search

Ons nieuws van zaterdag 13 januari 2024

'The Last of Us' seizoen 2 voegt twee belangrijke personages toe aan de bezetting

'The Last of Us' seizoen 2 voegt twee belangrijke personages toe aan de bezetting

De spelers weten al wie Dina en Jesse zijn, nu zijn ook de acteurs bekendgemaakt.

Valeria Milić
Na een behoorlijke vertraging gaat seizoen 2 van de gameverfilming The Last of Us in februari eindelijk in productie. Diverse sleutelpersonages zullen hierin te zien zijn, waarbij onlangs aangekondigd werd dat de antagonist Abby door Kaitlyn Dever gespeeld zal worden.

Op X-Twitter maakte HBO onlangs de namen van de acteurs bekend die de rollen van Dina en Jesse voor hun rekening zullen nemen. Het gaat hier om Isabela Merced respectievelijk Young Mazino.

Op de proef gesteld


Merced begon als kindster bij Nickelodeon en was onder andere te zien in Transformers: The Last Knight. Dina is ongeveer van Ellie's leeftijd en speelt een belangrijke rol in het nieuwe seizoen. Ze wordt omschreven als "warm, en liefdevol, [waarbij] haar toewijding aan Ellie op de proef [zal worden] gesteld in de wereld waarin ze leven".

Mazino kennen we natuurlijk uit de Netflix-hit Beef, waarvoor de jonge acteur een Emmy-nominatie in de wacht sleepte voor zijn rol als Paul. Zijn personage Jesse wordt omschreven als "iemand die het belang van anderen voorop stelt, soms tegen een vreselijke prijs".

Emmy Award


The Last of Us heeft sterke castingkeuzes gemaakt. Dit laatste blijkt ook uit de Emmy Award die Nick Offerman (Bill) en Storm Reid (Riley) hebben gewonnen voor hun vertolkingen in het eerste seizoen. De hitserie heeft ook nu weer een goede start gemaakt voor een knaller van een vervolg.The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
'Yellowstone' kan dit ondergewaardeerde personage maar op één manier redden

'Yellowstone' kan dit ondergewaardeerde personage maar op één manier redden

'Yellowstone' kan dit ondergewaardeerde personage op de valreep nog een grotere rol geven.

Nina Beerendonk
Het leven van de familie Dutton houdt ons al sinds het begin van Yellowstone in spanning. Hun problemen waren altijd de focus van de serie. Er is door de jaren heen maar een klein aantal andere personages geweest, omdat de serie nou eenmaal om de Duttons draait.

Maar nu Kevin Costner niet in de laatste afleveringen te zien zal zijn, blijft er meer ruimte over voor de achtergrondpersonages. En er is één personage dat volgens fans meer aandacht mag krijgen in het laatste deel, namelijk Thomas Rainwater (Gil Birmingham).

Beperkte rol


Birmingham heeft het personage in de afgelopen seizoenen uitstekend neergezet, maar helaas bleef zijn rol in de serie altijd beperkt. Dit terwijl fans groot fan zijn van het personage. Volgens hen is een grotere rol voor Rainwater dan ook precies wat Yellowstone nodig heeft.

Zijn personage heeft enorm veel te bieden, maar tot nu toe bestaat vrijwel al zijn schermtijd uit het bedreigen van mensen die zijn land willen afpakken. Door de weinige gesprekken die we hem hebben zien voeren met andere personages, weten fans in ieder geval dat ze meer van hem zouden willen zien.

Logisch


Reddit gebruiker Jlive9 zegt daarover het volgende: "Ik zou willen dat hij meer schermtijd zou krijgen. Hij is sluw, maar heeft nog steeds een aantal principes die hij volgt. Hij is agressief als het gaat om het land terugkrijgen van de Duttons, maar is geduldig en bereid om te wachten en het lange spel te spelen. Bovenal vind ik het leuk dat zijn personage logisch is, geen gedrag dat buiten zijn karakter valt".Hopelijk krijgen we meer te weten over Rainwater en zijn achtergrondverhaal in seizoen 5 deel 2. Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.
'The Mandalorian' liet deze kans compleet aan zich voorbijgaan

'The Mandalorian' liet deze kans compleet aan zich voorbijgaan

'The Mandalorian' had de geschiedenis van deze belangrijke planeet in de serie moeten verwerken.

Nina Beerendonk
Volgens veel fans was seizoen 2 van The Mandalorian het beste seizoen van de serie. Al helemaal vergeleken met het derde seizoen, wat de meeste fans erg teleurstelde. Toch was er iets wat zelfs het beste seizoen nog beter had kunnen maken.

De meest memorabele momenten in seizoen 2 van The Mandalorian waren de verschijningen van Ahsoka Tano en Luke Skywalker. Maar wat veel kijkers niet door zullen hebben gehad, is dat er ook een oude bekende planeet in de serie voorkwam.

Tython


Nadat Ahsoka Din heeft verteld dat ze Grogu geen les kan geven, stuurt ze het duo naar de eeuwenoude planeet Tython om een andere mentor te vinden. Hier worden ze door troepen van Moff Gideon in een hinderlaag gelokt, die Grogu ontvoeren en het schip van Din verwoesten. Hierdoor moet hij een bondgenootschap vormen met Boba Fett en de planeet verlaten.

Hoewel het door de meditatieplek duidelijk is dat de planeet Tython ooit belangrijk was voor de Jedi, werd het door de korte verschijning niet duidelijk hoe essentieel de planeet en zijn geschiedenis zijn in de wereld van Star Wars. Hier werd niet naar verwezen, en het doorsnee uiterlijk van de planeet zorgde ervoor dat veel kijkers er niet over nadachten.

Bakermat


Lang geleden, toen de planeet nog bedekt was met mooie natuur, was Tython de bakermat van de Je'daii Order. Dit waren de voorlopers van de Jedi. Hier bestudeerden ze eeuwenlang de Force en ontwikkelden ze de cultuur waar iedere Star Wars-fan bekend mee is.De nieuwe Disney-tijdlijn heeft de boel een beetje veranderd, door de geboorteplaats van The Order van Tython te wijzigen naar Ahch-To, wat we in de sequel trilogie zagen. Maar nog steeds is Tython de op-één-na belangrijkste planeet, die vaak wordt benoemd in heilige Jedi teksten.

Onbekende planeet


Omdat The Mandalorian zo nonchalant met de planeet omging en op geen enkel moment de geschiedenis benoemde, hadden veel fans niet eens door dat het om dezelfde Tython ging. Veel fans vragen zich daarom af waarom de makers van de serie specifiek Tython kozen, terwijl ze ook een onbekende planeet zonder betekenis hadden kunnen kiezen.

Bekijk op instagram


Gelukkig gaan we de geschiedenis van Tython hoogstwaarschijnlijk zien in de aankomende film Dawn of the Jedi. Bekijk The Mandalorian op Disney+
Die gekke 'Murdock' uit 'The A-Team' en zijn controversiële ruzie met deze absolute Hollywood-superster

Die gekke 'Murdock' uit 'The A-Team' en zijn controversiële ruzie met deze absolute Hollywood-superster

Dwight Schultz speelde 'Murdock' in 'The A-Team', maar hij heeft meer in zijn mars.

Bas de Kramer
Murdock was misschien wel het meest geliefde personage uit de iconische en legendarische jaren 80-serie The A-Team.

Deze rol werd vertolkt door acteur Dwight Schultz, die dankzij zijn vertolking van deze 'gek' in de serie uit de anonimiteit sprong. Schultz is inmiddels 76 en is niet alleen bekend uit The A-Team, maar bijvoorbeeld ook van zijn rol als luitenant Reginald Endicott Barclay III in verschillende Star Trek-series.

Filmcarrière


Ook was hij in de rol van luitenant Barclay te zien in de film Star Trek: First Contact uit 1996. Op het hoogtepunt van zijn populariteit verscheen hij ook in films zoals The Fan (1981) en Creators of Shadows (1989).

Schultz heeft ook wel eens wat controversiële uitspraken gedaan, zo belandde hij ooit eens een fittie met Hollywood-legende Julia Roberts. "Julia Roberts zei destijds dat Republikeinen als reptielen waren, walgelijk. En ze sprak over mensen zoals ik. Als zij zo spreekt, waarom zou ik dan niet over haar praten? Die holle, ongeletterde mond! En dat is de enige reden dat ze miljonair is!" aldus Schultz.

Naast deze controversiële ruzie horen wij tegenwoordig eigenlijk niets meer van Schultz die duidelijk van zijn welverdiende pensioen lijkt te genieten.

Kijken


Kijk deze serie op Prime Video.Bekijk op instagram
Nieuwste Netflix-film 'Lift' vol actie en misdaad: kijken of skippen?

Nieuwste Netflix-film 'Lift' vol actie en misdaad: kijken of skippen?

Netflix besteed 100 miljoen dollar aan de misdaadfilm Lift die wel erg matig wordt ontvangen.

Bram de Groot
Sinds gisteren staat op Netflix de film Lift van regisseur F. Gary Gray. Nog niet zo heel lang geleden leverde hij de grote bioscoopfilm The Fate of the Furious op. Voor Lift werkte hij samen met acteurs als Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw en Vincent D'Onofrio.

Nu de film online staat op Netflix wordt ook duidelijk hoe recensenten en het publiek op de film reageren. Ondanks een ongetwijfeld hoog productiebudget en het aansprekende plot is die ontvangst toch mager te noemen.

Rotten Tomatoes


Op de Tomatometer komt Lift voorlopig niet verder dan 31 procent na 36 recensies, met een 4,60 als gemiddelde beoordeling. Ook de publieksscore op Rotten Tomatoes ziet er niet echt goed uit, met slechts 45 procent.

Het IMDb-cijfer komt redelijk overeen met de bevindingen op Rotten Tomatoes. Na 2,5 duizend stemmen staat Lift op slechts een 5,4/10.

Online reacties


Op X zijn er al enkele reacties te vinden op Lift en die zijn niet goed. De film wordt zelfs "de slechtste Netflix-film in jaren genoemd". En dat is uiteraard erg jammer voor een film die zo'n $100 miljoen zou hebben gekost.


In Lift wordt een meesterdief door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich.
Fans teleurgesteld: moet 'Stranger Things' seizoen 5 het zonder dit fan-favoriete personage stellen?

Fans teleurgesteld: moet 'Stranger Things' seizoen 5 het zonder dit fan-favoriete personage stellen?

Hoewel dit personage pas in seizoen 4 te zien was, is het geliefd bij fans.

Valeria Milić
De komische noot in het heftige vierde seizoen van Stranger Things was natuurlijk Argyle (Eduardo Franco). Jonathans (Charlie Heaton) beste vriend in Californië zorgde daarnaast voor de broodnodige hulp.

Argyle vervoerde de hoofdpersonen in zijn pizza-bestelbus terug naar Hawkins. Bij de Steve Varley show, waar Franco onlangs te gast was, gaf hij echter aan dat hij waarschijnlijk niet terugkeert.

Repetitie


Franco kreeg de vraag naar aanleiding van een foto waarbij gerepeteerd werd, waarbij hijzelf niet op de foto te zien was. Franco: "Het is goed te horen dat mensen [het personage] missen. Jammer genoeg heb ik geen telefoontje gehad".

Argyle woont natuurlijk in Californië en niet in Indiana. Gezien de tijdsprongen die tussen de seizoenen worden gemaakt is het niet realistisch om aan te nemen dat hij maandenlang in Hawkins blijft rondhangen.

Komische noot


Online viel dit bericht allesbehalve goed. Argyle is een sprankelend en sympathiek personage dat voor wat luchthartigheid heeft gezorgd. "Hij heeft fans!" aldus @rasalistair. @redfoxm18 voegt hier aan toe: "Van alle personages laat je hem wegvallen? We hebben die komische noot nodig".Waar te zien?


Stranger Things is te bekijken op Netflix.

Recensie Netflix-serie 'Break Point' seizoen 2

Recensie Netflix-serie 'Break Point' seizoen 2

Ironisch genoeg nog altijd niet de ideale serie voor mensen die graag naar tenniswedstrijden kijken.

Tim Bouwhuis
Regie: Martin Webb | Afleveringen: 6 | Speelduur: 40-58 minuten | Jaar: 2024

Het tweede seizoen van de tennisserie Break Point volgt opnieuw een aantal sterke spelers in hun pogingen om de top te bereiken of hun behaalde toppositie te behouden. Het eerste seizoen was energiek en vermakelijk, maar had een belangrijk manco: door de vluchtige montage kwam de daadwerkelijke wedstrijdspanning doorgaans niet over. Helaas zijn de makers voor het vervolgseizoen in precies dezelfde valkuil gestapt. Het is bijna passend dat de eerste aflevering The Curse heet, al blijkt dat over iets heel anders te gaan.

Break Point is, om het oneerbiedig te zeggen, doodgemonteerd. Bijna elke wedstrijd die in de afleveringen is verwerkt, wordt op dezelfde manier in beeld gebracht: als een vluchtige cocktail van wedstrijdflitsen, close-ups van de tennissers en snapshots van het publiek. De voice-overcommentaren maken van elke wedstrijd een 'do or die'-moment, maar de meer uitgesmeerde spanning die bij bepalende games en rally's komt kijken wordt vergeten. In een oogwenk wordt het van setpoint matchpoint en volgen we de spelers alweer door de catacomben.

Een handjevol wedstrijden vormt een uitzondering op die laatste regel. Als de Duitse tennisser Alexander Zverev het op een graveltoernooi in Monte Carlo opneemt tegen de Rus Daniil Medvedev, gaat er opvallend veel aandacht uit naar de manier waarop Medvedev zijn tegenstander op alle mogelijke manieren probeert te ontregelen. De regisseur kan de toenemende frustratie bij Zverev op dat moment eenvoudig koppelen aan het feit dat de huidige nummer een van de wereld verwoed probeert om terug te komen van een zware blessure. Kijkers krijgen het bredere plaatje mede door Zverev zelf.

Het is niet toevallig dat de serie het meest overtuigt als de camera wat langer bij één persoon blijft hangen, zoals in de bewuste vierde aflevering dus bij Zverev. Ook de fragmenten van de Griekse Maria Sakkari, die in tegenstelling tot Zverev ook al in het eerste seizoen zat, zijn de moeite waard. Er lijkt bij Sakkari geen filter op te zitten als ze praat over haar mentale problemen en de druk die bij een hogere plek op de wereldranglijst komt kijken.

Die filter lijkt er vaak wel op te zitten bij andere tennissers, die precies weten op welke momenten ze gefilmd worden en zich maar heel af en toe laten betrappen op verrassende inzichten. Alleen in het heetst van (en vaak na) de strijd gaat het masker soms af. Zo voelt het speciaal om toe te kijken hoe verdedigend Australian Open-kampioene Aryna Sabalenka na haar verloren US Open-finale tegen Coco Gauff (de hoofdrolspeelster van de slotaflevering) een racket aan gort slaat in de catacomben, maar het vervolgens wel netjes in de dichtstbijzijnde afvalbak deponeert.

In de eerste aflevering van het seizoen speelt Sabalenka ook al een belangrijke rol in de belichting van de 'Netflix-vloek', een internetfenomeen dat ging opspelen toen verschillende deelnemers die in het eerste seizoen gevolgd waren er op hun eerstvolgende Grand Slam-toernooi snel uitvlogen. De aflevering geeft het vervolgseizoen een valse start, omdat de makers op een nogal flauwe manier inspringen op het onnozele karakter van de vermeende vloek: omdat Sabalenka óók in het eerste seizoen zat, maar begin 2023 wel haar eerste Grand Slam won, wordt ze opzichtig uitgespeeld als de persoon die het ongelijk van de vloek bewijst.

Een belangrijk verschil tussen het eerste en tweede seizoen is dat het vervolg in één keer op Netflix is verschenen en niet tien, maar zes afleveringen kent. Met vier afleveringen minder, maar minstens evenveel spelers om te volgen, voelen de verkapte spelersportretten nog een stuk meer als momentopnames. Dat is jammer, omdat het eerste seizoen nog de indruk gaf dat we een volledig seizoen van het profcircuit meemaakten. Nu is het seizoen in een zucht voorbij en gaat het zonder remmen van de Australian Open (januari) naar de US Open (augustus).

Wie met plezier naar het eerste seizoen van Break Point heeft gekeken, hoeft er nog altijd niet aan te twijfelen om de vervolgafleveringen op te zetten. Daarvoor zitten er net genoeg leuke momenten tussen (een grappende Gauff met de Amerikaanse mannen uit de serie, om maar wat te noemen) en is de totale speelduur te bescheiden. Toch is het wel te hopen dat de makers hun benadering van de wedstrijden voor het onvermijdelijke derde seizoen nog eens onder de loep nemen. Aan het spectaculaire niveau van het mondiale toptennis hoeft het alvast niet te liggen.

★★☆☆☆

Break Point is te zien bij Netflix.

Deze romantische serie is al meer dan een maand lang compleet DE bom op Netflix

Deze romantische serie is al meer dan een maand lang compleet DE bom op Netflix

De romantische serie 'My Life with the Walter Boys' staat al meer dan een maand in de Netflix top 10.

Bas de Kramer
De nieuwe serie My Life with the Walter Boys scoort uitstekend in haar weken op Netflix. De serie, die op 7 december beschikbaar werd gesteld voor streaming, maakt al zes weken lang onderdeel uit van de top 10 van de meest bekeken serie op Netflix.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ali Novak, dat werd gepubliceerd in 2014. De serie gaat over de avonturen van de 15-jarige Jackie, gespeeld door Nikki Rodriguez. Na het tragische verlies van haar ouders wordt ze gedwongen om het bruisende New York achter zich te laten en haar intrek te nemen op het rustieke platteland van Colorado.

De familie Walter


Zij wordt vervolgens bij de familie Walter geplaatst. Een gezin met een groot aantal zoons, maar liefst twee van deze zoons ontwikkelen gevoelens voor Jackie.

De rol van de moeder in de Walter-familie wordt op indrukwekkende wijze vertolkt door Sarah Rafferty. Haar bekendheid komt voort uit haar eerdere rol in het zeer bekende Suits dat momenteel een revival beleefd doordat het beschikbaar is gesteld op Netflix.

Kissing Booth


De serie is overigens geproduceerd door het team dat eerder al veel succes had met de Kissing Booth-films.Kijk de serie hier op Netflix.
'House of the Dragon' seizoen 2 premièredatum: Daemon-acteur Matt Smith doet onthulling

'House of the Dragon' seizoen 2 premièredatum: Daemon-acteur Matt Smith doet onthulling

Hoofdrolspeler Matt Smith krijgt de vraag wanneer het langverwachte tweede seizoen te zien zal zijn.

Valeria Milić
House of the Dragon had als een van de weinige producties geen last van de Hollywoodstaking. De scenario's waren af voor de staking begon, daarnaast vielen de acteurs niet onder SAG-AFTRA maar onder de Britse acteursvakbond.

Hierdoor werd het tweede seizoen volgens het oorspronkelijke draaischema afgerond. Matt Smith was onlangs te gast in de podcast The Zoe Ball Breakfast show en liet een hint vallen wat de start betreft.

Afgerond


House of the Dragon werd afgelopen zomer in het VK gefilmd, en in september 2023 was het filmen klaar.

Volgens Smith gaat seizoen 2 in augustus in première. Smith: "Augustus, denk ik. Deze zomer, ja. Ik heb zelf nog niks [van de opnames] teruggezien, maar we hebben het vorig jaar afgerond".

Post-productie


Momenteel is er nog niets officieel bevestigd, maar HBO zal er waarschijnlijk op mikken om de fantasyhit te vertonen op het moment dat de post-productie is afgerond.Per slot van rekening moest de streamer andere producties noodgedwongen pauzeren. Het platform zal er waarschijnlijk alles aan doen om House of the Dragon zo spoedig mogelijk te vertonen. House of the Dragon is te zien op HBO Max.
Deze grote nieuwe dramaserie met superster Nicole Kidman is vanaf 26 januari te streamen op Prime Video

Deze grote nieuwe dramaserie met superster Nicole Kidman is vanaf 26 januari te streamen op Prime Video

De nieuwe dramaserie 'Expats' is vanaf 26 januari te bekijken op Prime Video.

Bas de Kramer
Op 26 januari zal de serie Expats in première gaan op Prime Video. De streamingsdienst die de komende tijd sowieso flink uitpakt met nieuwe series, zoals onder andere Fallout en Mr. & Ms. Smith, zet hiermee weer zijn beste beentje voor.

Deze tv-bewerking van het boek The Expatriates van Janice Y.K. Lee draait om een hechte gemeenschap van Amerikaanse expats in Hong Kong, die op het eerste gezicht nogal bevoorrechte en welvarende levens leiden. Tegelijkertijd zijn er achter de schermen de nodige tragedies en persoonlijke drama's in hun leven.

Plot


Expats vertelt het verhaal van drie Amerikaanse vrouwen. Margaret, Hilary en Mercy, die als expats in 2014 in het levendige en tumultueuze Hongkong wonen. Margaret en haar man Clarke zijn met hun drie kinderen vanuit de Verenigde Staten naar Hong Kong verhuisd.

Ze hebben een gemeenschap van mede-expats opgebouwd waar ook Hilary en haar man David deel van uitmaken. De hechte gemeenschap raakt echter gebroken nadat een plotselinge familietragedie hun levens drastisch beïnvloedt.

Cast


De serie is gemaakt door Lulu Wang en heeft hoofdrollen voor Nicole Kidman, Sarayu Blue en Ji-Young Joo.

Jennifer Lawrence gaat Netflix binnenkort helemaal overnemen

Jennifer Lawrence gaat Netflix binnenkort helemaal overnemen

Vanaf aankomende week staat No Hard Feelings met Jennifer Lawrence op de streamer.

Bram de Groot
Netflix pakt aankomende week uit met een film die behoorlijk wat tongen wist los te maken. Vanaf donderdag staat namelijk de komedie No Hard Feelings op de streamer en die zal ongetwijfeld de Netflix Top 10 gaan overnemen.

De film verscheen vorig jaar in de wereldwijde bioscopen. Het meest opvallende aan de film is de rol van actrice Jennifer Lawrence die besloot om volledig uit te kleren te gaan in een nogal opvallende scène.

Date


De film draait vooral om de losbandige 32-jarige Maddie Barker (Lawrence) die er onder andere financieel niet goed voorstaat. Ze gaat in op een opdracht om de 19-jarige Percy (Andrew Barth Feldman) op sleeptouw te nemen.

De komedie van regisseur Gene Stupnitsky (Good Boys) werd zeer redelijk ontvangen met 70 procent op Rotten Tomatoes en een 6,4 op de IMDb. De bioscoopkassa's rinkelden niet echt, dus via streaming zal de film ongetwijfeld een groot publiek vinden.

Vanaf donderdag


Aankomende donderdag 18 januari zet Netflix de film No Hard Feelings, ook met rollen voor Laura Benanti, Natalie Morales en Matthew Broderick, online op deze pagina.De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Deze ordinaire komedie speelt het vaak teleurstellend veilig, maar de komische en dramatische grappen van Jennifer Lawrence zorgen ervoor dat het eindresultaat je "No Hard Feelings" geeft."
Deze indrukwekkende en compleet vergeten misdaadserie krijgt een voortreffelijke 8,6 op IMDb en kun je gewoon nog lekker streamen

Deze indrukwekkende en compleet vergeten misdaadserie krijgt een voortreffelijke 8,6 op IMDb en kun je gewoon nog lekker streamen

Het misdaaddrama 'Justified' is gelukkig nog altijd te bekijken via Prime Video.

Bas de Kramer
In de wereld van televisieseries zijn er enkele pareltjes die vaak over het hoofd worden gezien. Een dergelijke verborgen schat is de serie Justified. Deze meeslepende misdaadserie, gebaseerd op het boek Fire in the Hole van Elmore Leonard, verdient zonder twijfel meer aandacht.

De serie die liep van 2010 en 2015 en 6 seizoenen in beslag neemt, krijgt op IMDb een formidabele beoordeling van een 8.6. Justified draait om U.S. Marshal, Raylan Givens, gespeeld door Timothy Olyphant, die gedwongen wordt terug te keren naar zijn geboortestad in Kentucky en er nogal ouderwetse ideeen op nahoudt.

Uniek


De serie biedt een intrigerende mix van rechtvaardigheid, misdaad en complexe personages, wat het een unieke kijkervaring maakt. De personages in Justified zijn niet simpelweg goed of slecht, maar bevinden zich in een grijze zone, wat de serie verheft boven de standaard misdaaddrama's. De genuanceerde verhaallijnen en scherpe dialogen zorgen voor een constant gevoel van spanning en onvoorspelbaarheid.

De cast van Justified levert indrukwekkende prestaties, met Olyphant als stralend middelpunt. Zijn vertolking van de stoïcijnse maar rechtvaardige Givens is niets minder dan meesterlijk. De ondersteunende cast draagt ook bij aan de geloofwaardigheid van de serie.

Kijken


Kijk deze serie op Prime Video.

Op deze grote Marvel-serie moeten we een jaar langer wachten

Op deze grote Marvel-serie moeten we een jaar langer wachten

Marvel's Daredevil: Born Again, een populaire stripverhaallijn, wordt een originele serie op Disney+, maar de première is uitgesteld tot 2025.

Bo van Scheyen
Voor de Marvel-fans is het lang wachten op sommige nieuwe releases. Eerder gaf Kevin Feige, president van Marvel Studios, aan dat Marvel Studios' Daredevil: Born Again, een originele serie van 18 afleveringen met Charlie Cox en Vincent D'Onofrio in de hoofdrol, in het voorjaar van 2024 naar Disney+ zal komen.

Maar dat zal door alle stakingen van vorig jaar niet lukken. De première van Daredevil: Borne Again zal niet eerder dan 2025 worden gepland. Dan mag er ook echt niets meer tegenzitten.

Strip


Daredevil: Born Again is een verhaallijn van Marvel Comics die oorspronkelijk werd gepubliceerd in Daredevil 227-233 in 1986. Het verhaal werd geschreven door Frank Miller en geïllustreerd door David Mazzucchelli. Het is een van de meest geprezen Daredevil-verhalen en wordt vaak beschouwd als een van de beste strips in het algemeen.

Het verhaal volgt de door problemen geplaagde superheld Daredevil, ook bekend als Matt Murdock, terwijl zijn leven langzaam uit elkaar valt. Zijn geheime identiteit wordt onthuld aan zijn vijand Wilson Fisk, alias The Kingpin, wat resulteert in een reeks gebeurtenissen die Matts leven op zijn kop zetten.

Impact


Thema’s zoals verlies, wedergeboorte en doorzettingsvermogen lopen als een rode draad door de verhalen. De series worden vaak geprezen om de diepgaande karakterontwikkelingen en emotionele impact op het publiek.Deze nieuwe, aankomende Amerikaanse televisieserie is gemaakt voor de streamingdienst Disney +. Charlie Cox speelt opnieuw de rol van Matt Murdock als Daredevil uit Marvel's Netflix-televisieserie en eerdere Marvel Studios-producties, met Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Margarita Levieva, Michael Gandolfini, Sandrine Holt e.v.a..

Titel


De ontwikkeling van de serie begon in maart 2022 en de aanwerving van Matt Corman en Chris Ord werd in mei onthuld. De titel van de serie en het aantal originele afleveringen werden in juli onthuld. Het filmen begon in het begin van maart 2023 in New York, voordat het in juni werd opgeschort vanwege de staking van de Writers Guild of America in 2023.Bij de start van de film voegde Michael Cuesta zich bij de serie, samen met Jeffrey Nachmanoff, Clark Johnson en David Boyd als regisseurs. De opnames zullen naar verwachting begin 2024 worden hervat. Daredevil: Born Again zal deel uitmaken van Phase Five van de MCU. Er staat nu al een tweede seizoen gepland.
Prime Video gaat deze week door met 'Camping de Wildernis' en zijn keiharde actieserie

Prime Video gaat deze week door met 'Camping de Wildernis' en zijn keiharde actieserie

Kijk deze week naar animatie, humor of de seizoensfinale van een epische serie op Prime Video.

Glenn Walsh
Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Camping de Wildernis


Verschijnt op: Maandag 15 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Reality | Kijk op: Prime Video

Vier families die hun vakantie normaal gesproken op een Nederlandse camping vieren, gaan kamperen in Afrika, zonder verdere informatie vooraf. Als ze bij hun gastheer Johnny de Mol met al hun koffers aankomen in Botswana is het enige dat ze kunnen uitbrengen: “we hadden alles verwacht, behalve dit!”. En dan moet het spel nog beginnen. Want behalve buren, zijn ze ook elkaars concurrenten.
Hazbin Hotel


Verschijnt op: Vrijdag 19 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

Deze geanimeerde, muzikale serie voor volwassenen volgt Charlie, de prinses van de hel, die het schijnbaar onmogelijke doel heeft om demonen te rehabiliteren om vreedzaam de overbevolking in haar koninkrijk te verminderen. Na de jaarlijkse uitroeiing door de hemel opent ze een hotel in de hoop dat de gasten ‘uitchecken’ als hun ziel hersteld is.
Reacher


Verschijnt op: Vrijdag 19 januari | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Prime Video

Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.
Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

16 & 17 januari: Marry My Husband (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Drama / Fantasie - Kang Ji-won, een terminaal zieke kankerpatiënt, wordt vermoord door haar echtgenoot en beste vriend nadat ze getuige is van hun affaire. Ze ontwaakt 10 jaar voor het incident en besluit wraak te nemen met behulp van Yu Ji-hyuk, een directeur bij het bedrijf waar ze werkt. Nu moet ze haar lot heroveren en het vuil uit haar leven elimineren.
HBO Max komt deze week met 'True Detective' en nog 2 gave series

HBO Max komt deze week met 'True Detective' en nog 2 gave series

Een legendarische politieserie komt na jaren weer met een nieuw seizoen naar HBO Max.

Glenn Walsh
Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


True Detective


Verschijnt op: Maandag 15 januari | Release: Seizoen 4 - aflevering 1 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Deze anthologieserie volgt verscheidene politieonderzoeken waarin de persoonlijke en professionele geheimen van iedereen betrokken worden ontrafeld en waarbij soms de grens van de wet wordt opgezocht.
On the Roam


Verschijnt op: Donderdag 18 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Avontuur / Reality-TV

Jason Momoa reist dwars door de Verenigde Staten om de meest buitengewone personen te ontmoeten die ervoor hebben gekozen hun eigen pad te bewandelen. Van ambachtslieden tot automakers en muzikanten tot atleten.
You Shall Not Lie


Verschijnt op: Donderdag 18 januari | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Alles is rustig in het kustplaatsje Belmonte. Tot er een sekstape opduikt van Macarena, een leerkracht op de plaatselijke middelbare school, en Iván, een van haar amper meerderjarige leerlingen. En dan loopt het snel uit de hand.

Prime Video heeft een enorm kijkcijferkanon te pakken

Prime Video heeft een enorm kijkcijferkanon te pakken

Het spectaculaire tweede seizoen heeft weer bijzonder veel kijkers gescoord.

Glenn Walsh
Amazon's Prime Video kan weer in de handen wrijven bij het zien van de kijkcijfers van de spectaculaire actieserie Reacher. Het is nu officieel een van de meest populaire series op de streamingdienst.

Reacher begon al sterk aan het tweede seizoen, maar nu laten cijfers uit Amerika zien hoe ongelooflijk veel de serie is bekeken. Met de seizoensfinale in aantocht, die volgende week in première gaat, zullen de cijfers hoogstwaarschijnlijk nog veel meer stijgen.

Van miljoenen naar miljarden


De serie, gebaseerd op de boeken van Lee Child en met Alan Ritchson in de hoofdrol, wist in de eerste week van uitkomst maar liefst 1,69 miljard kijkminuten te genereren. Dit is evenveel als het hele vorige seizoen, en ongeveer tien procent minder dan de debuutweek van seizoen één, die toen in zijn geheel werd uitgebracht.

Seizoen twee van Reacher wordt wekelijks uitgebracht en heeft zich in de eerste week al op de tweede plaats van de algemene streamingranglijst in Amerika geplaatst. Alleen de film Leave the World Behind van Netflix deed het beter.

Veteraan op missie


De serie gaat over Jack Reacher, een veteraan die als inspecteur bij de militaire politie heeft gewerkt en nu probeert in het burgerlijke leven te integreren. Hij reist door het land, zonder telefoon op zak en uitgerust met slechts het minimaal benodigde.Kijk alle afleveringen van Reacher op Prime Video.
Ricky Gervais reageert op kritiek na winst Golden Globe voor zijn opvallende Netflix-special

Ricky Gervais reageert op kritiek na winst Golden Globe voor zijn opvallende Netflix-special

De komiek en tv-maker staat erom bekend bepaald geen blad voor de mond te nemen.

Glenn Walsh
Afgelopen weekend werden de prestigieuze Golden Globe Awards uitgereikt, de belangrijkste prijzen voor film en televisieseries. Voor het eerst was er ook een prijs voor beste Stand-Up optreden en die ging naar Ricky Gervais.

Het was weer een avond vol prijzen waar vooral streamingdiensten veel succes hadden. Gervais, ook bekend van het maken van onder andere The Office en Extras, won de prijs voor zijn Netflix-special Armageddon, maar daar was niet iedereen blij mee.

Grote verrassing


Als eerste winnaar van de nieuwe Golden Globe voor Beste Optreden in Stand-Up Comedy, leek Gervais meer verbaasd dan wie dan ook dat hij concurrentie van Chris Rock en Amy Schumer versloeg om de overwinning binnen te slepen.

Zoals werd verwacht, ontving Gervais met zijn Armageddon veel klachten over enkele onderwerpen die aan het licht kwamen. In ware stand-up stijl behandelde de komiek verschillende onderwerpen, van bruiloften tot begrafenissen, van kunstmatige intelligentie tot het einde van de wereld.

Sommige onderwerpen blijkbaar taboe


Echter zaten er tussen deze onderwerpen grappen die de gemoederen verhit deden raken en leidden tot oproepen om de special van het Netflix-platform te verwijderen. Gervais moest van de kritiek niets weten en noemde de klachten "nepbeledigingen".Hij vertelde: "Mensen moeten altijd een reactie hebben. Ze analyseren het niet. Ze voelen iets - dat is wat belediging is. Het is een gevoel. Daarom is 'Ik ben beledigd' nogal betekenisloos. Van de miljoenen mensen die het hebben bekeken en ervan genoten, zijn er maar een paar die het niet leuk vinden."

Oude bekende


Het was voor Gervais een weerzien bij de uitreiking van de Golden Globes. Hij heeft de show zelf al vijf keer gepresenteerd, tot plezier van velen in de zaal en vooral vele kijkers. Hij stond erom bekend niemand te sparen tijdens zijn monologen.Kijk hierboven naar een van zijn beste momenten tijdens de Golden Globes. De stand-up special Armageddon stream je op Netflix.
Makers van 'Game of Thrones' willen helemaal niets met de populaire spin-off 'House of the Dragon' te maken hebben

Makers van 'Game of Thrones' willen helemaal niets met de populaire spin-off 'House of the Dragon' te maken hebben

De makers van Game of Thrones hebben de populaire spin-off niet eens gezien.

Adriennë Koolen
David Benioff en Dan Weiss zijn de makers van Game of Thrones en hebben alle acht de seizoenen aan de verfilming van George R.R. Martins boeken gewerkt. Met House of the Dragon willen ze echter niets te maken hebben.

De prequel-serie House of the Dragon vertelt het verhaal van Martins boek Fire & Blood en is gemaakt door Ryan Condal, die ook de showrunner is. Benioff en Weiss hadden lekker kunnen verdienen aan de spin-off, maar dat liep niet helemaal zoals gepland.

De makers


Benioff en Weiss zijn namelijk helemaal niet betrokken bij House of the Dragon. Ze vertelden aan The Hollywood Reporter dat ze "contractueel gegarandeerde producentencredits" hadden kunnen krijgen voor alle toekomstige spin-offs, en dus ook voor House of the Dragon.

Het tweetal sloeg dit aanbod echter af, omdat ze niet geloven in "gratis geld". Ze hebben namelijk helemaal niet aan de serie gewerkt en ze wilden dus niet dat hun naam met de serie geassocieerd zou worden.

Seizoen 1 gezien?


Weiss legde uit dat "de spanning van de hands-off aanpak, met het succes of de mislukking van de serie, het geld niet waard was."Het tweetal is zelfs zo ver van de serie verwijderd dat ze deze helemaal niet hebben gezien. Zij zijn echter niet de enige van de cast en crew van Game of Thrones. Zo hebben Emilia Clarke, Peter Dinklage, Richard Madden en Kit Harington de spin-off ook niet gezien.

Te streamen op HBO Max


House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Deze spannende en mysterieuze dramaserie is vanaf 18 januari eindelijk te zien op Netflix

Deze spannende en mysterieuze dramaserie is vanaf 18 januari eindelijk te zien op Netflix

De spannende en mysterieuze dramaserie 'Kübra' is vanaf 18 januari te zien op Netflix.

Bas de Kramer
Vanaf 18 januari kunnen we op Netflix kijken naar de Turkse dramaserie Kübra en de eerste beelden daarvan zijn inmiddels beschikbaar.

De serie gaat over het intrigerende verhaal van een man die allerlei mysterieuze berichten ontvangt. Gökhan, is een inwoner van één van de vele achterbuurten van Istanbul. Hij probeert zijn leven op orde te krijgen mede in verband met het toekomstige huwelijk met zijn grote liefde.

Jij bent anders


Zijn leven wordt echter compleet overhoop gegooid vanaf het moment dat hij berichten ontvangt van een zekere Kübra op een online platform. De boodschap "Jij bent anders!" is aanvankelijk zeer verwarrend, maar na verloop van tijd begrijpt Gökhan de betekenis en ontdekt hij wie Kübra is. De berichten lijken de toekomst te voorspellen en dit zorgt ervoor dat Gökhan niet alleen veel volgers krijgt, maar ook machtige vijanden.

Kübra is een boekverfilming van een roman geschreven door Afsin Kum. De hoofdrol wordt vertolkt door Çagatay Ulusoy, die je mogelijk al kent van zijn hoofdrol in die andere Turkse Netflix-serie Terzi. Naast Ulusoy zijn er ook rollen weggelegd voor Aslihan Malbora, Ahsen Eroglu en Ahmet Mümtaz Taylan.

18 januari


Kübra staat hier alvast klaar op Netflix.

De allergrootste scifi-serie aller tijden met een fenomenale 8,7 op IMDb is gelukkig nog altijd gewoon te streamen

De allergrootste scifi-serie aller tijden met een fenomenale 8,7 op IMDb is gelukkig nog altijd gewoon te streamen

De prachtige sciencefictionserie 'Battlestar Galatica' is nog altijd te bekijken op Prime Video.

Bas de Kramer
Het prachtige Battlestar Galactica dat vier seizoenen liep tussen 2004 en 2009, vertelt op intrigerende wijze het tijdloze avontuur van de laatste groep mensen na een aanval door robots.

De serie krijgt een fenomenale 8,7 op IMDb en behoort daarmee tot de beste series uit het genre. Met een Rotten Tomatoes score van 95% is het zelfs de hoogst gewaarde sciencefictionserie die er is.

Plot


In deze serie volgen we een menselijk oorlogsschip diep in de ruimte, bekend als Battlestar Galactica. Het schip ontvlucht een meedogenloze aanval om de hele mensheid uit te roeien, uitgevoerd door hun eigen gecreëerde AI-wezens die bekend staan als de Cylons. De Battlestar begeleidt en beschermt de laatste 50.000 mensen na een op alle 12 menselijke koloniën, waarin de Cylons bijna volledig succesvol waren.

De cylons bezetten alle koloniën en doodden alle gevonden overlevenden. Met weinig voorraden, geen bondgenoten en weinig hoop waagt de Battlestar Galactica zich in onbekende ruimte om aan de aanval te ontsnappen en in de hoop een toevluchtsoord te vinden tussen de sterren. De gehoopte bestemming van de crew is de legendarische 13e Kolonie van de Aarde, gesticht door een stam die de oorsprongsplaneet van de mensheid, Kobol, al veel eerder zou hebben verlaten.

Kijken


Hoe loopt het af met de mensheid? Kijk de spannende serie hier op Prime Video.

Netflix verrast met grote Hollywood-naam voor 'The Witcher' seizoen 4

Netflix verrast met grote Hollywood-naam voor 'The Witcher' seizoen 4

In seizoen vier van The Witcher zien we Laurence Fishburne als het personage Regis.

Bram de Groot
Fans van The Witcher zullen balen van het vertrek van acteur Henry Cavill. Na drie seizoenen neemt hij afscheid als Geralt of Rivia. Zijn vervanger is ook geen kleine naam. Vanaf seizoen vier zien we Liam Hemsworth in de hoofdrol. Nu is er een nieuwe grote naam onthuld.

Via het officiële Twitter/X-kanaal van The Witcher is onthuld dat niemand minder dan Laurence Fishburne (The Matrix, Boyz n the Hood) een belangrijke rol gaat spelen. Hij zal in seizoen vier te zien zijn als Regis.

Mysterieus


Regis wordt door Netflix omschreven als "een wereldse Chirurgijn met een mysterieus verleden". In de boeken van Andrzej Sapkowski heet hij voluit Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy.

Het lijkt er verdacht veel op dat hij een duistere rol in de Netflix-serie gaat spelen, aangezien hij deze ook heeft in de boekenreeks. Hij is daarin een van de belangrijkste bijfiguren en verscheen voor het eerst in het boek Baptism of Fire.

Seizoen 4


"Ik word er enthousiast van om me bij de cast te voegen en kijk ernaar uit om de wondere wereld van The Witcher te verkennen," zei Fishburne in een verklaring via Variety.


De opnames voor het vierde seizoen van The Witcher starten aankomend voorjaar en er zijn ook rollen voor onder andere Anya Chalotra, Freya Allan en Joey Batey. Een datum heeft het vierde seizoen nog niet.
De prequelserie van 'The Big Bang Theory' krijgt officieel een spin-off

De prequelserie van 'The Big Bang Theory' krijgt officieel een spin-off

Het was natuurlijk onoverkomelijk, maar we krijgen nog een serie in de TBBT-wereld.

Bram de Groot
In 2019 werd de serie The Big Bang Theory na twaalf vermakelijke seizoenen afgerond. Op dat moment was de prequelserie Young Sheldon al gestart en nu wordt duidelijk dat er een spin-off komt.

Die spin-off komt voort uit de prequelserie Young Sheldon. Deze serie wordt binnenkort afgerond met het laatste en zevende seizoen.

Meer TBBT


The Hollywood Reporter meldt dat CBS samen met de producenten Chuck Lorre, Steve Holland en Steve Molaro. Naar verwachting gaat de spin-off over Georgie Cooper, de oudere broer van Sheldon, en zijn verloofde Mandy McAllister.

Cooper wordt in Young Sheldon gespeeld door Montana Jordan en Mandy McAllister door Emily Osment. THR meldt dat het eerste seizoen mogelijk al gedurende het tv-seizoen 2024-2025 te zien zal zijn.

Afleveringen


THR zegt dat het eerste seizoen uit dertien afleveringen moet bestaan en de serie wordt een "multicamera comedy" in plaats van een "single-camera comedy", zoals Young Sheldon.Young Sheldon kijk je op HBO Max.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Stephen King laaiend enthousiast over HBO Max-serie: ''simpelweg geweldig''

  2. 2. Eigenhandig zorgde Carice van Houten voor een van de grootste blunders in 'Game of Thrones'

  3. 3. Zin in meer 'Peaky Blinders'? Kijk dan deze steengoede serie met een vergelijkbare sfeer

  4. 4. Prime Video komt komende dagen met veel nieuwe series en gaat door met sterk ontvangen 'Expats' met Nicole Kidman

  5. 5. Recensie Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Bekijk alle artikelen