search
Marvel Studios geeft 'Echo' welverdiende poster in gebarentaal
Series / Nieuws

Marvel Studios geeft 'Echo' welverdiende poster in gebarentaal

Marvel heeft een nieuwe poster uitgebracht voor de serie 'Echo'.

Het duurt nog maar drie dagen voordat de nieuwe Marvelserie Echo op Disney+ verschijnt. In de serie zien we Alaqua Cox terugkeren als Maya Lopez, ofwel Echo. Om dit te vieren, heeft Marvel een nieuwe poster uitgebracht in gebarentaal.

Het personage Maya werd voor het eerst geïntroduceerd in Hawkeye uit 2021. Marvel verwerkt haar achtergrond op meerdere manieren in de nieuwe serie. De serie zal flashbacks naar de voorouders van Maya bevatten en de serie is beschikbaar in de Choctaw taal. En naast de focus op haar familiegeschiedenis, zal er ook aandacht gaan naar het feit dat het personage doof is.

Representatie


Op de nieuwe poster die Marvel heeft uitgebracht staat de titel Echo in gebarentaal. Uitvoerend producent Syndey Freeland sprak tijdens een persevenement over het belang van de representatie van zowel de doven- en slechthorende community als de Choctaw Nation van Oklahoma in de serie:

"Authenticiteit was heel belangrijk … We moesten representatie van inheemse communities hebben. Dat was een must. We moesten representatie van doven en slechthorenden hebben. Dat was een must. Dus het begon echt met onze schrijvers, in onze schrijverskamer".

Release


Echo is vanaf 9 januari te zien op Disney+. Bekijk de nieuwe poster hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen