search

Ons nieuws van woensdag 3 januari 2024

Recensie Disney+-serie 'Behind the Attraction' seizoen 2

Recensie Disney+-serie 'Behind the Attraction' seizoen 2

Anekdotes over en bouwtekeningen van attracties in Disneyparken. Vooral voor fans.

Marta Kuijken
Regie: Brian Volk-Weiss | Afleveringen: 6 | Speelduur: 37-49 minuten | Jaar: 2023

Doorgewinterde fans van Disney en zijn pretparken zullen smullen van Behind the Attraction. In deze serie vol behapbare afleveringen wordt alle kennis en magie achter de attracties blootgelegd, maar niet zodanig dat concurrerende attractieparken de kunst kunnen afkijken. De serie is qua uitleg eerder een instapmodel. Voor extra verdieping is een Disney-fan bij deze serie dus niet per se aan het juiste adres, maar wel voor een die te allen tijde goed te volgen is

Het fijnste aan deze serie is dat deze niet volledig focust op de Amerikaanse parken maar ook degene in Azië en Europa genoeg aandacht geeft. De meeste afleveringen beginnen wel in Amerika, maar gaan vervolgens snel de grens over om ook de variaties te belichten. Veel attracties zijn namelijk verschillend in elk park, omdat de makers rekening houden met culturele verschillen.

De gedeelde kennis over de constructie van de attracties is over het algemeen vrij makkelijk te vinden op het internet, dus op dat vlak is er weinig vernieuwends. Waar wel nieuwe informatie te halen valt, is in de anekdotes van huidige en voormalige 'imagineers'. Deze samenvoeging van 'imagine' en 'engineers' dekt de lading van hun werk: het is niet enkel hun taak om de attracties goed draaiende te houden, maar ook om het sprookje eromheen tot leven te laten komen. De passie waar zij mee spreken verveelt niet, net als de structuur om per aflevering één attractie te bespreken.

Wat tot attracties behoort is vrij breed. Want het zijn niet enkel de letterlijke attracties, maar ook alle elementen daaromheen die het bezoek zo magisch mogelijk maken. Er wordt bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan het eten en de avondshows met vuurwerk. Zo vermijdt de serie sleur en krijgt de kijker een onverwacht kijkje achter de schermen.

Daarnaast hoeven de afleveringen absoluut niet in chronologische volgorde te worden bekeken. Er zit vrijwel geen overlap in de verhalen, waardoor elke kijker zelf kan kiezen welke attractie een volledige aflevering waard is. Een groot liefhebber van Pirates of the Caribbean die niet veel op heeft met het experimentele park Epcot kan die tweede zonder enig probleem overslaan.

Het enige overgedragen detail wat wel elke aflevering terugkeert, is een vrij geforceerde dramatische lijn over de vroege dood van Walt Disney. Aangezien hij de parken heeft bedacht, is het een tragisch gegeven dat hij veel van de populairste attracties nooit heeft meegemaakt. Hierdoor wordt alles al snel ter nagedachtenis van Walt Disney gedaan, is het elke keer afwachten op welk moment de dood wordt ingezet als zielige motivatie voor de imagineers.

Ook is de visuele stijl van de afleveringen niets bijzonders. Veel voelt als een video-essay waarin toevallig experts worden geïnterviewd. De grafische stijl van animaties en achtergronden zijn vrij ongeïnspireerd, maar dat is ook niet waar de focus hoort te liggen. Die ligt bij de inhoud van de interviews en de archiefbeelden van Disney zelf, die waarschijnlijk niet zo makkelijk te vinden zijn. Wie een fascinatie heeft voor verloren attracties, kan het YouTube-kanaal Defunctland opzoeken voor video-essays vol visuele spektakels over attractieparken.

Door attracties uit te leggen kan de magie van de ervaring verdwijnen. Behind the Attraction weet dit erg goed te vermijden, door enkel een tipje van de sluier op te lichten en zich vooral te richten op de magie van de makers. Door deze balans verrijkt de serie de ervaring in Disney-parken in plaats van enkel de trucjes te onthullen.

★★★☆☆

Behind the Attraction is te zien bij Disney+.

Recensie Netflix-serie 'Pokémon Concierge'

Recensie Netflix-serie 'Pokémon Concierge'

Geinige stop-motionserie over Pokémon en hun blije conciërge, maar zelfs de echte fan zal er niet heel lyrisch over zijn.

Naomi Klees
Regie: Iku Ogawa | Cast (stemmen): Rena Nōnen (Haru), Ai Fairouz (Alisa), Eita Okuno (Tyler), Yoshiko Takemura (Watanabe), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 15-20 minuten | Jaar: 2023

Haru besluit het roer om te gooien en stapt op de boot naar het luxe Pokémon Resort, waar ze aan de slag gaat als gastvrouw. Vol enthousiasme begint ze aan haar nieuwe baan, maar dat het werk van een dierenoppas echt afzien is blijkt uit de enorme problemen die zij als opzichter van het eiland op haar bord krijgt. Want er is natuurlijk niets zo allejezus verschrikkelijk als een Pikachu die niet op een schommel durft en een Magikarp die zijn zwemband verliest.

Heel simpel; Pokémon Concierge is een kinderserie. Verwacht geen volwassen draai aan een voor kiddo's bedoelde franchise zoals Pokémon: Detective Pikachu, maar verbaas je over vier pijlsnelle afleveringen waarin eigenlijk geen drol gebeurt. Perfect voor onschuldige zieltjes en een heerlijk vertekend beeld van de realiteit. Ook het leven wordt als een hapklare brok geserveerd, want de enige taak waar Haru zich als conciërge aan moet kwijten is zorgen dat de Pokémon blij zijn. En ergens zweeft de wijze boodschap dat je tevreden moet zijn met wie je bent, maar who cares. Blije Pokémon. Superbelangrijk.

Voor een wereld waarin Pokémon net zo'n alledaagse verschijning zijn als de buurtkat in je tuin, komen er verrassend weinig soorten in beeld. Naast hoofdrolspeler Psyduck bestaat de parade uit een handjevol Pansage, Pansear en Panpour, en af en toe springt er een eenling Pokémon over het scherm om de connectie met de franchise te behouden. Voldoende om het, al dan niet zeer zwakke, verhaal te dragen, maar voor fans wellicht een milde teleurstelling dat niet alle favorieten van Red en Blue de revue passeren.

Met het verstand op nul is Pokémon Concierge wel erg fijn om naar te kijken. Stop-motion heeft altijd een subliem oog voor detail en brengt fantasie op bijzondere wijze tot leven. Poppenkast voor gevorderden, aantrekkelijk voor jong en oud. Het kleinste stukje decor is met precisie geplaatst en voor vrijwel elke Pokémon is een ander materiaal of stofje gebruikt. De fout bij deze serie is echter het gebrek aan een vaste lijn. Want die conciërge had je op elk willekeurig eiland kunnen neerzetten en de Pokémon door een dier naar keuze vervangen.

Pokémon staat al jaren aan de top, maar tussen alle blitse games en films valt Pokémon Concierge weg. Het is een niemendalletje. Een serie die stuurloos achter het succes aan sukkelt, zonder wendingen of eigenaardigheden. En God verhoede dat een slechterik de fantastisch mooie dag komt verpesten. Tip? Bekijk Pokémon Concierge in het Engels. In deze versie wordt de stem van Haru ingesproken door The Boys-actrice Karen Fukuhara. Het contrast tussen de moordzuchtige Kimiko en brave Haru is gewoon hilarisch. Maakt die tweeënzeventig minuten nog een beetje de moeite waard.

★★☆☆☆

Pokémon Concierge is te zien bij Netflix.

De eerste beelden uit 'Wie is de Mol?' zijn nu te zien

De eerste beelden uit 'Wie is de Mol?' zijn nu te zien

Aankomend weekend start het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? met uiteraard weer Rik van de Westelaken.

Bram de Groot
Via NPO Start hebben we de eerste beelden uit het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Aankomend weekend start het nieuwe seizoen, uiteraard weer met een hoop nieuwe bekende en minder bekende gezichten.

Dit jaar gaat Wie is de Mol? naar Mexico met uiteraard weer Rik van de Westelaken als de vaste presentator. Hij presenteert voor de zevende keer het programma van AVROTROS.

Nieuw seizoen


Dit jaar zijn de deelnemers zijn acteur Jeroen Spitzenberger, presentator Kees van der Spek, presentatrice Tooske Ragas, wetenschapsjournalist Anna Gimbrère, artiest Babs Schutte, presentator Fons Hendriks, cartoonist Jip van den Toorn, dragqueen Justin Mooijer, actrice Rian Gerritsen en artiest Rosario Mussendijk.

Afgelopen keer was presentator Jurre Geluk nog de Mol en mocht techjournalist Daniël Verlaan zich kronen tot de winnaar van Wie is de Mol? De verliezer was Ranomi Kromowidjojo, de voormalig zwemkampioen.

Eerste beelden


Hieronder zie je de eerste trailer die door NPO Start op YouTube is gezet.Vanaf zaterdag 6 januari zal je het programma iedere week op AVROTROS op NPO 1 kunnen kijken. Uiteraard volg je Wie is de Mol ook op NPO Start. In de onderstaande eerste beelden zien we de deelnemers in Mexico.In Wie is de Mol? proberen kandidaten met opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Hiervoor is samenwerken en vertrouwen cruciaal, maar met de aanwezigheid van de Mol in de groep is dit niet gemakkelijk. Ongemerkt zal hij de boel saboteren, zodat de winst zo laag mogelijk blijft. Lukt het de kandidaten om de Mol te ontmaskeren?

Foto: Joy Hansson
Eerste recensies 'True Detective: Night Country': kijken of skippen?

Eerste recensies 'True Detective: Night Country': kijken of skippen?

De eerste recencies voor het langverwachte vierde seizoen zijn binnen!

Valeria Milić
Het nieuwste seizoen van het veelgeprezen True Detective neemt de kijker mee naar het hoge noorden. Een compleet team van onderzoekers blijkt om een onverklaarbare reden verdwenen.

De twee rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) moeten zien te achterhalen wat er gebeurd is. Met de premièredatum in zicht zijn op Rotten Tomatoes de eerste recencies te lezen, en het ziet er uitstekend uit.

Terug aan de top


Op het moment van schrijven zijn er negentien recencies te zien, en True Detective: Night Country scoort de volle mep: een ijzersterke 100%!

De critici zijn het over een ding roerend eens: seizoen 4 is teruggekeerd naar de topper die het eerste seizoen was. "Er is weer hoop voor 'True Detective'", aldus Primetimer. Gay City News voegt hier aan toe: "'True Detective' keert terug naar het niveau van het allereerste begin," en Inverse vindt het "het spannendste en levendigste seizoen sinds seizoen een".

Sfeervol


De atmosfeer van dit seizoen, in de breedste zin van het woord, krijgt ook de nodige complimenten. The Daily Telegraph: "Er is genoeg aandacht voor de cultuur van de Indianen in Alaska, en als kijker kom je in een wereld terecht die totaal onbekend voor je is".Tot slot meldt Rolling Stone: "Het is een strak afgeleverd seizoen met alle goede elementen die Pizzolatto [bedenker en schrijver van seizoen 1 - 3] erin verwerkte en laat de mindere factoren achterwege".

Waar en wanneer te zien?


Je kunt True Detective: Night Country streamen vanaf 14 januari op HBO Max.
Hoe is het tegenwoordig toch met Katie Holmes, het meisje waar iedereen verliefd op werd in 'Dawson's Creek'?

Hoe is het tegenwoordig toch met Katie Holmes, het meisje waar iedereen verliefd op werd in 'Dawson's Creek'?

Katie Holmes had haar doorbraak in het tienerdrama 'Dawson's Creek'

Bas de Kramer
De serie Dawson's Creek gaf ons tussen 1998 en 2003 maar liefst zes seizoenen en 128 afleveringen lang een boel tienerdrama. De serie was net even complexer en realistischer dan we destijds gewend waren en was in die tijd zeer populair.

De hoofdrolspeler van de serie was Dawson Leery, gespeeld door James van der Beek. Ook was er een grote rol voor zijn buurmeisje Joey Potter die werd gespeeld door niemand minder dan superster Katie Holmes. Hoe is het nu met haar? SerieTotaal ging op onderzoek uit!

Plot serie


De serie volgt het leven van de puberende filmmaker Dawson Leery uit Capeside. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer zijn beste vriendin, Joey Potter, gespeeld door de zeer bekende Katie Holmes, verliefd op hem wordt. Dit zorgt voor de nodige spanningen, vooral wanneer nieuwe vrienden zoals de rebelse Jen Lindley en de mysterieuze Pacey Witter in beeld komen.

De acteur die de charismatische en knappe Joey tot leven bracht, is Katie Holmes. Haar vertolking van Joey, het meisje vol ambities en dromen, maakte haar al snel een publiekslieveling. Holmes groeide na de serie uit tot een grote ster. Holmes werd meerdere malen benoemd tot één van de meest sexy vrouwen ter wereld door zowel de Britse als Amerikaanse edities van FHM magazine. In 2003 werd ze genoemd als een van de '50 Mooiste Mensen' door People Magazine.

Overig acteerwerk


Na deze iconische serie schitterde Holmes in films zoals Batman Begins, The Gift en The Kennedys. In 2022 schreef en regisseerde ze haar tweede film Alone Together waarin zij zelf de hoofdrol speelde. In 2023 keerde Holmes terug naar het theater en speelde de hoofdrol in het toneelstuk The Wanderers van Ann Ziegler. Verder regisseerde en speelde ze ook in de film Rare Objects, die in april 2023 in de bioscopen werd uitgebracht.

Bekijk op instagram


Katie Holmes privé


Holmes is geboren op 18 december 1978 in Toledo, Ohio. Holmes heeft eerst een relatie gehad met Joshua Jackson, haar tegenspeler Pacey Witter in Dawson's Creek. Ze verloofde zich eind 2003 met acteur Chris Klein, die bekend werd als 'Oz' in American Pie, maar die verloving werd verbroken voordat zij een relatie kreeg met de bij iedereen bekende Tom Cruise. In 2006 werd hun dochter Suri geboren en later dat jaar trouwden zij. In 2012 werd bekend dat het koppel ging scheiden na vijf jaar huwelijk.

Kijk Dawson's Creek op Videoland.

Dit is de nieuwe thriller 'Witness Number 3', binnenkort te zien op NPO Start

Dit is de nieuwe thriller 'Witness Number 3', binnenkort te zien op NPO Start

Een Britse psychologische thriller over de getuige van een moord en hetgeen daarna gebeurt.

Valeria Milić
Deze vierdelige miniserie lijkt met name te leunen op suggestie. Een jonge alleenstaande moeder ziet een moord en haar leven verandert in een nachtmerrie.

Jodie (Nina Toussaint-White) is kapster van beroep en kijkt tijdens haar werk toevallig naar buiten. Wat ze ziet verandert haar leven voorgoed.

Laatste momenten


Het betreft de laatste momenten tussen een moordenaar en het slachtoffer. Jodie wil het juiste doen en vertelt de politie wat ze heeft gezien.

Het valt haar direct op dat haar naam en adres niet op de documenten te zien zijn, vanaf dat moment is ze eenvoudigweg 'getuige drie'.

Nachtmerrie


Jodie's leven verandert op dat moment in een aaneenschakeling van angstaanjagende gebeurtenissen. De bende doet er alles aan om haar het leven zuur te maken. Po (Ruaridh Mollica) is degene die er alles aan doet om Jodie te doen zwijgen, en de politieagent Ivan (Sion Daniel Young) zal er voor moeten zorgen dat Getuige Nummer Drie dit overleeft.Witness Number 3 is vanaf 10 februari te streamen op NPO Start.
Ondanks 100% op Rotten Tomatoes belandde deze komedieserie direct in de prullenbak

Ondanks 100% op Rotten Tomatoes belandde deze komedieserie direct in de prullenbak

De serie volgt het verhaal van de Diaz-familie. Broer en zus wonen in Los Angeles. Beiden worstelen met het vinden van de ware liefde, het aangaan van relaties en een doel om voor te leven.

Bo van Scheyen
Waarom With Love geen derde seizoen krijgt is onbegrijpelijk. Deze serie heeft behoorlijk veel lovende kritieken ontvangen. Vooral vanwege zijn levendige personages, meeslepende verhaallijnen en de manier waarop het verschillende aspecten van liefde en relaties exploreert.

De serie is gemaakt door Gloria Calderón Kellett, die ook bekend is van haar werk aan de succesvolle serie One Day at a Time. De serie volgt het verhaal van de Diaz-familie. De broer en zus van de Diaz-familie wonen in Los Angeles. Beiden worstelen met het vinden van ware liefde, het aangaan van relaties en het hebben van een levensdoel.

Romantiek


De verhaallijnen komen samen rond de feestdagen. Een moment in het jaar dat voor de familie altijd een belangrijk ijkpunt in het leven is. Verschillende familieleden krijgen elk op hun eigen manier te maken met liefde en romantiek.

With Love weet een breed publiek aan te spreken. Het zijn de hartverwarmende en humoristische benaderingen die voor het publiek heel herkenbaar zijn. Thema's als familie, liefde en acceptatie worden op een zeer toegankelijke manier belicht.

Ontroerend


Al met al is With Love een boeiende serie die zowel vermakelijk als ontroerend is, en die de kijker meeneemt op een emotionele reis vol liefde, hoop en herkenning. Emeraude Toubia kruipt in de rol van Lily Diaz en Marc Indelicato vertolkt de rol van haar broer Jorge jr. Diaz.De serie belicht de complexiteit van liefdesrelaties, terwijl het tegelijkertijd de unieke culturele achtergronden van de personages benadrukt. Het Acteerwerk tussen broer en zus is van hoog niveau.

Komedie


With Love is een romantische komedie die in 2021 is uitgebracht op de streamingdienst Amazon Prime Video. Er zijn elf afleveringen gemaakt en twee seizoenen. Waarom de stekker na het tweede seizoen er is uitgetrokken is ons nog steeds een raadsel en zeker niet terecht. Zelfs op Rotten Totmatoes krijgt de serie een hele hoge waardering.Het zou kunnen dat de kijkcijfers toch te laag lagen of dat productiekosten te hoog waren. Of dat contractuele afspraken of creatieve beslissingen van de makers met het televisienetwerk niet konden worden waargemaakt. Het blijft jammer. Mocht er toch nog een derde seizoen komen, dan laten we jullie dat direct hier weten.
'Tyrion Lannister' stelde keiharde en ongewone eis voordat hij ja zei tegen 'Game of Thrones'

'Tyrion Lannister' stelde keiharde en ongewone eis voordat hij ja zei tegen 'Game of Thrones'

Peter Dinklage speelde de rol van Tyrion Lannister subliem in 'Game of Thrones'. Hij nam de rol echter niemand zomaar aan.

Bas de Kramer
Peter Dinklage is zeer bekend geworden door zijn rol in de fantasyserie Game of Thrones. Voordat hij aan deze rol begon, stelde hij wel een unieke eis en nam hij de rol niet zomaar aan.

Dinklage had eerder al een rol gehad in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Hij vertolkte daarin de dwerg Trumpkin met zijn baard en puntige schoenen. Dinklage vond dat achteraf bezien wel erg stereo-typerend voor iemand met zijn kleine postuur.

Cliché


Dinklage omschreef zijn rol in Chronicles of Narnia achteraf als "een aangename maar tamelijk ongemakkelijke ervaring". Daarom stelde hij als voorwaarde voor zijn deelname aan Game of Thrones de noodzaak om af te wijken van de dwergclichés.

Dinklage wees de showrunners David Benioff en D. B. Weiss op de gebruikelijke kledingconventies en uitte teleurstelling over grappen zoals dwergwerpen in diverse films. Hij wilde graag een subtielere en levensechtere versie op het scherm laten zien.

Overtuigend


Nou, we kunnen wel stellen dat dat gelukt is. Tyrion Lannister werd misschien wel het populairste personage van de serie. Hij wordt vooral herinnerd om zijn overtuigingskracht, slimheid en sluwheid en niet om zijn geringe lengte. Precies zoal Dinklage dat voor ogen had.Kijk deze serie op HBO Max.
Winter vol Liefde: Mike slaat compleet pleefiguur op de latten

Winter vol Liefde: Mike slaat compleet pleefiguur op de latten

Mike maakt bepaald geen indruk op Edith in de Oostenrijkse sneeuw.

Bas de Kramer
De hardwerkende Edith, die samen met haar zoon in Oostenrijk woont, heeft haar eerste kandidate Bart inmiddels naar huis gestuurd. Vrienden? Ja, maar meer zat er van beide kanten toch echt niet in. Edith kan zich dus vol concentreren op Mike, in wie ze het,in de basis, best ziet zitten.

Edith heeft vrienden over de vloer die Mike natuurlijk ook kunnen beoordelen. Mike loopt over van zelfvertrouwen en vertelt de camera dat zij zeker positief over hem zullen zijn. Als Edith en Mike samen op ski-trip gaan valt de blufferige Mike volledig door de mand. Hij slaat een waar pleefiguur op de ski's en moet van Edith uiteindelijk, uit angst voor de veiligheid op de berg, het hele end naar beneden lopen.

Branie


Edith ergert zich aan Mike's branie, die opschepte heus nog te kunnen skiën, maar er echt helemaal niets van bakt. Ook ergert ze zich aan Mike's ijdelheid. Mike vindt zijn rode ski-broek nog al 'pipo' en wil niet graag voor lul lopen. Edith geeft aan dat het in de sneeuw vooral allemaal een beetje functioneel moet zijn.

Als de twee de boel nog eens nabespreken op de allerhoogste bergtop van de omgeving, genieten beiden van de natuur maar helaas niet van elkaar. Nee, dat gaat niks worden met deze twee. Het kan niet anders of Mike wordt de komende aflevering huiswaarts gestuurd of vertrekt zelf naar huis. Edith zal moeten hopen dat de volgende kandidaat beter bij haar past.

Kijken


Is de liefde tussen de twee nu echt helemaal over? Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL4.

Foto: RTL
Bizarre beelden: 'Steve Sanders' uit 'Beverly Hills 90210' is aangevallen op Oudejaarsavond en komt met de schrik vrij

Bizarre beelden: 'Steve Sanders' uit 'Beverly Hills 90210' is aangevallen op Oudejaarsavond en komt met de schrik vrij

Toenemend geweld en ordeverstoring: voor Ian Ziering is dit incident de druppel.

Adriënne Koolen
Normaal gesproken moet Oud en Nieuw een avond van gezelligheid zijn met familie of goede vrienden. Voor Beverly Hills 90210-ster Ian Ziering was dit niet het geval.

Ziering plaatste op 1 januari een bericht op Instagram waarin hij uitlegde dat hij samen met zijn dochter tijdens Oudejaarsavond in een "alarmerend" incident is beland met mini motors.

Het incident


De motorrijders hebben zijn auto zeer agressief benaderd waardoor dit resulteerde in een "verontrustende confrontatie". Om de schade te bekijken is hij de auto uitgestapt, maar dit escaleerde snel en eindigde in fysiek geweld.

Ziering laat weten dat zowel zijn dochter als hij "volledig ongedeerd" zijn. Wel heeft dit incident de acteur aan het denken gezet over de "groeiende durf van dergelijke groepen die de openbare veiligheid en vrede verstoren .

Oproep tot actie


Als laatste roept Ziering op tot actie, aangezien de situatie volgens hem uit de hand is gelopen. Hij roept stadsfunctionarissen en wetshandhavingsinstanties op om hard op te treden tegen geweld en om preventieve maatregelen te treffen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Bekijk op instagram


TMZ heeft verschillende beelden van het incident naar buiten gebracht. Onder andere het gevecht tussen de motorrijders en de Beverly Hills-ster. Op een andere foto is Ziering te zien die zijn 12-jarige dochter Mia troost.
Gruwelijk detail uit 'Game of Thrones' inspireerde de gewelddadige geboortescène in 'House of the Dragon'

Gruwelijk detail uit 'Game of Thrones' inspireerde de gewelddadige geboortescène in 'House of the Dragon'

Net als voorganger 'Game of Thrones' had de fantasy-serie weer veel bloederige scènes.

Tom Veldman
Het nieuwe jaar brengt serieliefhebbers weer veel nieuwe seizoenen, onder andere van House of the Dragon, de prequel van Game of Thrones. In aanloop naar het nieuwe seizoen kijken fans ook weer terug naar seizoen 1.

Thrones stond onder andere bekend om de gruwelijkheden die in de serie te zien waren. Dat leverde de serie ook kritiek op; vooral de dingen die vrouwen in de serie ondergingen werden bekritiseerd.

Bloederig


In een interview met The Hollywood Reporter ging regisseur Miguel Sapochnik in op de relatie tussen de twee series, en de bloederige geboortescène in House of the Dragon.

''In de middeleeuwen stond een geboorte gelijk aan geweld. Je had 50% kans dat je het overleefde.'' De regisseur ging ook in op het geweld dat vrouwen ondergaan in de serie. ''Je kunt het geweld dat mannen vrouwen aandeden in die tijd niet negeren. Je moet het niet verheerlijken, maar ook niet bagatelliseren.''

HBO Max


Seizoen 2 van House of the Dragon gaat deze zomer van start. De bloederige gruwelijkheden van Game of Thrones en House of the Dragon zijn te zien op HBO Max.

'Grey's Anatomy' kondigt een opvallende terugkeer aan: fans gaan waarschijnlijk uit hun bol

'Grey's Anatomy' kondigt een opvallende terugkeer aan: fans gaan waarschijnlijk uit hun bol

Ellen Pompeo keert terug naar de set van Grey's Anatomy voor het twintigste seizoen, zij het in een beperkte rol.

Stan Feyter
Na 19 seizoenen Grey's Anatomy kondigde Ellen Pompeo vorig jaar aan te stoppen als Meredith Grey. Toen zei ze dat het tijd was om iets nieuws te gaan doen. Al beloofde ze wel in haar afscheidsbericht dat ze nog eens terug zou keren op de set. Die tijd lijkt nu gekomen.

In maart komt het langverwachte twintigste seizoen uit van de successerie. Eerder deze week werd de eerste teaser uitgebracht. In die teaser was Ellen Pompeo ook in te zien. De terugkeer is geen grote verrassing, vorig jaar liet Pompeo zich tegen Variety ontvallen dat ze graag wou 'langskomen' op de set. Ze gaf daarin te kennen dat ze nog steeds vindt dat er een interessant verhaal te vertellen valt in de serie.

Randpersonage


Een belangrijke nuance daarbij is wel dat Meredith niet het hoofdpersonage zal zijn voor dit nieuwe seizoen. Meredith blijft in Boston wonen en zal dus niet voortdurend in het ziekenhuis vertoeven.

In het vorige seizoen verdween het personage ook al naar de achtergrond omdat Pompeo het drukker had met andere projecten. Dat zal niet veranderen. De fakkel is dus wel degelijk doorgegeven aan een nieuwe generatie.

Nauw betrokken


Pompeo blijft wel nauw betrokken bij de serie die haar zoveel gegeven heeft. Zo is ze nog steeds uitvoerend producent, wat haar toch een zekere creatieve inspraak geeft. In de teaser van het nieuwe seizoen, die je hieronder kan bekijken, is ze ondanks de beperkte rol van haar personage toch zeer aanwezig. Het personage blijft natuurlijk zeer geliefd bij fans van de serie.Grey's Anatomy kun je in Nederland kijken op Disney+.
Deze ijzersterke overlevingsthriller zie je vanaf morgen op Netflix

Deze ijzersterke overlevingsthriller zie je vanaf morgen op Netflix

Aankomende donderdag zet Netflix de film Society of the Snow van Juan Antonio Bayona online.

Bram de Groot
Aankomende donderdag zet Netflix zijn eerste grote Netflix Original online, als het gaat over films. De film heet La Sociedad de la Nieve alias Society of the Snow en komt van regisseur Juan Antonio Bayona.

Van J.A. Bayona verscheen de afgelopen jaren films als The Impossible, A Monster Calls en Jurassic World: Fallen Kingdom en nu heeft hij het boek van schrijver Pablo Vierci verfilmd.

Ramp


De overlevingsthriller gaat over de Andesvliegramp in 1972, toen er een vliegtuig met 40 passagiers en vijf bemanningsleden neerstortte in de Andes in Uruguay. Het verhaal richt zich op de zestien overlevenden van de ramp.

De film staat op een mooie 92 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en op FilmTotaal schreef recensent Julia Maria Keers het volgende: "De film is bloedstollend, maar minstens zo mooi is de warmte van de vrienden in het ijskoude landschap; ze discussiëren, ze bevragen, ze overleggen, ze stellen elkaar gerust en ze houden elkaar bij de les."

Binnenkort


De film verscheen al beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen en vanaf donderdag 4 januari zie je de film op Netflix.De cast in de $60 miljoen kostende film bestaat uit flink wat nieuwkomers en de muziek werd verzorgd door Michael Giacchino.
Deze loeispannende crimeserie houdt Netflix al zes weken lang volledig in haar greep

Deze loeispannende crimeserie houdt Netflix al zes weken lang volledig in haar greep

Het Scandinavische 'En Helt Vanlig Familj' scoort uitstekend in haar eerste zes weken op Netflix.

Bas de Kramer
De Zweedse thrillerserie En Helt Vanlig Familj, of in het Engels A Nearly Normal Family, scoort al sinds haar debuut zes weken geleden geweldig goed op Netflix. De serie behoort al zes weken lang tot de tien meest bekeken series van de streamingdienst.

De serie gaat over een jonge vrouw die uit een, in ieder geval op het eerste gezicht, perfect gezin komt en die plots wordt verdacht van een moord. De serie is gebaseerd op het zeer goed verkochte gelijknamige boek van Mattias Edvardsson en is omgezet naar een zesdelige dramaserie.

Stella


Het verhaal draait om Stella, gespeeld door Alexandra Karlsson Tyrefors, die op jonge leeftijd verkracht wordt. Haar vader, priester Adam, gespeeld door Björn Bengtsson, twijfelt of zijn dochter aangifte moet doen. Ook Stella's moeder heeft zo haar bedenkingen.

De familie lijkt meer bezig met het behouden van hun reputatie dan met het welzijn van hun dochter. Is de beoordeling door de buitenwereld dan echt belangrijker dan de gezondheid van het gezin zelf?

Moord


Een aantal jaren later wordt er een moord gepleegd en Stella is onmiddellijk hoofdverdachte. Is zij ten onder gegaan aan haar grote geheim, of is het juist de druk van haar familie geweest of...... speelt er iets heel anders?Kijk de serie hier op Netflix.
Nieuwe 'Game of Thrones'-serie ondergaat grote verandering, maar komt er wel

Nieuwe 'Game of Thrones'-serie ondergaat grote verandering, maar komt er wel

De spin-off van House of the Dragon gaat over Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake.

Bram de Groot
HBO Max komt dit jaar met het tweede seizoen van House of the Dragon en achter de schermen wordt er gewerkt aan andere spin-offs. Nu wordt duidelijk dat een toekomstige serie in een andere vorm dan eerder aangekondigd naar het kleine scherm komt.

Schrijver George R.R. Martin onthult in zijn eigen blog dat de geplande serie Nine Voyages niet meer als een live action-serie verschijnt, maar als een animatieserie.

Nine Voyages


De serie laat de avonturen zien van het personage Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake. Dit personage wordt in House of the Dragon gespeeld door acteur Steve Toussaint.

Martin gaf aan dat er al een paar jaar wordt gewerkt aan mogelijke animatieseries in de Game of Thrones-wereld, maar dat er al meerdere projecten zijn afgevallen.

Hoge kosten


"We hebben Nine Voyages, onze serie over de legendarische reizen van The Sea Snake, veranderd van live action naar animatie. Een stap die ik volledig steun," aldus Martin.Hij vervolgt: "Budgettaire beperkingen zouden een live action-versie waarschijnlijk onbetaalbaar hebben gemaakt, omdat de helft van de serie op zee plaatsvindt en de noodzaak om elke week een andere haven te creëren, van Driftmark tot Lys, van de Basilisk-eilanden tot Volantis tot Qarth tot... nou ja, ga maar door."

Animatie


"Er is een hele wereld daarbuiten," vervolgt de schrijver. "De kans is veel groter dat we het allemaal met animatie kunnen laten zien. We hebben nu dus drie geanimeerde projecten in de pijplijn."

House of the Dragon seizoen 2 verschijnt midden 2024 en bestaat uit acht afleveringen. Uiteraard zijn de weer te zien op HBO Max.