search

Ons nieuws van zaterdag 6 januari 2024

Hint naar nieuwe bikkelharde 'John Wick'-serie en regisseur verwerpt 'The Continental'
Series / Nieuws

Hint naar nieuwe bikkelharde 'John Wick'-serie en regisseur verwerpt 'The Continental'

Naast The Continental en Ballerina komt er heel snel nóg een serie in de wilde wereld van Wick.

De John Wick-franchise wordt uitgebreid naar tv, en dat is zonder de vorig jaar verschenen miniserie The Continental mee te tellen.

We wisten al dat er werd gewerkt aan nóg een serie die zich afspeelt in de wereld van Wick, maar nu pas lijkt regisseur Chad Stahelski er iets concreets over kwijt te willen.

Even wachten


Tijdens de nieuwe aflevering van de Happy Sad Confused-podcast benadrukte dat er druk wordt gewerkt aan de nieuwe Wick-serie, maar dat het vooral de stakingen van afgelopen zomer waren die roet in het eten gooiden.

Aldus Stahelski: "We ontwikkelen momenteel een John Wick-serie en Lionsgate ondersteunt ons erg goed hierbij. We begonnen er pas echt aan toen de stakingen net begonnen."

Negeer The Continental


Toen Stahelski werd gevraagd of het over een ander project dan The Continental ging, liet hij weten nauwelijks iets met die serie te maken te hebben:"Nee, niet The Continental. Ik had maar weinig te maken met The Continental. Die serie werd gemaakt voordat we klaar waren met John Wick 4. Keanu en ik hebben alleen maar advies gegeven, maar die serie stond volledig los van onze deal."

Wie gaan we zien?


Stahelski vervolgde met: "We willen deze serie zelf maken en hopelijk een aantal bekende gezichten terugbrengen."

Hij wilde verder niet kwijt wie het hoofdpersonage wordt, maar dat zal ongetwijfeld snel bekend worden. Een van de kanshebbers is volgens geruchten Cassian (Common in John Wick: Chapter 2.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze brute BBC-serie uit 2023 met 'Game of Thrones'-schurk is absoluut het kijken waard
Series / Nieuws

Deze brute BBC-serie uit 2023 met 'Game of Thrones'-schurk is absoluut het kijken waard

De komische thriller is een voortreffelijk staaltje Britse galgenhumor naar het boek van Mo Hayder.

Van Mo Hayders boek Wolf is in 2023 een miniserie verschenen waarin rechercheur Jack Caffery (Ukweli Roach) een gegijzelde familie moet zien op te sporen. Daarnaast wil hij een raadsel oplossen dat hem sinds zijn jeugd al achtervolgt.

De serie bestaat uit zes afleveringen en is een eerbetoon aan bekende thrillers en horrors. Iwan Rheon, ook wel bekend als Ramsay Bolton in Game of Thrones, is terug als psychopaat. Zijn personage Molina in Wolf heeft echter duidelijk een luchthartige ondertoon.

Inktzwarte humor


Caffery vindt een witte hond met een briefje aan zijn halsband en daarop de woorden 'help ons'. De rechercheur is al jaren op zoek naar de moordenaar van zijn broertje, maar beseft dat hij tegelijkertijd moet zien te achterhalen van wie dit briefje afkomstig is.

Het gaat hier om het gezin Anchor-Ferrers, die in hun eigen huis worden gegijzeld en gemarteld door Molina en zijn maatje Honey (Sacha Dhawan). Voor filmliefhebbers is de link naar Funny Games overduidelijk, ware het niet dat het verknipte tweetal hier wordt neergezet met een fikse dosis inktzwarte humor.

Kleurrijke mix


De zoektocht van Jack Caffery heeft elementen van Twin Peaks waarin Caffery, net zoals Dale Cooper, dingen ontdekt via spirituele inzichten. De serie bevat ook verwijzingen naar A Clockwork Orange, My Bloody Valentine, en Reservoir Dogs.De kleurrijke mix zorgt voor een boeiende serie die duidelijk een eerbetoon is aan horror-thrillers, en daarnaast een dosis Britse galgenhumor. Je kunt Wolf streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijk nieuws voor 'Battlestar Galactica'-reboot
Series / Nieuws

Belangrijk nieuws voor 'Battlestar Galactica'-reboot

Sam Esmail, bedenker van Mr. Robot, werkt al enkele jaren aan de nieuwe versie van de serie.

The Sinner-bedenker Derek Simonds is ingehuurd om als showrunner, schrijver en uitvoerend producent te werken aan de tweede reboot van de scifi-serie Battlestar Galactica.

De nieuwe versie van Galactica is een passieproject van Sam Esmail, bedenker van Mr. Robot en schrijver/regisseur van Leave the World Behind en wordt ontwikkeld voor streamingdienst Peacock.

Eindelijk gaat het gebeuren


Eerder was Michael Lesslie verbonden als schrijver, producent en showrunner aan de serie, maar dat is niet langer het geval.

Esmail Corp. zal de reboot produceren via UCP met Esmail en Chad Hamilton als de hoofdzakelijke uitvoerend producenten.

Mens vs. Cylon


De oorspronkelijke serie uit de jaren '70 ging over de laatste groep mensen die vechten om niet uitgeroeid te worden als gevolg van een oorlog met hun eigen creatie: The Cylons.Al deze mensen verblijven in een zogenaamde 'battleship'-groep onder aanvoering van de Galactica. Ze zijn op zoek naar de legendarische dertiende kolonie die ook bekend staat als de Aarde.

Kritisch bejubeld


De eerdere reboot werd gemaakt door Ronald D. Moore. Hij maakte er een kritisch bejubelde Syfy-serie van vier seizoenen van. Deze werden uitgezonden tussen 2003 en 2009.

De hoofdrollen in die versie werden gespeeld door Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff, Jaimie Bamber, Grace Park, Lucy Lawless en meer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hij is alleen bekend uit 'Friends': zo bizar rijk is acteur David Schwimmer nu
Series / Celebrity

Hij is alleen bekend uit 'Friends': zo bizar rijk is acteur David Schwimmer nu

In de sitcom Friends speelde David Schwimmer de rol van Ross Geller: nu is hij stinkend rijk.

De acteurs die rollen hadden in de populaire sitcom Friends die startte in de jaren 90 kregen steeds meer betaald. De meeste acteurs wisten na de komedieserie slechts beperkt hun carrière uit te breiden. Denk maar aan David Schwimmer.

Schwimmer speelde in Friends het belangrijke personage Ross Geller, de oudere broer van Monica (Courteney Cox). Hij had een knipperlichtrelatie met Rachel van ster Jennifer Aniston.

Na Friends


Schwimmer speelde tijdens en na Friends in heel wat series en films. Denk maar aan de kleine rol in Band of Brothers, maar hij had zijn opvallendste rol waarschijnlijk in The People v. O. J. Simpson: American Crime Story uit 2016. Hij sprak daarnaast de stem in van Melman in de animatiefranchise Madagascar.

Sinds 2020 is hij een hoofdrolspeler in de sitcom Intelligence van de streamingdienst Peacock, als het personage Jerry Berstein. Dit jaar zal hij te zien zijn in de film Little Death van regisseur Jack Begert en met ook Jena Malone.

Vermogen


De 57-jarige Schwimmer, geboren in New York City, hoeft het waarschijnlijk niet meer te doen voor de financiën. Hij verdiende namelijk vele miljoenen met Friends en krijgt naar verluidt jaarlijks zo'n 10 tot 20 miljoen dollar vergoeding door de vele heruitzendingen wereldwijd.Schwimmer is naast acteur ook regisseur en producent en heeft ondertussen een enorm vermogen opgebouwd. Volgens Celebrity Net Worth is zijn vermogen nu zo'n $120 miljoen en het is overduidelijk dat hij dat vooral te danken heeft aan Friends.

Per aflevering


Als we kijken naar de verdiensten van Friends, dan wordt duidelijk dat hij voor het eerste seizoen 22.500 dollar ontving. Dat is zo'n 540.000 voor het complete seizoen van 24 afleveringen. Voor het tweede seizoen werd het salaris al verdubbeld.

Bekijk op instagram


Voor seizoen 6 waren de verdiensten per aflevering al opgelopen tot 125.000 dollar en voor seizoen zeven en acht kregen ze zelfs 750.000 dollar per aflevering. Het complete negende seizoen leverden Schwimmer en zijn "vrienden" elk 24 miljoen dollar op, het kortere 10e seizoen "slechts" 18 miljoen dollar.

90 miljoen dollar


Alleen al voor het opnemen van de tien seizoenen van Friends kreeg Schimmer zo'n 90 miljoen dollar uitbetaald. Wil je de grappenmakende multimiljonair in actie zien in Friends, dan kan dat op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ heeft grote plannen en start het nieuwe jaar met deze grote kwaliteitsseries
Series / Nieuws

Apple TV+ heeft grote plannen en start het nieuwe jaar met deze grote kwaliteitsseries

Apple TV+ start het jaar goed en begint gelijk met drie absolute topseries

Apple TV+ wil het nieuw jaar goed beginnen en komt gelijk met een aantal goede nieuwe series. Er zitten drie kwaliteitsseries bij waarvan onze verwachtingen zeer hoog zijn.

Criminal Record — 10 januari


Op 10 januari start Apple TV+ met Criminal Record, een misdaaddrama. De Britse serie is gemaakt door Paul Rutman en vertelt het verhaal van twee rechercheurs. De ene is June Lenker, een jonge vrouw die nieuw is in het vak maar die zeer getalenteerd en slim is. De andere is Daniel Hegarty, een veteraan die zijn leven heeft gewijd aan zijn rechercheurschap.

Samen moeten ze werken aan een oude moordzaak, die veel lastiger zal worden dan dat ze zich hadden voorgesteld. Zullen ze slagen om de moordzaak eindelijk op te lossen?Masters of the Air — 26 januari


Fans van oorlogsseries zullen ongetwijfeld allang al weten dat binnenkort Masters of the Air wordt gelanceerd op Apple TV+. De serie draait om de 100th Bomb Group van het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verwachtingen voor deze opvolger van Band of Brothers zijn superhoog gespannen, hopelijk kan de serie deze hooggespannen verwachten ook waarmaken.The New Look — 14 februari


Deze bijzondere serie speelt zich af tijdens de nazi-bezetting van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Precies op het moment dat de tijd van Coco Chanel als 's werelds meest beroemde modebeïnvloeder ten einde liep en Christian Dior alle glorie in de industrie begon te vergaren. De serie geeft ons de kans om naar de gruwelijke gebeurtenissen te kijken vanuit een volledig ander perspectief en benadrukt hoe schoonheid feitelijk de wereld heeft gered.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voormalig Bond-girl Joanna Lumley schittert in Netflix-succes 'Fool Me Once'
Series / Nieuws

Voormalig Bond-girl Joanna Lumley schittert in Netflix-succes 'Fool Me Once'

Hoe is tegenwoordig eigenlijk met de voormalige Bond-Girl Joanna Lumley?

Joanna Lumley is wellicht niet voor iedereen een bekende naam. Toch zal bijna iedereen haar wel kennen. Ze is een oudere actrice, maar ook schrijfster en voormalig model.

Zij speelde de elegante en excentrieke Patsy Stone in Absolutely Fabulous en speelt momenteel in het succesvolle Fool Me Once op Netflix.

Bond-girl


Met name de rol van Patsy Stone, die zij van 1992 tot 2004 speelde, spreekt natuurlijk tot de verbeelding, maar al veel eerder was zij bekend door haar rol als Bond-girl in On Her Majesty's Secret Service (1969) en bijvoorbeeld haar rol als Purdey in de televisieserie The New Avengers (1976).

Joanna Lumley heeft maar liefst drie keer de prestigieuze BAFTA-prijs in ontvangst te nemen. In de jaren 1993 en 1995 werd ze bekroond voor haar indrukwekkende bijdrage aan Absolutely Fabulous, terwijl ze in 2000 een speciale prijs ontving voor haar rol in The New Avengers.

Comedy-award


Haar grote komedietalent werd bovendien erkend met een British Comedy Award in 1993 voor haar rol in Absolutely Fabulous.

Bekijk op instagram


Kijk haar nieuwste rol in Fool me Once hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Starsky and Hutch'-ster David Soul overleden op de leeftijd van 80 jaar
Series / Nieuws

'Starsky and Hutch'-ster David Soul overleden op de leeftijd van 80 jaar

De zanger en acteur had een carrière die maar liefst vijftig jaar besloeg.

Op donderdag 4 januari overleed David Soul in Londen, berichtte zijn echtgenote Helen Snell op de website van de acteur. Hij worstelde al enkele jaren met zowel COPD als longkanker.

Soul werd het bekendst door zijn rol van Kenneth "Hutch" Hutchinson in de politieserie Starsky and Hutch, naast vele andere films en series waarin hij meespeelde. Hij oogstte in de jaren 70 en 80 ook succes als zanger en bracht diverse albums uit.

Tussen de VS en Berlijn


David Soul werd op 28 augustus 1943 geboren in Chicago en bracht de eerste jaren van zijn leven door tussen de VS en Berlijn. Dit was in verband met het werk van zijn vader, die meehielp aan de wederopbouw van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Zijn carrière ging in de jaren 60 van start met rollen in Star Trek, en een vaste rol in Here Comes the Bride. Ook acteerde Soul in de tv-film Salem's Lot en werd door niemand minder dan Clint Eastwood gecast in Magnum Force.

Allerbekendste rol


Zijn allerbekendste rol was natuurlijk die van de charmante Hutch in Starsky and Hutch (1975 - 1979). Met het succes van het acteerwerk stortte Soul zich ook op zingen, en scoorde een nummer 1-hit met Don't Give Up on Us.Soul was in 2004 met Paul Michael Glaser te zien in een cameo in de filmversie van Starsky and Hutch. In 2012 maakte Soul zijn laatste film Filth om vervolgens definitief te stoppen met acteren.

Passie


Op zijn website schrijft zijn echtgenote Helen Snell het volgende: "Zijn lach, vreugde en passie voor het leven zullen herinnerd worden door iedereen wiens leven hij geraakt heeft". David Soul werd 80 jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios geeft 'Echo' welverdiende poster in gebarentaal
Series / Nieuws

Marvel Studios geeft 'Echo' welverdiende poster in gebarentaal

Marvel heeft een nieuwe poster uitgebracht voor de serie 'Echo'.

Het duurt nog maar drie dagen voordat de nieuwe Marvelserie Echo op Disney+ verschijnt. In de serie zien we Alaqua Cox terugkeren als Maya Lopez, ofwel Echo. Om dit te vieren, heeft Marvel een nieuwe poster uitgebracht in gebarentaal.

Het personage Maya werd voor het eerst geïntroduceerd in Hawkeye uit 2021. Marvel verwerkt haar achtergrond op meerdere manieren in de nieuwe serie. De serie zal flashbacks naar de voorouders van Maya bevatten en de serie is beschikbaar in de Choctaw taal. En naast de focus op haar familiegeschiedenis, zal er ook aandacht gaan naar het feit dat het personage doof is.

Representatie


Op de nieuwe poster die Marvel heeft uitgebracht staat de titel Echo in gebarentaal. Uitvoerend producent Syndey Freeland sprak tijdens een persevenement over het belang van de representatie van zowel de doven- en slechthorende community als de Choctaw Nation van Oklahoma in de serie:

"Authenticiteit was heel belangrijk … We moesten representatie van inheemse communities hebben. Dat was een must. We moesten representatie van doven en slechthorenden hebben. Dat was een must. Dus het begon echt met onze schrijvers, in onze schrijverskamer".

Release


Echo is vanaf 9 januari te zien op Disney+. Bekijk de nieuwe poster hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Betrayal: The Perfect Husband'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Betrayal: The Perfect Husband'

Zeer zinvolle documentaire voor kijkers die zich afvragen wat ze zouden doen als hun partner blijkt vreemd te gaan.

Regie: Jon Hirsh | Afleveringen: 3 | Speelduur: 42-46 minuten | Jaar: 2023

Betrayal: The Perfect Husband heeft een kernvraag die veel kijkers aan het denken zal zetten: wat zou je doen als je plotseling ontdekt dat je partner je bedriegt? En niet zo'n klein beetje ook. Door de nadruk te leggen op het verwerkingsproces van Jen, wiens perfecte huwelijk een leugen bleek te zijn toen haar man Spencer ineens van seksueel misbruik werd beschuldigd, is een respectvolle, leerzame documentaire tot stand gekomen die zaken bespreekbaar maakt die eigenlijk verplichte kost zouden moeten zijn voor veel opgroeiende vrouwen.

De documentaire begint langzaam door zeer uitgebreid te vertellen over wat een heer en toffe kerel die Spencer aanvankelijk leek. Net als de kijker zich begint af te vragen wanneer het verhaal eindelijk over de shockerende gebeurtenissen zal gaan, komt het besef hoe bizar het is dat een man die zo ontzettend vriendelijk en geliefd is, zo'n misdaad kan plegen. En dan weten we de misselijkmakende details nog niet eens.

Dit is meer dan een man met twee gezichten. Dit is een man met twee gezichten die zo ontzettend haaks op elkaar staan dat Dr. Jekyll en Mr. Hyde er een puntje aan kunnen zuigen. Wie ook twee gezichten heeft, maar dan op een andere manier, is Jen. Om verwarring bij de kijker te voorkomen: voor het interview is Jen aanzienlijk mooier opgemaakt dan ze dat zelf in het dagelijks leven doet, waardoor het even lijkt alsof er twee ex-vrouwen aan het woord komen. Maar het is dezelfde Jen en deze documentaire draait om haar.

De focus van Betrayal ligt niet zozeer op wat Spencer precies heeft gedaan en met wie. Ondanks de waarschuwing aan het begin van elke aflevering over expliciete inhoud, zijn de details niet veel opzienbarender dan een gemiddelde aflevering van Spuiten en Slikken. Wellicht dat het voor de Amerikanen een stuk heftiger is om aan te horen dan de gemiddelde Europeaan. Pas wanneer het verhaal gaat over 'grooming', het manipuleren van minderjarigen, komt de echte shock.

Wat de documentaire mooi benadrukt is hoe Jen de daden van haar ex-man heeft te boven is gekomen. Openhartig vertelt ze hoe ze zich voelde en hoe ze met de situatie omging. Voor veel vrouwen – en wellicht ook mannen – zal dit heel herkenbaar zijn. Jen wilde alles weten over Spencers bedrog, wat een veelvoorkomende reactie is bij een vreemdgaande partner. Experts zeggen dat hier voorzichtigheid geboden is, want voor je het weet raak je geobsedeerd met het achterhalen van informatie.

Voor Jen was het onderzoeken van de affaires van haar man echter een deel van haar verwerkingsproces. Het is leerzaam om Jen te horen vertellen hoe de waarheid haar pijn deed, maar ook opluchtte. Daarom is het bekijken van deze documentaire zelfs aan te raden aan eenieder die worstelt met dezelfde problemen. Of eigenlijk iedereen die ooit in eenzelfde positie terecht zou kunnen komen. En dat zijn alle vrouwen helaas. En, eerlijk is eerlijk, er zullen ook wel wat mannen zijn.

Ook verfrissend is dat alle vrouwen in de documentaire meewerken om de waarheid te openbaren. Er zijn zowel slachtoffers van Spencer als vrouwen die welwillend een affaire met hem aangingen en alles ertussenin. Met alle stereotypes in de media van vrouwen die elkaar aanvallen omdat een man hen bespeelt, is het fijn een beetje waarheid te zien over vrouwelijke solidariteit.

Naast Jen komen er diverse experts aan het woord die benoemen dat verraad ook echt traumatiserend kan zijn. Die erkenning zal veel betekenen voor veel slachtoffers. Betrayal: The Perfect Husband is daarmee een mooie, respectvolle documentaire over een onderwerp waarover meer informatie zou moeten worden verspreid om zo veel mogelijk nieuwe slachtoffers te voorkomen.Betrayal: The Perfect Husband is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult de verrassende eerste beelden uit seizoen 2 van zijn best beoordeelde serie tot op heden
Series / Trailer

Netflix onthult de verrassende eerste beelden uit seizoen 2 van zijn best beoordeelde serie tot op heden

De serie Arcane heeft op de IMDb een 9,0/10 als score. Seizoen 2 komt eraan.

Netflix kwam in 2021 met de animatieserie Arcane: League of Legends en deze groeide uit tot een enorme hit. De serie staat zelfs op een 9,0/10 op de IMDb. Een hogere score kreeg een Netflix Original nog niet.

Arcane wordt een geanimeerde steampunk-serie genoemd en deze werd opgeleverd door Christian Linke and Alex Yee en de Franse animatiestudio Fortiche en de studio Riot Games. De serie is gebaseerd op de game League of Legends.

Seizoen 2


Netflix en zijn team werken al een tijdje aan het nieuwe seizoen. Klaarblijkelijk was het succes ook voor de streamer een grote verrassing. Het nieuwe seizoen staat al een tijdje gepland voor november 2024.

Nu we in 2024 zijn aangekomen heeft Netflix alvast een teaser onthuld voor het aankomende seizoen van Arcane. We zien het personage Singed die een soort bloedtransfusie ondergaat. Opvallend is ook het enorme beest dat te zien is.

Fantheorie


De beelden lijken de fantheorie te onderstrepen dat de in seizoen 1 overleden Vander verandert in de gemuteerde wolf Warwick.In het nieuwe seizoen keren Hailee Steinfeld (Vi), Ella Purnell (Jinx) en Katie Leung (Caitlyn Kiramman) terug voor hun stemrollen. Bekijk het eerste seizoen gewoon nog op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hij nam na 20 jaar afscheid van 'NCIS', maar keert nu verrassend genoeg terug
Series / Nieuws

Hij nam na 20 jaar afscheid van 'NCIS', maar keert nu verrassend genoeg terug

Mark Harmon keert binnenkort toch weer terug naar de wereld van 'NCIS'.

Goed nieuws voor fans van NCIS: de acteur die jarenlang de hoofdrol speelde in de serie, keert binnenkort weer terug. We zien Mark Harmon binnenkort weer als Leroy Jethro Gibbs, maar misschien niet hoe je het zou verwachten.

In 2022 verliet Harmon NCIS, na in meer dan 400 afleveringen te hebben gespeeld. Nu keert de acteur terug naar de wereld van de serie. Er is namelijk een nieuwe prequelserie in de maak, die Gibbs volgt in zijn jongere jaren. De serie zal NCIS: Origins heten en zal in 2024 of 2025 uitkomen.

Verteller


Aangezien de serie zich afspeelt in 1991, zal Harmon niet direct terugkeren in de rol van Gibbs. Maar hij zal wel dienen als de verteller van het verhaal. De officiële omschrijving van de serie luidt als volgt: "In de serie begint Gibbs zijn carrière als recent aangestelde speciale agent op het jonge kantoor van NCIS Camp Pendleton, waar hij zijn plaats verovert in een ruig, onhandig team onder leiding van NCIS-legende Mike Franks".

Het is nog niet bekend wie de rol van de jonge Gibbs op zich zal nemen in de nieuwe serie. Harmons zoon Sean Harmon was eerder te zien in NCIS als de jonge Gibbs, maar het lijkt er niet op dat hij deze rol opnieuw zal spelen in de prequel. Wel zijn Harmon en zijn zoon allebei uitvoerend producent van de serie.

Showrunners


David J. North en Lucita Monreal zijn de showrunners van de serie. Zij schreven beide meer dan een decennium lang voor NCIS en North is momenteel ook de showrunner van de originele serie. De precieze releasedatum is nog niet bekend.Bekijk NCIS op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor de gewelddadige Netflix-serie 'The Brothers Sun': het kijken waard?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor de gewelddadige Netflix-serie 'The Brothers Sun': het kijken waard?

Hoe doet de nieuwe serie van de 'American Horror Story'-maker Brad Falchuk het?

Michelle Yeoh is de weduwe van een maffia-baas, en met haar twee zonen gaat ze de strijd aan met een misdaadsyndicaat. De eerste recensies op Rotten Tomatoes zijn inmiddels binnen.

The Brothers Sun valt goed in de smaak: op het moment van schrijven geven de critici 80% en de kijkers een stevige 91%. De serie staat voor stevige gevechtsscènes, een dosis humor en goede acteerprestaties.

Beste uit de verf


De serie schuwt duidelijk het geweld niet, er zijn veel "klassieke gevechten en bloedvergieten, en velen worden gespiest, echt heel veel figuren worden gespiest" volgens FandomWire. Daarnaast is er echter een goede mix van humor en drama en hoofdrolspeelster Michelle Yeoh wordt unaniem geprezen.

Het beschermen van je familie is een goed uitgewerkt thema. AV Club geeft aan dat dit ook de momenten zijn waarop "'The Brothers Sun' het beste en het sterkste uit de verf komt".

De South China Post vat Falchuks nieuwe productie goed samen: "['The Brothers Sun'] barst van de kleurrijke personages en bekende grappen, het is een feest van voedsel, vechtpartijen en familie".Kijk The Brothers Sun op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Reacher'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Reacher'

Naast vette actieseries zie je deze week een hoop reality- en internationale series op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Camping de Wildernis


Verschijnt op: Dinsdag 9 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Reality | Kijk op: Prime Video

Vier families die hun vakantie normaal gesproken op een Nederlandse camping vieren, gaan kamperen in Afrika, zonder verdere informatie vooraf. Als ze bij hun gastheer Johnny de Mol met al hun koffers aankomen in Botswana is het enige dat ze kunnen uitbrengen: “we hadden alles verwacht, behalve dit!”. En dan moet het spel nog beginnen. Want behalve buren, zijn ze ook elkaars concurrenten.
LOL: Last One Laughing Nederland


Verschijnt op: Woensdag 10 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 5-6 | Genre: Komedie | Kijk op: Prime Video

Na het succes van seizoen 1, presenteren Philippe Geubels en Jeroom Snelders LOL - "Last One Laughing" seizoen 2. Tien Nederlandse top-comedians gaan met elkaar de strijd aan. Arjan Ederveen, Rick Paul van Mulligen, Jelka van Houten, Bram Krikke, Soumaya Ahouaoui, Leo Alkemade, Ruben van der Meer, Rayen Panday, Anniek Pheifer en Nabil Aoulad Ayad. Wie bemachtigt de titel 'last one laughing'?
Reacher


Verschijnt op: Vrijdag 12 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Prime Video

Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.
Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

9 & 10 januari: Marry My Husband (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Komedie / Drama / Fantasie - Kang Ji-won, een terminaal zieke kankerpatiënt, wordt vermoord door haar echtgenoot en beste vriend nadat ze getuige is van hun affaire. Ze ontwaakt 10 jaar voor het incident en besluit wraak te nemen met behulp van Yu Ji-hyuk, een directeur bij het bedrijf waar ze werkt. Nu moet ze haar lot heroveren en het vuil uit haar leven elimineren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Peaky Blinders'-film komt een heel stuk sneller dan je had verwacht
Series / Nieuws

De 'Peaky Blinders'-film komt een heel stuk sneller dan je had verwacht

BBC's hitserie breidt naast de aankomende film ook nog eens uit met twee spin-offs.

Het zat er al een tijd aan te komen maar nu kunnen fans van BBC's hitserie Peaky Blinders verheugd zijn omdat de aangekondigde film spoedig begint met filmen. De productie gaat namelijk later dit jaar van start.

De film zal dienen als vervanging voor het zevende seizoen van de serie en wordt beschreven als 'filmisch' van opzet. Naast de film zijn er ook twee spin-off projecten in ontwikkeling, één gesitueerd in Boston en een andere die zich richt op het personage Polly Shelby.

De laatste loodjes


Die-hard Peaky Blinders-fans vroegen zich al af wat ze konden verwachten van de film en vooral wanneer ze het konden verwachten. Scenarioschrijver Steven Knight liet weten momenteel bezig is het laatste werk aan het script te voltooien.

De Peaky Blinders-film is al enige tijd in ontwikkeling. Al in 2020 onthulde Knight dat de film in plaats van het zevende seizoen zou komen. Details worden nog veelal geheimgehouden, maar Knight meldt wel dat het budget groot zal zijn en dat maakt de film volgens hem "episch".

Nóg meer Peaky Blinders


De film is slechts een van de verschillende Peaky Blinders-projecten die momenteel in ontwikkeling zijn, met Netflix die onlangs onthulde dat er ten minste twee spin-offs gebaseerd op de misdaaddramaserie op komst zijn. Voorlopig is er dus genoeg Peaky Blinders om naar uit te kijken.Kijk alle afleveringen van Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee series van Disney+ voeren de Streaming Top 30 aan van 2023: 'The Witcher' net in Top 10
Series / Nieuws

Twee series van Disney+ voeren de Streaming Top 30 aan van 2023: 'The Witcher' net in Top 10

Het was met allerlei stakingen en vertragingen een veelbewogen jaar in het streaminglandschap.

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat maakt voor veel onderzoekers tijd om de balans op te maken. Wie heeft er in dit turbulente jaar naar wat gekeken en welke streamingdienst komt als winnaar uit de verf? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Het lijkt onmogelijk voor iemand om zich op alle streamingdiensten te abonneren, maar gelukkig kunnen liefhebbers van Marvel en Star Wars hun favoriete content grotendeels vinden op één plek: Disney+

Het huis van de muis wint


Op de eerste plaats staat The Mandalorian, gevolgd door het tweede seizoen van Loki. Ondanks overwegend negatieve recensies wist Secret Invasion verrassend genoeg een plek in de top 10 te veroveren. Ditzelfde geldt voor het zeer bekritiseerde The Witcher van Netflix, die de top tien afsluit.

Ondanks kritiek van sommige fans over de verschuiving van de focus op Bo-Katan Kryze in het derde seizoen van The Mandalorian, blijft de serie een enorme trekpleister. Dit vormt een uitdaging voor Disney+, aangezien het de serie pas in 2025 weer met een nieuw seizoen komt. Gelukkig kunnen we in de tussentijd uitkijken naar The Acolyte en Skeleton Crew.

Transparantie van mediabedrijven


De Streaming Top 30 is samengesteld door Whip Media en laat zien dat streamingdiensten na de stakingen van vorig jaar bij de WGA en SAG-AFTRA transparanter zijn geworden in het verstrekken van kijkcijfers.Wel of niet eens met de lijst? Wij staan nog eens stil bij de hekkensluiter van de top 10. Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe zit het eigenlijk met het tweede seizoen van deze grote DC-serie?
Series / Nieuws

Hoe zit het eigenlijk met het tweede seizoen van deze grote DC-serie?

Regisseur James Gunn heeft het ontzettend druk, maar Peacemaker blijft een passieproject waar hij graag aandacht aan geeft.

Hoewel het verwoven universum van DC-films en -series compleet op de schop gaat onder leiding van James Gunn en Peter Safran, zullen een aantal bestaande personages toch nog terugkeren.

Misschien wel het grootste voorbeeld hiervan is John Cena's Peacemaker, die zijn debuut maakte in Gunns The Suicide Squad en vervolgens zijn eigen serie kreeg op HBO Max.

Hoe zit het?


Peacemaker bleek een groot succes voor de streamingdienst en daarom kwam er al snel het groene licht voor een tweede seizoen. Sindsdien is het echter vrij stil geweest rondom dit vervolgseizoen.

Gunn ging afgelopen week echter via social-platform Threads in gesprek met zijn fans en werd toen ook gevraagd naar het tweede seizoen van Peacemaker.

Van Superman naar Peacemaker


Gunn was kort en helder over de status van het tweede seizoen van de succesvolle serie: "de helft is geschreven".Het is de bedoeling dat de opnames van Peacemaker seizoen 2 beginnen zodra Gunn klaar is met Superman: Legacy, maar Gunn benadrukt dat Peacemaker voor hem een hoge prioriteit blijft.

Relatief snel


En hoewel het dus nog onduidelijk is wanneer we seizoen 2 van Peacemaker precies gaan zijn, zullen fans verheugd zijn dat de nieuwe afleveringen er relatief snel gaan komen.

Peacemaker seizoen 1 is nú te streamen via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topactrice komt naar 'The White Lotus' seizoen 3
Series / Nieuws

Topactrice komt naar 'The White Lotus' seizoen 3

Eindelijk lijkt er beweging te zitten in het langverwachte derde seizoen van de HBO Max-serie.

Het eerste nieuwe castlid voor het derde seizoen van The White Lotus lijkt zeer waarschijnlijk te zijn onthuld. Hollywood-insider Jeff Sneider heeft namelijk onthuld dat Carrie Coon mee zal spelen in het nieuwe seizoen.

We kennen Coon van een groot aantal projecten, zoals de serie The Leftovers en Fargo, maar ook films als Avengers: Infinity War en Ghostbusters: Afterlife.

Helaas geen Coolidge


Het is momenteel nog onduidelijk welk personage Coon zal spelen in The White Lotus seizoen 3. Tot dusver wisten we alleen dat Natasha Rothwell zal terugkeren voor het nieuwe seizoen.

Een actrice die we in elk geval niet meer zullen zien is Jennifer Coolidge, die de rol van Tanya McQuoid zo voortreffelijk speelde in de eerste twee seizoenen. Zij bevestigde dit een tijdje terug al zelf.

Aniston solliciteert


Ondertussen zijn er genoeg acteurs die interesse hebben om mee te doen aan een seizoen van The White Lotus. Zo liet Jennifer Aniston vorig jaar al weten dat ze geobsedeerd is door de serie en dolgraag mee zou willen doen. En dan mogelijk als de zus van Tanya.Niet lang na de finale van seizoen 2 liet seriebedenker Mike White weten dat het derde seizoen mogelijk over religie zal gaan, in tegenstelling tot de thema's geld en seks uit de eerdere seizoenen.

Gewaagd thema


Het zou dan volgens White moeten gaan over een satirische blik op de dood, Oosterse religie en spiritualiteit. Gewaagde onderwerpen dus.

De eerste twee seizoenen van The White Lotus zijn momenteel te streamen via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.