search
Ricky Gervais reageert op kritiek na winst Golden Globe voor zijn opvallende Netflix-special
Series / Nieuws

Ricky Gervais reageert op kritiek na winst Golden Globe voor zijn opvallende Netflix-special

De komiek en tv-maker staat erom bekend bepaald geen blad voor de mond te nemen.

Afgelopen weekend werden de prestigieuze Golden Globe Awards uitgereikt, de belangrijkste prijzen voor film en televisieseries. Voor het eerst was er ook een prijs voor beste Stand-Up optreden en die ging naar Ricky Gervais.

Het was weer een avond vol prijzen waar vooral streamingdiensten veel succes hadden. Gervais, ook bekend van het maken van onder andere The Office en Extras, won de prijs voor zijn Netflix-special Armageddon, maar daar was niet iedereen blij mee.

Grote verrassing


Als eerste winnaar van de nieuwe Golden Globe voor Beste Optreden in Stand-Up Comedy, leek Gervais meer verbaasd dan wie dan ook dat hij concurrentie van Chris Rock en Amy Schumer versloeg om de overwinning binnen te slepen.

Zoals werd verwacht, ontving Gervais met zijn Armageddon veel klachten over enkele onderwerpen die aan het licht kwamen. In ware stand-up stijl behandelde de komiek verschillende onderwerpen, van bruiloften tot begrafenissen, van kunstmatige intelligentie tot het einde van de wereld.

Sommige onderwerpen blijkbaar taboe


Echter zaten er tussen deze onderwerpen grappen die de gemoederen verhit deden raken en leidden tot oproepen om de special van het Netflix-platform te verwijderen. Gervais moest van de kritiek niets weten en noemde de klachten "nepbeledigingen".



Hij vertelde: "Mensen moeten altijd een reactie hebben. Ze analyseren het niet. Ze voelen iets - dat is wat belediging is. Het is een gevoel. Daarom is 'Ik ben beledigd' nogal betekenisloos. Van de miljoenen mensen die het hebben bekeken en ervan genoten, zijn er maar een paar die het niet leuk vinden."

Oude bekende


Het was voor Gervais een weerzien bij de uitreiking van de Golden Globes. Hij heeft de show zelf al vijf keer gepresenteerd, tot plezier van velen in de zaal en vooral vele kijkers. Hij stond erom bekend niemand te sparen tijdens zijn monologen.



Kijk hierboven naar een van zijn beste momenten tijdens de Golden Globes. De stand-up special Armageddon stream je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen