search
'Starsky and Hutch'-ster David Soul overleden op de leeftijd van 80 jaar
Series / Nieuws

'Starsky and Hutch'-ster David Soul overleden op de leeftijd van 80 jaar

De zanger en acteur had een carrière die maar liefst vijftig jaar besloeg.

Op donderdag 4 januari overleed David Soul in Londen, berichtte zijn echtgenote Helen Snell op de website van de acteur. Hij worstelde al enkele jaren met zowel COPD als longkanker.

Soul werd het bekendst door zijn rol van Kenneth "Hutch" Hutchinson in de politieserie Starsky and Hutch, naast vele andere films en series waarin hij meespeelde. Hij oogstte in de jaren 70 en 80 ook succes als zanger en bracht diverse albums uit.

Tussen de VS en Berlijn


David Soul werd op 28 augustus 1943 geboren in Chicago en bracht de eerste jaren van zijn leven door tussen de VS en Berlijn. Dit was in verband met het werk van zijn vader, die meehielp aan de wederopbouw van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Zijn carrière ging in de jaren 60 van start met rollen in Star Trek, en een vaste rol in Here Comes the Bride. Ook acteerde Soul in de tv-film Salem's Lot en werd door niemand minder dan Clint Eastwood gecast in Magnum Force.

Allerbekendste rol


Zijn allerbekendste rol was natuurlijk die van de charmante Hutch in Starsky and Hutch (1975 - 1979). Met het succes van het acteerwerk stortte Soul zich ook op zingen, en scoorde een nummer 1-hit met Don't Give Up on Us.



Soul was in 2004 met Paul Michael Glaser te zien in een cameo in de filmversie van Starsky and Hutch. In 2012 maakte Soul zijn laatste film Filth om vervolgens definitief te stoppen met acteren.

Passie


Op zijn website schrijft zijn echtgenote Helen Snell het volgende: "Zijn lach, vreugde en passie voor het leven zullen herinnerd worden door iedereen wiens leven hij geraakt heeft". David Soul werd 80 jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen