search
Deze razend spannende Britse crimeserie komt gauw NPO Start veroveren
Series / Trailer

Deze razend spannende Britse crimeserie komt gauw NPO Start veroveren

In 'Ridley' keert een gepensioneerde rechercheur terug naar het veld om misdaden op te lossen.

In februari is het tijd voor de volgende Britse crimeserie om de gemoederen op NPO Start bezig te houden. In Ridley keert de gelijknamige rechercheur terug van zijn pensioen om de lokale misdaad aan te pakken.

Hoofdrolspeler Adrian Dunbar kan voor sommige kijkers al bekend voorkomen. Hij speelde namelijk ook in Line of Duty in de rol van Ted Hastings.

Plot


De synopsis van de misdaadserie luidt als volgt: "Voormalig rechercheur Alex Ridley wordt 18 maanden teruggehaald als consultant na zijn vervroegde pensionering, veroorzaakt door een zenuwinzinking na het verlies van zijn vrouw en dochter in een woningbrand."

De synopsis gaat verder: "Een deel van zijn pensioen bracht hij door als pianist en zanger in een jazzclub waarvan hij mede-eigenaar is. Nu assisteert hij oud-collega Carol Farman, die net gepromoveerd is tot inspecteur."

Cast en crew


Inspecteur Farman wordt in de serie gespeeld door Bronagh Waugh. Verder is de serie ontsprongen uit het brein van Paul Matthew Thompson, die ook verantwoordelijk was voor de productie van de bekende detectiveserie Vera.



De vierdelige serie werd op 28 augustus 2022 uitgezonden door de Britse zender ITV. Nu komt de serie uit bij de NPO, terwijl een tweede seizoen al in de maak is.

Release


Ridley is vanaf zaterdag 3 februari wekelijks te zien op NPO 2 op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen