk op instagram


Katie Holmes privé


Holmes is geboren op 18 december 1978 in Toledo, Ohio. Holmes heeft eerst een relatie gehad met Joshua Jackson, haar tegenspeler Pacey Witter in Dawson's Creek. Ze verloofde zich eind 2003 met acteur Chris Klein, die bekend werd als 'Oz' in American Pie, maar die verloving werd verbroken voordat zij een relatie kreeg met de bij iedereen bekende Tom Cruise. In 2006 werd hun dochter Suri geboren en later dat jaar trouwden zij. In 2012 werd bekend dat het koppel ging scheiden na vijf jaar huwelijk.

Kijk Dawson's Creek op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen