search
House of Cards krijgt "een opvolger" en de releasedatum is al bekend
Series / Nieuws

House of Cards krijgt "een opvolger" en de releasedatum is al bekend

Nu bij HBO Max: de Europese opvolger van House of Cards met Kate Winslet in de hoofdrol.

House of Cards met Kevin Spacey was destijds dé serie die Netflix naar grote hoogtes bracht. Sinds de misbruikschandalen rondom de integriteit van de acteur heeft het publiek de serie links laten liggen. Nu lijkt er echter een waardige opvolger te zijn.

Weliswaar een onofficiële opvolger, niet bij Netflix, maar bij HBO Max hebben ze het aangedurfd nu zelf met een Europese versie te komen. Niemand minder dan Kate Winslet herself speelt de hoofdrol. De serie heeft de titel The Regime gekregen.

Sterrencast


Naast Kate Winslet prijken ook de namen van Matthias Schoenaerts, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Hugh Grant en Guillaume Galliene op lijst van acteurs en actrices.

De verwachting is dat The Regime, geschreven door Will Tracy - bekend van The Menu en Succession - House of Cards qua kijkcijfers zal evenaren. De regie is in handen van Stephen Frears en Jessica Hobbs en gaat op 4 maart in première op HBO Max.

Politiek


Het verhaal gaat over politiek, macht, kennis en intriges. Het speelt zich allemaal af binnen de paleismuren van een modern Europees regime. Kate Winslet kruipt in de rol van de kanselier van de fictieve Centraal-Europese autocratie. Haar positie wordt bedreigd door binnenlandse onrust.



Het eerste deel van de serie zal uit zes afleveringen bestaan die wekelijks gelanceerd zullen worden. Bingewatchers zullen nog wat geduld moeten opbrengen.

Humor


Wat vaststaat is dat we een portie zwartgallige humor over ons heen zullen krijgen. We horen in de wandelgangen dat veel ideeën uit de koker van de kanselier Kate Winslet zelf komen.



House of Cards in nog steeds te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen