search
Makers van 'Game of Thrones' willen helemaal niets met de populaire spin-off 'House of the Dragon' te maken hebben

Makers van 'Game of Thrones' willen helemaal niets met de populaire spin-off 'House of the Dragon' te maken hebben

De makers van Game of Thrones hebben de populaire spin-off niet eens gezien.

Adriennë Koolen
David Benioff en Dan Weiss zijn de makers van Game of Thrones en hebben alle acht de seizoenen aan de verfilming van George R.R. Martins boeken gewerkt. Met House of the Dragon willen ze echter niets te maken hebben.

De prequel-serie House of the Dragon vertelt het verhaal van Martins boek Fire & Blood en is gemaakt door Ryan Condal, die ook de showrunner is. Benioff en Weiss hadden lekker kunnen verdienen aan de spin-off, maar dat liep niet helemaal zoals gepland.

De makers


Benioff en Weiss zijn namelijk helemaal niet betrokken bij House of the Dragon. Ze vertelden aan The Hollywood Reporter dat ze "contractueel gegarandeerde producentencredits" hadden kunnen krijgen voor alle toekomstige spin-offs, en dus ook voor House of the Dragon.

Het tweetal sloeg dit aanbod echter af, omdat ze niet geloven in "gratis geld". Ze hebben namelijk helemaal niet aan de serie gewerkt en ze wilden dus niet dat hun naam met de serie geassocieerd zou worden.

Seizoen 1 gezien?


Weiss legde uit dat "de spanning van de hands-off aanpak, met het succes of de mislukking van de serie, het geld niet waard was."Het tweetal is zelfs zo ver van de serie verwijderd dat ze deze helemaal niet hebben gezien. Zij zijn echter niet de enige van de cast en crew van Game of Thrones. Zo hebben Emilia Clarke, Peter Dinklage, Richard Madden en Kit Harington de spin-off ook niet gezien.

Te streamen op HBO Max


House of the Dragon is te streamen op HBO Max.

Aanbevolen artikelen