search
De grote bioscoophit van december staat deze maand al online

De grote bioscoophit van december staat deze maand al online

Warner Bros. wil het maximale halen uit de publiciteit rondom de film Wonka.

Bram de Groot
Over het algemeen duurt het meer dan drie maanden voordat een film op een grote streamingdienst te zien is. In de weken ervoor duikt de film al op via on demand-platformen. Hierdoor heb je de kans om grote bioscoopfilms al vrij snel thuis te streamen. Wel tegen een flinke prijs.

Dit geldt ook voor Warner Bros.' bioscoophit Wonka van regisseur Paul King. De film met Timothée Chalamet als Willy Wonka doet het nog steeds goed op het witte doek, maar dat neemt niet weg dat de film al eind deze maand online te vinden is.

Wonka


Op het grote scherm is Wonka wereldwijd en ook in Nederland nog altijd de succesvolste film. De superheldenfilm Aquaman and the Lost Kingdom wist Wonka niet van zijn troon te stoten. Wereldwijd staat de muzikale fantasyfilm al op een kleine $500 miljoen omzet.

De ontvangst van de film is dan ook sterk, met 82 procent op Rotten Tomatoes en een 7,3/10 op de IMDb. Een vervolg lijkt daardoor nagenoeg zeker, al zal die nog wel even op zich laten wachten.

Wanneer te streamen?


Vanaf maandag 29 januari kun je de film streamen via Pathé Thuis. Naar verwachting kun je de film eerst kopen voor circa 15 euro en even daarna huren voor ongeveer de helft van de koopprijs.Op een latere datum zal HBO Max de film online gaan zetten. Wanneer dat is, is nog niet bekend. Waarschijnlijk is dat nog wel in het eerste kwartaal.

Aanbevolen artikelen